Рисуване за начинаещи 2

• 100 016
  • 746
  •   1
Отговори
# 555
Tandoori Hug Радвам се,че ти харесват,макар,че има разлика между мастилото и туша,мисля,че като цяло графиката дава много широко поле за изява.

dilu Нарочно ли  правиш този огледален ефект/с малки разлики/?Интересно ми е,понеже  се интересувам от окултни науки Flutter

# 556
  • гр.София
Не, не е нарочно Wink Пусни ми на ЛС  едно линкче да попрочета Hug

# 557
dilu,много е интересен новият ти диптих.Всяка твоя творба носи различно настроение.Тази като че ли е по-сериозна и загадъчна.

# 558
dilu,много е интересен новият ти диптих.Всяка твоя творба носи различно настроение.Тази като че ли е по-сериозна и загадъчна.
Присъединявам се към мнението на FREZZ= Flowers Bouquet

# 559
  • гр.София
Има някакво излъчване като през вековете - докато ги гледаш потъваш в някаква тяхна история, която неусетно си уловил с четката. Благодаря Ви Hug

# 560
Дилу, разкошен е последния диптих..Мога ли да кажа как го чувствам и разбирам аз?
Жената общува с жива птичка, птичката знае, че не е заплашена от жената. Жената е по-близо до живота и природата, повече ги уважава, тъй като знае как се създава и оглежда нов живот.
Жената е по-близо до мистичното, тя може да знае езика на птиците и дори да моли за нещо малкото пиленце като вестител на мечтата й.
Мъжа е реалист. Той залага на силното, на сигурното. Знае, че зареждайки ключето на неистинската птичка доказано ще получи песен за определено време. Все пак срамежливо също почита красивото.
В очите и на двамата виждам стаени сълзи, надежда и мъка.

Джейн, аз също би полюбопитствала за техниката , с която си направила  картините цитирани от Пасифлора.

# 561
  • Русе
dilu ,вземай Ели за PR за следващата изложба...,много е добра Mr. Green
  Диптиха е много хубав,отново неповторимия ти стил и цветова гама са впечатляващи!!!
Тандори,браво!!! От гледане забравих да поемам дъх....
Ели,докато се включи дамата с отговор да кажа аз...не знам как се казва тази техника,но от Русия си бях донесла две картини изпълнени с нея-сиамска котка и коли...Това е надраскана ламарина,ако е удачно такова обяснение.Би могло да се наслоят няколко цвята боя и чрез надрскването да се постигат и цветни ефекти.Определено е интересно Peace

# 562
  • гр.София
Снощи посред нощите четох поста на Ели и си помислих точно същото - така добре е облякла с думи чувството   Heart Eyes

Имаше преди време май в Слънчоглед някакви такива метални плочи в хоби комплекти - но, ми се стори сложно, освен ако не са предварително надраскани - хвърлила съм мерак обаче на линогравюрите - спомняте ли си едно време как гравирахме балатум и ги отпечатвахме след това newsm78

Купих си коприна, контур за ограничаване на боичките - някой случайно да е рисувал шал  newsm78 да даде малко начални напътствия.

# 563
dilu За линогравюрите помня и така почнах с графика,предстаях си линогравюрата и просто я  прехвърлях мислено върху хартията. smile3503

Батика ли имаш в предвид?И аз искам да пробвам,ама сега имам други задачки....

# 564
  • Русе
Аз съм рисувала много върху текстил и много малко върху коприна Wink
  Коприната се рисува опъната върху рамка,като опаковата страна не трябва да има допир с някаква повърхност.Контура е за ограничаване на отделните мотиви,полага се,изчаква се да изсъхне добре няколко часа.Има безцветен такъв,ако златния или сребърния ефект не е желан.После на принципа на акварела-вода и различна концентрация на цветовете.
  Крис70 е доста добра,прави великолепни рисувани шалове Peace

# 565
И аз много пъти съм се замисляла да сменя стъклото с коприна и текстил,и то само защото те заемат по-малко място  Laughing .За сега обаче се въздържам-прекалено се разпилявам в много неща наведнъж.

# 566
  • гр.София
Благодаря, Джастич - ще я поразпитам - и аз във фейса имам една онлайн приятелка, дето има невероятни неща на коприна, ама ми е неудобно да разпитвам - най-вероятно като събера кураж ще пробвам на принципа проба-грешка. Иначе обожавам студен батик - абсолютна магия е Heart Eyes Честит Ви Джулая Морнинг  Hug

# 567
  • Русе
................Иначе обожавам студен батик - абсолютна магия е Heart Eyes Честит Ви Джулая Морнинг  Hug
   Мммммммм,и аз....а рускините какви майсторки са... Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Имам няколко любими авторки,които следя непрекъснато.Вълшебници!
Батика се прави с парафин,само мастер класове съм гледала,може би някой ден ще опитам.....
   От месец на сам се каня да си направя нови пердета за новата ми кухня Mr. Green Няма нужда да натъртвам,че смятам да ги рисувам Laughing Чакам мъжо да се навие да ми скове една голяма рамка и запрятам ръкави.
 Честит Джулай и от мен Hug

п.п.dilu ..аз що не те намирам във фейса?Покажи ми се моля....в личния ми профил Simple Smile

# 568
DjastaPrasta Имаш прекрасни творби!Сега гледам и съм възхитена! Hug

# 569
  • Русе
DjastaPrasta Имаш прекрасни творби!Сега гледам и съм възхитена! Hug
   Благодаря raliko ,радвам се че ти харесват Hug

Общи условия

Активация на акаунт