Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 23 юли 2005, 15:39 ч.

Какви са симптомите при спина бефида

  • 961
  • 2
  •   1
Отговори
Преди два дни ходихме да слагат ваксина на почти 9-месечния ми син. Той се роди с петънце на гърба, за което всички казаха че е безвредно родилно петно и до годинката ще изчезне. Вече сме в друга държава и имаме нов лекар, та той като видя петното се усъмни за спина бефида. Много се притеснявам и се надявам да сме попаднали при некъдърник, което според мен е твърде вероятно. За месеците си малкият се изпратя като го държа за ръчички и иска все да го държим стъпил на крачетата. Още в България ни предупредиха, че ще му е трудно с проходането, защото е голям шишко - 11 кг., той и баща му е бил толкова едър ... че как иначе сте стане близо 2 метра.

# 1
  • Мнения: 2 489
Аз имам спина-бифида, за която разбрах преди година.

Зависи до каква степен са засегнати прешлените.
Някои бебета живеят часове след раждането, други се напишкват като по-големи.

Други бебета претърпяват операция за киста на гръбнака, някои имат неврологични проблеми.

Това за петното ми се струва малко вероятно, но се консултирайте с друг лекар все пак.

# 2
  • Мнения: 687
Цитат
Помествам информацията за Спина Бифида и тук по молба на Дебора.

Благодаря ви предварително за времето, отделено, за да прочетете тази информация.
Информацията по-долу ми е предоставена като член на Асоциацията SPINA BIFIDA в Америка и е много важна. Моля, прочетете я внимателно и я изпратете и на вашите приятели, които планират да имат (още) деца.

SPINA BIFIDA е най често случващият се вроден дефект, водещ до перманентна инвалидизация или смърт. Всички жени, способни да забременеят, са под риск да имат дете, родено със SPINA BIFIDA.

За нещастие опасността е по-близка отколкото вие можете да си представите и е напълно реална.
Моята цел е да ви предпазя, като ви информирам за нея.
Ние загубихме две деца вследствие от липсата на такава компетентна информация.
След като взехме необходимите мерки, имаме две здрави момиченца, за което благодаря на всички, които ни помогнаха.
Планирам да създам уеб-сайт на български и на английски, където да публикувам повече информация за SPINA BIFIDA. Такъв сайт ще бъде от полза за много хора, особено в България.
Няма доказани данни заболяването Spina Bifida да е генетично обусловено. Всичко е въпрос на шанс и на малко усилия от ваша страна.

За повече информация или ако вие имате каквито и да е въпроси, моля, свържете се с мен (по електронна поща за предпочитане). Вижте също и www.sbaa.org


Томи Тодоров
tomy_to@yahoo.com


Знаете ли какво е SPINA BIFIDA? Повечето хора не знаят. Това е вроден дефект, който се състои в непълно изграждане на гръбнака по време на бременността. Като резултат детето се ражда инвалид (с парализа на долните крайници) или умира от инфекция скоро след раждането – в зависимост от това доколко е засегнат гръбначният стълб.

Планирате ли бременност? Повечето бременности не са планирани. Затова всички жени трябва да взимат B - витамин FOLIC ACID (фолиева киселина) всеки ден. Взимайки B - витамина FOLIC ACID (фолиева киселина) всеки ден, се намалява рискът от вродени дефекти на невралната тръба, като SPINA BIFIDA. Фолиевата киселина се съдържа в повечето MULTI витамини. Някои жени могат да имат нужда от фолиева киселина с рецепта още преди ЗАЧЕВАНЕ. За повече информация, свържете се с вашият лекар (или с Асоциацията на SPINA BIFIDA в Америка на тел: 800 - 621 – 3141).

SPINA BIFIDA засяга приблизително едно от всеки 1 000 новородени в Съединените щати . Всяка година в САЩ около 4 000 бременности са засегнати от SPINA BIFIDA и ANENCEPHALY, средна стойност - 11 бременности на ден?!
(Аз нямам такава статистика за България, въпреки, че съм лично заинтересуван да има такава.)

Фолиевата киселина, консумирана ежедневно, може да предотврати между 50 и 75 процента от случаите на SPINA BIFIDA и ANENCEPHALY. Тъй като поне половината бременности в Съединените щати не са планирани, и тези вродени дефекти се случват преди жените да разберат, че са бременни, то всички жени в репродуктивна възраст трябва да вземат фолиева киселина всеки ден по време на техните възпроизводителни години. За нещастие , 86 процента от американските жени (и 99 % от българските жени ) не знаят, че фолиевата киселина може да предотвратява много от тези вродени дефекти, и 70 процента от жените не приемат всекидневно препоръчаното (и в някои случаи – предписаното им) ниво на фолиева киселина.

Направете поне това, което можете
... взимайте фолиева киселина и планирайте.

Желая ви успех!

Томи Тодоров
Копирах ти го от клубовете на дир-а. Ето ти и  линк към по-подробна тема по въпроса спина бифида.
Дано наистина докторът е объркал нещо и детенцето ти да е добре  Hug

Общи условия

Активация на акаунт