И през новата година, заедно ще е АПРИЛската дружина!!!

• 14 578
  • 288
  •   1
Отговори
# 45
  • Бургас
Хайде, ние закусихме и пак цопнах да споделя нашия режим.
В 8 се събужда;
9 часа - АМ 230мл.;
12.30-13 - зеленчуково или месно пюре с плодово за десерт - общо около 250гр.
после сън от 13.30 до 15.30 или в най-добрите дни до 16 Crazy
между 16 и 16.30 - каша, грис или йогурт едно бурканче;
после игра Laughing
ако много огладнее преди 20 часа давам  плодово пюре, което я засища за не повече от час- час и половина;
между 20 и 21 часа ни е последното хранене с АМ 230мл., като часът зависи от това дали е яла плодово пюре към 19 примерно.
Гледам, че повечето редувате каша с плодово пюре Thinking Плодовото пюре засища ли дребните така, както кашата например newsm78 Аз вече споменах, че ако дам само плодово пюре, най-много след час и половина вече е гладна. И понеже Дима е слабичка, а и кашите в бурканчета са по-леки уж от тези в кутии, каша давам всеки ден почти с много малки изключения.
Това е режимът ни общо взето, като покрай тия зъби имаше периоди, когато си искаше млякото и в полунощ, че и посред нощ. Но, да чукна на дърво, напоследък пак си спи по цяла нощ.
За яслите, при нас записването ще започне от април и вчера госпожите на Илчо ми дадоха надежда, че може да ползвам някакво предимство, тъй като той все още е в градината, а списъците за яслите излизали май месец, когато той още няма да е отписан. Дано успеем, макар че смятам да я пусна чак януари 2010, да се адаптира за месец-два, докато се върна на работа. Аз нямам избор. Ако не стане с яслата, ще трябва да наемам жена, а тук тарифите са такива, че цялата ми заплата ще отива за нейната заплата, което според мъжа ми обезсмисля търсенето на детегледачка. Така и така съм щяла да работя за детегледачката, защо пък самата аз да не съм си останела детегледачка Rolling Eyes
Емма, за заниманията си много права. Това го усетих още Илчо като беше бебе. Майка ми нали е детска учителка, е просто така, както тя умее да се занимава с децата, аз никога няма да успея. Те го разбират, между другото Thinking Все още и се възхищавам как тя винаги успява да намери правилния подход към Илчо и за 5 мин.да го убеди да свърши нещо, за което съм му се молила седмици наред Embarassed Ми, мисля си, че ненапразно учат 5 години детска психология жените. Е, има си и недостатъци, де, като това да ни смята всички за деца от детската градина Mr. Green За игрите и песничките какво да говорим, друго си е. Единственото ми притеснение за яслите е боледуването. Много ме е страх от това, но пък и не ми се излиза в неплатен докато Дима навърши 3 години и изобщо напоследък се въртя пак в един омагьосан кръг ooooh!
Олях се, спирам Embarassed

# 46
Абе само аз ли няма да записвам на ясла и няма да наемам жена, мисля да се връщам на работа след 2рата година на Габи , ако разбира се всичко е наред  newsm78
И аз не смятам да се връщам на работа преди да са минали 2-те години, пък и нали смятам да ставам пак мама през 2010 година Simple Smile
Емма, душко, мерси за темата !
МИлена Г, желая ти хубавирезултати от изследванията !

# 47
Ясмина - аз използвам кус-кус Плазмон - според мен разликата с обикновения кус-кус е, че Плазмон струва 3,80, а обикновения - около левче Laughing Има различни размери и аз естествено взех най-красивия - на цветчета - а те били най-големите ooooh! Иначе яденето на децата наистина си е супер на периоди - особено при Елица - преди 2 седмици изяждаше огромни количества...
Втора нощ Елица спи при мен, гушнати (нещо, против което винаги съм била) и се буди САМО в 3 и в 6 за ядене., а НЕ на всеки час. В момента, в който се опитам да я сложа в кревата - пищи...не знам, нещо много ме е харесало туй дЯте, че ме хваща страх вече...момичета - понякога направо не мога да повярвам, че съм майка...като ме погледне Елица и като разчита само на мен - и за ядене, и за заспиване и за всичко, направо понякога се чувствам една такава мъничка и ми е странно, че имам бебче, че съм майка...абе не знам дали ме разбирате...и като ми кажат за нещо - ти си знаеш най-добре, ти си майката- а пък аз толкова неща не знам и все се чудя..Като плаче и само като  в мен се успокоява пак ми става едно хем хубаво, хем странно...някак си пораснах изведнъж, а в главата ми още не съвсем майчински идеи и помисли...разбирате ли...
Ако искате малко да се посмеете (по-скоро да се похилите на простотии) - Иво Сиромахов, "Дневници и нощници" Joy

Последна редакция: вт, 06 яну 2009, 12:30 от helenblondy

# 48
  • Временно
helenblondy ,разбирам те и още как!!!!Понякога се улавям как съм се загледала в нея и наистина не мога да повярвам че всичко това е реалност.И как бързо лети времето.

Днес сутринта Сиана как се задави с попарата ooooh! А аз троша сухара на мега дребни парченца(направо на трохички),но тя всъщност си пое въздух да се изкашля и направо ужас...така се изплаших.

Имам и още едно питане-Сиана още не може да седи стабилно.Тя всъщност въобще не иска да седи.Само,когато е в количката или столчето за хранене.Дали е притеснително това,при условие че се изправя сама в кошарата и въобще навсякъде,където може да се закрепи?Аз ще питам и педи,но понеже има още време до консултацията да сондирам и тук мнения.

Във връзка с наближаващия рожден ден на подранилото ни първо априлче имам  предложения за заглавия:

На 17.01. първото Априлче Дарина ще празнува една година
На 17.01. Априлската дружинка ще празнува на Дари първата 1 годинка

# 49
Цитат
а в главата ми още не съвсем майчински идеи и помисли...разбирате ли...
аз те разбирам Peace Когато Дани се удари и се разплаче търси мен и в никой друг не може да се успокои,а заз само докато го гушна и той млъква...толкова ми е хубаво в такива моменти!Имам чувството ,че с всеки изминал ден ставам "повече майка" и аз незнам как да го обясня! newsm78

Момичета сайта ни е станал много хубав,снимките се множат,а също и клиповете ,а се правехте,че не разбирате как се качва!Гледам ,че Stefinka е качила доста инфо в блога,обърнете внимание Peace

Дописвам Wink верно,че Дари ще стане тези дни на 1годинка Grinning
Цитат
На 17.01. първото Априлче Дарина ще празнува една година
newsm74
Звънчето Даниел има 2 зъба,долен ляв и горен ляв /един над друг/ скърца ужасно с тез 2 зъба newsm47 изправя ми се косата като го чуя!!!

Викате няма разлика между обикновения кус кус и този на Плазмон Thinking да взимам от супер маркета? Какви са тези овесени ядки,които им давате?Някакви специални или???

Последна редакция: вт, 06 яну 2009, 13:17 от sisee

# 50
Еленче напълно те разбирам, все едно аз съм го писала това, чувтсвам се по същия начин на моменти. Направо имам чувството че е сън (ама хубав), или  си мисля, че сигурно правя ужасно големи грешки с Габи а дори не ги и осъзнавам още....

Днес правим 9 месеца Simple Smile Честито на всички месечинки и именници!

Кажете (за бебетата с горни и долни зъбки) скърцат ли със зъбки вашите бебета, Габи скърца много и направо тръпки ме побиват от този звук!  Hug Но четох че е нормално, защото така се "намествали" зъбчетата! Така ли е Нанче- къде се изгуби бе душа?

Емма аз мисля да се пробвам без баби и детегледачки да гледам Габи до 2 години- сигурно ще се перна, ама няма на кой да я оставя а не ми се дава на ясла. Мое лично мнение е че времето прекарано с мама и игрите с нея, никоя лелка или баба не може да ги замени  Peace Но всеки си знае сам за себе си и за детенцето си  Hug Heart Eyes Стискам палци СУмито да си хапне стабилно днес  Praynig Hug

Хриси това за кърменето и аз го чувам често "Ама още ли сте на кърма, лелеее ма стига ли и , то вече няма да и стига и ще гладува"  #Cussing out

ДНес сме на коснултация след 19 часа, и ще давам отчет по нощите после!

# 51
"На 17.01. първото Априлче Дарина ще празнува една година"  Peace
Ева - Елица седи от около 2 седмици - не сяда сама. Аз я слагам седнала. За разлика от Сиана не се изправя само - само ако я подемеш...Не пълзи, дори преди правеше опити - сега и това не прави. И аз като една разтревожена мама се консултирах с дещо има педиари и всички ми казаха- споко!!! Освен това Сиана е родена в средата на април...Нека и др мами ти кажат, че има бебчовци, които още не са седнали. Ами не може пък всичко по книга! Прави редовно упражнения за сядане - изправяй я в седнало положение, като и подаваш две ръци (хващай я за ръцете, а не за подмошниците - вече е голяма)...И така!

# 52
Привет и от нас, за таз година!

Добре, че свършиха тези празници (без да визирам именните дни), че ще се свършим скоро.
Вятърно звънче и на как`Софка така й скърцат зъбите. Особено малко след като й пораснаха. Честита ви месечинка, все така да е лъчезарна Габка.

Аз пък да ви кажа, въобще не се чувствам добра майка. Нито мога да си приспя детето вечер, нито да й създам режим, нито пък ми остава време да си играя и занимавам с нея. Даже в момента по-голямото ми дете ме заплашва, че щяло да си намери други майка и татко.

Моят батко тръгна рано на ясла. Да ви кажа, ако атмосферата там е добра се отразява добре на децата. Но ако са изнервени лелки, пред пенсия, които само кряскат, хич не е добре. Такъв беше моят опит с яслите. Криско смени две, а по средата между двете имеше бавачка -една моя приятелка). На второто място(за яслата става въпрос) се чувстваше много добре и почти спря да боледува.
Аз се чудя, дали може да ми споделите паролата за сайта. Имам едно две клипчета, който са хубави, но за съжаление нямат звук.
Стига толкова, че се улях.

# 53
Хелънче, напълно те разбрах, точно такива размисли и страсти ме обхождат последно време Hug.

Мирка - и Марти скърца много със зъби. Много сладки снимчици на Габа в сайта Heart Eyes

Сисее - Дани толкова се е променил и толкова е пораснал - голямо момче ей, а как хубаво ходи, браво!

Последна редакция: вт, 06 яну 2009, 13:31 от hrisi-pisi

# 54
  • В събота
sisee, като гледам Дани на клипчето и все ми идва да ти кажа, че аз съм родена на 4 април и съм проходила някъде около Ивановден. Нищо че съм била дундичка и с луксация, на 9 месеца вече съм хвъркала из нас  Mr. Green

# 55
Цитат
Сисее - Дани толкова се е променил и толкова е пораснал - голямо момче ей, а как хубаво ходи, браво!
Цитат
sisee, като гледам Дани на клипчето и все ми идва да ти кажа, че аз съм родена на 4 април и съм проходила някъде около Ивановден. Нищо че съм била дундичка и с луксация, на 9 месеца вече съм хвъркала из нас 
Скоро май ще правим прощапулник Grinning ама то ще се чуе!На два пъти направи сам 1 крачка и падна след това,важното е ,че е смел и не се страхува Wink Дундестото момче на мама...много е пъргав Heart Eyes

Пратила съм ви паролата на лични Hug

# 56
Teoileo - хайде, моля ти се - не била добра майка - че и две деца имаш...

Сега препрочетох в едно старо списание кенгуру, че и мъжете можели да кърмят...искало се постоянство и усилие Joy Joy Joy

Тъй че аз си намерих решение - хващам го моичкия от довечера и по цяла нощ - с Елица на гърда (то за мъж цица не върви да кажа)... bowuu ИО само гък ако е казал - пишат, хората, че трябва постоянство!!! hahaha

# 57
  • Добрич
Привет,мили ми момичета!

Вече съм на линия.Изпратих преди час сестра си и ми е много мъчно,не бях я виждала 8 месеца..и не знам кога пак ще я видя.Винаги съм искала да живеем в един град,а то дори не сме в една държава.Ама така е,всеки си прави избора.
Сега пък изперках,че са спрели газта,а ние сме изцяло на газ,дори бойлер нямаме ooooh!

Честито на порасналото момиче Габка.
Много се смях с Габка как заспива. Grinning,а пък Дани ходи....А пък аз най-после чух "мама" за новогодишен подарък.Ей,размазах се Heart Eyes

Акварелче,скърцат със зъбки,защото има голямо дразнение в костта(При по-големи деца следва да отхвърлим глистите,особено при нощно скърцане).Но не е свързано с наместване.

Отивам да разгледам сайта с клипчетата.

# 58
Ехооо, ние май няма да сме последната озъбила се мома. Вчера видях, че долу вдясно Кристи има зъбче newsm44 Още не е прорязало венеца, но си личи. Засега не забелязвам нещо различно в поведението и. Дано и другите така да избиват.
Гледам, че обсъждате режима. Нашият е:
8.00-8.30 ставане
9.30 закуска попара, каша, бисквитки или АМ, ако не ги иска другите
10-10.30 сън до 12.00
12.30-13.00 обяд: супа 10-15 лъжички, пуре зеленчуково или месно с жълтък и кремче за десерт около 5-10 лъжички
13.30-14.00 сън около 1 час
16-00 закуска плод, плодово пуре, крем, каша
19,30 баня
20,00 200 мл АМ и заспива
1.00 кърма
5.00 кърма
Понякога суче и през деня и повече през нощта.
Ева Мери, както и други са ти писали, всяко дете е различно. Може на Сиана де по-слабо кръстчето. Кристея седи от 6-мес., още не се изправя сама, пълзи само назад.
Айде връщам се да ви чета.

# 59
Голди, Емма- аз по този повод казах, че в яслите работят медицински сестри, а не педагози. Не ме разбирайте погрешно, сигурна съм че има много добри и подготвени кадри, но докато аз учех(5г. детска психология както казахте:) се оказах на практика в яслата в която самата аз съм била като бебе. Е трябва да ви кажа, че съм силно учудена, че съм оживяла при този звяр, който беше там. И тя не беше единствената. Вярно, че беше 15г. по-късно от моето време и може много да са се очукали жениците, ноооо.... И това не е единствения пример. Пак се застраховам, че не познавам чак толкова много хора от ясленския "бранш" и може да имам погрешна представа! Наистина в групите в яслите са повече от 12-13деца, но обикновено само по списък, защото децата в тази възраст повече боледуват, а и се заразяват помежду си, но и това е понякога!
Моето човеченце и то се мъчи да ходи, което с моя вече поотхвръкнал корем е малко натоварващо- добре че съм горд собственик на кошара, която ми върши много работа. Ето я и нея:
Хубав ден на всички!

Общи условия

Активация на акаунт