Рецепти за Actifry

• 334 385
  • 1 504
  •   1
Отговори
# 375
Аз пък изпържих (изяло без бъркалка) една смес в актифрая от пасирани варени картофи, моркови, попарени овесени ядки, лук и брашно от нахут (е ... и подправки). Та се досещате, че това чудо се прави на малки кюфтенца нали и после се ядат де.

Може би защото за пръв път добавих и пасирани моркови та вкусът ми изглежда наистина много интересен. Пробвайте и вие !

Ето ги, нарекох ги картофени фалафели:

Много добре изглеждат, но много занимавка иска това Rolling Eyes Ти си мераклия, а тези като мене, дето все бързат, само пържат картофи и риба Laughing

Моля те, кажи рецептата! Щом е картофено, трябва да се пробва, а избягвам да правя обикновени картофени кюфтета, защото става голяма плесканица в нас Simple Smile)))

# 376
  • София
...
Моля те, кажи рецептата! Щом е картофено, трябва да се пробва, а избягвам да правя обикновени картофени кюфтета, защото става голяма плесканица в нас Simple Smile)))

Тези дни в блога (линкът е в подписа ми тук, ще публикувам рептата).

# 377
Когато готвите без бъркалка премествате ли нещата /кюфтета или каквото там се готви/, защото аз когато съм пробвала в лявата страна ми се приготвят по бързо от дясната.

# 378
  • София
Когато готвите без бъркалка премествате ли нещата /кюфтета или каквото там се готви/, защото аз когато съм пробвала в лявата страна ми се приготвят по бързо от дясната.

Оставяте ги мало да се позапържат, ако сместта е твърда слагате бъркалката и продължавате по нормалния ред иначе сле това ги обръщате и поразместате. И на мен ми е направило впечатление, че на различните места машината работи по различен начин.

# 379
Здравейте, от снощи и аз готвя с Actifry  Mr. Green
До сега опитахме: замразени картофи, турските банички, замразени бутер банички с кашкавал и карамелизирани ябълки   chef Сега се "пържат" обикновенни картофи.
Бутер баничките станаха много по-хубави отколкото в печката /обикновенно прегарят/. Готвих ги 15 мин. Само пълнежа не беше хубав, но то не е свързано с машинката.
Ябълките бяха прекрасни /3 бр. нарязани на парченца и 2 суп. л. кафява захар запечени за 18 мин/! Картофите - различни от стандартните, но ми харесаха.
Баничките също са хубави, но стават само по 5-6 на веднъж и трябва да изчакам още 20тина мин за следващите и.. стана дълго
Сега мога да пиша докато се пържат картофите, а не да вися до тях   Mr. Green
Планирам тези дни да сготвя и пилешко и кюфтета. Ще споделя как са станали.

# 380
  • София
М@я,честита ви машинка и само вкуснотии да си правите  Grinning
аз съм много доволна от кюфтетата-стават много сочни,докато в същото време изобщо не са мазни  Peace

# 381
Дядо Хаджия, мерси за идеята за тези пържените кюфтенца. Аз моите всъщност ги направих със стандартно тесто за картофени кюфтета - 1,2 кг варени картофи, добре намачкани, сирене, настъргана глава лук, 2-3 яйца, чубрица, черен пипер, сол. После ги овалвах в брашно и яйце (яйцето честно казано може и да се избегне, защото става голяма мацаница, докато се оформят кюфтетата). Направих ги кръгли и плоски, и ги пържих без перката. И наистина не пече равномерно уреда, но както и да е, обръщах ги и ги въртях. Мазнина на око и да не залепват.

После по идея на мъжът ми втората партида ги направих като малки топки и пак ги пуснах без бъркалка за 10-15 мин, уж за да се повтвърдят малко и после да им сложа бъркалката да ги върти. Но като я сложих няколко взеха да се разпадат, останалите не се разпадаха. Явно някои бяха по-сурови. И явно картофени кюфтета ще трябва без бъркалка.

Ще пробвам и други вариации - картофени с добавяне на спанак, тиквички и т.н.

А на подобен принцип някой правил ли е някакви пържени тестени неща - като малки мекици, бухтички?

# 382
hristina21 благодаря  Hug
Аз мислех да правя панирани филийки, но още не съм стигнала до тях.
За довечера съм взела пържолки и мисля да ги пусна без бъркалката.. да видим какво ще излезе.
А основно правим картофи, кюфтета и бутер закуски.
А да, пиле също сме правили, но ми остана сухо  Confused
И паниран кашкавал обмислям   chef

# 383
  • La casa de Mickey Mouse
Как направи пилето, че стана сухо, у дома вече друго пиле не се признава
аз правя крилца или бутчета, но в магазина ми ги режат, заедно с кокала
овкусявам с къри, чесново брашно и соев сос, не прибавям никаква мазнина, стават супер сочни и невероятно вкусни
ребърца правя по същия начин с други подправки разбира се, пак без мазнина, те си пускат, после в мазнината която са си пуснали пускам зеленчуци и става също много вкусно

# 384
Пилето - правила съм филе на парченца с лук и подправки и бутчета с панировка. Ще пробвам пак  Mr. Green
Пържолите се получиха и вече са изядени   chef

# 385
  • София
Пилешкото филе и при мен става сухо и не ни харесва,а бутчетата останаха малко сурови отвътре,може би следващия път трябва да ги попеча повечко.

# 386
  • La casa de Mickey Mouse
при мен станаха за 40 мин, но пак казвам бяха нарязани, не съм пробвала с цели, филето го бях мариновала и пак с къри и соев сос и стана добре, но ние сме свикнали да ядем без мазнина, аз поне дори и когато готвя ако ястието има месо не слагам олио, оставам само на мазнината на месото

# 387
  • Русе
Здравейте на всички притежатели на този чудесен уред.Дойде сезона на пържените тиквички.Някой да има напредък с тях?

# 388
Ох, мъкааа, тиквичките... Напредък няма, ама и желаещи да висят на печката да пържат тиквички също няма. Та много добре си стават даже, щом няма кой да ги изпържи по традиционния начин. Вече ми харесват, явно е въпрос на навик. Детето още се мръщи, ама и то ще свикне Joy

# 389
Аз се отказах от пържените тиквички. Явно е, че няма да станат като от фритюрник. Но пък вече ги режем на пръчици (подобно на картофите, но по къси) и така ги слагам в уреда, понякога комбинирано с други зеленчуци, понякога само тиквички. Стават много вкусни и повече ми харесват, от колкото тънките кръгчета, с които се опитвах да наподобя пържените тиквички. Вкуса не е като на пържени разбира се, но за нас са супер. За около 20 мин. са готови Simple Smile
Все по-доволна съм от този уред, много често го използваме.

Общи условия

Активация на акаунт