Сняг натрупа,зимата вилнее - НОЕМВРИЙЧЕ в къщи си беснее

• 15 368
  • 289
  •   1
Отговори
# 105
добро утро!

кате радвам се че марянчо е  по-добре.и аз не съм много наясно с градините но каквото знам ще ви го споделя след малко че правя закуска на митака.

до сега по различни причини все не успявам да дойда на сбирките,които организирате,но аз мисля да дойда в неделя.дано само тати се навие да гледа малчо.ако не ще дойда с него.бройте ме и мен.само ми кажете по точно как се казва заведението и къде се намира.

айде по-късно пак ще ви пиша.че малчо е гладен.

топъл ден!!!!!!!   bouquet

# 106
Привет от нас! Wink

Благодаря ви за споделенето за пиене от чаша. Всъщност няма за какво да се тревожа, защото я пробвах Моната да й дам директно от обикновена чаша и й беше мнооого забавно и успяваше да преглътне по малко. Значи като се позатопли ще бъда по-усърдна и ще я науча. Абе да ви кажа....все си викам - стига се тревожи за щуротии!Детето не пиело от чаша!!Ауууу, какво ще правим сега??? Shocked Laughing Скромния ми майчински опит до тук показва, че детето се научава на всичко.Всичко. Кое по-рано, кое по-късно, но всичко си идва по местата. Все едно откривам топлата вода. Laughing

Ние тези нощи спим много добре. Ставането пак е рано, ама през деня си наваксваме. Simple Smile Освен това имаме още 2 зъба, горни и вече ни стават 6. Wink Аз обикалям докторя за моя скапан нос, откриха ми някакво стеснение, освен това тотално съм си прецакала лигавицата с тези капки Tired и бъдещето на носа ми не е много цветно. Mr. Green

Роска, Галя е добре. Много бавно се възстановява, но вече ходи бавно с едно бастунче, произнася още няколко думи, мърда китката на ръката. Емоционално е доста срината  Confused, понякога даже отчаяна, но това е нормално и тук се намесваме ние с обичта и подкрепата си.  Heart Eyes

Рени, браво на Ема за гърнето. Wink Симона си прави шоу с него - носи ми го и се напъва уж ще ака. Аз я слагам с пампито както е, тя поседи и хуква. Не й се връзвам грам. Grinning После носи всички играчки в околността и ги слага подред на гърнето. Майка ми оня ден й се вързала, обаче, и й смъкнала памперса, а нащта хукнала. Laughing

Ох, още имам да казвам, ама айде след малко. Wink

# 107
Ехо- ехо--мехо ДобрютрУуууу  Whistling Whistling Whistling Whistling

Майкооо какви бисквитки е спретнала Софи и чаши с кафееее, мИрсиииии  Hug Heart Eyes

Скреч - ми значи сте се бракосачитали пак, така ли? А другите имаха ли на представа какво им кроите, изненадани ли останаха, а вие? Mr. Green
Дита - мисля че много се шашкаме за нещата, които тепърва предстоят, ще се научат децата.Сега нито е сезона за мокрене на гърдичките им, нито са заумирали да пият от чаши, жадни няма да останат Simple Smile   bouquet
Маруся, съвсем ни забрави ти, честито ти проходило момченце.  Stop
Сладурче - идвай, ще се запознаем , ми как Simple Smile
Кате - тежките вечери си продължават, А? И ние станахме в 4ч, ядохме, преобличахме се,че пампито беше около 3 кг Simple Smile Оставих го към 5 ч да гледа детски ,а аз се върнах в леглото, еми няма как, батериите ми не издържат на този младежки дух....А той сега тренира , за да издържа по дискотеките нощем.

Мъжки мами - вашите сладури дърпат ли си малките пишоци Simple Smile Ники си откри достойнството и му нанася голям тормоз, докопа ли го и го опъва като ластик  hahaha Mr. Green Аз много се радвам за което, защото той не ми дава да го обработвам в банята вече и не мога да му оголя главичката, само това остана, ама не мога.Иначе всичко е ОК, до там.... Какво с еправи в такива случаи, трябва ли да отиваме на хирург, тя педи ще каже този месец на конс.,ама аз да си ви питам за сигурност. Peace

Другото: КОй ще ми обясни тези столчета, които нямат пласмасова джаджа отдолу за закрепяне към седалката, как се поставят коланите изобщо, за да я държат??????  newsm78 Mr. Green

Повечето столчета от 9- 36 кг са от този тип горе -та въпроса ми е удобно ли е да се взима такива, след като няма степени до полулегнало състояние, детето нали ще заспи в един момент, така вирнато ли ще е бе???

Айде домашното ви е дадено:  bowuu bowuu bowuu bowuu
Благодаря ви!
Усмихнат и ползотворен ден.

# 108
  • София
Юлче, честит рожден ден на патерици! Много здраве, щастие и любов!
Честито и на всички именици вчера!

Аз нещо не успях да се разпиша, че имах доста задачки.

Гале, тия сторчета се хващат направо с колана - нашто на чико е от 15 до  36 кг, няма такива малки колани и Таня я връзваме направо с големия колан. Предполагам че и като оп-малко дете се хване на допълнителните, после самото столче се закрепя с големия колан - трябва да има упътване - нашто има цяла книжка и специален джоб, в който да стои при столчето  Peace
По въпроса за пишока - същата работа е и при нас. Като сменям памперса и като го докопа - дърпа ама яко и се смее с глас. И аз нищо не съм забелила, та мисля да го водя на уролог направо - то ставало много бързо, но е болезнено и няколко дни като пишка сигурно ще плаче. Другата седмица ще го водя на ваксина и ще питам личната.

Дита, радвам се, че свекърва ти е по-добре  Hug

Кате, дано удържиш фронта ти, че като си болен много трудно се гледа малко диваче  Sad

За кандидатстването в ОДЗ - още няма нов регламент и засега всеки си соти на опашката и това е. Говори се за точкова система, но дали ще я въведат и кога - нямам представа. В момента тече текущо класиране всяка седмица - дано имате късмет и ви приемат. Аз съм много щастлива, че се доредихме и от февруари ще е на ясла Стефан.

skrech еха - със сватбените дрехи  Simple Smile А за детските - взима се майчинството. Аз никакъв шанс за детски нямам - осигуряват ни на реалните доходи и...а колко пари даваме на държавата само  ooooh!

И понеже съм голяма шматка забравих дали платих данъка на апартамента, и нещо бележка не откривам - да знае някой дали мога да порверя в нета по ЕГН?

За менюто на Стефан - всеки ден давам месо и сирене, че е с граничен хемоглобин. Млякото също е задължително, но по колкото дойде. Другите неща са както се случи.
С рибата малко несериозно подхождам - хубаво е веднъж на седмица, но аз понякога не го спазвам  Blush

Почна голямото намаление в ларедута и познайте  Mr. Green

Стефан нещо се бунтува - отивам да го проверя   bouquet

# 109
Добро утро!

Елицо, ще те убия като дойда в София  Crossing Arms Да ме побъркваш тук 5 дни да си мисля, че съм те обидила нещо и ми се сърдиш  Naughty По-късно ще си поговорим с теб на 20 пръста  Whistling

Просто Аз, при теб нещата са добре обмислени и не вярвам да се стигне до крайности. Ти се храниш здравословно И пълноценно, което аз не правех и не правя, за съжаление  Tired При мен се стигна до там от диетите. Свалих 20кг за 1година, като се хранех с неща, които да ми запълнят до някаква степен стомаха - кисело мляко, яйца, солети и всякакви плодове и зеленчуци. В резултат получих разноцветен лишей по цялото тяло и гастрит на стомаха. Тогава се взех в ръце и реших да похапвам по разнообразна храна, за да не стигам до такива неприятности. Реално не измених много начинът си на хранене, просто започнах да си похапвам повече. Но вече бях свикнала да не ям хляб, особено бял, да не ям тестени изделия, да не ям пържени неща, да не ям манджи с месо,...и. т.н и в един момент се оказа, че аз няма какво друго да ям , освен плодове и зеленчуци, сирене , печено месо и постни манджички и всъщност толкова съм привикнала, че друго не ми е вкусно . Всъщност не виждам нищо лошо в това, но много пъти си оставам гладна точно заради това. Например, ако ще къщата да е затрупана с бял хляб и нищо друго, аз ще си остана гладна, просто защото не го възприемам като храна  Rolling Eyes Не се сещам, че мога да си намажа една филия хляб с масло например, колкото да заситя глада си  Rolling Eyes Когато имам кухня със сигурност няма да е така, но до тогава може и да се свърша или да си докарам някоя сериозна болест. Да не дава Господ   Praynig
За зъбите - моят също беше само един долен - първият кътник до кучешкия Peace Появи се, когато бях бременна с Ицко. Зъболекарката ми каза същото, което ти е казала и твоята. Обработи ми го със смес за пломба, но след няколко дни материалът се изтърка. То няма как да се задържи там  Rolling Eyes След като родих вече бяха 3-те долни зъба в това положение  Confused Пак се посъветвах със зъболекарката, пак същата история. После имаше период на затишие и сега след втората бременност  ooooh! Вече са 4 долни от дясно и 3 горни от същата страна, както и 2 от другата  Tired Лошото е, че до скоро не се виждаха с просто око, просто ги чувствах по-чувствителни към определени храни и напитки, но сега  Tired
Тръпката е много приятна с кашончето пълно с дрешки, нали  Heart Eyes И аз така съм се зарибила, че вече ми е неприятно, когато ми се наложи да си купя нещо от обикновен магазин  Mr. Green

Канелка, много ти благодаря за съвета   bouquet Ще се опитам да открия нещо подходящо.
Искам да те попитам за фотошопа - напоследък си оправям снимките с Image->Adjustments->Auto Levels . Греша ли? Общо взето добре ми изглеждат. Така и не се научих да правя хубави снимки, защото на апарата като ги гледам ми изглеждат добре, но като ги сваля на компютъра, ми се струват доста бледи  Rolling Eyes

Цеце, радвам се, че сестра ти е по-добре  Hug Дано вече не ви се случват подобни неща  Praynig

Тианка, радвам се, че децата са добре  Hug Хайде , не мисли за лоши неща! Само хубаво ви очаква  Peace
И нашият батко е завладян от подобна обич към сестра си и направо ме е страх понякога да ги оставам сами  ooooh!

Дес, никак не си досадна  Peace Напротив! На мен си ми много сладка, когато питаш за нещо, което не си разбрала  Heart Eyes

Сладурче, идеята ти да се преместиш в друг по-голям град, не София, ми харесва много  Hug Струва ми се, че моментът не е много подходящ за София, просто защото животът там е доста напрегнат и може допълнително да те натовари. Пък след време може и това да стане  Peace Но пък аз разсъждавам от моята си гледна точка, т.е как бих се чувствала аз, пък нали все пак всички сме различни. На теб може и да ти помогне, не знам  Rolling Eyes
Каквото и да решиш, знай, че винаги и навсякъде ще имаш една протегната ръка от всяка от нас  Hug

Ренка, браво на Ема!

В тази връзка, Юле, ще те помоля и на мен да обясниш, като на Цецето , какво да правя с Лилия  Hug
От доста време насам я наблюдавам, че когато ака се свира в един ъгъл и ни гледа под око дали я наблюдаваме  Laughing Снощи бяхме в спалнята и тя се побърка милата, докато си открие ъгълче, за да се изака  Joy

Маруска, радвам се да те видя  Hug Честити ви проходили крачета!

Скреч, Лилия пък се опитва да свири с уста, когато ние и подсвирнем  Heart Eyes
Нямате ли снимки от НГ?

Кате, оздравявайте бързичко  Hug

Деска, много се радвам, че Галя има такъв напредък  Hug

До тук успях да стигна  Crazy

# 110
Rosi HugГоляма душа си!  bouquet Hug
Гале.Въпреки ,че не дава опитвай, лека -полека ще  забелиш, няма да е толкова стресиращо .
С Големия съм имала подобен проблем и мога да кажа ,че след като посетихме  уролога после не даваше изобщо да го пипна. А ако не се забелва после пак се сраства.
 За това леко и подмолно в банята ,докато се занимава с нещо или си плиска щастливо ,ти действай Peace

# 111
Жу, обаждаш се във вашето данъчно и по телефона с ЕГН-то ти правят справка веднага  Peace

Гале, тези столчета са много неудобни за по-дълъг път, защото нямат позиции и главата на детето се мятка насам-натам, като задреме. Не ти ги препоръчвам  Wink

Роси, обичам те бе жена, не с лошо  Mr. Green

Нещо нямам време, ще ви нагледам по-късно  Peace

# 112
  • София
Жу, обаждаш се във вашето данъчно и по телефона с ЕГН-то ти правят справка веднага  Peace

Гале, тези столчета са много неудобни за по-дълъг път, защото нямат позиции и главата на детето се мятка насам-натам, като задреме. Не ти ги препоръчвам  Wink

Мерси   bouquet
А за другото да се намеся - те и при другите столчета главичките не са прикрепени неподвижно, за тази цел може да се ползват детските възглавнички за път - тези които се слагат на врата. За позициите - ами аз май само 1 път съм слагала Таня в междинното столче от 9 до 18 кг полулегнала - все си пътуваше седнала и не е имало проблем. Стефан и той сега в междинния стол си пътува седнал - то всъщност ако му го направя полулегнал няма да има къде да си завре краката и мисля че ще е по неудобно.
Лично аз бих си взела такова, но тъй като имам вече друго не ги разглеждам обстойно.

# 113
Добрютро!

Ларедутствате, а? Аз още не съм гледала цените с намаленията, но и от предишните бях шокирана. Само се чудя къде ли е митницата в Будапеща, откъдето да ги получа. Никой от семейството не знае. Ще трябва да разширя кръга от разпитвани. Joy И ако узная, ще поръчвам.

Роси, има и един друг вариант за възстановяване на емайла - има един гел Елмех, ползва се веднъж седмично и даже кариеси изчезват от него, колкото и невероятно да звучи. На мен лично ми изчезна един с размер като точка, първо си мислех, че е зрънце от смляно кафе, но с нищо не излизаше, с върха на една ножичка даже констатирах, че има и дупчица - всичко много микроскопично. След няколко измивания с Елмех, изчезна. А с възстановяването на емайла би трябвало да е още по-лесно. Проблемът е, че май го няма в БГ, ако някой пътува в чужбина може да поръчаш на него, не знам може ли да се поръча от някъде онлайн, но с доставката ще излезе скъпо. По-добре някой да го донесе, в краен случай аз през юни.
За фотошоп, ще ти пиша на лични по някое време днес. Това, което правиш е груба обработка, т.е автоматична, ще ти пиша как се прави финната, тя обаче отнеме повече време, но пък резултатът е по-добър.

Галакси, какъв хирург, забрави, рано ви е за такива филми. И на Рони още не му е забелено пишлето, той си го дърпа винаги, когато го докопа, надявам се сам да се справи. Съвременната медицина отрича забелването както от родители, така и от педиатри. Естествено в България още се спори за това и има две мнения по въпроса. Педи даже не пипа пишлето, винаги проверява само тестисите.

Скреч, за храните - ежедневно трябва да има:
1. Зърнени храни
2. Плодове
3. Зеленчуци
4. Месо или риба или яйце - това в случай, че детето не е вегетарианче.
5. Млечни /мляко, сирене и т.н./

Грамажите за след една година не ги знам, но преди това беше 200 гр зърнени, 200 гр плод /пресен или пюре/, 200 гр. зеленчуци /пак като част от пюрето, т.е. и с други примеси/, след 1-год. 500 мл мляко, сирене 30-40 гр. преди беше през ден, но вече можело ежедневно.

Риба на този етап не повече от веднъж седмично.
Седмично следя какви точно плодове и зеленчуци приема - дали прекалявам с нещо или пък пропускам друго. И затова, за да не си товаря паметта, си записвам. Гледам да въртя всички вече въведени плодове и зеленчуци. Тези които са сезонни и сега ги няма пресни, ги давам от пюре, за да не се губи от разнообразието.

Ще публикувам, докато не е станал някой фал. Wink

# 114
На Лена столчето е до 25 кг, с 3 позиции. Има една допълнителна подложка за главата и като заспи няма никакви проблеми по завоите. Но тя обича да си поспива в колата  Grinning Ако Ники не спи в колата, наистина няма смисъл от столче с позиции. А и някой вече спомена, че за да е най-ефективно столчето детето трябва да се вози седнало, а не полегнало, защото при рязко спиране или сблъсък, тежестта се обира равномерно от коланите и не се натоварва прекалено телцето.  Peace

# 115
Мацки, златни душици сте вие?

Благодаря ви, там е работата,че Ники винаги спи в колата много и за мен е важно да мога да го кълбучна с позицията да наня Simple Smile
недей си боже да стигаме до това да установим, че не е добре при евентуален удар.
До сега обходих няколко магазина и ме посъветваха да си взема стол до 18 кг и да си го харесам по мой вкус - а не да робувам на манията за максимум 36 кг, защото и няма точно каквото търся де,а  до 3,5 г може да се налага така или иначе нов стол или директно седалка само, а не стол. Та, такааа  това е сега от мен.

Нещо такова искам да е нашето столче:

# 116
Привет-мривет  Hug
Честно да си призная,не съм ви изчела  Embarassed От 5 часа съм будна,като станх от леглото в 8.От тогава свърших сума ти работа,като в това число направих крем карамел и картофи с броколи и разни сирена в йената,пуснах една поръчка в Ла редут,мих трих ...  Whistling
Сега много ми се спи,едвам гледам,ама мая няма да стане тая Убана работа да си дремна  Thinking Снощи бяхме излезли на ресторант с приятели,беше мн приятно,ама днес научих куп неприятни новини /късаещи мои приятели/ и ми стана много гадно  Sad Дано всички неприятности скоро се оправят по най-добрия начин за всички  Praynig
Е,аз ви оставям за сега,но ще ви следя из късо  Wink
Целувам ви всички малки и големи  Heart Eyes

# 117
  • някъде там
Гал аз съм за 2-я вариянт  Peace

запалихте ме пак с Ларедута отивам да се поровя  Money

# 118
ураааааааа митко най-накрая заспа към 2 и 30.и сега малко почивка за мен.сутринта малката нинка и майка и катюшка ни бяха на гости.единственото с което дружно се заиграха децата беше компютъра.още малко като пораснат по-добре ще си играят.

сготвих гювеч със свинско,а през това време митко трошеше по пода солети.  Whistling ама ще пускам прахосмукачка като се събуди.сега по4ивам.

менюто на митко се опитвам да е разнообразно.сутрешната и следобедната закуска е според зависи.може и сандвич с кашкавал,каша,мляко с бисквити,попара,грис,кисел.за обяд му правя някаква манджичка или супа,но винаги има месо,не си пада по зеленчуците.вечер хапва супа или от нашата вечеря ако е подходяща за него.всеки ден яде пресни плодове и мляко.

галче нашето столче е на бертони,най-обикновено до 18 кг(но не съм сигурна)и съм доволна много от него.мисля че на митко му е удобно да спи в него.само като се качим в колата и веднага задремва.

видях че някоя от вас се вълнуваше за пишлетата.аз много се притеснявах защото уж я дърпах всяка вечер а пък главичката не се показваше.педито обясняваше че ако не може да се забели значи трябва така да се остави и това е нормално.ама около нас много специалисти,много съветници,много мнения.аз надух главата на педи че искам да отидем на детски уролог и тя ми даде направление,което после не ни послужи,но както и да е.отидохме при един обирджия и шарлатанин.ужасно впечатление ми направи.беше пушил в кабинета и ядеше.взе митко и ме отпрати пред кабинета.остана само драго вътре.след 2 минути ме извика.пишката не е била за цепене.просто била много залепнала и я разтворил.не каза дали трябва с нещо да го мажа,нито ако не иска да пишка какво да правя.взе ни 50 лв за 2 минути и ни отпрати.следващите 4-5 дни бяха кошмар.за да се изпишка го слагах в леген с вода.митко при всеки опит за пишкане започваше да плаче и да се превива на пода.сърцето ми се късаше,а на ония уролог ми идеше да отида и да му извия врата.

за градините: ние сме се записали за чакане много отдавна.регистрираш се.разглеждаш списъка с одз-та и си избираш.има един бутон класирай натискаш го и се започва голямото чакане.хубавото е че може да стане и по бързо ако има повечко отказали се майки.

отпочинах си.ставам да чистя.ама на вън как хубаво заваля.ако митко се събуди по-раничко може да отидем на снега,ако не утре.айде кисс

# 119
Здравейте милички,

Снежна виелица е тук добре че вече се разходихме.

Ренка браво на Емата, а ти намери вече нова работа така ли?
Гале Ники по скоро е подавал декларация за възстановяване на данъка мисля че беше и обикновено я подава родителя с по-висок брутен доход, защото изчисляват сумата, която ви връщат на база на дохода. Но 2008 вече беше отпаднало това за съжаление. А детските ги изплащат ежемесечно, но за тях дохода на член от семейството трябва да е под 350лв мисля. Всъщност някой по назад беше писал колко са детските и какъв трябва да е дохода, ние не се класираме там.
За пишката сме същата работа-дърпа си я сам отдавна и трудно може да забелва баща му вече. Нашето педи не е фен на хирургическа намеса и ме е оставила аз да преценя, а аз съм на нейното мнение, така че леко и бавно действаме вечер  Peace.
СкречВанилия много подробно е написала, а ето и тук да погледнеш. (в средата на страницата -пост на Косе Босе за храненето от 1 до 3 год, незнам защо не мога да го постна като хората)
Маджурката  радвам се, че вече сте добре.
Кате оздравявай и ти бързо, добре че детенцето е здраво вече.
Маруся същата работа сме с количката в снега, а Васко вчера заспа и 2 часа буксувах в преспите, накрая го събудих, защото той навън и цял ден може да спи ама аз замръзнах.

За ОДЗ та и аз видях, че не е излязъл още новия регламент, та реално то и самата система няма да ми позволи да кандидаствам втори път за една и съща ясла няма логика. Ще чакаме макар че ако го вземат в обикновена ясла (общиснки ли бяха те) го давам и хич няма да ги чакам тези, както първоначално си мислех. Нов регламент да бе да, пак критерии на които изобщо не отговарям и пак ще си седим на опашката - хвърляне на прах в очите е това за мен, трябват нови детски градини,а не глупави критерии, по които никога няма да се доредя  #Cussing out

За неделя няма да успея да дойда майка ще пристигне още сутринта. Приятно изкарване Hug

П.П. 2 нови отговора, публикувам и ще чета

Последна редакция: чт, 08 яну 2009, 15:49 от Lilcho

Общи условия

Активация на акаунт