Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 88
Здравейте мами!!!Понеже ми остава още месец до раждане pregnant, бих искала  да се уговоря с д-р! Посьветватеме моля ,на кьде да се ориентирам,обьркана сьм в избора си,затоова моля споделете вашите мнения?!Кьм коя от двете болници?

# 1
 • Мнения: 585
аз съм твърдо за АГ болница ако има проблем с дишането на бебето това е единствената болница във варна където имат подходяща апаратура и могат на време да го интубират и вкл на командно дишане ако се наложи , други болници нямат достатъчно оборудване за по-сериозните случаи и транспортират децата в Аг болница . Децата с афикция се транспортират до АГ  в условия на кислороден глад и резултата за някои от тях е че настъпват необратими мозъчни увреждания /вследствие на  това ДЦП и други неприятни неща /.Не съм чула нещата да са се променили от две години насам  ,лекарите от другите болници обикновено те убеждават че за няколко минути детето ще е в АГ , но няколко минути без кислород са много време  , прочети постовете  на ela79 за раждането и в Окръжна и за последствията от това . За мен единственият избор е АГ болница с добре оборудвано неонатологично отделение . А за лекар ти препоръчвам Иван Танев , поне аз имам отлични впечатления от него и е  много добър лекар с голям опит и много приятен човек.

# 2
 • Мнения: 1 452
На мен Танев ми отказа, защото отидох в първия ден на 9-тия месец, а той бил много зает, а като чу нормално раждане и първа бременност и беше съвсем категоричен. Иначе наистина е добър специалист.

# 3
 • Бургас
 • Мнения: 336
Здравей,

Подкрепям мнението на кейт888 Peace

Родих в Агто през юни при д-р Георгиев- много съм доволна.
Само добри неща съм 4увала и за д-р Танев,д-р Александров и д-р Атанасов от същата болница,а и имах контакт с тях по време на престоя си Hug

Успех и леко раждане Peace

# 4
Аз родих на 20.11.2008-в АГ-Варна-и съм много доволна.Нямам думи за добрите специалисти и екипите, които работят там.Моя доктор беше Иван Танев- и го препоръчвам на всички бъдещи майки.Много е внимателен и сърдечен.Жалко само за по-старата база на болницата, но така е в България с всичко.Иначе наистина в АГ е най-добртото неонатологично отделение във Варна, но дано на никой да не му се налага да го ползва.Иначе има и вип етаж-за тези които се трвожат за условията.Аз родих нормално без усложнения за 2 часа-в 5.40 ме приеха, в 7.45 бях родила....Късмет на всички!

# 5
 • На плажа
 • Мнения: 801
А може ли някой да сподели за хигиенните условия в болницата.Не ,че това е най-важно,само като чух,че там са най-добрите неонотолози и веднага си промених решението относно това къде да раждам,въпреки,че имам доста време още.И каква е цената за ползването на ВИП етажа?

# 6
 • Мнения: 60
Подкрепям мнението за АГ, раждах на 03.01 при Георгиев и съм  много доволна.

Раждах на 4 етаж в стаята има две легла с телевизор много е топло ,всеки ден минават да чистят.Банята и тоалетната се ползва заедно с още една стая от две моми4ета.Не слагат заедно българки и циганки заедно в стаите,бебетата са при нас, по принцип няма посещения но всеки си влиза след 19 часа.Отношението на персонала е страхотно, нищо лошо не видях,никой не се е отнасял грубо с мен.
Кофти е , че има хлебарки ,които забелязвах вечер.
За ВИП има ценоразпис в АГ можеш да видиш, знам че има климатик но не съм влизала в стаите.

# 7
 • Варна
 • Мнения: 78
Здравейте, на мен до няколко дни ми предстои раждане в АГ. Преди това ще ми бият инжекции за подготовка на плода /за белите дробчета/. Някой минавал ли е такава процедура?

# 8
 • Мнения: 88
Здравейте момичета!Много благодаря за инфото.Вече сам почти сигурна че ще се насоча кьм АГ.Благодаря Ви!!! bowuu

# 9
 • Мнения: 88
На мен лично не ми се е налагало,за сега ,но това което зная за тях е,че тези инжекции за разгръщане на дробчетата се бият 3 дни преди раждането,на 12 часа.Ако има някой повече инфо нека пише!Успех и леко раждане!

# 10
 • Варна
 • Мнения: 10 002
Записвам се да следя темата, че и мен ме интересува. Peace

За АГ съм чувала, че хигиената не е на ниво и има доста вътрешноболнични инфекции, лепнати от бебетата. Затова засега клоня към Окръжна, но и за там нямам кой знае колко информация.

Интересуват ме и цените за официален избор на екип на двете места, както и това, има ли разлика в отношението, ако официално си платиш и ако дадеш пари на доктора на ръка. Какво е предимството, ако си във ВИП стая? Изобщо, всяко споделено мнение за каквото и да е относно раждането в тези две болници ще ми е полезно. Peace

# 11
 • Варна
 • Мнения: 752
Във ВИП-а на АГ болница раждане със секцио ( вкл.избор на екип + престой до 6 дни) е 950 лв. Нормално раждане - ако не ме лъже паметта 650 лв. Стаите са на 7 етаж, с климатик и ТВ.  Информацията ми е от четвъртък, ценоразписа е закачен на табло до приемната стая на партера. След двучасово висене пред кабинета на д-р Танев, просто се отказах, няма никаква организация, приема е от 16 часа, разбрах, че от 14.30 се заформя опашката, никой не записва часове, на мен не ми допадна реда, върна ме в комунизма... Много го хвалят момичетата този лекар, нека някой, който е ходил при него да каже има ли друг начин, частен кабинет??? Доколкото разбирам от преден пост, не му се занимава с нормално раждане, има много работа ли?

# 12
 • Бургас
 • Мнения: 336
За инфекциите- аз раждах на Випа и хигиената е пове4е от добра..вярно е 4е има хлебарки ве4ер,които излизат от банята- не са рояци,но излизат понякога- това го отдавам на факта,4е сградата е стара- само 1 етаж е реновиран и няма как да се отърват напълно от гадинките..Специално при престоя ми там санитарката минаваше сутрин и в късния следобяд със стирка и дезинфектант целия етаж...Общо взето хиеиената си е на ниво...Встаята  има и климатик и телевизор...на випа всеки разполага с отделна стая (не бяхме по двойки)..Посещенията бях изри4ни между 17 и 19 ..не се допускаха външни лица...като цяло имаше ред..нямам впе4атления от другите етажи..

За Танев- много е зает и не само той- Атанасов,Георгиев- вси4ки са така...кумата ми ще ражда на същото място и отиде при Георгиев в 7 месец,за да го ангажира(а сме от Бургас)...Просто там има голям наплив(размерите на Агто също оказват влияние) и не става да отидеш на4алото на 9ти месец и да ангажираш някой..Ли4но аз отидох в на4алото на 8ми и ми направиха график,както за стаята на випа ,така и самия доктор се ангажира с моето раждане...

От миналата година са вдигнали и цените в Агто за випа- избор на екип,престой за секцио 950 лв и съответно за нормално 650- това е окон4ателната сума,която даваш в деня на изписването- при плащането ти дават кас.бел и фактура.При секцио те изписват на 6ти ден ,а при нормално престоят е 3 дни.

Надявам се съм била полезна Hug Успех и леко раждане на бъдещите маминки  bouquet

# 13
 • Мнения: 1 452
След двучасово висене пред кабинета на д-р Танев, просто се отказах, няма никаква организация, приема е от 16 часа, разбрах, че от 14.30 се заформя опашката, никой не записва часове, на мен не ми допадна реда, върна ме в комунизма... Много го хвалят момичетата този лекар, нека някой, който е ходил при него да каже има ли друг начин, частен кабинет??? Доколкото разбирам от преден пост, не му се занимава с нормално раждане, има много работа ли?
Ами много е зает, затова и ми отказа (предполагам, че имаш предвид моето мнение по-горе), каза че е абсурдно, защото има жени, които следи от началото на бременността, а аз отидох в първия ден на 9-тия месец. Ако те следи от по-рано може  и да няма против естественото раждане - просто аз отидох в последния момент.
Незнам дали приема другаде, защото когато му се обаждах за уговорка (дори казах кой го препоръча, а тя също се е обаждала за мен) той ми каза, че само в четвъртък приема, наистина никой нямаше часове , затова почаках два часа напразно, както се оказа.

# 14
 • Варна
 • Мнения: 165
Аз съм за АГ раждах там на ВИП етажа в края на юли при Атанасов нормално раждане за нормално и Георгиев е добър избор Хигиената на ВИПа е доста добра поне аз там хлебарки не видях за разлика от осмия етаж където има доста въпреки че и там докато лежах една седмица по време на бременноста минаваха да чистят по два пъти на ден

# 15
 • Мнения: 502
и аз раждах във ВИП етажа на АГ болница. вярно че беше преди повече от година и половина, но впечатленията ми съвпадат с по-горните. д-р Георгиев ми следеше бременноста още от 4 месец, като в началото рядко, а след 7 месец по често поради проблеми. направи ми впечатление, че акушерките са отзивчиви,а д-р Танев също ме навестяваше често. 

# 16
 • Мнения: 59
здравейте момичета,

ще раждам след около месец и сме решили ВИП-етажа на АГ. Интересно ми е, обаче, ако няма места като пристигна.... какво ще правим. Защото смятам да раждам естествено.
Някой има ли идея какво се прави в този случай. Няма да имам уговорка с никого.

Благодаря предварително   bouquet

# 17
 • Мнения: 2 099
Гледам само за АГ-то агитка има  Laughing ...та да кажа добра дума за Окр Б-ца Simple Smile
Раждах там 2007г., хигиената е много добра. Много съм доволна от отношението на персонала. Тъй като родих секцио и много ме болеше, доста по късно се раздвижих, но отношението и помощта на персонала бяха страхотни! Не бяхме в най-хубавите стаи (тези със специалните легла, дето се повдигат), но в стаята ни беше чисто, има ТВ, баня и тоалетна отделно, топло...абе супер е Simple Smile Моят лекар е д-р Скочев. Много доволна останах, внимателен е и отличен професионалист.
Където и да родиш-леко раждане и едно хубаво и здраво бебче  Hug

phoenix, незнам за АГ-то как е, но предполагам, че ще е като в ОкрБ. Там ако някоя майка искаше във ВИП-а и беше зает, изчакваше в нормална стая да се освободи стаята и тогава се настаняваше родилката.

# 18
 • Мнения: 59

phoenix, незнам за АГ-то как е, но предполагам, че ще е като в ОкрБ. Там ако някоя майка искаше във ВИП-а и беше зает, изчакваше в нормална стая да се освободи стаята и тогава се настаняваше родилката.

подозирам същото, ама реших да попитам

ами да попитам, ако някой е раждал естествено на ВИП-етажа в АГ, да каже как става и става ли въобще, тъй като никой д-р не прави уговорка?

# 19
 • Мнения: 1 452
Става, но не могат да ти обещаят ВИП стая, защото по принцип са запазени за планираното секцио. Ако имаш късмет, ще има  и свободна стая.

# 20
 • Варна.....
 • Мнения: 1 738
Става да се ражда нормално- аз родих на 23.01. Нормално раждане, бях на ВИП етажа- но имах късмет, че имаше свободна стая. Иначе едно момиче роди (нормално) в денят, когато ме изписваха и до обяд я държаха в предродилна зала- което не е чак толкова лошо, все пак е под постоянно наблюдение на дежурната акушерка.
Ценоразписа са ти го казали. Какво ще ти иска евентуално допълнително доктора е друга тема.
Лично аз не съжалявам за нито един лев, който платих. Като видях за каква дива Индия става въпрос на изписването, като ни смесиха с момичетата от 4 ет .  Sick

# 21
 • Мнения: 59
Става да се ражда нормално- аз родих на 23.01. Нормално раждане, бях на ВИП етажа- но имах късмет, че имаше свободна стая.

първо честито! да сте здрави, с много добър късмет и дълги години да се радвате на любовта си!

а ти имаше ли уговорка с лекар? доколкото разбирам, те не правят уговорки за нормални раждания...

благодаря предварително
  bouquet

# 22
 • Мнения: 3 210
Аз пък искам да питам как стои въпроса за ВИП-а на Окръжна.
Аз раждах там преди 6 години и мога да кажа само добри думи за условията.
Неонатологията също е добра-моето дете се роди 2кг., така че почти през целия престой беше в кувьоз.
Интересува ме може ли официално да се избере избор на екип и да се плати, а не на ръка на лекар.

# 23
 • Варна
 • Мнения: 10 002
Вери, и аз това питах в другата тема - дали има официален избор на екип - отговориха ми, че може - да съм звъннела по телефона и да питам за условията. Мен ме интересува и друго - ако се плати за официален избор на екип, отношението същото ли ще е, както, ако се плати на доктора направо. И, обратното, ако се плати не лекар, отношението на останалите променя ли се, в смисъл - "Тая е на еди-кой-си, той да си я изражда...".

tais, честито! Много здраве и късмет на новото попълнение в семейството ви!

# 24
 • Мнения: 40
Здравейте, и аз преди месец ходих да се уговоря с д-р Танев. Предстои ми секцио за началото на април. Той ми каза след месец да отида на преглед при него. Някой може ли да ми каже колко пъти сте ходили на преглед при него преди раждането, в какво се състои прегледа /видеозон или само консултация/ и каква е цената? Благодаря предварително.

# 25
 • Варна
 • Мнения: 1 817
Аз родих със операция в ОКРБ при д-р Скочев. Много съм доволна, персонала е страхотен, санитарки, акушерки, лекари - всички  Peace . Ако ми се наложи, пак бих отишла там  Peace

# 26
 • Мнения: 2 099
very nice, отиваш на място и разпитваш за ВИП-а. За избор на екип не мога да ти отговоря. Родих със секцио при д-р Скочев, много съм доволна от отношението му и изобщо отношението на персонала. Вярно е, че имаше изказвания по този повод, накарахе ме аз да му звънна, за да дойде (бебето беше започнало да излиза през нощта), но това е капка в морето, в сравнение с прекрасния ми престой там. Усмихнат персонал, бях спокойна, че точно д-р Скочев ще извърши секциото и всичко мина много повече от добре! На следващия ден си мислех вече за второ детенце  Embarassed

# 27
 • Мнения: 600
Здравейте

Да дам и своето мнение - имам поглед и от АГ и от Окръжна болница.

Лежала съм за задържане в АГ - 2 седмици с първата бременност. Условията не ми харесаха. Лежах там февруари 2006 г. Докато бях там не минаха нито един път на визитация. Сутрин сама издирвах акушерките за да ми включат системите. Забравяха да ми направят и необходимите изследвания (като вземане на кръв) въпреки че го имаше назначено.Получих болки в корема една вечер и момичето с което  бяхме в една стая не можа да издири лекар за да ме види. Накрая дойде една сънена акушерка и ми би инжекция но-шпа за да ми минат болките без дори някой да ме прегледа. След престоя ми там нещата доста се усложниха. Но всичко мина и завърши благополучно. Въпреки, че съм много доволна от някои доктори там - Като Александров реших, че няма да раждам там ( в АГ) поради горните причини.

Раждането ми беше в Окръжна болница - пак 2006г. Останах изключително доволна. Имах уговорка със Скочев. Бях планово секцио (много тежка и проблемна бременност и накрая отоци + албумин) та се наложи да родя в 36 г.с.
Невероятно отношение на всички -  доктори, акушерки и санитарки. Останах меко казано доволна.
Състоянието ми се влоши в неделя (3 ден след секциото), доктор Скочев го нямаше на работа, но нямаше и 20 минути той дойде за да ме прегледа, а през това време една акушерка беше постоянно до мен и се консултираше с дежурния лекар, който също веднага дойде ми ме прегледа.

Сега се наложи пак малко да полежа в Окръжна болница за задържане. Всичко си е както преди - същото отношение на акушерки, доктори и санитари. Сутрин и вечер минаваха на визитация.

Може нещата да са се променили в АГ от 2006 до сега.

# 28
 • Мнения: 59
Здравейте

Да дам и своето мнение - имам поглед и от АГ и от Окръжна болница.

Лежала съм за задържане в АГ - 2 седмици с първата бременност. Условията не ми харесаха. Лежах там февруари 2006 г. Докато бях там не минаха нито един път на визитация. Сутрин сама издирвах акушерките за да ми включат системите. Забравяха да ми направят и необходимите изследвания (като вземане на кръв) въпреки че го имаше назначено.

Може нещата да са се променили в АГ от 2006 до сега.


Аз докато си разпитвам, взех, че родих. На 09.02 и понеже беше толкова рано - в 35 г.с., отидох в АГ.
Повярвайте - нищо не се е променило. Точно така е, както го описвате.

На мен ми изтекоха водите и затова отидох, но нямах болки. Тъй като влязох от улицата, на първо време нямах нищо, и кой където ме срещнеше, ме навикваше Нямам ли чехли, къде са материалите от списъка? Д-р Николова ме прие в Родилно - недружелюбна, по-скоро отегчена, каза: Ще издържи до сутринта. Слагайте я в тъмната стая.
Няколко пъти слушаха тоновете на бебето. Имаше три стажантки, които се кискаха (в което няма нищо лошо), ама даже не знаеха как да ми измерят кръвното, хиляда пъти оплетоха маркучетата на слушалките в мен, а докато слушаха тонове, не можеха да си удържат косите да не падат върху мен.
Умрях от страх да не умре бебето в мен, както беше станало в окръжна в началото на годината, направо се чудех какво ще правим. Сутринта мина един д-р, пита Нямате болки, нали. В колко часа изтекоха водите? ... Добре. и толкова.

Добре, че мъжът ми намери една връзка и в неделя вечер дойде д-р Уляна Петкова - шеф на отделението, та се зае с мен. Дотогава бях успяла да изтръгна следното: в такъв случай като моя, се задържа бебето три дни, прави се профилактика на белите дробове и на третия ден се предизвиква раждането.
Д-р Петкова обаче, реши да ме види на УЗИ и каза, че почти нямам останали води, а поради възрастта ми ще е по-щадящо за бебчето да го извади с операция (на 35 съм и ми е първо раждане).

Като ме качи пак горе в отделението, да видите как се промениха нещата - през 10 мин някой минава нещо да ми дава, да ми се правят изследвания, да ми се обяснява, да ме разпитват ... Направиха запис на тоновете, даже ми казаха: Ох, малко е досадно, ама шефката ги иска така по-дългички, затова ви тормозим толкова време.
След операцията се оказа, че ако не е била тя, нямаше да имам с какво да се похваля даже... Оказа се, че имало усложнения, които налагали операцията, така че - правилен избор ...

Оффф, дългичко стана, ама ... После като излязох от реанимация и отидох на 4-ти етаж, вече един лекар не съм видяла, и никой нищо не ми каза за бебето. Уж на третия ден щяха да ми го дадат. Добре, че пак д-р Петкова мина и ми каза, че имало проблем с детето, положението му се влошило... и никой от педиатрите нямал намерение да ме уведомява. Тя не искаше да се изказва грубо за колегите, ама каза: "Питах - На майката казахте ли? - А те ..." и направи една физиономия, все едно са казали: Майката ли? Тая пък кво общо има?

Абе, момичета, ако нямате уговорка с д-р, АГ-то не е добре. Ако има проблем с бебето, обаче - там са лекарите. лошото е, че Лекари има, ама хора няма.

Иначе за това, че се уговорих с нея, платих съвсем официално по цените на болницата - 350 лв за секцио, тя така пожела, каза: официално на каса ще платиш. Също си платих диференцирана стая (по-добре е, поне сте самички, не е кой-знае какъв лукс, ама тате може да идва и да остава) - 45 лв на ден като денят на изписването не се брои.

Не знам доколко съм полезна с тази инфо, ама .... без връзки и без груба сила нищо не става, за съжаление. От ОБ всички са с добри впечатления, но всички са с уговорки и там ... Иначе не знам.

Успех желая на всички очакващи, леко да минат дните, да се гушкате със здрави сладки бебенца

  bouquet

# 29
 • Мнения: 3 210
phoenix, честито бебче! Да е живо и здраво! Радвам се че всичко е завършило благополучно.
След разказите на ivros и phoenix отново ми се затвърди решението да раждам в Окръжна при Скочев.

# 30
 • Варна
 • Мнения: 10 002
phoenix , честито бебче! Да ви е живо и здраво и с голям късмет! Радвам се, че вече всичко е наред!

След разказите на ivros и phoenix отново ми се затвърди решението да раждам в Окръжна при Скочев.

И аз вече се ориентирах окончателно май. Thinking

# 31
 • Варна.....
 • Мнения: 1 738
Става да се ражда нормално- аз родих на 23.01. Нормално раждане, бях на ВИП етажа- но имах късмет, че имаше свободна стая.

първо честито! да сте здрави, с много добър късмет и дълги години да се радвате на любовта си!

а ти имаше ли уговорка с лекар? доколкото разбирам, те не правят уговорки за нормални раждания...

благодаря предварително
  bouquet

Извинявам се, че чак сега пиша.
Имах уговорка с лекар. Той знаеше, че искам да раждам нормално. Даже ме поощри да родя така.
chockolina благодаря ти мила.   bouquet
 Леко износване и раждане на прекрасно бебче....
Заради единично лошо отношение от страна на лекари, аз не бих отишла да раждам в ОБ. Все пак добрите неонатолози са в АГ. Майната им на лошото отношение или кой какво казал, щом бебето е добре..... Но това е моето мнение!!!

# 32
 • Варна
 • Мнения: 551
           Напълно подкрепям всички добри думи за ОБ. Раждах там януари за втори път и наистина всичко е както трябва. Отношението към пациентките е невероятно, а това е много важно според мен, за да се чувстват спокойни. Чисто е, условията са доста добри за държавна болница. След секцио бебето е при майката още на следващия ден /учудих се като прочетох, че в АГ ти го дават чак на 3-я  Shocked/. Е, няма свиждания /официално/, но винаги може да се излезе в коридора, когато дойдат близките.
           И не мисля, че положението е по-различно, ако си без уговорка.

# 33
 • Варна/София
 • Мнения: 21 760
сега вече обърквацията ми е голяма. Трябва да раждам през април и се чудя къде. Бях решила Окръжна като възможност във Варна, после четох за АГ-то и се преориентирах след ато чух за някакъв смъртен случай  Cry Сега от АГ-то се отказах и пак на Окръжна се спрях и вече незнам какво да правя  Cry

В Окръжна има ли ВИП??

# 34
 • Мнения: 2 099
Аз не разбирам защо и с какво е толкова специална тази ВИП стая? Вие сте там средно 3 дни.  Rolling Eyes Мен в окръжна ме сложиха в една от стаите, в които все още не бяха сменили старите легла и въпреки това съм много доволна от всичко.

Да, в Окръжна има ВИП стая, но е само 1 (поне края на 2007 беше 1)

# 35
 • Мнения: 173
Здравейте,аз раждах на ВИП-а и съм доволна Peace
По-скоро,обаче си мисля,че е по-добре да си изберете отличен лекар ,който да е до Вас...от колкото дали да родите на ВИП-а или на втория етаж.

# 36
 • Мнения: 585
в АГ след секцио с пълна упойка дават бебетата на третия ден , предполагам че при секцио с епидурална/спинална ще те  раздвижат още същия ден и може да получих детето  след раздвижването , ако си на вип етажа в АГ си мисля че независимо от вида на упойката  ще можеш  ако настояваш да получиш бебето още първия ден стига ти /или твой придружител/ да можете да се грижите за него
 аз раждах секцио на 4ти етаж с уговорен лекар с пълна упойка и първите 2 дни си в реанимация затова не е при теб бебето, на третия ден до обяд те качват вече на 4ти етажпри другите родили  и ти дават детето  , 20-24 часа след операцията си на легло и след това те раздвижват, не знам как е при епидурална/ спинална упойка

# 37
 • Мнения: 2 099
в АГ след секцио с пълна упойка дават бебетата на третия ден

 Това ми се вижда много време...отделено детето от майката... Sad И с какво хранят детенце през цялото това време? С АМ ли?  Rolling Eyes

# 38
 • Мнения: 585
да за съжаление с ам  , и  ние сме с АБКМ не случайно , но май ако не си родил нормално , храненето с ам не можеш да го избегнеш в която и да е болница , моя позната роди в майчин дом планово секцио/15 дни преди термин/ с епидурална на 6 тия час я раздвижиха , на 8 мия час си получи бебето доволно нахранено с ам , но тя и кърма нямаше още 3 дни така че и веднага да и го бяха дали пак щеше да се наложи следвашите два дни да го хранят  с нещо ,ако не реши да си осигури сама кърма от друга мама ще го храни с ам

# 39
 • Мнения: 3 210
ами, не може ли да се цедите и да хранят бебето с кърма? или пък да дават от кърмата на донорската банка? поне в Окръжна имаше много майки, които имаха повече кърма и я даваха на другите бебета, след стерилизация, разбира се.

# 40
 • Мнения: 2 099
Да, за няколко часа, най много ден да го хранят с АМ, но 3 дни... Rolling Eyes very nice, и аз раждах в Окръжна, давах кърма, но нито 1 път не видях някой да взема от шишетата... Rolling Eyes

# 41
 • Мнения: 869
Момичета изберете АГ.Само там могат да помогнат адекватно на бебенцето ако има дихателни проблеми след раждането.Аз направих грешния избор (Окръжна) и цял живот ще съжалявам за това.

# 42
 • Варна/София
 • Мнения: 21 760
ela79,

съвсем се обърках. От лекари ли си пострадала в Окръжна??

# 43
 • Мнения: 88
Здравйте майчета!!!Само да ви се похваля на 11.03 родих момченце  ylinfantМного сьм щастлива!Но едва издьржах 4 дни --не мога да ви опиша мизерията-мрьсотия,хлебарки и т.н.И все пак не сьжалявам че ви послушах-важен е крайния резултат,стискаш зьби и се правиш че не виждаш!Аз бях в обикновенна стая на 4 ет.-даже не си правят труда да метат -по една стирка на ден и това е!Та като вече опитах и в двете,ако аз трябва да родя за 3 ти пьт определено бих отишла в окрьжна.Единственото което би ме накарало да родя в АГ е най-доброто неонатолог. отделение което имат-дано на никой не се налага да го посещава.

# 44
 • Варна.....
 • Мнения: 1 738
Димана, честито мила.
Да сте живи и здрави с бебчето ти  Hug

# 45
 • Мнения: 37
аз родих в окръжна и съм доволна, и аз поразпитвах и ми препоръчаха окръжна
успех със раждането

# 46
 • Мнения: 37
Гледам само за АГ-то агитка има  Laughing ...та да кажа добра дума за Окр Б-ца Simple Smile
Раждах там 2007г., хигиената е много добра. Много съм доволна от отношението на персонала. Тъй като родих секцио и много ме болеше, доста по късно се раздвижих, но отношението и помощта на персонала бяха страхотни! Не бяхме в най-хубавите стаи (тези със специалните легла, дето се повдигат), но в стаята ни беше чисто, има ТВ, баня и тоалетна отделно, топло...абе супер е Simple Smile Моят лекар е д-р Скочев. Много доволна останах, внимателен е и отличен професионалист.
Където и да родиш-леко раждане и едно хубаво и здраво бебче  Hug

phoenix, незнам за АГ-то как е, но предполагам, че ще е като в ОкрБ. Там ако някоя майка искаше във ВИП-а и беше зает, изчакваше в нормална стая да се освободи стаята и тогава се настаняваше родилката.

 newsm10 и аз съм на това мнение аз също бях там и при същия доктор и съм много доволна

# 47
 • Мнения: 600
Здравейте
Както виждате - за втори път раждам и пак избрах Окръжна. Много съм доволна.
Грижите за мен и бебето бяха невероятни. Относно чистотата - на ден съм виждала по 3 пъти да минават и да чистят коридорите, а стаите - 1 път дневно. Банята и тоалета също ги миеха с душа и с препарати 1 път дневно. За хигиената мога да кажа, че са безупречни.  Peace

# 48
 • Варна/София
 • Мнения: 21 760
и аз родих преди 3 седм. в Окръжна б-ца, условията са добри, единствено педиатърките са по-дръпнати и трудно обясняват ако питаш нещо, но иначе всичко е наред.

# 49
 • Варна
 • Мнения: 10 002
Родих в Окръжна преди 10 дни, потвърждавам казаното по-горе за хигиената и доброто отношение от страна на персонала.  Peace

# 50
 • Мнения: 2 099
chokolina, честито! Да ви е жив и здрав малкия бебок!  Grinning   bouquet

# 51
 • варна
 • Мнения: 11
преди 2 месеца родих в окръжна и съм доволна поддържаше се добра хигиена и бяха мили

# 52
 • Варненско мишле
 • Мнения: 167
Препоръчайте ми лекар в АГ-то , който не се стреми да те убеди на 100% за секцио, а да поема и нормални раждания.
Колебая се между лекарите- Георгиев, Танев, Николов newsm12 Към кой да се насоча ?
Вече съм в средата на 7-ми месец , време ми е да направя избора си .Макар,че  скоро лекар ме посъветва да не се "вкарвам в такива филми ", т.е.- когато му дойде времето - отиваш и раждаш- който и да е лекар- те за това са учили  smile3521

# 53
 • Варна
 • Мнения: 1 725
И тримата лекари, които си посочила няма да ти напаравят секцио "по твое желание", а ще направят всичко възможно да родиш нормално, ако нямаш противопоказания. Поне това е моето впечатление от мненията на приятелки, раждали при тях. Аз лично препоръчвам д-р Николов, защото от него имам лични впечатления. Преди осем месеца родих при него нормално, след преносване. А относно мнението "да не се вкарваш във филма да се ангажираш с лекар"- всеки сам си преценява. Примери показателни колкото искаш. Но аз лично не бих постъпила така- лично мнение. Успех в избора и раждането!  bouquet

# 54
 • Мнения: 961
Родих в АГ по спешност. Не ми се е налагало да издирвам лекари,да изкопчвам информация /бебо, беше в кувиьоз/ има си
време за даване на сведения,време за посещения. Направиха най-доброто за бебето ми,подкрепиха ме да се цедя и да нося
кърма.Имах страшно много по 200-250мл на всеки 3часа. Свалях я и те я даваха на моето и на още няколко бебета  по 900-1000гр.
Бях първо в диферинцирана стая /45лв на ден/ после за 1 ден в обикновенна,за да си изчакам бебо.
Ми има хлебарки,пече щото няма щори. Ама се правиш,че не виждаш,аз лично гледах само към вратата,кога ще ми го дадат Heart Eyes
Исках да родя в ОКР. но така се случи-за наш късмет!

Където и да е,важното е да сме живи и здрави,да си вземем децата без проблеми. Пък 3 дни,все ще се избутат Peace

# 55
 • Варненско мишле
 • Мнения: 167
Пак съм пред дилема- кой лекар да избирам за раждане и дали да бъде от АГ или от окръжна болница newsm12
Днес отидох да взема телефони на лекари от АГ-то , срещнах една позната,работеща там , чийто думи бяха- "тук е разграден двор и само господ пази бебета и майки от инфекции" Weary
От друга страна пък там има неонтология , дано не се налага , но ....Там  са и лекарите с доста известни имена и предпочитани във Варна- Танев, Георгиев,Николов...
Другото съображение е , че в окръжна има много по-строг контрол за външни хора, материалните условия били по-добри (след ремонт), дават по-рано бебето на родилката....
Естествено това са все чути  и прочетени неща от тук, от там.
В крайна сметка вървя към следното решение- ако раждането ми ще бъде нормално и "устискам" до края , директно да си ида  в окръжна(без дори да ангажирам лекар и екип ).Ако се прецени ,че ще е секцио- в АГ-то  с избран лекар (може би д-р Георгиев).
Какво мислите за подобен избор и как се ориентират другите -"колежките- бременелки " smile3503

# 56
 • Мнения: 2 099
Аз за себе си взех решение да раждам в Окръжна, при д-р- Скочев. Избрах го, защото бях за секцио, а той се води един от най-добрите. АГ-то не ми беше опция...знам, че има неонтологично отделение, но нямах оплаквания по време на бременността и някак бях спокойна с взетото от мен решение. В ОБ не само, че има по-голям контрол на посещенията, ами там направо не се влиза. Стои се пред вратата и родилките излизат, за да се видят с посетителите. ВИП-стаята е възможно да прави изключение, но не съм запозната.  Rolling Eyes Много останах доволна от всичко!  Peace

# 57
 • Варненско мишле
 • Мнения: 167
В окръжна болница как стои въпроса с избор на лекар- има ли регламентирани цени или е по договорка с съответния доктор ?
Предварително ли се плаща или след свършена работа smile3503

# 58
 • Мнения: 600
В ОБ няма цени за избор на лекар. Ако си се спряла на някой - отиваш и се уговаряш. Аз имах уговорка със Скочев и за първото и за второто раждане. Никога не ми е искал пари - нито преди, нито след раждането. Аз реших какво да му дам.
 Първото раждане беше секцио по спешност в 36 г.с., имах доста усложнения и за това се наложи. За второто раждане отидох при Скочев и той веднага си спомни за мен и първото ми раждане. Уговорихме се. Наложи се да лежа малко за задържане в 32, 33 г.с. и родих секцио - планово в 38 седмица (10 дена преди термина).
Много съм доволна от всички в ОБ.
Акушерка Митева е много добра - много помага на всички родилки. Докато бях там беше и акушерката Горанова - също много мила жена (вече тя е в Майчин дом). Тя се грижеше за бебетата. Успокояваше ме, когато бях притеснена. Хранеше малкия (той беше на системи) през нощта за да мога аз да си почивам (цедих се и давах кърма).

Хиляди благодарности на целия екип в ОБ!  newsm51 smile3525 smile3501

Хигиената е добра. Родилките имат спокойствие. Имам една съвсем малка забележка - педиатрирте трябва да дават малко повече информация за състоянието на бебетата (особено за тези, които са на специални грижи в отделените боксове).

Лежала съм и в АГ (с първата бременност) - много се разочаровах. Лекарите си вършат работата, но не мога да кажа същото за акушерките. Сигурно има и съвестни такива, но аз не срещнах такава.
Аз се чувствах по - спокойна в Окръжна болница, въпреки, че имам познати лекари и в АГ.
Успех на всички които им предстои да решат къде да раждат - за мен най - важното беше къде аз ще се чувствам по - спокойна Peace

# 59
 • Варненско мишле
 • Мнения: 167
Ти кога си раждала , "ivros ?
Уговорката с д-р Скочев в частния му кабинет ли става и кога е най-удачно да се иде(аз съм в 7 месец) ?

# 60
 • Варненско мишле
 • Мнения: 167
Вече и в окръжна болница има регламентирани цени при избор на лекар и екип  :
нормално раждане- 400 лв
секцио - 450
Тогава защо ли се прави личната уговорка с даден лекар (под сурдинка )  newsm12
За да им се осигуряват джобни може би  smile3521

# 61
 • Варненско мишле
 • Мнения: 167
Има ли момичета, раждали при д-р Свраков в Окръжна болница, които могат да дадат някаква информация и впечатления за него ?
Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт