Кой разбира - тук се спира ... Чехия - 10.та тема

• 15 431
  • 288
  •   1
Отговори
# 165
Дез, да, това му е кофтито на Нератовице, не само че нямаш породни бокс, ами и никва хекарна нямаш отделно, така че в началото си с майките на отделени шестинедели, което е наистина доста неприятно, щото те там си се занимават с децата, и поне на мен ми беше кофти да ги притеснявам с моите контракции, добре че не съм от шумните  Laughing Laughing. Можеш да ходиш по коридора :–). Пък и за раждащата не е най-приятно, щото деца реват и так  Laughing Мойта съседка като раждаше, вече беше с болки, ама все още ОК, та там беше цялото и семейство, сина и гледаше детско по телевизията, тя пъшкаше до него и се хилеха, наште бебета ревяха и така, малко лудница, но весело  Laughing. После се премести в родилната зала и съответно вана и т.н. Ваната е супер, палят ти и свещички, ароматерапия  Laughing.

Аз например там пристигнах с контракции вечер, с непостопуици пород, докторът каза, че утре ше раждаме, че вече е късно, та Михал си замина за Прага, не можеше да остане там, освен да чака в коридора... newsm78, нямаше смисъл, аз бях с болки цяла нощ на отделени шестинедели, с една маминка и бебето и. Михал дойде чак на сутринта, беше с мен през цялото време. Звучи малко хаотично, но не е така зле, просто много зависи от съседката по стая, в повечето случаи се рабирате. Ние нямахме проблем, бяхме се разбрали. Таткото може да е с теб във ваната (не точно в нея, но до теб Simple Smile ), може да ходи с теб по коридора и т.н., но нямате лично пространство, нямате специален бокс като в Подоли и другите, това е минус за мен! Аз понеже бях много вързана на монитор  Twisted Evil , щото нали беше комплицирано, прекарах много време в родилната зала, та Михал беше през цялото време там. Но не знам, ако тръгнеш да раждаш нощем, може би сте си двамата в родилната зала, питай за по-сигурно какво правят в такива случаи, мисля че там винаги ще се опитат да ти изпълнят очакванията.

Иначе, ние бяхме 3 в стая, нямаха надстандарт свободен, и аз лично оценявам много това, че посещенията са почти неограничени.  Peace

# 166
Марти, мерси за подробностите, страхотен пост, а четох и на емимино и на бейби-кафе, модри коник, никой не беше писал, че всъщност си на шестинедели в началото. И това за роднините и децата много ме касае, защото съм...меко казано чувствителна става ли дума за болници.
В Мотол обикновена стая са по 2 родилки, в стаята имат право двама посетители. Деца не. С "колежката" се бяхме разбрали, че само мъжете ни ще идват, така че нямаше проблем. Телевизия не бих понесла в стаята и се радвам, че в Мотол няма. Ние и в къщи нямаме ( имаме телевизор, но излъчвана ТВ не), гледаме си каквото и когато искаме, без реклами и дублаж.

За ваната, аз открих по време на второто раждане, че вода по време на контракции ме дразни. Удобно ми беше на сухо и на четири крака.  Laughing
Добре че ги написа всички тези неща, та да знам между какво избирам. Мерси много! Hug

Останалите бременни четете ли? Четете и избирайте навреме.  thumbsup
Лека нощ.

# 167
Деси
аз пък да ти кажа че на второто раждане скачах - друсах се на големия балон под душа - и едвам излезох от банята - в смисъл имах вече напъни - сестрата не вярваше общо взето, защото има няма 1ч. от както ме приеха и бях уж с 3см разкритие тогава, и като й казвам че искам да напъвам вече... тя  Laughing , вика я ела да те видя госпожо и  #Crazy  Mr. Green... искам да кажа че на мен ме облекчаваше като се пръсках с топла вода върху корема... не знам от друсането или какво ...ама от там направо на родилното легло ме метнаха и след 10.мин гушках бебе... всички бяха шаш  Mr. Green

# 168
Ели, и аз искам такова раждане! Аз бързо избягах от душа, но ми харесваше да съм в клек, после на 4 крака, но това беше съвсем накрая вече. За 4 часа родих и двата пъти, но първия път беше предизвикано. Второто раждане беше песен, а възстановяването да не говорим. Само следродилните болки бяха лоши. ( за прибирането на матката говоря, след първо раждане няма такива, Бебешоци и Трейси, да не се стреснете) Този път ще си поискам нещо. Тогава и посещения не исках. Лежах и скимтях от болка, място не можех да си намеря. Затова не искам да съм с много народ и посещения в стаята. ТВ и чужди деца биха ме побъркали.
Но при някои е по-силно, при други е ОК.
Ели ти имаше ли? (zavinování dělohy)

# 169
Деси, радвам се, че малко ти помогнах, май в такъв случай избирай Мотол Simple Smile В Нератовице би било за тебе супер, само ако хванеш надстандарт, само тогава ще имаш пълно соукроми, каквото си представяш и всички ще е ОК.  И на мен това ми липсваше при раждането доста, затова исках Поодли, там е супер в това отношение. Пример: Дават ти клистира на едно място, после тичаш до стаята бързо до тоалетната през целия коридор, там се оказва, че съквартирантката, която ражда секцио и по-бавно се движи, е в тоалетната  newsm78 Laughing...Със сигурност мога да ти кажа, че Нератовице са много добри от гледна точка на индивидуалното отношение, на страхотната помощ от страна на сестрите с кърменето, къпането и т.н. просто отделят наистина нужното време и внимание, да се ракърмиш, да ти помогнат с техниката на кърменето и т.н. Това в Мотол няма да го намериш със сигурност, но ти пък вече си зкушена майка, ше се справиш и без това Simple Smile. Просто за след раждането аз не мога да се оплача въобще. Ерарни нощници не са ми липсвали, щото аз така или иначе не бих и ползвала, страшно съм гнуслива, храната ми се стори наистина мого добра, и в стандартите имаш баня и тоалетна. Доколкото знам, момичетата, които вече имат деца, много си хвалят това, че Нератовице се соурозенци френдли Simple Smile, там соурозенците и бащите взимат участие в къпането, просто всичко е някак "семейно", естествено, както и цялата породнице, комуникацията и т.н.

Намерих една дискусия, прочети я, там ще намериш и мненията на други майки, мисля, че в много отношения съвпадат с мойто, интересно е, дори има жени, които първо раждане-в Мотол:

http://www.baby-cafe.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=4721

Успех!

# 170
 Здравейте и от мен, тези дни нещо се позагубих по трасето, но имам много работа и не ми остава много време.  Grinning Laughingчестита Баба Марта на патеричка, да сме живи и здрави и да идва вече наистина пролетта, че ми писна от тази зима, така я мразя...  Twisted Evil Twisted Evil #2gunfire
 Deziderata, стискам палци по-скоро да гушкаш бебчето. Лелеее, представям си как се чувстваш с големия корем, искам и аз вечее   smile3514 preggo preggo А спокойно, ние не се плашим лесно, аз съм  bg български Юнак, най-вече на приказки  Grinning Гаденето ми понамалява, но не е изчезнало, аз иначе си чакам "и настъпват прекрасните моменти от бременноста" както пише в книжката, която чета.  newsm44 newsm68 Дано, дано  newsm08 newsm53
 Никакви миризми почти не ми понасят, това си е безобразие, семейството ни скоро ще е на прага на фалит с моите луди покупки на душ-гелове и тем подобни, заради ароматите. Купувам, уж ми харесва, а после едвам не  Sick Sick. Мога спокойно да си отворя една дрогерия  newsm80 coolcool. А синия ленор, който обожавам е най-големия ми враг в момента. Ужас, дано скоро минава всичко това.  newsm78
 Във вторник съм на лекар, вече нямам търпение да го видя малкото мушмуроче    newsm32  261uu  newsm18
 Лек ден от мен  Hug

# 171
Това с клистира ме разби! В Мотол ти го дават на бокса, където си сама и тоал. е само твоя.
За ерарните нощници- не ми хареса миризмата на мотолския прах за пране, но от мен течеше вода нон-стоп. Сменях по 4-5 нощници на ден и нямах грижа че ще свършат. Това ме притесни като чух че няма ерарни и си представих как мъжа ми пуска перални по нощите. То и аз само 4 пижами имам в къщи, не ми се купуват още.
Тоал. и душ имаш към стаята. Не е лукс, но е ОК.
Искаше ми се нещо по-така този път, с хотелски вид, но идеално няма.
Подпора койени имах и двата пъти, но в дискусиите четох, че някои майки не са имали. Не знам защо така. При нас идваха всеки ден, хем ни бяха втори деца и за двете, а и бяхме кърмили успешно.

Ще ми е мъчно за децата, но те могат да идват в общата стая за свиждане.
Мерси за дискусията, чела съм я няколко пъти вече. Не знам дали точно в тази беше, но в Нера са имали стоп став в началото на февруари. Та е добре човек да има поне 2 болници в ръкава, ако няма място в едната да иде в другата.
Аз в петък бях там и се регистрирах, видях и шестинедели-то, чисто и светло.
Да видим къде ще ми излезе късмета.

Бебешоци, вземи си козметика без парфемаце иначе в чудо ще се видиш.

# 172
Ааа, Бебшоци и на мен сега синия ленор не ми понася а незнам защо, преди ми харесваше.
А някой ще ме светне ли какво е това ерарни нощници, че съм гола като пушка.
Аз се чудех - като тръгна да раждам, ще трябва да имам някаква нощница нали? Че аз сега нямам никаква и никога не съм носила и съм... в кофти ситуация  Joy Joy ще трябва гола да раждам. Ама ако раздават някакви нощници там ... това вече става  Rolling Eyes
Аз утре най - сетне ще си видя бебчето, нашето сладко създание. Стискайте палци всичко да е ок и да се види и пола. Че вече ми се иска да знам за какво да се подготвяме.
Мен тези дни ме гонят много луди настроения, с тия кошмари е ужас, вече се чудя какво да правя  Sad Май по - добре да не спя  Joy Joy Joy Чета сега Мъжете да от Марс, а жените от Венера и се опитвам да обясня на Хонза, че трябва да ме разбира, ама той .... мъж, какво да кажа.
Иначе две кила съм качила, а на корем нищо  Sad сигур на задника ми са се лепнали.
Вчера си поръчах първите дрехи за бременни, намерих си на нета панталони за 469 кц за бременни и сега ги чакам да дойдат да видим дали ще са хубави. Дано   bouquet
Хайде лек ден на всички . При нас сняг вече няма, надявам се това да е вече началото на пролетта  Laughing Laughing Sunglasses и да вадим по-свободните дрехи.
Оффф, изписах цял ферман, сори, ама днеска съм се отпуснала на словоизлияния

# 173
леле, как натурално сте обяснили раждането вкупом с всички Confused, моля се да не ми се случва никога, аз съм много притеснителна и ще се омотам съвсем...

иначе при мен беше мн. лукс, сама в стаята с мъжа ми, душ,топки, радио и ЦД и подобни релаксиращи, без да се води надстандарт, не плащах нищо Peace

Бебешоци, и аз като теб в началото на бременността си накупих един куп козметика, та после мих тоалетната с шампоани и душ-гелове, а парфюмите ги подарих, ма ще отмине това гадене от миризми, няма страшно Peace

Трейси айде стискаме палци да кажеш какво е бебчето Hug

# 174
Здравейте,
аз да питам Дез...а в Хоржовице била ли си?
Мисля,че е точно това което искаш..родилното е все едно си на хотел..през цялото време докато родиш си там ...може и децата ти да са при теб.Аз бях и двата пъти сама в стаята а не исках ...и те ме преместиха при друга майка която не искаше да е сама.Сега е имало пак ремонт и доколкото разбрах и стаите където си с бебето са оправени и има и интернет.
http://www.nemocnice-horovice.cz/fotogalerie-porodnich-salu
http://www.nemocnice-horovice.cz/fotogalerie-oddeleni-sestinedeli
http://petynka.multiply.com/photos/album/19

http://berounsky.denik.cz/zpravy_region/horovice_090108_porodnice.html
ето тук пише за промените ...мисля че е супер ...

Последна редакция: ср, 04 мар 2009, 15:38 от peti_k

# 175
И Хоржовице на са лоши, добре изглежда...като след ремонт  Grinning

Абе...все едно. За мен лично най-важното е да е чисто, определено не съм търсила лукс, а лично пространство и най-най-важното:  добра мед техника, JIP  за бебетата, която обикновено в малките породници липсва, и професионалисти, това бяха най-важните моменти при избора ми на породнице, затова бях избрала Подоли. Пък дали ще имам надстандарт или не, това никога не ме е интересувало.

# 176
И Хоржовице на са лоши, добре изглежда...като след ремонт  Grinning

Абе...все едно. За мен лично най-важното е да е чисто, определено не съм търсила лукс, а лично пространство и най-най-важното:  добра мед техника, JIP  за бебетата, която обикновено в малките породници липсва, и професионалисти, това бяха най-важните моменти при избора ми на породнице, затова бях избрала Подоли. Пък дали ще имам надстандарт или не, това никога не ме е интересувало.
Да права си и мен това много не ме интересуваше ...Някои мои приятелки раждаха в Подоли точно заради добрата мед.техника за бебетата.Но гледам,че и това вече оправили в Хоржовице.

# 177
Момичета , знаете ли да има българка гинеколожка в Прага?Ако имате информация моля ви напишете ми.Една позната от един месец ме лъже ,че ще ми даде адреса на такава,че почвам да се съмнявам дали въобще съществува или е плод на фантазията и? newsm78
Целувки за всички мами , които чакат малки,сладки бебчета.  love001

# 178
нямаш ли име... с името ще я намериш по лесно...
иначе потърси в сезнам - генеколог в празе - кой знае колко стр. ще ти излезат...

Пети
тая твоята болница много готина изглежда

# 179
Здравейте на всички, как сте днес  Hug

Аз сега се връщам от преглед, всичко е наред, бебо си отговаря на седмиците, нямам никакви проблеми, не ми е казвал за ниска или висока плацента, така че явно и там нещата са наред. Взеха ми кръв. Доктора обаче е много притеснен от моите кошмари и каза, че ако продължават още две седмици, ще се наложи да ме спре от работа, за да не се преуморявам. Само дето аз не мога да спра да ходя на работа и незнам какво ще правя  Rolling Eyes Каза, че очите ми били хлътнали и не съм изглеждала много отпочинала. Ама какво да се прави - аз му викам - каква почивка бе човек, аз вчера бях на път да убия някой в офиса.

Поне доктора е щастлив, че нещо съм качила (2 кг), ама мъжото вече ми вика шишко  hahaha Дойде на прегледа  днес дойде с мен без даже да го питам, направо сам си каза, че идва. Много се надяваше да му кажат, че е момче, ама на. ... доктора още не иска да казва каквото и да е, преди да е сигурен  Cool

Вие как сте? тука днеска рано беше такова хуууубаво време , ама сега почна да вали пак. Поне не е студено.

Някой от вас чувал ли е за Трезалкови чай и дали има някакви противопоказания за бременни. Доктора не можа да ми каже със сигурност дали е препоръчително да го пия, но ми го препоръча за кошмарите, успокоявал и помагал за съня. Та и в аптеката не можаха да ми кажат дали мога да го пия и сега не знам какво да правя, да го почвам ли или не???

Последна редакция: чт, 05 мар 2009, 21:04 от tracy_t

Общи условия

Активация на акаунт