Кой разбира - тук се спира ... Чехия - 10.та тема

• 15 441
  • 288
  •   1
Отговори
# 90
Хайде Добре Рано  bouquet  food010

Бързам да се разпиша, докато Дениско поправя новата си кола Joy

Ами и аз съм на мнение, че БГ меса ,салами, наденици....нямат нищо общо с чешките. Тук са хубави продукти, в българските неможеш да намериш месце или нещо подобно , само жили и тластини-фуйййй, съжалявам, че го казвам, но си е така.

Ние купуваме салами-Ловечак, херкулес, височина,Поличан...
колбаски-само от Глобус, Моравски, Остравски, Цигарките....
парти шунката много ни харесва, пушените ребърца, и суровите колбаски, които са за тиган, само месце са....мнам, мнамммммммммм
От каймите най много купуваме тая със сиренето.
 Поздрави и хубав ден Hug, че Дени направи голяма пакост
 Crazy

# 91
Ани
подсетиме, че кайма за кюфтета - нашенски си - най ни е вкусна кауфландска пикантна - която не е лютива или в краен случай само охуцена пак калфландска...

а за бг, сега така се е развихрила темата колко са фалшиви месата, колбасите, сирената и кашкавалите ... че не е изстина направо  Whistling

# 92
 Добре рано и от мен  Hug Скоро не съм се изявявала тук. Едно ми е мързеливо, заядливо и всичко нааааааай-гадно, но се надявам това да е от хормоните и скоро да минава. Иначе ние растем, чакаме 10 март да видим как е бебчо, дано всичко е ок Praynig
 Относно стоките тук, наистина няма място за сравнение, те нашите българските са от "сой"  newsm34 newsm34 А особено един приятел като ми разправя как правят кренвиршите и ... по-добре ще е да не споделям  tantrum #Sniper #Sniper
 Ние тук обичаме да си хапваме височина, просто у дома е на почит, аз много обичам някои видове парки, но моето слънце не ще и да ги опита. Спомням си миналата година ял някъде някакъв колбас, печено било много вкусно, обаче не разбрал как се казва и вика трябва да намерим да купим, голяма вкусотия. Отиваме в Кауфланд и купуваме винена колбаса, аз тогава за първи път видях такова чудо и той моя вика ей тва е, същото беше. Лелееееееееееее няма да ви разправям после. На мен ми е голяма гнусотия и никой не я опита, оказа се че не била онази вкусотийка, която е ял. Само като я видя по магазините и бягам, отвращавам се, а особено сега в моето положение е още по-кошмарно  #Cussing out
 Лек ден желая на всички  smile3525
 tracy_t, къде се загуби мила, сигурно работиш до късни доби и имаш много работа. Като си свободна драскай  по някой ред. Лек ден и на теб  Laughing smile3533

# 93
Здравейте на всички  smile3525
Бебешоци, радвам се, че растете  Hug Hug и ние си чакаме прегледа на 6.03 с нетърпение.
Аз - работа работа и пак работа, нямат свършване тия преводи а и на работа сега е страшно натоварено  Sad Викам вчера на Хонза - имам нужда от 130 часа сън, и пак си легнах в 1.30. Ама какво да се прави, като се роди бебчо ще почивам.
Поне имаме безплатна количка осигурена вече - новичка  newsm44 от Чиполино
И така, гледам обсъждате храна, аз да се оплача даже и апепит нямам напоследък, още не съм качила повече от две кила, не ми се и яде  Rolling Eyes
Иначе кайма аз купувам от Хипернова, смес.
А кашкавали и сирена вкъщи са на почит, купуват се абсолютно всички видове, които могат да ви дойдат наум, аз много обичах Мауберт, но сега не е хубаво да ям меки сирена. Иначе моцарелка обичам. Мъжлето хапва модри сир, крал двур, хермелин, пушен, общо взето всичко което намери в хладилника. Аз нямам много време напоследък и да готвя, та той все на сирена с рохлики го кара и на височина. Много купуваме тия дресингите Херрманз или там как са - францоуски и фармарски и италски са му любимите.
Да се оплача, трети ден сънувам тия кифлички, и още нямам време да си ги направя.
Довечера пък ще имаме гости и пак няма да стане.

И да ви питам още нещо - сънували ли сте през бременността лоши сънища. Спукват ме , по два три гадни на вечер, и ги помня и през деня мира не ми дават. Четох че може и от преумора да е  Cry Ама не ми се вярва да е от това

Лек и приятен ден на всички, и бебешоци, пиши и ти по-честичко

# 94
 Оооо, ето че и в тази категория не съм сама  Mr. Green tracy_t, , аз много сънувам, от всякакво естество, хубави, лоши наред. Имам чувството, че щом затворя очи моментално съм започнала да сънувам, даже нали знаете някой път как се събужда човек и после стиска очи да продължи съня, но уви не става. Да ама не, при мен вече се получава, поне един-два пъти ми се случи. Не знам на какво се дължат тия постоянни сънища, аз през живота си толкова не съм сънувала.  #Crazy newsm78
tracy_t, скоро четох някъде за сънищата, че не бива да ги тълкуваме праволинейно, дори лошите сънища не означава че са за лошо, а ни носят някакво послание. Ако намеря статийката ще ти я пусна, макар че в google няма скрито покрито.  newsm74
 Напускам засега, че имам работа и на всичкото отгоре преди малко ми беше блокирала мишката, откачих.  smile3512Все има нещо за което да се кося, горкото бебе сигурно си вика "тази мойта майка хич я няма".  newsm26
 Сий Ю суун  oops  Joy newsm22

# 95
И аз да се запиша днес  Simple Smile

tracy_t и аз сънувам често кошмари и то доста кървави, то не бяха с близнаците, сънувам често и починали роднини и това откакто забременях. Моят следващ преглед е на 04.03. Знаете ли колко прегледа с ехограф се полагат. Четох, че от 6-ти месец близнаците трябва по-често да се наблюдават, а и трябва да се мери шийката на матката, но досега това не са ми правили.

Сирена обичаме всякакви, но и аз на последно време не мога да ям меките, даже почти никакви защото не трябва да ям солено, че се подувам доста от сега.

Приятен ден на всички!   bouquet

# 96
Ами според моя доктор се полагат: един в 8-9 седмица, един в 17-18, един в 20-22, един в 30-32. Тези в 13 и в 36 не се полагат а се доплащат. Тоест 4 ти се полагат, а два можеш да си платиш. Аз платих 3 000 кц, за двата прегледа, за филмче и снимки от 3Д ехографа и аз правото да ползвам някаква си там лампа против стрии два пъти седмично. Ама за нея още ми е рано, досега не съм ходила. Иначе незнам ако ми се налага да ида на ултразвук а не ми се полага дали ще трябва да си го платя. Последния път като ходих, доктора не искаше да  ме прегледа, това е когато имах съмнения за пасовия опар  #Cussing out Sick А незнам дали мога да си платя и да си ходя когато искам както в БГ  newsm78. За близначета незнам колко повече ти се полагат, но със сгурност трябва да се следят по честичко  Hug

Сънищата и при мен понякога са кървари, макар да не сънувам бебчето конкретно

# 97
И аз знам само за 3 прегледа на ехограф през бременността(при 1 бебче), но да ви кажа си зависи от доктора. Моят гинеколог ме е гледал на всяко посещение, без да съм доплащала, чак по-късно разбрах, че имало полагащи се и допълнителни.

За сирената - сега купуваме предимно топени, нискомаслени, или Кири за Ванеса. Преди най ни се услаждаше пушения ейдам и гаудата.
Ели, аз точно това ти написах за надениците, че напоследък не купувам защото не рискувам, а само на парки залагаме, и те стават за боб, даже мн. вкусно. Иначе ми напомняш за домашната наденица, дето баща ми всяка зима правеше, мняммм... едва ли ще намериме такива по магазините, май сме станали много претенциозни, намерили па и премерили Mr. Green 80% месо и на мен ми звучи добре, не вярвам да е измислица на производителя.  Peace

За сънищата - аз рядко имам възможността напоследък, особено с тези разстящи зъбки на Несито Mr. Green.
Трейси, много ме разсмя дето си написала, че като родиш ще си починеш Joy

# 98
 Мами, много съм притеснена нещо. В 11 г.с. съм, а кръв, урина нищо не ми е взимано досега. Това нормално ли е или моя доктор се прави на шут. Направо откачам само като си помисля. Зачудих се преди малко защото моя приятелка е в 9 г.с. и днес беше на преглед. Взели са и кръв и урина и са и дали дати за най-различни изследвания, не знам какво да мисля. Казали и също да се насочи към някоя породница, защото положението било критично и тъй като тя живее близо до Подоли отишла там. Казали и че като влезе в 14 г.с. тогава да иде и въобще да не си правила илЮзии, че като живее там наблизо и има някакъв шанс да се вмъкне, защото имало голям бум. Не знам какво да мисля вече, та аз нямам картон, нямам нищо. Много съм объркана, не знам какво да правя. Извинявам се, че се оплаках  smile3538

