Септемврийски мами вече се събрахме, някой даже сърчица видяхме!

• 15 114
  • 308
  •   1
Отговори
# 240
Една приятелка се мажеше с чист зехтин и каза,че много помагало,а за маста и аз съм чувала,но трябва да е чиста т.е. обезсолена.

# 241
Здравейте и от мен!
Вчера писах на valkata78 лично съобщение да ме добави към списъка за 2.09.
Извинявам се за това, но аз бях разбрала че така трябва,за да ме включат.

Та сега искам да кажа на всички че съм за 2.09 и пожелавам на всички лека бременност!!!

Искам да попитам някой ще ми обясни ли как да си видя личните съобщения в профила. Мерси предварително!!!
Simple SmileSimple SmileSimple Smile

# 242
  • София
Елли, добре дошла! Не се притеснявай от сега, изчакай спокойно още две седмици и тогава отиди да видят сакчето.
Зехтина е супер за кожата, сина ми беше много алергичен като бебе и първите 6 месеца само с преварен зехтин е мазан, обаче това през зимата, през лятото не бих мазала. Обаче дрехите после миришат на гранясало колкото и да се перат. Аз ползвам най-обикновено олио на Джонсън, първият път почти не ми излезнаха стрии.
Сега рецептата:
Кавърма в омлет
Продукти: 1кг. свинско месо без значение от коя част на прасето, да е чисто месо.
                  3 стръка праз или 2-3 глави обикновен лук,
                  3 печени обелени червени чушки /аз купувам готови в буркан, но трябва да се изкиснат малко в чиста вода, че са много солени и кисели/,
                  50 мл. червено вино
                  1 с.л. доматено пюре
                  1 ч.л. сминдух,
                   магданоз, черен пипер, сол, олио

Приготвяне: месото се нарязва на кубчета /не повече от 2х2 см./ и се запържва добре в олиото. Добавя се нарязаният лук и нарязаните чушки. Запържват се и тогава се добавя доматеното пюре, размито в малко вода. Налива се виното и 3-4 лъжици вода, слагат се подправките и се оставя на тих огън докато остане на мазнина.
Омлетите: Купувам яйца ХЛ, разбивам едно яйце и го "пека" в тефлонов тиган без мазнина, точно като палачинка става. обръщам го и от двете страни.
Поднася се като се слага кавърмата в омлета, загръща се на две /като полукръг/, украсявам с магданоз омлета отгоре. Половината чиния де факто остава свободна, нарязвам на тънко домат /тип редена салата/, става много красиво и ефектно.

# 243
  • Испания и Стара Загора
Здравейте отново,
вие доста сте писали тази сутрин. Wink
Елли добре дошла при нас Hug
Ники. това изглежда много вкусно Heart EyesЩе взема да го пробвам.Мерси за рецептата Peace
За витамините-аз пия само фолиева к-на.Друго тук не дават.От следващия месец ще започна желязото,което също е задължително тук newsm78
За стрии-не се мажа с нищо.С първата бременност нямах стрии,въпреки че корема ми беше доста голям.Тогава се мажех с крем Нивеа,но не всеки ден,а 1-2 пъти в седмицата.
tanja_cwete ами за ЛС горе в ляво,където щракваш за да си прочетеш "Нови отговори на моите публикации".Над него пише "имате .... съобщения" и там щракваш за да ги прочетеш PeaceНезнам дали ме разбра.Хич ме няма в обясненията. Rolling Eyes

# 244
  • Габрово
[ елли /b], при два положителни теста не вярвам да няма бременност Rolling Eyes
tanja_cwete , правилно постъпи като писа на мен, но имах предвид да се представиш и тук иначе само аз ще знам за съществуването ти  Wink Тук ще ти хареса  Hug
Тази рецепта на Ники със сигурност ще се пробва, но когато ми мине гаденето, че сега се отвращавам от месото  Sick
А за трушиите моят доктор ми ги забрани и така и не разбрах с какво толкова вредят.
За стрии аз се мазах предният път с вазелин, продаваше се в големи кутии в Испания и доста ми помогна. Мисля си, че важното е кожата да се подхранва с нещо мазничко, без значение е марката и цената.

# 245
Благодаря, Клара! Ще им предам, те много се радват на такива пожелания! Снаха ми е /май/, и аз съм зле с тези връзки.
Бебетата са им много дълго чакани, а тя получи абсолютно всички гадни екстри, дори вече веднъж беше в болница, вчера я изписаха. Не стига, че физически е доста зле, ако имаше достъп до цялата информация по форумите - направо ще се скапе и психически. Те искаха да си купят лаптоп наскоро, но проведохме наистина "сериозен" разговор и се отказаха поне докато не стигне в последните седмици.
Аз като ще имам гости и не знам какво да сготвя винаги минавам с кавърма в омлет - вкусно, лесно и ефектно.

zdraveite, chestito na vsichki!! purvo da kaja kak se kazva jenata na brata na muja ti, eturva, i az imam takava Simple Smile I da se pohvalia i az jivot i zdrave sum na purvi pregled v chetvurtuk. dano ne e mnogo rano za surdechen ritum.... Simple Smile aide hubav weekend ot  mene

# 246
  • София
Добре дошли на новите мами!
Янче, мерси, верно етърва беше, все ги забравям тези сложни роднински връзки.
Кога ти е термина, ритъма го чуват обикновено към 7-8 г.с.

# 247
valkata благодаря, че си ме добавила в списъка с термини, само дето съм пропуснала да ви уведомя, че ми е 2-ра бременност. Имам момченце на 5 год и половина.

Аз си закупих крем против стрии на Дева. Продават го на всички магазини, вкл. Била, Пикадили и т.н. Не помня колко струваше точно, но не е много. Помня, че моя приятелка го беше похвалила.

# 248
Аз се мазах с маслото на Икров срещу стрии предишния път и ми помогна. Мисля да започна към 4-я месец. Но всяка кожа си е строго индивидуална и трябва да намерите кое е подходящо за всяка от вас.
Добре дошли на новите майчета Hug
Хайде да се оплача - ужасно ми се спи, а цял ден въвеждам данни в сървъра и очите ми са станали на палачинки. Само седя и си мечтая за отпуска Blush

# 249
Добре дошли на новите мами!
Янче, мерси, верно етърва беше, все ги забравям тези сложни роднински връзки.
Кога ти е термина, ритъма го чуват обикновено към 7-8 г.с.

dobre zavarili. Purvo iskam da se izvinia za latinicata, sega sled malko shte vikna supporta da go opraviat che sum na rabota. termina mi e na 21.09. taka che se padam kraia na 6 sedmica v chetvurtuk.... niamam turpenie. preporuchaha mi edin doktor vyv VMA - d-r Gizdov Nasko. Ako niakoi ima info molia neka spodeli. Mersi mnogo

# 250
  • София
Засичала съм му името на този Д-р Гиздов из форума, май бяха положителни отзивите. Ако те гледа с вагинален ехограф може и да чуете сърчицето, дано!
За кирилицата - горе вдясно има едно синьо квадратче, в него пише EN, това е кирилизираща програма, доста добра - ползвала съм я, опитай с нея.

# 251
Засичала съм му името на този Д-р Гиздов из форума, май бяха положителни отзивите. Ако те гледа с вагинален ехограф може и да чуете сърчицето, дано!
За кирилицата - горе вдясно има едно синьо квадратче, в него пише EN, това е кирилизираща програма, доста добра - ползвала съм я, опитай с нея.

мерси много, май става с кирилицата. исках да питам и как правите тези картинки дето ви излиза колко седмици сте и колко остават. рових ама нещо....... мерси за инфото за Гиздов  Peace

# 252
Благодаря ви за топлото посрещане!!!
Моят термин по моите изчисления е на 29-30.09.2009 така,че Янче ще кажеш как е минал твоят преглед,защото моят е една седмица след теб.Стискам палци да се чува сърчицето,защото аман вече от това чакане Wink Grinning

# 253
  • София
За линийките:
харесваш си някоя линийка на която и да е мама. Самата линийка е линк, цъкаш върху нея и влизаш в дадения сайт. Повечето сайтове за линийки са руски, има няколко български и малко на английски.
Там си избираш линийката - избора е огромен, избираш и показалеца и задаваш датата. Понякога искат датата на посл. менструация, понякога на очакваният термин. Има си и поле за текст.
после като приключиш сайта ти дава няколко кода. Трябва да избереш този код, който започве с [url], копираш с десният бутон, влизаш в твоя профил и пействаш в полето "подпис". после не забравяш да натиснеш "Промени профила", че аз все забравям и се чудя какво става.
Много е лесно, цъкни ако искаш в моя линийка и разгледай сайта. В ляво са категориите - забремевяне, овулация, рожденни дни и т.н.

# 254
За линийките:
харесваш си някоя линийка на която и да е мама. Самата линийка е линк, цъкаш върху нея и влизаш в дадения сайт. Повечето сайтове за линийки са руски, има няколко български и малко на английски.
Там си избираш линийката - избора е огромен, избираш и показалеца и задаваш датата. Понякога искат датата на посл. менструация, понякога на очакваният термин. Има си и поле за текст.
после като приключиш сайта ти дава няколко кода. Трябва да избереш този код, който започве с [url], копираш с десният бутон, влизаш в твоя профил и пействаш в полето "подпис". после не забравяш да натиснеш "Промени профила", че аз все забравям и се чудя какво става.
Много е лесно, цъкни ако искаш в моя линийка и разгледай сайта. В ляво са категориите - забремевяне, овулация, рожденни дни и т.н.

готово. мерси. хубав уиккенд на всички   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт