"За" и "Против" пробиването на уши на бебето.

• 49 181
  • 343
  •   1
Отговори
# 120
Против съм! Майка ми проби моите когато бях на 5 год. и това въпреки, че аз не желаех. Бях много сърдита, че подобно решение се взима против волята ми. Все едно някой сега да ми пробие носа, 'щото на него така му харесвало!  Stop

# 121
Не ми харесва детенце без коса с обеци.
Ако имам момиченце някой ден със сигурност няма да му пробия ушите в ранна възраст.Като започне да говори,ако иска обеци,тогава ще направим и дупки Wink
Ех,дано някога имам момиченце!

# 122
Днес се опитах да пробия ушичките на дъщеря ми! Тя е на 1 годинка и като видях огромния ужяс в очите и определено се отказах и си тръгахме! Ще го направя,когато порасне и сама изяви желание Peace

# 123
  • София
Аз не бих го направила, но не е нещо кой знае какво. Културна особеност.

# 124
  • Ямбол
Аз също съм против. Дъщеря ми е почти на 4 години и о, ужас, тя няма обици.
Скоро една съседка, чиято внучка е на 5г., ме попита: "Я, да я видя Маги с какви обички е. А, ама тя няма, още не сте й сложили." Гледаше ме едно такова жално, все едно нямам възможност да й купя и някак гордо, изглежда тя е подарила обиците на внучка си.
Когато порасне да си дупчи тялото колкото иска, аз няма да го дупча, то не е мое.

# 125
Против съм. Аз самата не мога да спя с обици, неудобно ми е, как да натреса на детето такова нещо.

# 126
Против съм поне до 4годинки. После ако сама прояви желание ще и ги пробия.

# 127
Против категорично!
Ако имам момче, никога не бих й пробила ушите. Като стане голяма и прецени, че иска - да ги пробива.
Радвам се, че майка ми навремето на са пробили моите.

# 128
Категорично против съм!
Още повече на бебе  Shocked Винаги съм се чудила кому е нужно това, за какво са му на бебе обици?!?Та това е дамско украшение, все е да му сложиш грим или лак и т.н. Да не говорим, че ми е адски селско.Според мен много загрозяват  и променят хубавите детски личица.

# 129
Ами на кого е нужно? Нужно е на батата/дядото/майката/бащата, да не би да си помислят хората че нямат пари ooooh! За някои това е основен мотив в живота, по-голям от ужаса който би изпитало горкото им дете. 

# 130
Това с пробиването на ушите на малко дете или още повече бебе е ужасно. Аз си пробих ушите на 20 години, тогава вече съществуваха "пистолетите". Сега нося едни обеци и даже не се сещам да ги сменя. Оставете на децата да решат дали искат или не да им бъдат пробити ушите.

# 131
  • София
Имам дъщеричка и съм решила, че когато порасне и реши, че иска обици ще и сложа. Виждала съм 2 доста неприятни случки с момиченца и обиците им и ушичките, че още тогава си казах ако второто ни детенце / тогава баткото беше бебе/ е момиче, никога без нейно съгласие няма  да и пробия ушите.

# 132
Аз съм решила на мойта да не ги пробивам.Когато порасне, да си направи сама избора.Може тогава да не се носят обеци и да ми каже......ама защо си ми ги пробила Mr. Green
Трябва да им се остави избор!

# 133
  • София
Изпитвам ужас как може бебето без да иска да си закачи обичката и да си разкъса ухото.
От съображения за сигурност, освен, че не ми се връзва и с естетическите представи за бебешка хубост, но това си е лично мнение, твърдо против съм.

# 134
Струва ми се ужасно да пробиваш ушите на бебе. Sad Какво разбира горкото от обици, бижута и тем подобни?? ooooh!
Много ме дразнят такива "проектирания" на разбиранията на големите върху невръстни дечица.... Особено за показ. Sick

Общи условия

Активация на акаунт