Септемврийски мами вече се събрахме, някой даже сърчица видяхме!

• 15 117
  • 308
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Така е, Марианче. Аз тази ранна ФМ ще я пропусна по собствено желание. Но истината е, че това за мен е най-важното изследване по принцип преди да роди всяка жена, затова няма часове никъде.

# 211
Ура, ура, ура!!! Тра-ла-ла-ла-ла!!! Видях го! Видях го! newsm68  newsm74
Стархотно беше! ПОЖЕЛАВАМ ГО НА ВСИЧКИ!!! Записвам се с термин на емблематичната дата 9 септември 2009! (трябва да видя какво означава 9-ката според нумерологията).
Според моята гинеколожка най-важни са прегледите БХС (м/у 11 и 14 г.с) и ФМ (м/у 20 и 24 г.с.). Това до някъде е обяснимо - тя не работи със ЗК и нея не я касаят останалите рутинни кръвни тестове и изследвания на урината. Каза също, че 1 профилактичен преглед на 2 месеца е напълно достатъчен ако бременността протича нормално. Всъщност съм и доста склонна да и вярвам, защото тя самата в момента е бременна и скоро ще ражда. Не вярвам жена в нейното състояние умишлено да подвежда колежка по съдба  Laughing .
И така мацки, очаквам и вашите  Heart , за да е щастлива сговорната дружина!
 Hug

записвам се и с предчувствие (или огромно желание) за девойче

Последна редакция: чт, 22 яну 2009, 22:09 от dd2

# 212
  • София
DD2, много се радвам за теб, личи си, че си много щастлива и спокойна!  Hug

# 213
  • Sofia
dd2,честито и от мен.
Значи феталната в 11-13 г.с. може да се пропусне,но от друга гледна точка може да видим и пола на бебо още тогава newsm78
Ще се ходи май, само да има свободни места.
Ще ми даде ли някой потр.име и парола за снимките.Благодаря предварително

Последна редакция: чт, 22 яну 2009, 22:23 от tami1111

# 214
Здравейте! Аз днес се загубих малко по трасето, но истината е, че цял ден бях на легло и повърнах 4 пъти. (как гордо прозвуча само  Laughing).
Днес се обадих да си запиша час за първи преглед и гинеколожката ми ме насрочи чак за 5 февруари. Малко странно ми стана, но като се размислих тогава ще съм в 7-ма г.с. и е нормално тогава да ме прегледат да първи път.

dd2, честито и от мен. много се радвам за теб   bouquet

Абе, момичета, почти всички се оплаквате от запек, а аз и в началото на първата си бременност и сега съм разхлабена. Embarassed
За килата - винаги съм подлежала на напълняване и винаги съм се ограничавала, за да поддържам прилични килограми. Но като бях бременна с Ния вече имах оправдание да ям и бях на мнение, че щом съм бременна трябва да ям всичко, което ми видят очите, плюс всчка вечер да омитам шкафа със сладкишите, които мъжа ми старателно зареждаше, за да не стоя гладна.  Laughing Така наваксах 30 и кусур килограма. След бременността с Дюкан и фитнес се оправих, но този път съм се зарекла да не се престаравам в яденето.  Naughty
 и моят глас е детски и визията ми също, защото съм кинта и двайсет с вдигнати ръце (1,52 см) и ако не обуя токчета и не се наплескам с грим ме мислят за 16-17 годишна. Спомням си в началото на първата ми бременност (беше почнало вече да ми личи) все ходех спортно, с една раничка и едно кукуригу на главата и хората ме гледаха с едно съжаление и неодобрение все едно съм някаква инцидентно забременяла ученичка. Много забавно ми беше.

# 215
  • Испания и Стара Загора
dd2, честито и от мен Hug
Кога ще дойде 16.02,че и аз да видя бебчо.Май до тогава всички ще сте видели вашите сърчица. Hug

# 216
Благодаря ви, сладурки за поздравленията!
TRINITI при мен в 6 г.с. се видя само сакчето, а сега - 7 г.с. се видя и сърчицето, така че е съвсем нормално да ти насрочат час за такава дата
anita ти не можеш ли там да отидеш на някакъв частен или платен преглед по-рано, за да си спокойна? Ти правиш ли 90-дневната? Аз не успях. Outta Joint На обед с колегите ходим да хапваме на един ресторант и се изкушавам, но гледам да не прекалявам и да се храня задравословно. Слава богу не ми се ядат тестени неща и когато съм гладна хапвам ябълки. Толкова ме е страх да не напълнея, че си налагам някаква самодисциплина. Истината е, че при мен няма гадене, зверски глад, повръщане, киселини и др. екстри, така че засега успявам да удържам фронта с храненето.

