Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Как се прави бисквитена торта?

  • 50 625
  • 42
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • 3
  • Всички
  • Мнения: 2 655
Намерих обикновени бисквити.
Пробвах рецептата на една българка тук, но като че ли нещо липсва.
Някой може ли да ми помогне с идея за БИСКВИТЕНА ТОРТА.

# 1
  • Мнения: 654
Grinning Mного е лесна за приготвяне-първо слагаш един литър прясно мляко да се вари,междувременно разтваряш едно пликче плодово нишесте(ягода,малина,шоколад-каквото обичаш) задължително в студена вода или мляко(около 100гр).Когато млякото започне да се вари изсипваш разтвореното нишесте и една чаша захар и бъркаш непрекъснато докато се сгъсти крема.След това в предварително приготвена тава редиш един ред бисквити,изсипваш част от крема равномерно,след това пак бисквити и т.н. след последния слой крем може да настържеш шоколад,орехи или нещо друго за украса. Grinning Това е -да ти е сладко(по-хубава става като я оставиш няколко часа да поотлежи и бисквитите поомекнат Grinning )
 Rolling Eyes о сетих се че не си в България-дано да намериш нишесте като нашето тук Grinning

# 2
  • Мнения: 2 693
Веднага ти давам "моята" бисквитена торта Grinning :

Вариант 1:

Сваряваш един литър мляко, добавяш 6 супени лъжици захар и изсипваш едно пакетче крем-нишесте по избор вътре, предварително разтворено в 200 мл хладка вода. При вас на нишестето му викат пудинг, и обикновено едно пакетче е за половин литър мляко, така че можеш да използваш два различни вкуса нишесте - примерно шоко и ванила, шоко и лимон, абе както се сетиш. При това положение мярката за всеки крем е 500 мл мляко и 3 супени лъжици захар, а пудинга се разтваря в 100 мл вода. Обикновените бисквити се накисват за не повече он 30 секунди в сок от някакъв компот, или разтворен сироп. Реди се ред от тях на дъното на какъвто се сетиш по форма съд. Изсипваш единия вид пудинг. След това редиш втори ред бисквити, пак сиропирани леко и изсипваш вторият модел пудинг. Изчакваш да изстине и прибираш в хладилник за няколко часа да стегне хубаво. После обръщаш формата в подходящ съд и поръсваш с каквото се сетиш отгоре.

Вариант 2:

Същото като вариант 1, обаче се прави /е, не задължително, но аз го предпочитам/ с един вид пудинг. При това положение използваш и плодовете от компота, с чийто сок сиропираш бисквитите. Реди се ред бисквити, бед плодове, ред нишесте, и пак така.

Това е от мен, дано ти харесат! Grinning  Grinning  Grinning

ПП: Забравих, аз ползвам понякога пудингите на Dr Oetker или Haas, та за тях съм дала мерките за половинлитровите пудинги. Иначе то на всеки крем си пише как става номера. Препоръчвам ти шоколадовия пудинг на Haas, немците са си... Grinning

# 3
  • Мнения: 1 533
Аз правя бисквитени торти през ден, побъркват ме в къщи, вече даже почнаха да не си сипват в чинийки, ами всеки грабва една лъжица и подхващат тавата от краищата и след 5 минути се срещат по средата /е, и аз им помагам, де Rolling Eyes /

1 вариант

Кипвам 1 литър мляко, сипвам 1 чаена чаша захар/не съвсем пълна/ и добавям едно пакетче нишесте, предварително размито с малко студена вода или мляко. Боболента много добре е уточнила за нишестетата/пудинги в чужбина-ако има инструкция за 500мл. мляко, значи 2 броя да се направят. С две думи, млякото е литър. Нишестето е ванилия, на Шиндеров или Биомед- Пловдив, супер са.
В четириъгълна тава подреждам бисквити Закуска, поливам ги с прясно мляко да се понаквасят и изсипвам половината крем отгоре. Нарязвам смокини от смокиново сладко на парченца /става супер и с вишново сладко и с ягодово, хубаво е плодът да е на парчета, а не като мармалад/ Върху тях подреждам втори ред бисквити, пак ги поливам с прясно мляко да омекнат и заливам с останалия крем. Прибирам в хладилника за 2 часа /ламите чакат с наточени зъби/, като е готова пиша имената на децата отгоре с полодовите топинги за сладолед или има пиша бележки от сорта "Почистете си стаята!" или друго, зависи колко ме е стегнала шапката!

2 вариант

Като първия, само че нишестето е какао или шоколад, а сладкото замествам с течен шоколад. Надписите се пишат с шоколадов топинг. Веднъж написах "Кирил + Калина = ВНЛ" Децата изпопадаха от смях!

# 4
  • Мнения: 148
Само като допълнение мога да кажа, че съм слагала по средата вместо пласт бисквити банан нарязан на кръгчета. Може да поръсиш в/у или под банана с натрошени бисквити. Става много лека, като парфе, а и този вариант си отива страшно с шоколадов крем.
Успех в готвенето и се похвали после! Grinning

# 5
  • Мнения: 1 533
А Има и мързелански начин за бискв. торта. В купички или чаши се натрошава по една бисквита и се залива с нишестения крем, а отгоре може да се украси с плод. И за детска следобедна закуска става.

# 6
  • Мнения: 672
1л прясно мляко
4 жълтъка
4 препълнени с.л. брашно
1 ванилия
6-7 с.л. захар

Всичко се смесва( ако стане на бучки можеш да използваш пасатора) и вари до леко сгъстяване и непрекъснато се разбърква. За торта трябва да е малко по-рядко (като смес за палачинки), ако искаш само крем се вари повечко.

След като истине кремчето с,е прибавят 4 белтъка разбити на твърд сняг.Получената смес става много пухкава.
Следва реденето на бисквитите,както са описали момичетата по-горе.

# 7
  • Мнения: 8 163
Цитат на: LIDYA
сетих се че не си в България-дано да намериш нишесте като нашето тук Grinning


На нас с мъжа ми повече ни харесва царевичното нишесте. То е някак по-плътно, по с характер. Докато пшеничното става винаги такова едно, измито...

# 8
  • Мнения: 654
Цитат на: Abadjieva
Цитат на: LIDYA
сетих се че не си в България-дано да намериш нишесте като нашето тук Grinning


На нас с мъжа ми повече ни харесва царевичното нишесте. То е някак по-плътно, по с характер. Докато пшеничното става винаги такова едно, измито...

Не съм пробвала с царевично,но може би  ще стане интересно Grinning За тортата от бисквити нали?Аз досега съм яла царевично само в качамак Grinning

# 9
  • Мнения: 4 068
Пела видях че си се сдобила с много рецепти за бисквитена торта затова няма да ти пиша моята,а ще ти предложа нещо друго.
Тора е един страхотен сладкиш с кроасони.
Значи:
Купуваш 5-6 кроасана в зависимост от това колоко голяма тавичка ще ползваш.На дъното на товота карамелизираш малко захар и докато още е топла залепваш върху нея кроасанте.Надупчваш ги малко с вилица и ги заливаш със смес за крем карамел.После слагаш тази тавичка в една малко по-голяма тавичка и печеш на водна баня.
После внимателно обръщаш сладкиша и можеш да залеш с сироп по желание.Плодов,шоколадов ит.н.
Става страхотен.У нас си изяждат и пръстите като го направя.

Да ви е сладко!

# 10
  • Мнения: 1 533
Цитат на: renci
Пела видях че си се сдобила с много рецепти за бисквитена торта затова няма да ти пиша моята,а ще ти предложа нещо друго.
Тора е един страхотен сладкиш с кроасони.
Значи:
Купуваш 5-6 кроасана в зависимост от това колоко голяма тавичка ще ползваш.На дъното на товота карамелизираш малко захар и докато още е топла залепваш върху нея кроасанте.Надупчваш ги малко с вилица и ги заливаш със смес за крем карамел.После слагаш тази тавичка в една малко по-голяма тавичка и печеш на водна баня.
После внимателно обръщаш сладкиша и можеш да залеш с сироп по желание.Плодов,шоколадов ит.н.
Става страхотен.У нас си изяждат и пръстите като го направя.

Да ви е сладко!


Жива да си,  renci   remybussi

някой някъде показа този сладкиш, но не се сещам при Иван Звездев ли беше или в подобно предаване, не можах да хвана рецептата отначало и не я записах, но се изядох с парцалите от яд!
Моментално я копирам и ще докладвам. А ти като експериментирала вече, какво ще кажеш-плодови или шоколадови кроасани му застават по-добре на сладкиша?

# 11
  • Мнения: 8 163
Цитат на: LIDYA
Не съм пробвала с царевично,но може би  ще стане интересно Grinning За тортата от бисквити нали?Аз досега съм яла царевично само в качамак Grinning


Нишесте, миличка, не брашно! Царевичното брашно е за качамак, права си. И за хрупкава панировка става. А нишестето царевично си е за торта от бисквити и за малеби!

# 12
  • София
  • Мнения: 2 120
Цитат на: _kalina_k
Цитат на: renci
Пела видях че си се сдобила с много рецепти за бисквитена торта затова няма да ти пиша моята,а ще ти предложа нещо друго.
Тора е един страхотен сладкиш с кроасони.
Значи:
Купуваш 5-6 кроасана в зависимост от това колоко голяма тавичка ще ползваш.На дъното на товота карамелизираш малко захар и докато още е топла залепваш върху нея кроасанте.Надупчваш ги малко с вилица и ги заливаш със смес за крем карамел.После слагаш тази тавичка в една малко по-голяма тавичка и печеш на водна баня.
После внимателно обръщаш сладкиша и можеш да залеш с сироп по желание.Плодов,шоколадов ит.н.
Става страхотен.У нас си изяждат и пръстите като го направя.

Да ви е сладко!


Жива да си,  renci   :remybussi:

някой някъде показа този сладкиш, но не се сещам при Иван Звездев ли беше или в подобно предаване, не можах да хвана рецептата отначало и не я записах, но се изядох с парцалите от яд!
Моментално я копирам и ще докладвам. А ти като експериментирала вече, какво ще кажеш-плодови или шоколадови кроасани му застават по-добре на сладкиша?


И аз да попитам - каква марка кроасани слагаш? И на тези 5-6 кроасана, колко яйчено-млечна смес? 1л. мляко, 6 яйца и чаша захар ли или по-малко?

# 13
  • Мнения: 4 068
Обикновено позвам кроасани "7 days" и за 6 кроасана слагам 1л. мляко 6 яйца и 1ч.ч. захар/като за една доза крем карамел/.
Иначе правя сладкиша с кроасани с различен пълнеж.Да ви кажа със всички става хубав.
Малко трудно се обръща тавата накрая....но с повече практика се получава.
Тук мъжа ми ми суфлира и каза,че ако искате може малко да сиропирате кроасаните преди да ги налепите в тавата,за да стане по-сочен сладкиша.Примерно със сок от компот.
Еми това е от мен.
Дано съм ви била полезна.

# 14
  • София
  • Мнения: 2 120
Изядохме вече бисквитената торта. Сега ще минеме на сладкиш "А ла renci". Супер.

# 15
  • Мнения: 3 747
Цитат на: renci
Пела видях че си се сдобила с много рецепти за бисквитена торта затова няма да ти пиша моята,а ще ти предложа нещо друго.
Тора е един страхотен сладкиш с кроасони.
Значи:
Купуваш 5-6 кроасана в зависимост от това колоко голяма тавичка ще ползваш.На дъното на товота карамелизираш малко захар и докато още е топла залепваш върху нея кроасанте.Надупчваш ги малко с вилица и ги заливаш със смес за крем карамел.После слагаш тази тавичка в една малко по-голяма тавичка и печеш на водна баня.
После внимателно обръщаш сладкиша и можеш да залеш с сироп по желание.Плодов,шоколадов ит.н.
Става страхотен.У нас си изяждат и пръстите като го направя.

Да ви е сладко!



И аз правя такава вкусотия, но използвам от малките кроасанчета на 7days, нареждам ги в кръгла форма, към сместта за крем-карамел добавям пакетче желатин.
А за сервирането  най ми харесва с 1-2 топки сладолед отгоре.........пак си изаяждаме пръстите Wink

# 16
  • Мнения: 151
Къде ги намирате тези бисквити в чужбина? Аз много обичам едно бисквитено руло с шипков мармалад, но не мога да си го направя, защото тук (Германия) не намирам като нашите маслени бисквити  Sad

# 17
  • Monaco di Baviera
  • Мнения: 545
Цитат на: Mary Popons
Къде ги намирате тези бисквити в чужбина? Аз много обичам едно бисквитено руло с шипков мармалад, но не мога да си го направя, защото тук (Германия) не намирам като нашите маслени бисквити  Sad


А шипков мармалад къде намираш??? Или ти го носят от БГ?
Би ли написала рецептата, аз обожавам шипков мармалад...

 Grinning  Grinning  Grinning

# 18
  • Мнения: 4 068
Тане аз със сладолед не съм пробвала но ми звучи страхотно и задължтелно  ще го направя.Мерси за идеята.
А иначе най-вероятно ще е по-лесно да се обърне сладкиша като се сложи желатин.И затова мерси.Вече няма да се мъча като го обръщам.

# 19
  • Мнения: 2 655
Момичета страхотни сте!
 Confused:  Confused:  Confused: Май тук са се събрали все баш кулинари, а?
Цитат на: diemma
1л прясно мляко
4 жълтъка
4 препълнени с.л. брашно
1 ванилия
6-7 с.л. захар

Всичко се смесва( ако стане на бучки можеш да използваш пасатора) и вари до леко сгъстяване и непрекъснато се разбърква. За торта трябва да е малко по-рядко (като смес за палачинки), ако искаш само крем се вари повечко.

След като истине кремчето с,е прибавят 4 белтъка разбити на твърд сняг.Получената смес става много пухкава.
Следва реденето на бисквитите,както са описали момичетата по-горе.


Направих тортата   cook на Diemma. Разбира се спазих съветите на другите момичета.
Не знаех какъв крем да взема. А и тези американски прахоляци никак не ми вдъхват доверие. И винаги прекаляват със захарта.

Стана много вкусна. Браво.  Hands Clap   Hands Clap   Hands Clap   Hands Clap   Hands Clap

# 20
  • Мнения: 3 747
Цитат на: renci
Тане аз със сладолед не съм пробвала но ми звучи страхотно и задължтелно  ще го направя.Мерси за идеята.
А иначе най-вероятно ще е по-лесно да се обърне сладкиша като се сложи желатин.И затова мерси.Вече няма да се мъча като го обръщам.


да, желатинът стяга много добре сместта и няма проблем с обръщането. бих ти препоръчала този на Dr. Oetker - тази марка е най-добра според мен.

# 21
  • Мнения: 672
Pela,ако знаеш как ме зарадва!
Благодаря и на всички момичета за чудесните рецепти.Тези дни ще пробвам тортата с кроасани! Grinning

# 22
  • Мнения: 642
Цитат на: Mary Popons
Къде ги намирате тези бисквити в чужбина? Аз много обичам едно бисквитено руло с шипков мармалад, но не мога да си го направя, защото тук (Германия) не намирам като нашите маслени бисквити  Sad


Може ли рецептата на бисквитеното руло с мармалада? Stuck Out Tongue  Laughing

# 23
Да, шипков мармалад си имам от България :о)

Ето и рецептата:
Взимат се кръгли маслени бисквити без дупка и всяка бисквита се маже с шипков мармалад и се залепва върху предната - да стане като цилиндър - ред бисквита ред мармалад. Оставя се за 2 часа в хладилника да се стегне и след това се намазва отвън с маслен крем (масло разбито с пудра захар), овалва се в пудра захар и се оставя пак в хладилника за стягане. Най-добре да се реже на следващия ден на кръгчета с дебелина половин см. (по диагонал). Става ефектно, но е доста сладко предупреждавам - да не се яде по много наведнъж :о)

# 24
  • Мнения: 151
О, гостът по-горе бях аз.

# 25
  • Мнения: 148
Това руло с мармалада и бисквитите майка ми го правеше на сладки - слепва 2х2 бисквити с мармалад (може и да не е шипков, а от сливи или ябълки), после ги маже отвън с маслен крем и овалва в смляни орехи. Стават фантастични, да си оближеш пръстите, само че е по-голяма врътня!

# 26
  • София
  • Мнения: 2 120
Цитат на: Taneto
Цитат на: renci
Тане аз със сладолед не съм пробвала но ми звучи страхотно и задължтелно  ще го направя.Мерси за идеята.
А иначе най-вероятно ще е по-лесно да се обърне сладкиша като се сложи желатин.И затова мерси.Вече няма да се мъча като го обръщам.


да, желатинът стяга много добре сместта и няма проблем с обръщането. бих ти препоръчала този на Dr. Oetker - тази марка е най-добра според мен.


Да попитам - желатина първо го оставяте да набъбне в студена вода, после го подгрявате да се разтопи и тогава ли го слагате в млечно-яйчената смес или направо го цопвате вътре?

# 27
Това с кроасаните е супер, ама не залепва ли за тавата от карамела?  Sad  Как се отлепя после?

# 28
  • Мнения: 3 747
Тъкмо отварях готварския форум и бам: ЛС от Raya.
Ето подробности:

Желатинът се приготвя според описанието на пакетчето.
В случая с Dr. Oetker e така: праха се разтваря с 4 с.л. студена вода в малък съд; оставя се да набъбне за няколко минути - получава се нещо като лепкава каша; след това се загрява на водна баня, но без да завира, докато се разтвори добре - сместта се втечнява. Едва тогава се добавя към сместта.

След изпичане на следкиша е необходимо да престои в хладилника поне за 1 нощ. така карамелизираната захар се втечнява както при нормалния крем карамел и обръщането не е трудно. Добре е обаче тавичката, в която ще се пече да не е много висока, за да може при обръщането сладкиша да не пада от високо в подноса. Аз го пека в стъклена форма и не залепва.

# 29
  • Мнения: 4 068
Тане пробвах с желатина.Стана много хубаво и доста по-лесно за обръщане.
Голямо мерси,че ме светна Bulb  Bulb  Bulb .

# 30
  • Мнения: 3 747
ех, този желатин Wink  Wink

ще взема и аз да забъркам тия дни един кроасанен сладкиш, че от много приказки ми се прияде Wink

# 31
  • София
  • Мнения: 2 120
Taneto,

Мерси за уточненията. Довечера ще пробвам и утре ще докладвам.

# 32
  • София
  • Мнения: 2 120
Чак сега смогнах да седна пред комп-а.

Сладкиша с кроасанчетата е върха. Използвах три пакетчета малки кроасани с тортата на картинката. Тавата ми е с диаметър 25см и е дълбока три пръста. Като престои ден в хладилника се стяга добре, но и по-рохък се изяжда за отрицателно време.

Голяма вкусотия. Мерси момичета.

# 33
Аз също много го харесвам този сладкиш,но не го правя защото моят мъж не обича кроасани.Крем-карамел обаче обожава и винаги яде по 2-3 купички. ShockedСега щте ви  напиша моята рецепта за торта,по-скоро крем с бисквити: правя крем от 10с.л.захар,1яйце,1литър пр.мляко,10с.л.брашно,1ванилия                                                        Яйцето и захарта се разбиват,прибавя се млякото ,след това брашното.Разбива се с миксер.Сгъстява се на слаб огън,да не става много гъсто обаче,прибавя се ванилията.В купички се слага 2-3 лъжици крем,1бисквита Еверест,така се редува,отгоре може да се наръси с шок. пръчици.Става страхотно-опитайте,в къщи много се харчи Stuck Out Tongue

# 34
  • Мнения: 2 607
Това бях аз Embarassed

# 35
  • Мнения: 871
Моята рецепта съм я изпратила в "Кулинар"-Бисквитена торта с банани. Който желае може да я види там. thumbsup

# 36
  • Мнения: 1 071
Mary Popons,
направих го това бисквитено руло и за моя изненада се получи страхотно.Само дето много трудно ги намерих тия бисквити без дупка-навсякъде продават маслени с дупка...Та мисълта ми е дали няма да се получи със "Закуска"?Щото те са по-дебели,дали няма да стане много сухо?А дали да не накисна малко бисквитите в мляко или компот?

# 37
От една друга тема-->
Цитат на: любителка
Като дете много го обичах и редовно си го првех, много е лесно. Нужен ти е един компот, малко масло/маргарин и мармалад или конфитюр. Потапяш всяка бисквита в сока на компота, мажеш с разбития с масло мармалад и слепваш. Получава се руло, което намазваш с останалата смес или с подсладено масло, овалваш в смлени орехи или настърган шоколад или каквото ти хрумне. Оставяш за час в хладилника и после режеш по диагонал. Сега се сещам, че има вероятност бисквитите да имат дупка в средата  Embarassed При това положение единственото, което ми хрумва е да натрошиш част от тяк, да ги объркаш с маслено-мармаладената смес и след като оформиш рулото да запълниш дупката. Но пък мазането ще ти е по-трудно... Confused Ами може и да натрошиш всичките, да ги объркаш с мармалада и маслото, да оформиш руло във форма или с помощта на фолио и така. Но трябва малко да навлажниш бисквитите /или да използваш не много гъсто сладко/, за да не хрупат.
А за бисквитената торта аз я правя с обикновени бисквити и ми се струва, че с чаени няма да се получи същото - те са прекалено меки и сладки

# 38
  • Мнения: 3 200
Много ми хареса рецептата с кроасаните, обезателно ще я пробвам!!
 Simple Smile
Сега аз да ви кажа моята:
Обикновени бисквити
Изцедено кисело мляко или "Млякото на баба" - 4.5%
Банани или пъпеш между пластовете с бисквити
Най-отгоре сладко.

Поздрави!!

# 39
  • Мнения: 1 071
Колежки ми казаха друг вариант на бисквитена торта.Вземат се 2 пакетчета бисквите "Закуска" и се потапят за малко в мляко или компот.После се редят една след друга по дължина,отгоре се маже с крем от масло,пудра захар и какао,после пак ред бисквити и така докато свършат.Получава се правоъгълно руло,което отгоре се маже със същата смес и се посипва с орехи .Реже се пак по диагонал.

# 40
  • Варна
  • Мнения: 4 818
Още една добавка към бисквитените изкушения : сусам.
Добавя се към крема за мазане или се поръсва по мъничко тук-там из специалитета разкошен. Сусамените семенца имат специфичен аромат и добавят към останалите съставки чудодеен вкус. thumbsup

# 41
  • София
  • Мнения: 2 493
Моята бисквитена торта (Тука няма нужда от термична обработка...) :
Обикновени бисквити или бисквити Закуска
кисело мляко със сметана или някое с по-висока масленост
ягодово/малиново/боровинково или каквото се сещате друго червено сладко
захар

В киселото мляко се слага захар на вкус (аз понеже не обичам да ми е МНОГО сладко слагам по-малко захар). Отделя се малко в друга купичка и се смесва с част от ягодовото сладко, докато стане хомогенна смес. После се реди по познатата схема:
ред бисквити, ред кисело мляко, ред бисквити, ред от розовото кисело мляко (това със сладкото) и така до края. Отгоре се украсява със сладкото или нарязани плодове, шоколадови пръчици, кокос или кой каквото си иска!
Не съм писала количество на бисквити и мляко, защото всичко зависи от големината и формата на съда.  
После се слага в хладилника за поне 3 часа. Аз мога сама да изям една такава...  Embarassed

# 42
  • Мнения: 47
Цитат на: renci
Пела видях че си се сдобила с много рецепти за бисквитена торта затова няма да ти пиша моята,а ще ти предложа нещо друго.
Тора е един страхотен сладкиш с кроасони.
Значи:
Купуваш 5-6 кроасана в зависимост от това колоко голяма тавичка ще ползваш.На дъното на товота карамелизираш малко захар и докато още е топла залепваш върху нея кроасанте.Надупчваш ги малко с вилица и ги заливаш със смес за крем карамел.После слагаш тази тавичка в една малко по-голяма тавичка и печеш на водна баня.
После внимателно обръщаш сладкиша и можеш да залеш с сироп по желание.Плодов,шоколадов ит.н.
Става страхотен.У нас си изяждат и пръстите като го направя.

Да ви е сладко!


Майка ми я прави тази торта, но вместо кроасани слага козунак. Също става много вкусно.

Общи условия

Активация на акаунт