# 99
Бебешоци, миличка, вземи се обади на тоя твоя доктор и му кажи да ти запише час до края на седмицата, кръв - първо изследване според тоя моя доктор се взима най-късно в 11 г.с. така че по-добре да се запишеш за възможно най-скоро. Никой няма да ти се скара, ако звъннеш да питаш. Те понякога сестрите забравят подобни неща, все трябва да има напомняме. Но мисля, че трябва да идеш да дадеш изследвания. Колкото по-скоро, толкова по-добре. За породница - аз ти казах, записах се в 11 г.с. и тази ми каза, че още есна седмица ако бях изчакала и можело и да няма места за Аполинарж. Така че ... телефончето и дзъркай.

Хипноза - аз забравих с моя претоварен мозък да ви честитя първите стъпчици. 

Me_and_baby - ами аз знам, че няма да има почивка, ама все с нещо трябва да се успокоявам  Joy Joy Joy. Ама айде - минавам на друга вълна: айде като остарея и изляза пенсия, ще си почивам  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 100
 Миналата седмица като ходих при доктора, понеже ми е много ниско кръвното и той ми вика на 10 март ще се видим. Значи не е пропуск на сестрите, ми той човека така е решил.
 tracy_t, на тебе в коя седмица ти направиха първите изследвания?
 На моята приятелка и казали, че сега и взимат кръв защото е на 35 г. и дрън-дрън. А аз и да искам да се вмъкна в някоя породница сега без техотенски пруказ няма как да стане. Само какво ще го направя аз този господинчо. Пак полудях, таман си казах "днес ми е по-спокоен ден"  bash bash Weary

# 101
Само не се ядосвай, спокойно Hug Hug бебчо го усеща. На мен ми взеха кръв и урина в 10 г.с. + 6 дена, което е 11 г.с. В 9 г.с. ми взеха цитонамазка.
Знам ли, може пък тоя доктор твоя да има такава практика, да се взима кръв по-късничко. 
Но все пак аз бих потърсила второ мнение, защото ти ще си 13 + 0 г.с., което си е вече е начало на 14 седмица. А то дето се казва тоя ранния скрининг трябва да го направят 12 -13 г.с. поне според всички мами, и в БГ и тука. На мен ми се падаше, че го правят 12+1, а то се оказа, че бебчо е с 9 дена по - голям и се пада 13+3 г.с. , което по принцип не е фатално, но колкото по-късно е, толкова по-неточни са показателите за Даун и такива аномалии. Поне така съм чела.
Незнам, най -добре поне да звъннеш на доктора и да го питаш не е ли късничко 10.03. Не се притеснявай, но според мен ще се успокоиш ако звъннеш. Пък и кажи, че ти трябва пруказка за породница, а още не ти е била виставена  :roll
И само спокойно мила   bouquet

# 102
айде като остарея и изляза пенсия, ще си почивам  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

ще гледаш внуци тогава, кво си мислиш - няма отърване hahaha

# 103
 Благодаря ти мила. ще се обадя да видим. Само мисълта, че се правят на луди ме побърква. Аз не говоря добре чешки, а мойто мъж не е в Прага до петък и направо ще откача. ще се справя някак си, набързо ще го проговоря  Mr. Green
 Благодаря ти много за инфото, хубаво е да има някой да те подкрепи, благодаря.  Hug Hug Hug
 ще пробвам малко да поработя, макар че днес не ми се отдава хич  newsm78

# 104
Бебешоци
успокой топката  Mr. Green нищо фатално няма... след 12.та седмица се издава пруказ защото чак тогава се вижда дали сърчицето работи, и сигурно тогава ще те прати на изследвания ... аз не помня честно казано кога точно са ме пратили на кръв ... но мисля че е тогава... не е било веднага като при твоята позната ... тя явно е с връзки или пък си го е поискала сама Grinning С други думи голяма разлика според мен няма... така че не го обвинявай човека веднага за некомпетентен  Mr. Green
Мисля че в темата ни отдавна стана ясно че уржади и доктори ако не ги питаш направо - бонуси като информация не дават  Mr. Green
Иначе си пиши въпросите на листче ако се притесняваш от езика, и там го питай ... със сигурност ще ти отговори, не се срамувай да му кажеш по бавно да ти обяснява или пак да попиташ...
Не се побърквай за глупости  Mr. Green
Когато ни се представи тук в темата Трейси веднага ти беще писала за записите до родилните в Прага ... но явно си забравила...

Трейси
голяма си оптимистка с тези почивка  Joy почивка от сега на татък ... на найси  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт