Нашите любими торти ... глазури покрития и фигурки за тях 63

  • 56 232
  • 294
  •   1
Отговори
# 105
  • Мнения: 1 854
Много хубави торти видях на предните страници bouquet  chef

краси.мира, честита годишнина!Пожелавам ако имате по още един живот, пак да се срещнете с половинката ти Hug.Весел празник, страхотна торта(на френското знаме ми прилича Wink

dimitrina, все пак правиш усьрдието да зарадваш дечица, а не си някоя мьрзелана, порьчала торта от сьседната сладкарница Mr. Green.Разбирам и аз как се чувстваш.Те децата от украсата ще се впечатлят, няма за рецептата да питат Hug.Пьк винаги има торта реванш, хихи.

# 106
  • Мнения: 634
Красимира,честита годишнина и аз след два месеца ще имам точно 20 г. брак  bouquet
Мимито всичко е от сметана ,да и розите,но може да се направят и от маслен крем,а що се отнася до накрайници съм направо бедна работя само с 3 ,а този за навиваната роза,както съм казвала и преди е собствено ръчно направен от обикновенна зведа разрязана на конус

# 107
  • Мнения: 123
Краси.мира ЧЕСТИТА ГОДИШНИНА!   bouquet   bouquet   bouquet
Привет на всички пишещи и четящи в темата / аз съм по-скоро от вторите/. Всяка страница е изпълнена с тортени шедьоври и някои сладкарници би трябвало много да се засрамят от майсторките тук. Искам да ви покажа и моите последни опити:
Втори опит с шоколадовото тесто    http://media.snimka.bg/1596/009446857.jpg        пак не успях да го направя точно както трябва, но  при третия опит грешки няма да има.
Тортата е Френска селска, за което благодаря на Ванчето    bouquet Парче http://media.snimka.bg/1596/009446862.jpg
Първи опит с бавносъхнещата маса  http://media.snimka.bg/1596/009446861.jpg
Тортата е сметана с пудинг без варене.Разрез http://media.snimka.bg/1596/009446865.jpg
Въпреки, че не пиша често най-редовно Ви чета и искам да благодаря на всички за ценните съвети относно тортоправенето, които намирам в тази прекрасна темичка.

# 108
  • Мнения: 2 708
Краси, толкова ти е сладко легълцето - спалничето Wink Ама такива хубави линии, изчистени, пък и къдричките по кувертюрата направо ме възхитиха. Много ми харесва. Само не разбирам паричките, под цифрите, ама пък то си е за завиждане - 20 г. ...... аз ги карам на по 8. И така два пъти до сега. Няма да ми стигне живот да ги докарам до 20, поне не този (живот) hahaha Много е хубава тортата. Мъжо хареса ли я Wink Да разкажеш той как е, ами така де - мен ми е интересно да наблюдавам реакцията на хората....Няма да питам, дали сте изпробвали спалнята hahaha hahaha hahaha то това се подразбира Joy Joy Joy

# 109
  • Мнения: 7 418
Краси,честита ви годишнина.Да празнувате и диамантена сватба и пак да направиш торта...... украсена с диамантчета, дай боже newsm53.

dimitrina73 , Hug понякога като не върви - не върви.Но не се притеснявай.Аз съм забелязала,че пресечения крем не си личи като пълнеж в тортата.А и децата ще се радват на украсата,няма и да разберат какъв е крема Peace .

# 110
  • София
  • Мнения: 2 125
Хайде в края на този...да го наречем отруден ден, да ви кажа лека нощ и на вас, защото моите хора си легнаха отдавна и няма на кого, а вие голяма подкрепа ми оказахте:)))) Този карамеления крем реших да го досъсипя - затоплих част от него в МВ, върнах, доразбърках и ако преди това имаше средно пресечен вид, сега имаше безспорно пресечен и като се ядосах и... го сложих в тортата...еми сега, емулсия не-емулсия, разделени твърди от течни съставки на маслото...аз тази вкусотия няма да хвърля...Тортата се превръща в тортище...на външен вид внушителна, а вътре се мъдри моят пресечен карамелен крем - коледна изненада:))) Ако сте доловили малко сараказъм, нееее, не сте:)))) Hug ви и се оттеглям и дано не сънувам бъркалките на миксера:))))

Ванчеее, какво става с елхата - на няколко пъти днес си мислех за теб и твоя проект?? Simple Smile

# 111
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 610
psichokuk снимките не се виждат директно - ама аз копнах линка и ги разгледах  Wink - много са готини тортите. Какви са блатовете и кремовете вътре?

краси.мира много оригинална торта - да сте живи и здрави още няколко пъти по толкова да изчествате.

Дими стават и такива неща - и аз снощи се бих по главата ама късно. Ще трупаме опит от грешки явно. Само дето не съм сигурна дали е бил толкова пресечен крема - ти бухна ли му нещо стягащо масло/желатин? Освен това маслен крем може да не слагаш в микровелето следващия път. По принцип такъв тип кремове се оправят като в чист съд сипваш 1-2 лъжици от пресечения и бъркаш докато се оправи - после на малки порции добавяш останалия пресечен крем и пак бъркаш много много много между отделните порции. Ако и това не помогне не знам какво ще успее.


# 112
  • Мнения: 1 965
Първо, ЧЕСТИТА ГОДИШНИНА на Краси на патерички. Още дъъъълги години щастлив семеен живот. Тортата ти е невероятно ефектна, красива и добре изпълнена......
Благодаря на Пепи и  Албенка за клипа......
Привет на Мария Илва. Много добре ти изглежда тортата, що се оплакваш?
Димитрина, когато не върви, не върви и това е!!!! Не се ядосвай и не се натоварвай допълнително.... Другия път ще стане. Относно тортата........ Довечера ще ви застрелям с ДВЕ торти. И двете са готови, и двете са рекордьорки откъм размери и килограми. Елхата е готова. Стана много весела, но не е сглобена докрай, защото е огромна и тежка. Довечера девойката и баща и ще я пренесат на три части до кръчмата и там тя ще я сглоби и ще я снима. Та ще ви я покажа утре най-вероятно.
Другото чудовище, което със всички я си акъл приех като поръчка вчера в 3 следобед, е за 100 човека и на финала тежи 14 кг. Размерите са 50х35х12h. Има и втори етаж - камион. Окончателно се САМОУБЕДИХ че не съм у ред да се захващам с таквоз` чудо в последния момент. Тортата е за фирма ПАРКИНГИ И ГАРАЖИ - тоест паяците. Двете торти завърших нощес 04.30, снимах тая с паяка, но нямах сили да сваля снимките сред нощ. Чакам девойчето да ми ги метне на мейла и ще ви  ги покажа, ако не.... довечера... Това е.... луда ми работа....

# 113
  • Мнения: 1 485
Другото чудовище, което със всички я си акъл приех като поръчка вчера в 3 следобед, е за 100 човека и на финала тежи 14 кг. Размерите са 50х35х12h. Има и втори етаж - камион. Окончателно се САМОУБЕДИХ че не съм у ред да се захващам с таквоз` чудо в последния момент. Тортата е за фирма ПАРКИНГИ И ГАРАЖИ - тоест паяците. Двете торти завърших нощес 04.30, снимах тая с паяка, но нямах сили да сваля снимките сред нощ. Чакам девойчето да ми ги метне на мейла и ще ви  ги покажа, ако не.... довечера... Това е.... луда ми работа....
#Crazy #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy
 Ванчеееееее,ама ти сериозно ли говориш??????? ooooh!
Направо нямам търпение да я видя .....!!!
14 кг торта е нещо много голямо със сигурност.......
Хайде давай я по бързо
Краси,честита годишнина и от мен на патерици!
Още поне 3по 20 да изкарате Mr. Green
Тортата е върха!!!  bouquet

# 114
  • Мнения: 1 271
Първо, ЧЕСТИТА ГОДИШНИНА на Краси на патерички. Още дъъъълги години щастлив семеен живот. Тортата ти е невероятно ефектна, красива и добре изпълнена......
Благодаря на Пепи и  Албенка за клипа......
Привет на Мария Илва. Много добре ти изглежда тортата, що се оплакваш?
Димитрина, когато не върви, не върви и това е!!!! Не се ядосвай и не се натоварвай допълнително.... Другия път ще стане. Относно тортата........ Довечера ще ви застрелям с ДВЕ торти. И двете са готови, и двете са рекордьорки откъм размери и килограми. Елхата е готова. Стана много весела, но не е сглобена докрай, защото е огромна и тежка. Довечера девойката и баща и ще я пренесат на три части до кръчмата и там тя ще я сглоби и ще я снима. Та ще ви я покажа утре най-вероятно.
Другото чудовище, което със всички я си акъл приех като поръчка вчера в 3 следобед, е за 100 човека и на финала тежи 14 кг. Размерите са 50х35х12h. Има и втори етаж - камион. Окончателно се САМОУБЕДИХ че не съм у ред да се захващам с таквоз` чудо в последния момент. Тортата е за фирма ПАРКИНГИ И ГАРАЖИ - тоест паяците. Двете торти завърших нощес 04.30, снимах тая с паяка, но нямах сили да сваля снимките сред нощ. Чакам девойчето да ми ги метне на мейла и ще ви  ги покажа, ако не.... довечера... Това е.... луда ми работа....


 newsm09 newsm09 newsm09 newsm09 newsm09 newsm09 smile3527

Браво Ванче!  smile3501 Успя да ме убедиш, и мен, че , ама хич не си у в ред!!!
Чакам да видя тортите с огромно нетърпение, ама огромно и разяснения за тях.А, на бас, че ще има толкова много непознати техники!  Flutter

# 115
  • Мнения: X
Добро утро !
Благодаря ви ,мили момичета ,за пожеланията!И на вас желая само здраве, щастие ,късмет и несекващ ентусиазъм за торти...     Hug

Krische ,той харесва всичко ,което правя...и много ми угажда най-вече за щурите ми идеи...как да не го глезя...

Ванче,то бива мерак,мерак,ама ти умора нямаш,бе,жена...Чакам с огромно нетърпение и двете творения!!!

# 116
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Добър ден от мен  Simple Smile
Липсвах ли ви тези дни?!?! Имам предвид, че от понеделник не съм показвала торта, но ще се реванширам тези дни.

Ето ви първата:


и детайл:

# 117
  • Мнения: 199
момичета може ли да ме насочите към сайтове с торти не как се правят а за идея,предоплагам че все някаде сте намирали такива.Благодаря!!!

# 118
  • Мнения: 592
Здарвейте и от мен,
zа 2 дни колко много страници те иzписали , колко мно красото сте покаzали Wink
Страх ме е да не иzпусна някого, но това което ме впе4етли
Фиор, след иzвестно мсл4ание ,напарави големия бум с толкова много торти. Браво, всяка от всяка поъкрасива и оригинална. на мен ли4но коледната къЩи4ка много ми допадна, но и левскарасата е много изпипана.
Красимира, 4естита годишнина и още много много години щастлив семеен живот
Димитрин4е, не се ядоссвай, някой път се слу4ват такива гафофе и обекновено не минава само с един, ами по каона на Мърфи и другя крем няма да стане.
_Пепи_, както винаги перфектно изпълнение. Тпратата ти предисзвиква у мен топли мисли и 4увства и се питам, кои хора си порърват торти с плажно мотиви по коедно време. Благодаря за ка4аеото виедо на Албена. С огромно удоволствие го изгледах 
bouquet
Никол83, про4ети няколко пъти първата страница и аз така запо4нах, а си нямах никакво понятие, а за идеи разгледай ТОРТЕНАТЕ ГАЛЕРИЯ и тя е на първа страница. Успех в твирението и после да покажеш

# 119
  • Мнения: 592
Моми4ета,
сега рагледах за поередн път сайтовете на сладкарко борси и фирми и имам 2 огромни ?
Какво е това фарситура и за какво служи?
И какво е това топинг и то за какво се употребява?

Мерси предварително   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт