Занимавки, моделиране и апликации за малки и големи 2

• 352 047
  • 1 209
  •   1
Отговори
# 540
  • Варна
venividivince, падналите магнитчета може да залепите на картончета с букви, нарисувани от вас. Използвам случая да представя няколко игри, които помагат за усвояването на буквите от децата.
Извадката е от "501 занимания за деца".
От изписана дълга дума децата да откриват други думи. Тук примерът е с "катастрофа", от която стават "фар", "стока", "кофа" и т.н. Възраст: 8+
"Бесеница"
"Разбъркани думи". Подавате на детето дума, в която буквите са разбъркани, а то трябва да я познае. Например "анаку" - "наука". Възраст: 8+
"От мухата слон"- с промяната само на една буква от думата трябва да получиш друга:
муха/суха/супа/сопа/стоп/стон/слон. Възраст: 8+

Освен това:
Аз от сега "пиша" по гърбето на дъщеря ми различни букви, докато се приспиваме. Голяма част от тях ги познава.
Има едни табла на "Гея либрис" - най-различни, но има и с букви.
Измисляме си най-различни стихчета за буквите.
Аз отдавна имам идея да направя една игра за дъщеря ми, която представлява следното нещо и предвиждам да се играе в колата. На картончета да залепя различни картинки, евентуално да ламинирам. Отделно да направя едно пано с джобове и на всеки джоб да е всяка отделна буква от азбуката. Целта на играта е да подреди всички карти в съответните джобове като се съобразява с това с коя буква започва думата от картинката. Например лисичето в джоб "л". Накрая като стигнем крайната дестинация лесно може да се провери работата. Самото пано с джобове се окача на облегалката на предната седалалка. Доникъде не съм стигнала но си мисля, че още имам време все пак дъщеря ми е само на 3.

# 541
  • Варна
Сега видях, че дъщеричката ти е на 4. Може би никое от предложенията няма да е подходящо. Но продължавам да мисля, че можете сами да си направите букви с магнитчета и да пишете с тях. Вие може би сте в етапа на сричкуването? Само ще си позволя да кажа, че в тази възраст всичко трябва да е като на игра. При нас буквите в книжките са се "хванали на хорце" и "разкриват много тайни" и т.п.

Обещавам повече няма да пиша за буквите Mr. Green

# 542

Ето нашитетворения с есенни листа:
http://emmilly.multiply.com/photos/album/24/Emini_tvorbi_-_part_2#photo=50 - до края
Смятаме да правим гора, но още не ни е дошла музата.

Браво HugГолеми красоти Hug

# 543
  • Добрич
venividivince, лятото купих за Жени букви с магнитчета. Направени са на лъскави картонени квадратчета около 10 на10 см. На всяко картонче има нарисувана картинка, пише думата и отделно малката и голямата буква, с която тя почва. На гърба на картончетата има залепено фолио, а между него и картона се намират магнитчетата. Т.е. няма как да паднат. Всички гласни са по два броя. Комплекта се продаваше в картонена кутия с формата на къщичка и струваше 5 лв. и нещо. Купих и книжка с дебели картонени листи, на които са очертани и биговани кубчета с букви и картинки. Детето трябва да ги откъсне, сгъне и залепи. Само, че те са по един лист за всяка буква.

# 544
  • София
 И ние имаме букви като на Вела - ето така изглеждат

venividivince, евтин вариант за повече букви е да купиш няколко комплекта от пластмасовите. Ако си намериш и магнитчета, може да им залепиш отзад и готово.

Аз на Ники съм му правила много неща, като използвам тези рекламните магнитчета - цифри, пъзели и превърнах обикновени стикери в магнити с Колите

Emmilly, много ми хареса идеята за паното с джобове - ако намеря време може и аз да направя.
 Ники обаче трудно достига предната седалка като е вързан в стола си. Сега съм му сложила обикновен органайзер за играчки, но седалката трябва да е бутната доста назад, за да бърка спокойно в джобовете.

Последна редакция: сб, 17 окт 2009, 04:58 от veroniki

# 545
 Аз на Ники съм му правила много неща, като използвам тези рекламните магнитчета - цифри, пъзели и превърнах обикновени стикери в магнити с Колите

Буквите са чудесни, от къде сте си ги взели?

Вероник, а тези рекламни магнитчета? От къде?
Направила си чудесни неща от тях  Peace

# 546
Здравейте!
Къде мога да си намеря формички за сладки под формата на снежинки?
Мерси!

# 547
Здравейте,поиграх си със солено тесто и ето резултатаhttp://ilianakirova.snimka.bg/hobby/hobi.433451,като идеята съм я копирала от един руски сайтhttp://www.danilova.ru/phpbb/viewtopic.php?t=4605&highlight=%EC%F3%EA%E8

# 548
  • Добрич
veroniki, буквите ни са същите, но не съм ги снимала. Купих на Жени и пластмасови, но тя е още малка за тях, защото не може да определи правилната им посока, когато ги поставя. При картонените няма как да сбърка горе и долу.

Gigi, купих ги от една книжарница в центъра на Добрич.

ArtOfRali, никога не съм виждала такива формички.

iliana.k , много красива калинка. Дъщеря ми много харесва калинките - у дома имаме няколко различни калинки. Добре, че спи в момента, защото иначе утре трябваше да правим като вашата.

# 549
  • Варна

venividivince, евтин вариант за повече букви е да купиш няколко комплекта от пластмасовите. Ако си намериш и магнитчета, може да им залепиш отзад и готово.

Emmilly, много ми хареса идеята за паното с джобове - ако намеря време може и аз да направя.
 Ники обаче трудно достига предната седалка като е вързан в стола си. Сега съм му сложила обикновен органайзер за играчки, но седалката трябва да е бутната доста назад, за да бърка спокойно в джобовете.

Така ли изглеждат буквите по магазините?
http://www.book.store.bg/c/p-p/m-896/id-28923/kyshtichka-na-bukvite.html?srchstr=къщичка&s=0&sin=1&sinstore=2&lattocyr=0&latconvused=0

# 550
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
преди седмица-две в едно сутрешно предаване говориха за магнитна боя  Blush
нанасяш я на картон или картинка и те стават магнитче  Hug

в нета намерих само това но момичето в предаването каза, че има и малки разфасовки
Ние сме още малки за такива занимания, но за по-големи дечица ще е забавление

Hug успех  Hug

# 551
  • Добрич
Emmilly, купих буквите лятото и не мога да бъда 100% сигурна.  Още като се прибрахме поставихме буквите в пластмасова кутия, защото къщичката се поразпадна като я отворихме и затворихме няколко пъти, но мисля, че изглеждаше така.

# 552
 ние от есента скочихме в зимата. Бях запазила от миналата зима от тези календарите на дядо коледа с бонбони вътре, които са във формата на разн коледни фогури, та запазих пластмасовата форма и с гипс правим сега фигурки като тази долу.
Обаче нямам малки магнитчета, някой знае ли от къде да си купя?

Последна редакция: нд, 18 окт 2009, 17:41 от Moon Walk

# 553
  • София
 Еmmilly, точно това са буквите. Както Вела вече е казала къщичката лесно се разпада. То и самите букви са от тъничък картон, но за тази цена - толкоз  Naughty

Gigi, падали са ни се малки магнитни правоъгълничета от шоколадово яйце, имаме капчица от минерална вода, сърцата са от едни бонбони на Nestle, кръгче на Пиковит и т.н. Аз съм голям плюшкин и само ги събирам, а като ми дойде музата ги претворявам в нещо.
 Майка ми понеже си ме знае каква съм и ми донесе цял куп ето такива - трябвало да ги слагат по кутитие с топено сирене, но на никой не му се занимавало и ги зарязали да се премятат в склада. От тях направих цифрите и имах доброто желание и букви да правя, но сега с малкия почти не ми остава време за подобни неща  Sad

За тази магнитна боя бях чела преди в една тема за детските стаи, ако не се лъжа. Имаше показани цели стени, намазани с нея. Ако не е много скъпа бих си купила, защото дъската и хладилника вече не ни стигат

# 554
Благодаря за отговорите. за съжаление нямаме такива магнити иначе е супер идейно.

Общи условия

Активация на акаунт