Августинчето на топло под юргана чака пролетта със мама!

• 13 169
  • 305
  •   1
Отговори
# 165
Марги, мерси, мила  Hug Аз много харесвам мартенички с Пижо и Пенда, ама все не се наемам да ги правя, че не ми достигат ръцете  Laughing Ама сега такава си беше поръчката и нямаше начин. Тези отлитат за чужбина, дай едно адресче да ти пратя и на теб  Peace Пък дано с пролетта да влезе и късмета и голямото здраве във вашата нова къща  Peace Hug
Аз реших, че съм ви изплашила с моите писания и затова се изпокрихте  Laughing Ама май докато ме прочетете и сте изпозаспали  Embarassed

# 166
  • София
Ауу, Ванче, голяма красота......златни са ти ръцете да знаеш

направо се замислих ....да взема и аз да ти поръчам...ще преброя колко ми трябват и ще ти пиша на ЛС.

При нас - нищо ново....Миташки се очертава като дете, което обича да се излежава ( като тръгне на детска сигурно ще е голяма мъка newsm78). Като се събуди после поне половин час се излежава и върти в леглото.....

# 167
  • София
Добро утро!

Снощи кумовете ни бяха на гости и си изкарахме страхотно. Три часа си бъбрихме и вечеряхме в кухнята, а през това време не разбрахме, че имаме деца  Shocked Кало и кака му Кати три часа си стояха в хола, мирно и кротко - гледаха филми, играха си и въобще не ни удостоиха с вниманието си  Mr. Green Като се усетихме по едно време с кумата и двете бяхме  Shocked, защото особено нейната щерка не е от най-кротките.
Но както и да е-  добре беше.
После заспах първа.  hahaha

# 168
  • гр.Добрич
Не съм ви чела 3 дни и сега наваксах. Ивчо ми направи някаква страшна уртикария онази вечер. От вчера целият ев огромни червени петна. Докторът му би сутринта една инжекция Урбазон и после започнах да му давам Ксизал и Перитол. Следобяд бяха изчезнали петната и аз така се зарадвах, но вечерта пак избиха. Сега откакто е станал се увеличиха повече. Докторът ми каза, че няма да мине лесно, но аз така съм се панирала, че постоянно го гледам. Идея нямам от какво се получи, уж толкова внимавам с храната. Единственото обяснение да е от една кайма, от оято правих кюфтета. Кой знае какво е иммало в нея, че даде таква реякция.

Нана нали вие направихте някаква алергия към лекарства? Какво пихте и за колко време ви отшумя?

Постът ми е егоистичен, за което се извинявам. Embarassed

# 169
  • София
eee Спинки за какво се извиняваш, тук почти всеки пост би бил  такъв, какво егоистично има да опишеш притеснението си и състоянието на Ивчо  Hug
Нали форума е затова

Дано се преборите бързо ( аз няма за съжаление какво повече да кажа). Наистина трябва да се внимава с тези кайми ( че са пълни с консерванти и какво ли още не....)аз все по-често си меля в магазина, от който купувам месото.....

# 170
  • София
Привет!
Нещо нямам настроение и май се разболявам, но да се разпиша.
Вст, и аз много обичам мартенички тип Пижо и Пенда  Peace Много са ти хубави, нищо измъчено в тях не видях  Naughty Wink Що не се наемаш да правиш? Ти къде-къде по-завъртяни неща майсториш, недей да скромничиш  Wink
Спинки, дано бързо му мине на адашчето!  Praynig Hug
Пух, и Ивчо е така с излежаването след събуждане, ама и аз обичам да го правя с него Blush

# 171
Здравейте  Hug
Спинки, не се извинявай, мила, няма за какво да го правиш. За съжаление и аз не мога да ти помогна  Embarassed Дано бързо се оправите  Praynig
Елфче, Пух  Hug
Елфче, измъчиха ме, защото определено две ръце не стигат когато се правят  Laughing Имам нужда от помощник за да ми държи и опъва, за да става стегната. Просто не ми стигат ръцете  ooooh!
За излежаването - Лорката май не е много по излежаването, въпреки че е толкова поспалива. Като се събуди може с часове да лежи в леглото и да си пее и говори, даже без да се изправя, ако ме види, че аз спя  Laughing Но отворя ли си очите и веднага скача. Аз незнам ние как ще се научим да ставаме рано за градината  hahaha Горките учителки, дето ще търпят мрънкането й. Вчера я вдигнах в 9 ч. и в 11ч. положението вече беше пискливо - само търкаше очи, мрънкаше, блъскаше се в мебелите и падаше  ooooh! и все ме караше да ходим да се гушкаме на спалнята. Едвам устисках до към 13.30, но пък за сметка на това не обядва - спи ли й се нищо друго не е по-важно  Laughing

# 172
  • варненка от София
Момичета, на върха на щастието съм, станах вуйна на една малка швейцарска принцеса - Джулия.

# 173
  • София
спи ли й се нищо друго не е по-важно  Laughing

хехе, то и аз съм така  Blush( за сън убивам, така че след 10 вечерта ( понякога и по-рано) не съм склонния на компромиси човек. Joy , мъжът ми се оплаква, че съм като раздразнен "дзвер" ( понякога "котка" ако е в настроение Wink )

# 174
Марулче, честито   bouquet Да е много здрава, усмихната и кротичка малката принцеса  Hug

Пух  Joy Joy Joy

# 175
  • София
Не съм ви чела 3 дни и сега наваксах. Ивчо ми направи някаква страшна уртикария онази вечер. От вчера целият ев огромни червени петна. Докторът му би сутринта една инжекция Урбазон и после започнах да му давам Ксизал и Перитол. Следобяд бяха изчезнали петната и аз така се зарадвах, но вечерта пак избиха. Сега откакто е станал се увеличиха повече. Докторът ми каза, че няма да мине лесно, но аз така съм се панирала, че постоянно го гледам. Идея нямам от какво се получи, уж толкова внимавам с храната. Единственото обяснение да е от една кайма, от оято правих кюфтета. Кой знае какво е иммало в нея, че даде таква реякция.

Нана нали вие направихте някаква алергия към лекарства? Какво пихте и за колко време ви отшумя?

Постът ми е егоистичен, за което се извинявам. Embarassed

Спинки както описваш ситуацията определено не е от храна. От лекарство е. Чакай да намеря снимка на Кало от онзи ужасяващ момент и ще погледнеш при вас същото ли е. А аз ще ти напиша какво направихме.

Ето намерих - 2 снимки са

http://www.avgustinki.snimka.bg/album.php?album_id=159136&pid=3893889

Много добре действа Зиртека. Не знам кое от двете лекарства е антихистаминово, което даваш на Ивчо, но питай лекаря за Зиртек. Иначе - спри всичко като ядене и му давай само мляко. т.е АМ - хипоалергенно задължително. След това започваш - картоф, морков, ориз - абе все едно захранваш отначало. Въпреки че съм почти сигурна, както описваш, че не е от храна. Не давай банан и домат - усилват уртикарията. Въобще всякакви такива алергенни храни в момента ще му действат зле. И наблюдавай детето - не искам да те плаша, но докато има петна има опасност от спазъм на дихателните пътища.

# 176
Марулка, жива и здрава да е малката принцеска  bouquet  bouquet  bouquet

# 177
  • гр.Добрич
Nana77, снимките приличат доста, само че вашите петна са по овални, а нашите имат различна форма. Има и такива, които приличат на одраскани черти. Точно него ден не съм давала никакви лекарства. Даже сутринта трябваше да дам за последно Дурацефа, но се отказах. Нашият лекар е малко от старата школа и си знае едни лекарства. Водих го при алерголожка и тя каза същото и за лекарствата също. Може би се е притеснявал да изпише нещо друго от колегиалност. На моменти петната са толкова силни, а на мменти отшумяват. Забелязах, че като спи се успокоява кожата.
АМ не пием от 1 година. Досега беше на прясно мляко, но го спрях. Алерголожката ми каза, че може кисело мляко. Сега яде само картофи, ориз и ябълки.
Истината е, че съм толкова притеснена, че незнам.....

Марулке, честита ви семейна радост. Grinning

# 178
  • София
Nana77, снимките приличат доста, само че вашите петна са по овални, а нашите имат различна форма. Има и такива, които приличат на одраскани черти. Точно него ден не съм давала никакви лекарства. Даже сутринта трябваше да дам за последно Дурацефа, но се отказах. Нашият лекар е малко от старата школа и си знае едни лекарства. Водих го при алерголожка и тя каза същото и за лекарствата също. Може би се е притеснявал да изпише нещо друго от колегиалност. На моменти петната са толкова силни, а на мменти отшумяват. Забелязах, че като спи се успокоява кожата.
АМ не пием от 1 година. Досега беше на прясно мляко, но го спрях. Алерголожката ми каза, че може кисело мляко. Сега яде само картофи, ориз и ябълки.
Истината е, че съм толкова притеснена, че незнам.....

Първо се успокой. После моля те дай Зиртек. 15 капки.
Алергията от лекарство не се проявява същия ден. Т.е не е задължително. При Калоян петната избиха няколко дена, след като му дадох Панадола. Алерголожката обясни, че е с натрупване. Просто в един момент на организма му идва нагорно и избива.
Ръцете и краката му как са? Погледни ги - имам предвид от глезена надолу и от китката. При Кало на втория ден след петната ръцете  и краката се надуха като балони и посиняха.
Прясното мляко го спри.
Ще се оправи детето.  Hug Hug Hug
Пиши ми пак, ако имаш нужда!

# 179
  • софия
марулка,да е живо и здраво малкото зайче   bouquet!
спинки,найа ми прави такива филми  Confused
при нас е хранителна алергия,която до сега съм открила към киселото мляко и банан.
можеш да даваш-картофи,моркови,ориз,краставици и домати(въпреки,че двете точно в този сезон не са за предпочитане от гледна точка,че са безвкусни.можеш да даваш заешко,пилешко и пуешко.
за петната на найа и избиваха една седмица без прекъсване,така,че не се тревожи,някой,ще се скриват.а ще се появяват нови.местят се.
урбазона е най-гадното,което може да се даде,но ако е силна реакцията,само той помага.ако,не искаш да го боцкат,можеш да му даваш метилпреднизолон,но той е много горчив.на таблетки е.аз на найа и давах 10 дни.голяма борба падаше,но иначе трябваше да я водя да я боцкат всеки ден ,или искаха да я оставят 24ч. на систем,за да и се изчисти кръвта.
нана ти е писала ,за зиртека.при нас само той никаква работа не свърши,но го давах успоредно с метилпреднизолона.
няма страшно .всичко,ще мине и замине.при нас също имаше,като одраскано при свивките горе на крачетата.петната бяха  Sickповече от при коко.абе страшно изглежда.сърбеше я.радвай се,ако мога така да се изразя в случая  Confused,че не лято.защото тогава не е хубаво да се излага на слънце.
ние при единия пристъп бяхме на море  Rolling Eyes... Tired
ще трябва сама да установиш от какво е била предизвикана реакцията,защото още нямат годините,за да ги тестваме. въвеждай нещо ново и ще чакаш 24ч. реакция и после друго.абе,ще се върнеш горе долу както бяхме преди 2г.,когато ги захранвахме.
съжалявам,че минавате през това,но пак ти казвам няма страшно  Hug

Последна редакция: пт, 30 яну 2009, 18:03 от dani777k

Общи условия

Активация на акаунт