Септември '09 - 6

• 12 376
  • 305
  •   1
Отговори
# 120
  • До хладилника, който обичам
Аз не съм съгласна, че човек трябва да ходи на частно, за да му обърнат внимание. Това май и предната тема го говорихме.
Всичко ми минава по каса и получавам нужното внимание и отношение. Въпросът е дали човек е склонен любезно, но твърдо да си търси това, което му се полага и е нормално да получи или смята, че трябва да плати кеш, за да го има.
Естествено, сред здравните работници, работещи по ЗК, има идиоти - но такива има и при частниците, да не се лъжем.
Проучвам при кого да ида и досега съм все доволна, общо взето. Добрият специалист и човек ще бъде такъв, независимо дали е частник или не.

Точно в тези седмици матката расте, но е още ниско долу и притиска мехура, както казва таня цвете. После ще се качи нагоре, ще има пауза от пишкането и в последните месеци пак ще е толкова голяма, че тоалетната ще е втори дом.

# 121
току що си бих инжекцията. По начина по който си слагах и другото лекарство. Сана като си я сложих не ме заболя изобщо, а вчера така ме заболя... Имам чувството че тая сестра ми я е сложила в мускула, ама карай.
малко кофти докато влезе игличката ама се трае.

Ох аз все ви изоставям и все пиша по нещо.
Този път наистина ви казвам чао и до по-късно!!!
 Hug Hug Hug

# 122
здравейте Simple Smile регистрирах се на ЖК в I АГ Св. София  Party много съм доволна от отношението,всички бяха усмихнати и вежливи. взеха ми кръв и секрет и утре ще имам резултати .  Peace

# 123
Ами просто частните клиники са лицензирани, там работят лекари и съответно имат право да издават болнични.

Относно това дали е по-добре на частно или не, аз също съм си доволна от моята лекарка и не искам да я сменям, а и не познавам лекар, който да работи със здравната каса. Иначе, разбира се, че съм на мнение, че след като се осигурявам е нормално да имам прегледи, поети от Здравната каса, въобще не горя от нетърпение да си дам парите на частно. Но просто досега, когато съм имала нужда, Здравната каса не ми е поемала нищо.
Лятото, когато направих спонтанен аборт, отидох в Майчин дом с идеята да ми направят изследвания и т. н., но те пак ме одрусаха за преглед и ехограф, сигурно защото нямам направление. Ама как да предвидя, че ще ми се случи, да ида да си взема направление.....Както и да е, извинявам се за отклонението, но исках да кажа, че всеки си преценява и аз просто не съм имала възможността да случа на лекар по Здравна каса, а сега те първа да се блъскам да търся такъв....няма да стане...нямам и нерви.

# 124
tanja_cwete, радвам се, че си се справила сама с инжекцията. Явно всичко е въпрос до навик, а и сама казваш, че сега по-малко те е заболяло, отколкото когато сестрата ти я е поставила. Продължавай по същия начин и съм сигурна, че всичко ще се оправи.

Eden, радвам се за теб. Аз раждах там и през последния месец от бременността ходих там всяка седмица за да ми мерят тоновете и също като теб бях много доволна от отношението на всички. Е, имаше разбира се и малко изключения, но с течение на времето дори строгите на пръв поглед докторки и сестри, започнаха да се държат по-любезно с мен. Но пък са професионалисти. Живот и здраве, пак там ще раждам и накрая може и да се засечем на някое мерене на тонове.  Flutter

сънито, на твоето мнение съм по въпроса. Всичко е въпрос на гледна точка и уважавам мнението на мамитата, които ходят на държавно и са доволни. Имали са късмет. Просто аз съм от тези, които избират лекар, в когото вярват и който познава всичките им проблеми, независимо от това дали работи или не по ЗК.

# 125
 newsm78 Така като чета всеки май има проблем с шефовете си. Тия хора явно са луди, вчера реших да кажа на шефката на личен състав, че съм бременна, а тя реагира все едно и казвам за някакво престъпление. Първото нещо, което ми каза беше "Ауууууу и сега кой ще работи, а и ще ползваш толкова много отпуска...." все едно тя ще ми плаща майчинството от нейния джоб. Честно казано много се разтроих защото не го очаквах. Работя на държавна работа и имам колежки, които съчетаха две майчинства, а за тях никой нищо не казва, сега аз излязох крива...  Sad В крайна сметка да му мислят. Иначе около мен всички са много щастливи, а мъж ми не дава да пипна нещо тежко или да мия чинии и готвя. Май сега е мойто време...  Laughing
Поздрави за всички нови мами и всички сърчица...

p.s. Моля да ми пратите парола за албумчето да попълним снимките на бебоците!

# 126
  • София
newsm78 Така като чета всеки май има проблем с шефовете си. Тия хора явно са луди, вчера реших да кажа на шефката на личен състав, че съм бременна, а тя реагира все едно и казвам за някакво престъпление. Първото нещо, което ми каза беше "Ауууууу и сега кой ще работи, а и ще ползваш толкова много отпуска...." все едно тя ще ми плаща майчинството от нейния джоб. Честно казано много се разтроих защото не го очаквах. 

Същата работа, а на шефа все едно му казах, че бебето е от него Joy
Аз също до преди 2 години бях на държавна работа. Бях в малка дирекция, около 12-13 човека, все жени в детеродна възраст Mr. Green 3 забременяха и родиха една след друга, все бяха в болнични, идваха на работа когато си искат, абе живот си живееха. И само една от тях досега се е върнала на работа. Ами шефът се хвана за главата, ама не е правил драми.

За частните лекари - аз просто си казах как съм решила проблема за себе си. Далеч съм от мисълта да обощавам или да твърдя, че моето е най-хубаво. Така съм преценила, че не ми се нервира допълнително за неща, които мога да си ги спестя. Моят личен лекар дори за болничен когато си болен си иска пари на ръка, какво остава да вися при него за направления и други неща. Надявам се никой да не се е обидил, в крайна сметка всяка една от нас най-добре може да прецени какво е най-добро за нас и бебетата. Hug

# 127
^MIA^ , не се разстройвай. Моите най-главни шефове пък реагираха много добре, за разлика от пряката ми ръководителка - главната счети. И първият път, и сега когато й съобщих че съм бременна, тя реагира така, сякаш й събщавам, че някой е тежко болен. И като се затюхка тая ми ти жена, ми сега какво ще правят, кой ще работи на моето място, е как съм могла точно сега.... Абе ужас, все едно съм в твоята ситуация. Но за разлика от предния път, когато бях нова и много се разстроих, сега обратното - държах се с нея както подобава. Така че горе главата и мисли положително, то на такива хора им се връща тъпкано.

# 128
kiαrrα Първоначално се ядосах много, но после като поговорих в къщи с мъж ми се успокоих, а и реакцията си беше нормална като се има предвид, че въпросната жена е стара мома...  Simple Smile

Относно избора на личен лекар, наистина всеки си преценява най-добре за себе си и не виждам защо някой трябва да се засяга.

electra Мойта работа е подобна на твойта, все жени но за щастие или не по-малко в детеродна възраст...  Rolling Eyes В крайна сметка си имаме право на болнични и грам не искам да мисля повече за терзанията на шефовете ми...
На този етап наистина е най-важно да си родим здрави бебчета.

# 129
Ех, момичета много е неприятно това, което разказвате за шефовете си. Просто ужасно. Постоянно се говори как трябва да се раждат деца, как се топим. А пък в крайна сметка не очакват ли, че жените в детеродна възраст рано или късно ще поискат дете и ще забременеят. От друга страна, наистина какво е това тръшкане кой ще работи, в условията на криза все ще си намерят хора. Нали няма те да плащат майчинство. Sad(((.
Да ви призная винаги съм имала големи страхове точно за тези неща и честно казано все си броя колко време работя вече във фирмата и все ми се струваше рано. Даже първите месеци като не ставаше нищо си отдъхвах, че поне ще направя още стаж. От друга страна миналата година имаше три бременни в отдела и беше много забавно, всички се радваха и даже се обзалагаха коя ще е следваща. Още оттогава ме закачаха и ме наблюдаваха. Сега има някакво затишие, но предполагам, че ще се посрещне добре новината. Аз всъщност казах на една колежка и на прекия ми шеф, които го приеха нормално, дори с радост. Аз дори се успокоявах, че сега в условията на криза реално ще облекча фирмата...Но въпреки всичко си имам някакви тревоги, както казахте преди мен, все едно съм направила нещо нередно, но ми пука все по-малко , приготвям се за най-лошия вариант и си се радвам на бебчето.
Исках и да ви се похваля с моя мъж, макар че той ме предупреди да не го "разправям"  Mr. Green, снощи ми прави баница (той "готви" само сандвичи иначе), стана страхотна. И простира пранета. Нощем като си отвия ръката ми я пъха обратно под одеялото, за да не настина. Пу-пу да си ми е жив и здрав  Grinning

# 130
Аз откъм шефка не мога да се оплача-много готина мацка! Присърце взе проблема ми, дано се оправям по-бързо и да се връщам на работа, че ми се ходи вече Simple Smile

Споделете-кой какво работи?

# 131
Аз още не съм казала в офиса, че моя шеф малко чукундур си пада. А пък април ще дава 10% увеличения дето са по негово усмотрение, демек може и да не ги даде ако реши. И на мен ми се искаше да изчакам да ги даде, ако всичко е ок, и тогава да казвам. Не че ми дреме особено, той и без друго ми понижи целия отдел където работехме в длъжност, тоест закри отдела с две думи. Сигурно и той си има причини в тази криза, ама след 5 години работа да те понижат и да ти намалят заплатата не е готино   Confused  А относно здравна каса или частен лекар, мога да кажа, че аз от мойта лична лекарка съм много доволна, тя е и педиатър на всичкото отгоре, никога не ми е правила проблем за болнични и направления, а гинеколога при който се записах на ЖК работи с касата към военна болница и на частно в свети лазар. Като ходих във ВМА нито се е опитал да ме прехвърля към частния си кабинет нито за нещо ми е искал пари, нито ме е хвърлил да правя стотици хиляди изследвания, за да ме таксува. Така че, съм на мнение, че докато всичко върви нормално, дай боже, няма нужда от допълнителен стрес по разни частни кабинети и префърцунени велики специалисти. Дано не съм обидила някой си изказването си, не тове е целта!!   bouquet

# 132
  • София
Здравейте и от мен!

Добре дошли на новите мами  bouquet

Току що се връщам от преглед днес се записах и при лекар по ЗК. Направо ме изненада жената подробно ме разпита, направи ми картон, беше много любезна, казах й, че досега съм ходила само на частно и продължавам да ходя, но по настояване на моята лична лекарка реших и аз да пробвам през ЗК. Прегледа ме на УЗ независимо, че й казах, че са ме гледали преди седмица, даде ми един куп направления за всевъзможни изследвания и накрая ми взе 2.40лв еднократно до края на бременността. То не било толкова лошо колкото си мислех, като се сетя колко ми струват всеки преглед и изследванията по принцип лошо ми става.
Иначе потвърди, че вижда сърдечна дейност, другата седмица отново ще ходя след като ми станат резултатите да ги види и ще ми пуска и микробиология и цитонамазка.
Таня браво на теб сама си ги биеш инжекциите, аз преди години ми се наложи да го правя и бях много смела, но като съм бременн много ме е шубе, но утре и аз ще пробвам, не ми се ходи до Торакс само за едно боцване.Видях, че има и други мами които ходят на ЖК в Торакс, при кои лекар сте, може да се засечем, аз ще ходя на 24.02 ?

# 133
ама наистина всеки си знае неговото, говори си неговото и не се вслушва Laughing Няма да си повтарям миналия си пост, там съм си обяснила мнението. "няма нужда от допълнителен стрес по разни частни кабинети " - ама при мене не е допълнителен, а единствен. Както и да е де, едва ли някой го интересува Wink

Но все пак в тази връзка да ви питам, защо се записвате едновременно по здравна каса и на частно? Едното е за болнчните, разбрах, а друга причина?

# 134
Сънито, една от причините е, че за всички прегледи и изследвания по ЗК не плащаш нищо, а си плащаш само допълнителните при лекаря на частно, т.е. чисто финансова причина.

Общи условия

Активация на акаунт