Октомврийче сладко спи, майка му във форума крещи

• 9 790
  • 312
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте  мамчета !

Фийл, снимките са ви страхотни -моля те кажи  кой е фотографа и с какъв фотоапарат  Praynig

Млечта,  моето момченце е вече над 7.5 кг , друсането  не е вече удачен вариант за преспиване .И аз имах проблеми  с кръста и дясното рамо ,а  първите  3 месеца  заспивахме  само друсайки и разнасяйки го из апартамента ...Има светлина  в тунела ...вече заспива  сам  докато го кърмя , вечер и през деня , внимавам с оставянето му на креватчето и така  Wink
Клото ,  когато  аз пуснах  баткото на ясли  на 2,5 год  първите  два месеца  боледуваше , но след това и включително и сега  в детската градина  той не се е разболявал.Мисля и мънинкото да пусна на ясла ,но също  в по-късна възраст 2-2,5 год  заради контактите  с децата .
Моят  мъж е  в къщи ,но дефакто не е ,защото почти не се виждаме .Предполагам как се чувстваш ,но поне  знаеш  за  какво  го прави . Hug
С риск да  засегна някого ,искам да попитам  майките  с две  и повече дечица :Как мислите ,еднакво ли обичате  двете си деца ?
Чувала съм  майки да казват:"Обичам го/я от първия миг  ,в който го/я видях"-Аз мисля,че това е валидно ,но  за второ дете . В началото,когато си родител за първи път е само  инстинкт и с времето обичта се  засилва и ескалира  все повече и повече .Сега имам чувството ,че обичам  малкия повече  от баткото на тази възраст....А мъжа ми  непрекъснато ме упреква  в това ...
Споделете моля ,какво мислите вие (приемам мнения и от родителки новобранци  Laughing)

Последна редакция: чт, 29 яну 2009, 11:12 от Nikozi

# 196
  • Варна
Здравейте  bowuu
Как сте днес?
Цирка се изнесе,не е в отчетната вече-мисля да попиша,нали така си обещах вчера
Онзи ден бях на консултация-расте си детето,добре е

Говорих с педката за захранването,нейното мнение е не по-рано от 4ти месец и не по-късно от 6ти.
Предвид особеността на Момо с изхождането, препоръча да започнем с тиква,която ще ни е основата и към нея ще се добавят новите храни-зеленчуци.

Препоръката и е,ако нямам домашни зеленчуци да не рискувам с тези на пазара,заради нитратите.По-добрия вариант били купешките пюрета.
Затова отсега се запасявам с тиква,защото като почна да захранвам ще са отминали вече тиквите-цигулки,а както вече казах-ще наблягам с Момо на тях

Плодовете не пасват за тумбака на грахи,заради плодовата киселина -това ще задълбочи проблема му с изхождането

# 197
  • Пловдив
Неди, честита ви месечинка.

Никози, и аз мисля като теб и съм ти го споделяла.
Когато се роди Алекс не можах от първия миг да я почувствам като мое дете, гледах я странно, гушках си я, радвах и се, но не така както когато се роди Милен. Него наистина си го обикнах още в първата секунда, когато го видях. Не че сега ги обичам различно. Обичам си ги и двамата безкрайно много и малката лисичка дори злоупотребява с това доста често.

Хайде днес на разходка, времето го позволява.

# 198
   Nikozi ,моя мъж ме обвинява в същото,че съм била обичала беба повече от батко и.Много повече внимание съм и обръщала и съм и говорела нежно,пък с него не съм била така.Но аз не съм съгласна с него.Алек го родих на 22 и бях доста неопитна,а и той много ревеше и все на ръцете ми беше.Сега съм по-улегнала така да се каже и по-спокойно си гледам детето,ама и тя е една кротушанка.Заспива си самичка в креватчето.А Алек само с люшкане и пеене на песни по цял час.
 Но мисля,че и двете си ги обичам еднакво,просто с второто съм по-уверена в действията си и отделям повече време за нея.С Алек все тичах да изпера,да изгладя,всичко да е на 6,сега не си давам зор,важна е единствено тя.И баткото де,с него пишем домашни и разни други неща дето го вълнуват.
  Тони,понеже и аз мисля да започна с тиква,би ли споделила моля те как мислиш да я съхраниш до 6-тия месец на Момо.Ако искаш пиши ми на лични,че съм в голяма чуденка Hug.

# 199
   Но мисля,че и двете си ги обичам еднакво,просто с второто съм по-уверена в действията си и отделям повече време за нея.С Алек все тичах да изпера,да изгладя,всичко да е на 6,сега не си давам зор,важна е единствено тя.И баткото де,с него пишем домашни и разни други неща дето го вълнуват.

И аз съм на същото мнение, сега преценям, кое е по важно за детето ми. Преди и аз си давах зор за неща които сега не са ми приоритет, но пък мога да седя и с часове да целувам бебо /гледам да не е пред баткото/, мъжо казва, че съм щяла да го разлигавя ама хич не ми и пука  Mr. Green
Добро утро и от мен,то май добър ден стана ама едва сега успяхме да се оправим с малката.Вчера ходихме на консултация,пораснали сме с цели 3 см и вече сме 59 и 5.800кг.Проблема е ,че педи не й сложи имунизация,защото акала много често /сутрин като се събуди е омазана до уши и вечер преди къпане пак/.Каза че трябвало да ака един път на ден и ни изписа лечебна хумана и  прахчета Ентерол.Кажете някой имал ли етакъв проблем и трябва ли да се притеснявам.Все още не съм почнала да й ги давам.
Да ти кажа Злате, малкият също ака по 2 че някой път и по 3 пъти на ден, ама това до сега не ме е притеснявало и не е било предпоставка, да не ни слагат ваксина, ама разстройство ли има или си ака нормално? Според мен посъветвай се и с някой друг педиатър  преди да му даваш прахчета Peace

# 200
  • Варна
   Тони,понеже и аз мисля да започна с тиква,би ли споделила моля те как мислиш да я съхраниш до 6-тия месец на Момо.Ако искаш пиши ми на лични,че съм в голяма чуденка Hug.
Никкави лични  Sunglasses
Ами имам две тикви -цигулки-цели, които мисля да държа на тъмно в килера(и хладно), а имам и две торбички обелена и нарязана на едри кубчета тиква,които ще държа във фризера.
Ако почнат тиквите от килера да им се разваля кората ще ги обеля и тях, и пак така на парчета в торби и после ги замразявам. Пък и така на кубчета ще ми е по-лесно после да я приготвям

Друго,което ми каза педката за домашното приготвяното пюре, е да варя тиквата на пара,а не във водата,защото така ще бълбука с хлорираната вода и ще поеме от хлора
Аз мисля да я сложа в един гевгир-метален имам, и него да го сложа над тенджера с вряща вода и така да варя на пара

# 201
Kamence какво да ти кажа за мен е нормално както винаги до сега си е акала,разликата е че до преди два-три дни акаше веднъж на 24-36 часа,а сега по 2 пъти за 24 часа.

# 202
  Благодаря ти Тони,аз също имам замразена тиква във фризера,ама се чудех дали не си губи качествата и вкуса така.Мислех си като я сваря сега дали немога да я стерилизирам по някакъв начин,ровя се в едни сайтове тука за рецепти.

# 203
  • Варна
Тони, картофа става ли така на пара като тиквата?  Аз мисля с картофи да почнем... но може и да ги варя с кората и после да ги беля?? Как е по добре?

# 204
  • София
Тони, благодаря ти, че ме подсети за замразяването на тиквата! Наистина още ги има на пазара и трябва да се възползваме! А и като се има превид, че имам неприятни спомени от периода когато Рая не се изхождаше сама, а само с намеса от моя страна, било то с термометъра или с Дуфалак, мисля тиквата да е една от първите храни, който ще въведа.
За варенето на пара и аз знам, че е по добре така да се обработват зеленчуците за бебетата и понеже нямам уред за варене на пара и аз ще процедирам с гевгира  Peace

# 205
Друго,което ми каза педката за домашното приготвяното пюре, е да варя тиквата на пара,а не във водата,защото така ще бълбука с хлорираната вода и ще поеме от хлора
Аз мисля да я сложа в един гевгир-метален имам, и него да го сложа над тенджера с вряща вода и така да варя на пара

Освен това при варенето на пара в по-голяма степен се запазват витамините и другите ценности Simple Smile

Никози
, съвсем отговорно мога да кажа, че обичам дъщеря си от момента, в който я видях. Прекарвам 98% от времето си с нея и много се забавлявам. През останалите 2% тя спи Simple Smile Не знам дали ще второто си дете (живот и здраве) ще обичам повече. Никак не ми се иска да е възможно...

# 206
В Метро, пък и по други магазини продават едни такива , метални не знам как да ги нарека прилича на кошничка, за приготване на заленчуци на пара. Поставят се в тенджера на дъното на която се слага малко вода. Аз имам такова нещо и съм много доволна, всички зеленчуци там си варя, картофи, броколи, абе всичко. много по вкусни стават. Струват към 10 лв. Не можах да го намеря из нета, освен да го снимам ако искате да видите какво представлява.

# 207
  • Бургас
Съни и Тони и в маза ако имате но да не е вай-влажна също става.
Иначе мисля,че може зя се свари да се стерилизира в бурканчета после.

Мая мерси Hug

Никози снимките ги е правила Капучинка  Peace
Те неините на Дарето,Галя и на Параход са най хубави и чисти.
За обичта -аз Никол я обичам осъзнато някъде от 2-та седмица като се прибрахме.
Преди това се опознавахме и ме беше страх да не и направя нещо.

# 208
  • Варна
Тони, картофа става ли така на пара като тиквата?  Аз мисля с картофи да почнем... но може и да ги варя с кората и после да ги беля?? Как е по добре?
може,но ако са обелени по-бързо ще се сваряват,картофа е по-твърд от тиквата

П.П- Каменце,металния гевгир върши същата работа,аз първо реших да си купувам такъв уред,но като го видях се сетих,че на същия принцип ще мога да сваря и с гевгира

# 209
   Аз си обичам детето откакто си го видях!Ай, сега бай.Отивам на разходка  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт