Кой разбира - тук се спира ... Чехия - 10.та тема

• 15 437
  • 288
  •   1
Отговори
# 105
Eli_cz, не, не съм забравила. Бременният ми мозък верно, че не е в час, спомням си. Одеве наистина бях много ядосана, по-скоро притеснена и пиша и говоря врели некипели. Благодаря ви за подкрепата. Аз за да се разведря влезнах в една тема "Изцепки на мъжете относно децата" и си се посмях на воля  rotfImbo Хормоните много ме тресат, многооо.
 Лека вечер на всички  newsm08

# 106
Бебешоци, хубаво си направила, че си се развлекла. Не се притеснявай предварително. Кръв за Даун се взима до 16 седмица. Мен ми взеха в 15 г.с. Иначе за стандартните показатели като хемоглобин и т.н. ми взеха кръв в 12 г.с. Тогава ми дадоха и пруказката. Нищо не пречи обаче и да се обадиш на своя доктор и да питаш кога се взима кръв и урина. По нататък всеки месец ще носиш урина за изследване.

# 107
Хипноза ,честити краченца.  261uu

# 108
Бебешоци, пруказката я дават в 12с обикновено. Може би защото неуспешните бременности приключват дотогава. Иди другата седмица и след това бягай на регистрация. Peace
И на мен ми ги издадоха в 12с.
Аз въпреки че се регистрирах в Мотол ще раждам в Нератовице, там не е необходима регистрация. В петък ще ходя за подробности.
За ранния скрийнинг не се притеснявай. Той е и по желание.

Трейси, може наистина да си починеш на матерската. Аз за първи път разбрах какво е почивка след като бях в къщи с Томаш.
Марти, браво на детето че така бързо се е разприпкало! Риша проходи самостоятелно на 17мес. Embarassed. Дотогава все се държеше за някого или нещо, като го пуснеш сядаше.

# 109
Деси
то демек от скоро е 17.месеца нали... сега обаче сигурно си ходи като голям човек... не е като да проходи на 12.м. - или ти виждаш ли разлика в това, че аз винаги така съм си представяла за късно проходилите дечица...
а кога започна да лази?
Нина ми е мнооого далеч от лазене  Rolling Eyes

# 110
Здравейте мами,

Вчера пропуснах да честитя на Хипноза тяхното прохождане  Blush Безаварийно щтрапане ви пожелавам   bouquet

Ели, спокойно, имате още време да пролазите. Ако не пролазите до месец-два, тогава може да помислите за специални упражнения. С тях много бързо се пролазва. По важното е Нина да може да се обръща от корем по гръб и обратно симетрично, т.е. и на двете страни за да се развиват симетрично мускулите. Ако се обръща само на едната страна почни да я стимулиш с играчка да се объща и на другата. Ако се обръща добре на двете страни, тогава може да почнеш да и даваш играчка пред нея, но трябда да я държиш над нивото на главата за да се опитва да се протегне нагоре и да я вземе. Упражнението пак трябва да е симетрично, т.е. да може да хваща както с лявата така и с дясната. Тези упражнения развиват симетрично мускулите на гърба, а това е много важно по-нататък за пазенето на равновесие. Упражненията се правят 2-3 пъти на ден по около 5 мин, когато бебето е в добро настроение. Има и едно друго упражнение, което стимулира детето да застане на "4 крака", но то изсиква показване. На мен ми ги показаха тези упражнения в рехабилитационния център, където ходехме веднъж месецно. Единствения проблем е, че в Дечин има само един специалист и за час се чака поне месец.

Лек ден на всички

# 111
Ели, Риша пролази на 10 месеца. Дотогава се търкаляше настрани до желаната цел. Laughing Ако целта беше накриво, наместваше се и стигаше общо взето точно, с малки отклонения. 
Проходи на 8.12. Направи няколко неуверени крачки...после бързи, още по бързи, и накрая тичаше от стена до стена и се смееше с глас! Много беше щастлив!
Ирина, много ми харесаха упражненията, ще ги пробвам с новия бебо. Благодаря, че сподели.

# 112
Момичета, здравейте, благодарим за гратулациите  Hug Това обаче още не си е истинско прохождане, основният начин за придвижване и е все още лазенето и още известно време ще е със сигурност. Тя просто понякога се осмелява да се пусне и да направи няколко крачки. Аз на майтап онзи ден, като седяхме на земята и си играехме, а Кристи стоеше права, без да се опира, разтворих ръце и и казах: ела да напрапвим гуш, и тя взе, че се пусна, направи 4-5 крачки и безаварийно пристигна при мен  Embarassed. И така няколко пъти, но аз гледам да не я мотивирам особено да ходи. Лазенето е наситина изключителни важно и аз никак не бързам да прохожда  Laughing. Като тръгне сама, тогава.

Иначе Кристи започна май доста рано да се движи. Започна сама да се обръща на около 2,5 месеца, а да пълзи започна на 6,5 месеца, както и сама да сяда, и да се изправя.. а малко по-късно и да ходи колем набитку. Докторът беше много изнендадан. Трябва да кажа, че съм доволна, защото тя пълзи наистина много умело, взорне Simple Smile. В последните седмици стана страшно активна, вече стои предимно, без да се опира, ходи като се държи за стената или мебелите, та всички роднини очакваха, че към 8 месец ще е проходила  Mr. Green, но тя упорито си пълзи и това и е много изгодно Simple Smile. Чула съм, че децата, които започнат да пълзят рано, прохождали по-късно. Ще видим, но, аз лично съм привърженик на схващането, че не е важно КОГА, а ДАЛИ и КАК, колко качествено  Peace

# 113
Ирка
много интересно... трябва да дойдеш да покажеш значи  Mr. Green
на нашата рехабилитация цвичиме по войтова метода, такива упр. не са ми показвали...

# 114
Ели, защо с Нинето ходите на Войтова?

# 115
щото е лина  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
на 3м. не можеше да си държи сама главичката ... и ни пратиха на рехабилитация.. охлабено свалство я диагностицирахаи ходиме на всеки 2-3 седмици по веднъж ... ама голям рев, голямо чудо там е ... и аз нямам сърце да й ги правя тези неща всеки ден в къщи...
развива си се със свое темпо, по бавно от на сестра си ... но нали поне има напредък...та се успокоявам сама  Mr. Green

Да ви кажа клУкинка  Mr. Green
Днес на скайпа си говорих с Пети-то, тя вика, мъж ми днес е в дечин да слага светещи реклами, викам добре, да го посрещам ли, да госледя тайно ли ... казвай какво да го правя ... тя вика нищо, само ти казвам  Mr. Green
Отиваме с Емата на балет, оставям я и тръгвам за близкото храчкарстви и пред мен ... кого мислите виждам... на петето мъжа... мачка и натиска там някаква ... тетрадка  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
викам му Добри ден пане - той  newsm78, вие ли сте г-н еди кой си - и той  Shocked ooooh! - и почнахме да се хилиме посред улицата  Joy, викам му че жена му ме пратила да го следя, ама вече ми писнало, защото нищо интересно не прави и си тръгвам, отивам да й кажа на скайпа че е фалшива тевогата  Joy Joy Joy той съвсем  Joy Joy Joy Joy

Последна редакция: чт, 26 фев 2009, 21:50 от Eli_cz

# 116
Здравейте на всички,
Днес ходих до Лидл и си купих стахоооотни маслини гръцки. За 149 кц, 850гр. чисти зелени маслини. Ако някой обича маслини  - да знае че са много хубави  Sunglasses

# 117
И аз ходих днес... и имаше само бялата хайва  Crossing Arms... на есен какаова...

# 118
  • Чехия
Здравейте и от мен,
от толкова тичане не ми остава време да драсна някой ред.
Да ви кажа нещо във връзка с по късната прохождане,обръщане и т.н. че всеки човек е уникален-демек на един му действа Аспирина на друг не.Или по точно няма възрастова граница в която дечко трябва да ходи или лази и така.Винси никога не ми е лазил,а проходи на 15 месеца.Рая пък спеше само на дясната си страна и започна да се преобръща на 3 месеца но все си спеше на дясната.Не сме ходили по док.за това,защото си мисля и пак казвам че е лично мнение,си мисля че всичко е с времето си.На приятелки децата проходиха мн.по скоро от Винси и все ме питаха защо не ходи и глупости всякакви та така съм се ядосвала едвали не мойто е по назад.С Рая съм по ларш как се казва-не ми пукаше дали ще проходи скоро,не ми пука дали ще говори скоро-когато тогава.
Айде нещо да се посмеете-днес отивам с Рая за грил че си нямаме и Владо все ревеше да купя.Дава ми пари за скара ве4е за 4 път да купя-върщаме се с обувки Адидас за нея- скарата ще чака др.седмица или др.месец  Crazy
Хубава ве4ер

# 119
И аз така мисля, всяко дете си има свое темпо и не бива да се насилва, а и няма смисъл човек да се притеснява прекалено много, щото е наистина все едно. Естествено обаче, има случаи, когато мерки трябва да се вземат - рехабилитации и т.н., както и има някаква максимална възрастова граница за определените умения, която не е лошо да се следи  Peace. Но като цяло, аз съм фен да онзи доктор, който беше казал да не правим от децата си „заводни коне“  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт