Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

отказва да яде с лъжица

  • 1 127
  • 3
  •   1
Отговори
Привет на всички от форума!
Имам много своенравна госпожица на 1г. и 5м., която още при опитите за захранване с зеленчукови пюрета (вече почти 1 година)  не позволява някой да й даде в устата каквото и да било с лъжица. Пробвахме да я оставим гладна (реве и се тръшка на земята), оставяме я да яде сама (справя се, но не може да изяде достатъчно количество за да се нахрани). За дохранване продължавам да й давам пасирани храни с биберон. Докато си бях в къщи някак се справяхме, но отскоро тръгна на ясла и лелките правят голям проблем за яденето (иначе е много спокойна там - не реве, спи) и заплашват, че ще я отпишат. Предполагам, че едва ли много от вас са имали такъв проблем, но ще съм много благодарна ако споделите мнението си.

# 1
  • Мнения: 299
Чак такъв проблем не съм имала,  имам в предвид на такава възрас но когато аз запо4нах захранването с пюрета синът ми също се дразнеше от лъжицата според мен защото трябваше да изчаква докато я напълня отново. Прехода от биберон към лъжица го постигнах с едно специално шише на Чико което струва около 6 лв. което е меко и завършва с лъжица накрая. Стискайки шишето осигуряваш постоянен приток на храна . Пробвай може и да помогне.

# 2
  • София
  • Мнения: 2 070
Мисля, че трябва да я оставиш да яде сама с лъжицата. Вместо едно ядене, ще трябва да и даваш по два и повече пъти, за да навакса в количеството. Не виждам, как иначе ще се пребориш.

Може да отидете някъде на гости за два -три дена и тактически да забравите шишето в къщи. Това помогна да отбият племенника ми от биберона, с който заспиваше. Той тогава беше на около 2 години.

Успех.

# 3
  • САЩ
  • Мнения: 323
Na godina 1 g i 6 m mojata dyshterja veche se spravjashe sravnitelno dobre s lyzhicata. Ne, che ne sme i davali i nie, no na taja vyzrast trygna na jasla i tam nikoj ne gi hrani. Osven tova gore-dolu na taja vyzrast otkaza da jade pjureta.
Kolkoto poveche praktikuva da se hrani samo deteto ti, tolkova po-dobre shte se spravja. Mozhe da opitvate i da i davate poveche hrani, koito mogat da se jadat i bez pribori dokato se usyvyrshenstva.

Общи условия

Активация на акаунт