"За" и "Против" пробиването на уши на бебето.

• 49 189
  • 343
  •   1
Отговори
# 105
  • UK/София
Знам, колко брутално ще прозвучи, но и дефлорирането принципно е болезнен процес...дали да не помислим нещо за вариант в по-неосъзнаваща болката възраст...
Моля те, недей!Някой ще вземе да те полсуша ooooh! Mr. Green

# 106
Знам, колко брутално ще прозвучи, но и дефлорирането принципно е болезнен процес...дали да не помислим нещо за вариант в по-неосъзнаваща болката възраст...
По биология сме учили, че в Индия така правели на новородените момиченца. С каква цел обаче пропуснах да запомня.

# 107
  • Кори Селести
Е, преполгам че е целта е същата, като с пробиването на уши.
Хем да не помнят болка, хем така или иначе са се родили жени...неизбежно е.

# 108
 Аз имам дъщеря на 3 години и 4 месеца. Изпуснала съм момента без болка, така че ще чакам следващия, който е горе-долу, като каже "бе майко, аз защо нямам дупки на ушите".

# 109
За моето дете съм твърдо против, защото не ми харесва и защото искам като мен да го направи (стига да иска) в съзнателна възраст, да го помни и да се почуства голяма.

А ако ти искаш да слагаш на твоето - слагай, ако искаш пиърсинг по цялото тяло му направи и тук там някоя татуировка - твоя си работа Peace

П.П. 4 бр. имам аз ...

# 110
  • Варна
Аз бях на 16 когато ми пробиха ушите даже не бях спала предната вечер от вълнение ...ех спомени Simple Smile))) а за бебетата голямата ми племенница и ги проби свекървата беше бебе още /сега е на 7/ , а   малката  беше на 2г и 6м.  бяхме с майка ми и да ви кажа въобще не я заболя даже много се радваше че ще има обеци. Аз  съм за  обеците

# 111
Признавам, че придобих друго мнение междувременно. Засега се поотказвам от това, ако ми щукне идеята да и пробивам ушите, да го направя. Засега не ме е обземало сериозно това желание, може би просто защото въобще няма да е практично при мойто диваче, а и заради възпаленията, които май са неминуеми, като гледам познати. Но единствената причина да променя мнението си е, че ще е все пак по-добре да и оставя още една възможност за вземане на свое собствено решение, т.е. ако/когато иска тя самата. Надявам се да го оцени точно като свобода на волята, която и е предоставена, а не да се получи точно обратното - в един момент да изкаже недоволство и разочарование защо другите момичета имат, а тя - не. Но дори и да реагира така, негативите са бързо и лесно преодолими - щом поиска, като се убедя, че мотивите и са достатъчно силни и осъзнати, ще ги има.

# 112
# 113
  • София
против съм...като порасне, ако иска - нека.
на мен бебета с бижута са ми ужасни.....

# 114
  • в илюзия
Според мен бебе на 5 месеца е малко за обеци , аз изчаках дъщеря ми да стане  на 12 месеца и тогава и ги пробих.
Иначе съм за !

# 115
  • София
Tвърдо против Naughty
Ако едно бебе не говори, не значи, че не го е страх и не го боли.  И като слушам как дъщеря ми отскоро разказва запомнени неща от времето, преди да проговори, не мога да съм сигурна, че ще забрави, щото е на 2.
Бебета с обеци са ми смешни, по-скоро родителите им, де.
Рискове има и други, освен инфекции. Племенничката си беше разпорила ухото, понеже си закачила обецата на играчка #Crazy Беше на 2,5, с много малки обеци. Шиха я с пълна упойка.
Скоро пък една позната разправяше как на детето и 3 пъти дупкали едното ухо, защото не нацелвали средата Sick
И да, има жени без обеци - аз, а и много други. И е съзнателен избор Peace
Успех на тези, които направят друг избор вместо децата си Peace

# 116
Малко бебе с обеци не е хубава гледка.За мен лично.Да не повтарям възможните инциденти с тези обеци.  Naughty

# 117
Имам дъщеря не сме и пробили ушите, защото мисля да изчакаме малко по голяма да стане и тогава.
И не мисля, че дете с обици изглежда грозно има толкова хубави детски обички които са малки и семпли.

# 118
# 119
грозно ми е, значи против

Общи условия

Активация на акаунт