Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 30
 • Мнения: 49

   Здравей Инчока!

 Благодаря за съдействието и разбирането!Досетих се къде работиш.Аз не съм се пробвала да тръгна с детето просто ей така на риск.Надявам се всичко да стане скоро съвсем редовно и безпроблемно!Дали като сме в Европейския съюз няма да паднат граничните пунктуве?Пак да има проверки разбира се-за наркотици,за деца за които да има сигнал и т.н. ,но по принцип да може и българче живеещо с единия родител и забравено от другия да може да пътува поне из Европа.Ако дай Боже имам пари някой ден.Нали някой спомена,че 2011 г това ще стане?

# 31
 • Мнения: 55
Момичета влизам в петицията ама къде да си дам данните за да вляза в списъка към нужната бройка

# 32
 • Мнения: 2 351
Момичета влизам в петицията ама къде да си дам данните за да вляза в списъка към нужната бройка

кликваш на подпиши писмото

там попълваш трите имена, град, държава и ако искаш, може да напишеш и коментар

попълваш и твой e-mail, на който ще получиш съобщение с линк на който трябва да кликнеш, така потвърждаваш твоя глас

e-mail ти не се появява в списъка, на подкрепилите, той служи само за администрация

Благодаря за подкрепата!  bouquet

# 33
 • Мнения: 55
Готово и моя глас е вътре

# 34
 • Мнения: 33
Прави ми впечатление, че изключително бавно върви набирането на подписи в петицията. Подписах я преди повече от половин година и все поглеждам колко са станали подписите - ами много бавно става. Аз си мисля, че са много родителите които имат нужда от промени в законодателството, а защо така бавно се подписва. Аз лично когато разбрах за нея помолих всичките си най-близки приятели да я прочетат и който е съгласен да я подпише. Така, че ви предлагам и на вас- които искате да подкрепите петицията  да направите същото. Поне доколкото зависи от нас да помогнем. Ако всеки самотен родител който иска да подпише привлече още няколко човека набирането на подписи ще стане много по-бързо Simple Smile.

# 35
 • Мнения: 50
Подкрепям петицията.

# 36
 • София
 • Мнения: 3 998
Петицията хич не върви, вече не вярвам че нещата ще се променят.

# 37
 • Мнения: 65
Готово!  Peace
Подкрепям петицията с две ръце!!!

# 38
 • Мнения: 36 021
Подписах петицията  Peace !
За съжаление сме доста далече от 5000 гласа  Sad .
Гласувайте момичета , това е в интерес на децата ни  Hug !

# 39
 • Мнения: 270
В раздела по долу предлагам допълнения и изменения.
VІІ. Размера и плащането на издръжка за деца на разведени/разделени родители:

6. Бърза процедура за съдебните дела до един месец. - допълнение:Тези дела да се насрочват в срок не по късно от 14 работни дни считано датата на подаването на молбата.
- да се съкрати процедурата за отговор на ответната страна. Вместо 1 месец, да се даде право на отговор 7 дена считани от датата на получаване на призовката.
-да не се дава право тези дела да се отлагат. В случай, че защитата на страните не могат да се явят в насроченото с.з, то те по силата на пълномощното да се задължат да преупълномощят свой колега. В противен случай, страните да се считат за редовно призовани, с което да се даде ход на производството.


Чл. 183. (1) (Изм. - ДВ, бр. 95 от 1975 г., бр. 28 от 1982 г., бр. 92 от 2002 г., в сила от 1.01.2005 г., по отношение на наказанието пробация - изм., бр. 26 от 2004 г., в сила от 1.01.2004 г., бр. 103 от 2004 г.) Който, като е осъден да издържа свой съпруг, възходящ, низходящ, брат или сестра, съзнателно не изпълни задължението си в размер на две или повече месечни вноски, се наказва с лишаване от свобода от шест месеца до една година и глоба 1 000 лева.
- да се промени на 1 месечна вноска, считано от падежа на датата по решението на съда.

ИЗПЪЛНИТЕЛНО ПРОИЗВОДСТВО

След подаване на молбата за образуване на ИП, СИ в срок не по късен от 7 работни дена , да изпрати до длъжника ПДИ
В случай , че длъжника не изплати задълженията си в срока за доброволно изпълнение, СИ да насрочи дата не по късна от 14 дена след падежа по срока на ПДИ за опис на неговото движимо и недвижимо имущество.
Относно издръжката, чл. 454 от ГПК да отпадне


Да се налага запор/възбрана на лични документи (л.к, свидетелство за смоуправление, задграничен паспорт), като това да не се влияе от сумата на вземането.

Относно ЗЗДН

Неизплащането на издръжката да се счита като акт на домашно насилие, което да се определи под формата на икономическо такова

Последна редакция: пт, 10 дек 2010, 17:21 от simon9

# 40
# 41
 • Мнения: 19
Все още ли можем да се разпишем? Стрраницата не се отваря

# 42
 • Мнения: 5
На мен също не ми се отваря страницата.

# 43
 • Мнения: 619
Може ли и аз да се разпиша?С две ръце ЗА

# 44
 • Мнения: 393
 и аз не мога да я отворя:(

Общи условия

Активация на акаунт