Септември '09 - 6

• 12 372
  • 305
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Добро утро!

Току що прегръщах тоалетната, качих се в асансьора на връщане от детската градина ние живеем на 6 ет. а преди това от него слезе един господин и познайте вътре миришеше страшно на парафюм едва не повърнах преди да стигна етажа.
За ходенето при много лекари да не се случва да е проблемна бременност, да се чудиш как да се справяш при критични ситуации. Ще си ходя и при петима ако това ще гарантира да има на кого да се обадя при нужда. Лятото като почнат отпуските иди ги намери, да не говорим, че за мой ужас ако нещо има да става винаги става събота и неделя.
Между другото вчера чух нещо което ми е от полза от лекарката по ЗК, тя се е консултирала по въпроса с Доц. Кременски относно това, че на бременни на който е поставян прегнил преди провеждането на БХС често се получават фалшиво положителни резултати за Даун. Когато аз й казах, че твърдо се отказвам от изследването и тя ми каза, че в моя случай няма и смисъл.
За стволовите клетки да се изкажа моята първа дъщеря се роди януари 2005, не бяхме чували за такова нещо в България, е бях чела но ми се струваше като нещо не от нашата планета през септември 2005 започнаха за първи път да взимат проби и в България. Ние замразихме от дърщеря ми която се роди 2006 октомври, с договор сме за 20 години и ни струваше 3000лв. Предварително внесохме 400лв. за взимането и транспортирането, като тръгнах да раждам моя лекар се обади на екипа и те изпратиха лаборантка, която стоя до мен от приемането в предродилна зала, до самото раждане. 10 дни след раждането потвърдиха, че пробата е добра, била е разделена на 2 и се съхранява в 2 различни банки. Тогава преведохме останалите 2600лв. На въпроса ми доколко при нужда да не дава Господ можем да използваме стволовите клетки за член от семейството ни предупредиха че съвместимостта е средно около 25%.

Весела голяма  Hug и от мен! Пожелавам ти скоро да видиш отново положително тестче.

# 166
  • Габрово
Добро утро!
vesela_ps, съжалявам за случилото се  Hug

Аз за жалост също не можах да остискам до края на третия месец и съм болна от вчера и тази сутрин пращахмоя да ми купи стрепсилс и тантум верде и той се връща празен, понеже аптекарката му казала, че не ставало за бременни. Мале като се развиках, да видиш как бързо се върна и ги купи. Ох, и малката е нещо нервна и направо е лудница. Днес пак съм ан ЖК и дано резултатите от изследванията са добри  Praynig

# 167
Добро утро милички!

vesela_ps, много ми е мъчно за теб! Прегръщам те силно и от все сърце ти желая съвсем скоро отново да видиш двете чертички.  Hug

еlisaveta, горе-долу съм в твоето положение. Тъй като и аз ще съм секцио по медицински показатели, както и първия път, няма да бъда спокойна ако не си платя, за да може моята док отново да си ме оперира и да ме наблюдава през целия престой в болницата. Тя милата всеки ден идваше и ми даваше много ценни съвети. Затова и сега ще плащам, няма начин, въпреки че като гледам с колко е скочила тарифата, направо ми се плаче.

tsveta, аз съм чувала от мои бременни приятелки, че Дегана въобще не им е помогнал. Така че само ти пожелавам по-скоро да отмине това неразположение от само себе си.

Atrakcia, не си вкарвай излишни филми в главата. Изчакай си резултата от цитонамазката и тогава док ще ти каже какво да правиш в случая. И аз съм чувала, че раничките ги горят чак след раждането на жената, така че може би и при теб така ще процедират. Бъди спокойна и вярвай, че всичко ще бъде наред.

zasmyana, какви са тези настроения, а?  Naughty Защо не споделиш, ще ти олекне. Наслаждавай се на това, че си близо до любимия човек и не позволявай лошото настроение да те надвие.  Hug

toni84 и аз съм малко Тома Неверни по отношение на антибиотиците. Знам, че трябва да вярваме на лекарите, но понякога... Може би хомеопатията е най-доброто решение в случая, дано този хомеопат ти помогне и не се стига до АБ.

tanja_cwete, ти да не би да се подготвяш за предстоящия празник?  Flutter Благородно ти завиждам. Аз така съм се занемарила, че направо не се търпя. После да покажеш снимка след процедурите.

При мен нищо ново, гаденето още не е отминало, а въпреки това вече съм 1кг отгоре. Реших че не мога да чакам за преглед чак на 27.02 и ще се обадя да си запиша час за следващия четвъртък. Поне да видим сърдечна дейност (Дай Боже  Praynig)

# 168
добро утро на всички,пробвайте с препечена филия, сирене и краставица,мисля че помага при гадене,поне на мен ми се отрази добре тази сутрин.колкото до антибиотиците,аз изкарах гнойна ангина съвсем в началото  ими изписаха биопарох май беше и казаха че може тантум верде от време на мреме и парацетамол.другата седмица съм на преглед,дано всичко е наред ,при всеки преглед гинеколога ме гледа на видеозон,ходя 1 в месеца,така беше и с първата бременност,доволна съм,жалко че немога да раждам при този гинеколог

# 169
vesela_ps Много ми е мъчно за теб Sad Прегръдки и пожелания да се включиш отново тук в най-скоро време Simple Smile

Благодаря Ви за отговорите за стволовите клетки. Процентът на съвместимост наистина е малък, но може би си струва ?

# 170
Добро утро момичета, аз само наминавам да се отчета.
Бях на преглед снощи, чух сърчицето ма бебче и така. Изписаха ми някакви хапченца за гаденето ( то хранителна добавка се води де ), та се колебая дали да ги ползвам, ще видим.
Болничките да оздравяват бързо. Хубав ден ви желая  Hug...

# 171
  • Габрово
Изписаха ми някакви хапченца за гаденето ( то хранителна добавка се води де ), та се колебая дали да ги ползвам, ще видим.

Ако се казват Emil хапчетата да знаеш хич не помагат, а и струват 16 лв. което не е малко.

# 172
За стволовите клетки:

http://www.bg-mamma.com/site/content/view/1033/84/ - от тази статия става ясно, че в Б-я услугата се предлага само от клиника Свети Лазар (но инфото е 2006, т.е. ситуацията може и да се е променила)

http://www.st.lazar-hospital.com/bg_stv_kletki.html - това е сайта на Св.Лазар и много инфо за клетките

Hug

# 173
чудно време е и ми се приспа,караха ме да местя едни големи саксии с цветя в офиса и аз отказах,помолих един колега да ги премести,пак ми се догади,незнам колко ще издържа още,понякога ми се иска да си седя в къщи и не ми се идва на работа,ама пусти пари,все трябват,а малкия така ме нерви в къщи,едвам се стърпявам да не го ошамаркам по дупето,
май съм станала крива и нервна,, newsm78

# 174
dd2 не е само 1 място има 4 в София в Клиника Малинов, В клиниката на Щерев (Булген се казава банката за стволови клетки), Св.София (бившата Тина Киркова) и в Св. Лазар която ти посочваш. От Всички тези за Малинов знам че ходят и в някои по-големи болници в провинцията. Забравих за Шейново те работят само с Крио Сейф и не допускат други екипи това са тези на които Банките за съхранение са в Белгия. А и още нещо в Майчин дом също има проблем с допускане наекипи но кой точно може да влезе забравих  Embarassed май и те имаха банка за съхранение ама вече се ошашках  Embarassed имам запаметен един линк към статия която също е полезна ако ви се чете но е стара... http://www.temanews.com/index.php?p=tema&iid=169&aid=4431

# 175
Здравейте, аз съм съвсем нова тук, но искам предварително да ви благодаря на всички от този форум за всичките нещица които си пишете и за всичките съвети които давате . И аз ще ставам майчица и то на 26 септември и вече сме в 7 седмица и миналата седмица му видяхме хубавата сърдечна дейност. Днес обаче след толкова кандърми кога да кажа на Шефовете ме уволниха с предизвестие Cry - до края на месеца и малко се натъжих така че сега ще видим какво може да се направи.  Иначе още не съм ходила на женска консултация и не съм си избрала лекар и болница - от София съм - така че ако някой може да ми каже нещо хубаво за  Токуда

# 176
Цитат
Ако се казват Emil хапчетата да знаеш хич не помагат, а и струват 16 лв. което не е малко.
Ахам те са, тои мъжо ги взе вече на опаковката пише 21,49  #Cussing out. Ще ги видим какво ще направят...

Пете добре дошла в отбора   bouquet...

# 177
  • Видин
ДОбре дошла Петя Hug
До колкото съм чувала, когато си бременна май нямат право да те уволнят. Но не съм съвсем сигурна, най-добре е да се провери при по-вещи в областта лица. Peace

# 178

Сега разбрах че управителката ще идва при нас в магазина и ... Стискайте палци да се оправя с тези майчински и осигуровките - В форума имаше статия за уволнението на бременните и там четох че трябва да им представиш документи обаче май преди да са ти казали - абе няма страшно нали ?

# 179
А те те уволниха преди да им кажеш ли , не разбрах ? А като им каза, как реагираха? За съжаление не съм много запозната, но според мен не би трябвало да има значение кога ще им кажеш..
Добре дошла при нас  Hug

Общи условия

Активация на акаунт