# 217
  • Испания и Стара Загора
dd2 не съм я започвала още диетата.Ям си свободно и само се каня да я започна.За прегледа-незнам в селото тук има ли частни кабинети.Иначе в града не мога да отида сама с  Алекс,мъжа ми е на работа през деня.Ще чакам до 16.02. и ще се надявам всичко да е наред. Praynig

# 218
tami111 , за юзър и парола за снимките трябва да пишеш на ЛС на valkata.
Според тази статия http://www.mc-markovs.com/index.php?option=com_content&task= … d=100&lang=bg ФМ трябва да се прави 3 пъти. Според мен това е оправдано само при наистина добри специалисти, които знаят какво правят. При нас в Бургас няма специализирана АГ клиника (нито една!!!) и докторите си ги нагласят нещата както им е удобно.

# 219
здравейте отново!
много сте гостоприемни, благодаря ви.
това за мен е първа бременност и можете да си представите че всичко за мен е новост. аз все още съм 5 седмици и нещо, но ме тревожи факта, че нямам много силно изразени симптоми както някои от вас. единственото което чувствам са леки болки ниско в кръста, като пред цикъл, зърната ми са чувствителни, и лекичко и за много кратко ме наболява ту ниско в дясно, ту в ляво. Не ми се гади, нито повръща. Та кажете ми, това нормално ли е? По цял ден се притеснявам дали чувствам достатъчно симптоми, аман...
Прегледа да чуем сърцето е чак на 19ти Февруари, когато ще съм към 9 седмици.
Благодаря ви и добро утро и лек ден!

# 220
  • София
Добро утро!
Не се шашкай за симптомите Stop. Сигурно трябва да се чувстваме щастливи от липсата им. И на мен ми е гадно, че хем не се усещам бременна, хем и е рано да си видя бебчето. Само ми се иска някой да ми каже, че всичко е наред, ама и на мен вчера докторката ми каза, да отида сряда. Crossing Arms Whistling
Усмихнато утро!

# 221
Благода ви, че ме добавихте в списъчето Hug
На мен ми предстои другата седмица да съобщя на мама, че ще става баба втори път и ми става все по-притеснено Blush Тъкмо закарахме бебешките дрешки на село и сега пак ще трябва да ги носим обратно. А и панталона ми за бременни на нищо не прилича и отново ще има велико търсене. Аз съм 148см и няма да ви разправям каква е тръпката да си намеря дрехи за бременни Joy

# 222
Ох, момичета радвайте се, че нямате неприятните симптоми. При мен става все по-зле. Сутринта се събудих в 4 с гадене и болки в стомаха. Хапнах солети, помина ми гаденето , но болките продължиха. Мисля си , че тези болки са повече на нервна основа, от работата, от вълнението (снощо казахме на семейството ми). Днес пак ми е нещо притеснено, но нали съм си взела ден почивка
ще отида да плувам, белким се отпусна малко и после мисля едно турче по магазините да си взема някой панталон с ластик.
Приятен ден на всички от мен Simple Smile.

# 223
  • Испания и Стара Загора
Добро утро и от мен,
тази нощ не можах да се наспя.Тук има буря и вятъра е ужасен.Имах чувството,че ще се счупят прозорците. Shocked
Иначе нямам гадене.Но като хапна малко и ми става много тежко,а не преяждам. newsm78
Сега си пия кафето,и за вас съм приготвила по 1 Peace

# 224
  • София
Добро утро и от мен!
Мерси за капучиното, тъкмо си изпих и аз моето.
Не мога и аз да се наспивам, но и си лягам много късно - след 1, та затова. Иначе ако благоразумно си легна в приличен час бих се наспивала. Тук също е мрачно и гадно, днес няма и да излизаме през деня, довечера сме на гости.
Аз пък се радвам, че нямам симтоми - то това ми липсваше в момента - сина ми постоянно иска моето внимание, всеки ден готвя, отделно знаете колко работа излиза постоянно вкъщи.  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт