Бягаме далеч от прегрешение и спазваме Дюкан без нарушение - 154

• 27 600
  • 541
  •   1
Отговори
# 270
Флучия, всички на режима сме установили, че тук обиколките падат , много по бързо от кг-те.
Фатката е че се топят мазнините, а мазнините са по леки от мускулите и затова се получава така - дрехите стават все по широки, а кантара мърда по малко.

Но хубавото е че на повече кг сега, изглеждаме визуално по слаби от преди -както сме изглеждали на същите килограми..

ПП. И това задържане-някой несвалил  - 2 дни и айдеее задържане.
нема и такъв филм, неможе всеки ден да се сваля. ooooh!

И задъжане е след 10 дни ако няма промяна Tired

Нещо съм зла днеска, никой да не се обижда  Whistling

Последна редакция: ср, 11 фев 2009, 14:05 от veneras

# 271
Tatit, за съжаление и аз още не съм виждала тази ескуиза по магазините,но ако ще я има някъде,то е пикадили.Трябва да проверя.Иначе съм си хапвала фрише кейзе мит кройтер,различни фасони и направо съм  Crazy по тях.Дано и това да е вкусно и да става за мазане.Аз моята ескуиза често я подправям с чесънче и тревички,за да има все пак вкус на нещо, че натурална почти не ми върви.Бабите от гръцко май ще се включат с колетчета  newsm53.

Иначе при мен килцата си позаседнаха на 71,5(цели два дена ги търпя  Joy ,от това задържане ми писна  Joy Joy Joy),но дрехите ми висят,като подарени са ми.Сигурно съм свалила два номера .

Честит Рожден Ден  Desi_val и Didka74  newsm59.Да сте живи,здрави,красиви и мноооого обичани   bouquet

На новичките ДОБРЕ ДОШЛИ ,то новички,новички,по-ветерани са и от мене някои  Hug.Сложете си линийки да ви следим  Peace

# 272
rien въй недей така да плашиш навалицата ... едно кисело мляко за 5 дена ... това си е вече прекалено ограничително. Да вярно е, че от млякото се задържа, но също така е вярно, че това е последното нещо, което трябва да се махне, когато има непоносимо дълго задържане.  Peace
Нека не бъдем по-светци от папата, моля  Hug

Киселото мляко тук не е за ядене. Не се ограничавам заради диетата.
Аз / извън Дюкан/ не ям и плодове,една ябълка на седмица, бананите не ги броя- те са заради крампите.Сега да се самоубивам ли? Laughing
Не съм казала да се премахне киселото мляко, казвам, че според Дюкан в менюто трябва да е преобладаващо месото. Някой несъгласен? Да вземе да му пишем? Тоест ,ако си намалиш млечните е желателно да ги заместиш с месни.
Нещо неправилно съм се изразила за киселото мляко. И тази мацка като я четох останах с впечатление, че освен кис.мляко с подсладител, домат и кис.мляко без подсладител,друго  не яде. Може и да съм се заблудила. никого не укорявам, най-малко себе си кося. За мен ядене по Дюкан без здраво замезване си е чисто гладуване. Не искам никой да убеждавам в мнението си, може и да ви се стори пресилено, не го подлагам на дискусия.

Мога даже да си напиша млечните на ден > пробиотично мляко с вкус на ягоди 100 мл сутрин, кофичка котидж / 3,9 %/ , извара/ кварк/ максимум 100 г,рядко, веднъж седмично някое подсладено ягодово кис мляко 200 г. , прясно мляко литър  и кисело мляко кофичка на седмица, няколко резена моцарела 8 %/ нережимна/ , запичам с гауда 16 %, но я отделям от моите порции.
Както знаете и аз задържам, тоест не е от млечните само, но на някой млечните не им понасят.

Вещи, радвам се, че ме забеляза./ тук има  махащ емотикон/  Бих се радвала , ако ме забележиш следващия път и без критичен коментар   Laughing bouquet

Въпрос> Има ли някой , който не яде трици? Има ли някой , който се подува и получава коремобол малко след като хапне от тях?

И в заключение да кажа> Никой тук / в тази тема/ не е Дюкан, нито има диетолог сред нас. Има само жени, някой вече заслабнали , други заслабващи, които прилагат една и съща диета. Прилагащите по-дълъг период от време са запознати с реакциите на своя организъм, както и с реакциите на другите организми на база на прочетеното в темата.До колко то е релевантно- няма да коментирам. Но това не може да накара никой човек да прави генерализации по всички въпроси. Нека не забравяме , че Дюкан е написал книгата като не е отчел индивидуалните разлики на всеки метаболизъм. И това трябва да направим или като си платим лечението при него , или като експериментираме със собствения си организъм и различните режимни храни и преценим за себе си, дали и колко трябва да ядем от всяка една от тях.

# 273
Рен, знам че и Дюкан това препоръчва - по 1 кг на седмица, но някак си ми се искаше да са повече и като не се меря всеки ден някак си тайничко се надявах, но ти си права! Радвам се на постигнатото и продължавам напред!
Флучия, като гледам сме почнали по едно и също време и горе-долу от едни кила. Много е досадно бавното сваляне, ама няма как...Аз даже и килограм не мога да сваля за седмица, свалям го по-скоро за 10 дни...Мисли си, че скоро ще видиш шестицата и ще забравиш за седмицата, която и на мен ми писна да си призная  ooooh!  ooooh!

# 274
rien въй недей така да плашиш навалицата ... едно кисело мляко за 5 дена ... това си е вече прекалено ограничително. Да вярно е, че от млякото се задържа, но също така е вярно, че това е последното нещо, което трябва да се махне, когато има непоносимо дълго задържане.  Peace
Нека не бъдем по-светци от папата, моля  Hug

Киселото мляко тук не е за ядене. Не се ограничавам заради диетата.
Аз / извън Дюкан/ не ям и плодове,една ябълка на седмица, бананите не ги броя- те са заради крампите.Сега да се самоубивам ли? Laughing
Не съм казала да се премахне киселото мляко, казвам, че според Дюкан в менюто трябва да е преобладаващо месото. Някой несъгласен? Да вземе да му пишем? Тоест ,ако си намалиш млечните е желателно да ги заместиш с месни.
Нещо неправилно съм се изразила за киселото мляко. И тази мацка като я четох останах с впечатление, че освен кис.мляко с подсладител, домат и кис.мляко без подсладител,друго  не яде. Може и да съм се заблудила. никого не укорявам, най-малко себе си кося. За мен ядене по Дюкан без здраво замезване си е чисто гладуване. Не искам никой да убеждавам в мнението си, може и да ви се стори пресилено, не го подлагам на дискусия.

Мога даже да си напиша млечните на ден > пробиотично мляко с вкус на ягоди 100 мл сутрин, кофичка котидж / 3,9 %/ , извара/ кварк/ максимум 100 г,рядко, веднъж седмично някое подсладено ягодово кис мляко 200 г. , прясно мляко литър  и кисело мляко кофичка на седмица, няколко резена моцарела 8 %/ нережимна/ , запичам с гауда 16 %, но я отделям от моите порции.
Както знаете и аз задържам, тоест не е от млечните само, но на някой млечните не им понасят.

Вещи, радвам се, че ме забеляза./ тук има  махащ емотикон/  Бих се радвала , ако ме забележиш следващия път и без критичен коментар   Laughing bouquet

Въпрос> Има ли някой , който не яде трици? Има ли някой , който се подува и получава коремобол малко след като хапне от тях?

И в заключение да кажа> Никой тук / в тази тема/ не е Дюкан, нито има диетолог сред нас. Има само жени, някой вече заслабнали , други заслабващи, които прилагат една и съща диета. Прилагащите по-дълъг период от време са запознати с реакциите на своя организъм, както и с реакциите на другите организми на база на прочетеното в темата.До колко то е релевантно- няма да коментирам. Но това не може да накара никой човек да прави генерализации по всички въпроси. Нека не забравяме , че Дюкан е написал книгата като не е отчел индивидуалните разлики на всеки метаболизъм. И това трябва да направим или като си платим лечението при него , или като експериментираме със собствения си организъм и различните режимни храни и преценим за себе си, дали и колко трябва да ядем от всяка една от тях.

Абсолютно съм съгласна!! newsm10
Деси Вал-ЧРД!!!

За протокола след 5ПЗ съм минус 0.500 кг!!
Радаа Hug
Мименсита Hug
Дари68-елегантна млада дама!! Hug

# 275
sass,тази ескуиза е много по-вкусна от натуралната и става за мазане.В Гърция я продават навсякъде.Ако има баби,бъзо да пращат.Надявам се,че ще ти хареса Simple Smile

# 276
Рен, знам че и Дюкан това препоръчва - по 1 кг на седмица, но някак си ми се искаше да са повече и като не се меря всеки ден някак си тайничко се надявах, но ти си права! Радвам се на постигнатото и продължавам напред!
Флучия, като гледам сме почнали по едно и също време и горе-долу от едни кила. Много е досадно бавното сваляне, ама няма как...Аз даже и килограм не мога да сваля за седмица, свалям го по-скоро за 10 дни...Мисли си, че скоро ще видиш шестицата и ще забравиш за седмицата, която и на мен ми писна да си призная  ooooh!  ooooh!
присъединявам се към вас, момичета.. и аз чакам тия дни с нетърпение да падна под 7 Simple Smile   69 този път много, ама много ще ми хареса  Joy

# 277
Здравейте на всички   Hug
Аз имам едно въпросче  newsm78
До колкото ми станана ясно от книгата, а и от форума, тези овесени трици се хапват предимно заради разхлабителния ефект. Аз до сега не съм хапвала от тях и се чудих дали не греша, но проблеми с WC-то имам, но съм доста разхлабена. Мисля си, че ако хапна от тях положението ще стане още по-лошо. То ако съм у дома няма проблеми, но на работа ...  #Crazy

# 278
Здравейте, момичета!

Аз вече имам чувството, че ви познавам от години, но пък вие мен - не, та както е възпитано - ще се представя Simple Smile . От доста време ви чета, от 10 дни съм на режима. Направих 7 дни ударен и сега съм на ПЗ. Имам доста килограми да преборя, но се надявам със силна воля да успея най-после, до сега съм смъкнала 3 кг. При мен има наличие на хормонални проблеми, предполагам ще е по-трудно. Иначе цял живот съм била вегетарианка, последните години от време на време ядях пилешко. С това искам да кажа, че вашите мнения и резултати така са ме вдъхновили, че да се захвана с омразното ми месо  Laughing . Имам бъбречни проблеми, с жлъчката също, но майка ми е лекар, тя ме наблюдава. Пия по 3 л. вода на ден, както ми е казала, за да улесня бъбреците.

Прочетох книгата, разбира се, както и доста от темите, блога и т.н. Наблягам на рибата и пилешкото, никога не съм яла телешко през живота си, не знам дали ще се престраша  Laughing .

Имам известна чуденка за подсладителите. Няколко пъти тук прочетох, че в по-големи количества пречат на отслабването. Въпросът ми е - защо? Разбира се, те са вредни за здравето, ако се прекалява, но каква връзка имат със задържането при условие, че са синтетика, която се изхвърля? Ако се приеме повече от допустимата доза, то се натрупват вещества, които нямат връзка с килограмите. Питам, защото аз пия доста кафе, не мога да го пия без захар и на ден да кажем приемам около 4-5 хапченца и ако си правя някакво кремче - още няколко капки. Приела съм, че мога да навредя на здравето си, но съм правила и доста по-лоши неща от подсладителя, но не ми се иска да развалям кардинално режима.

Много е идейно да си пишем менюто, та и аз да допринеса, може да дам идея на някой. Сутринта закусих с дюкански кекс за микровълнова и кисело мляко. Обядвах пуешка шунка, извара и салата домати-краставици. За следобед си имам риба тон, а за вечеря смятам да си направя омлет с пушена сьомга и имам зеленчукова крем супа (карфиол, броколи, морков, зелен боб сварени с много зелени подправки и малко сол, пасирани и им добавих малко прясно мляко 0,1%).

И разбира се, да ви благодаря за всичката информация, поместена тук и на блога, както и за хъса, който ме вдъхнови!   bouquet

# 279
  • София
Цитат
 ММ, сега пак ще кажеш , че не сме любезни, но не разбрах идеята с линка, който даде. Ти четеш ли темата или само пишеш?                          

Rien, защо реши ,че не чета темата,напротив! С линка дето съм пуснала,показвам,как момичета но от друга диета споделят,менюто си за днес,какво и колко. Но всяка си има дневник,където има начало  - представяне,кг и после си пише  в него какво става. И другите също влизат ,следят,съветват.Но това не може явно да стане в този форум, поради структура друга,може би.  Затова исках само да покажа,как си изреждат менюто,защото прочетох/ тук в темата/,че има потребители които изказват задоволство,когато четат меню за деня на някой, който си го е дал....А не съм казвала ,че сте нелюбезни,под формата на шега написах,няма ли да получа отговор....има разлика
Приеми ведро! Нали сме тук за да отслабваме?!  bouquet

# 280
Оф....на мен пък днес ми е един от онези дни тип "Ламята Спаска".....Гладна съм бе.... hahaha
Ядох дробчета,ядох риба тон,ядох,пиле фрикасе....И още ми се яде  ooooh!
Ако хапна нещо сладко ще ми мине,но тук на работа нямам нищо подходящо....Ще изям някого направо.... Laughing

п.п. Умбра,добре дошла   bouquet  ....На въпросите ти ще отговорят по- опитните от мен...Аз съм от новичките все още.Започнах на 27.01....

# 281
esperansita ,оооо,баби имааа,таман няколко  smile3508.Хич няма да им се размине пращането на подаръчета.Ама аз все пак и тук ще го потърся.Щом има реклама,би следвало да е и в търговската верига  newsm78 .Ще видим.Ама от сега ми текат лигите
Викито , ох ако знаеш как искам и аз да видя нещо,започващо с  6 на кантара ...Планувала съм го да стане този месец,ама дали и той го е планувал ... 
Хайде леко слабеене на всички и по няколко   ритника        от мен за отскок

# 282
Sass, аз имам да си каля доста волята до шестицата и не смея да си слагам срок, че после се сдухвам, ама като дойде някой ден, ДОБРЕ ДОШЛА ЩЕ Е   Joy

# 283
  • София
Момичета и аз да се отбележа, да споделя за главоболието. При мен се получи точно обратно откакто съм на режима не ме боли глава, а преди режима имах канско главоболие. Понякога беше по 2 дни Crazy.
Добре дошли на всички новички и ще почерпя следобедно кафенце!

# 284
  • Пловдив
Риен, не пропускам четене, но някои боже би са забелязали, че не пиша много напоследък. Просто понякога, когато нещо ми направи впечатление не издържам и се включвам. Не е критично, а е доуточнение. Може и аз да не съм те доразбрала, за което се извинявам    bouquet  Знаеш, че всеки ден идват нови и нови. Някой ще ти прочете поста, ще го разбере като мен и ще реши, че не трябва да яде мляко, за да отслабва Simple Smile А както казах при толкова много ограничения не мисля, че трябва да си налагаме още.
Вярно е, никой не е диетолог, никой не е и Дюкан, просто се мъчим да спазваме, това , което той е написал. Всеки може да сбърка , и аз, и ти, и всички останали  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт