"За" и "Против" пробиването на уши на бебето.

• 49 191
  • 343
  •   1
Отговори
# 90

Освен това ще ме извинявате ама има такива красиви детски обици без никакъв кич и висящи истории.
  Въпрос на вкус.Може да са събрани всички безценни диаманти в най-дискретните обици, но пак не се връзват на бебе Sick Извинихме те Simple Smile
Ясно и кратко. Това мисля по въпроса. Бебе и бижута за мен не се връзват нито като понятия, нито като визия.

# 91
Против, разбира се.  Simple Smile
Всеки интелигентен човек ще остави това решение на дъщеря си, когато порасне и евентуално ТЯ го пожелае  Peace

Абсолютно подкрепям!

На мен ми е чудно едно - тези, които пробиват ушите на бебетата си - Защо го правите? За да са по-красиви, за да видят другите, че може да купите златни обици на детето, или какво по-точно?
Само не с номера, че така по-малко ги боляло, не ги било страх и т.н. Това че е бебе и не може да говори, не означава, че не е изпитало болка или страх.

И аз това съм се чудила винаги. Каква е разумната причина?!
Моите познати и приятелки пробиха ушите на момиченцата си в съвсем невръстна възраст, само защото бяха плешиви девойки и често ги бъркаха с момченца. Сериозно! Е, няма по- смешна картинка от плешиво бебе с обеци... За съжаление, 90% от женските бебета са с много малко коса  Confused И всички се сдобиват с обеци отрано.

Тарталетка не съм съгласна с теб, моето е хем с много коса, хем много сладко, както се вижда от аватара, но като се замисл сега като ви чета и за мен е необснимо защо трябва да пробиваме дупки на ушите на децата си. Аз имам 3 дупки на ушите и една на пъпа, за третата дупка на ушите и за пъпа аз си взех решение, първите две са ми ги пробили на 6 год. с игла и коприва. Едната ми дупка е накриво, но никога не ми е минавало през ума да  се разсърдя или да обвинвам майка ми и баба ми, не мисл че са го направили от лоши чуства.

# 92
Що за глупост? Да ни обвинят като порастнат! В какво - че се е родила жена и сме и сложили обеци? Има и жени, предполагам, които не носят обеци никога, т.е. нямат дупки, и ако моята щерка реши да е от тях, нейна воля, разбира се, няма да и преча, ушите и просто ще зарастнат, аз мисля, че дори и белег няма да остане, макар че не съм съвсем сигурна. Просто вероятността да не иска да носи обеци, ми се струва твърде малка, и затова не съм се задълбочавала относно това. Иначе съм чувала, че е хубаво детето да е над годинката, поради някакви си китайски философии, свързани с енергийни точки на ушите, които не е хубаво да се пипат в по-ранна възраст. Мисля, че се свързва с опасност за отключване на алергии, но моля който знае повече да ме поправи, ако греша.
Относно болката - когато човек не знае, че му пробиват ушите, е най-добре, тъй като самия процес е доста бърз и почти неусетен, т.е. страхът и неприятният спомен могат да бъдет само при по-голямо дете или възрастен, които вече осъзнават какво им се случва. Зная го от личен опит  Peace  А едно по-малко дете може да се залъже много успешно и да не разбере въобще какво става. Е, друг е въпроса, че ако е панта като моята, дето все мърда, не стои мирна и за секунда ... Аз затова, мисля, да не го правя в крайна сметка. Иначе, ако трябва насила да я хванем и стиснем да не мърда, ще надуе такъв рев, че тогава ще е още по-опасно от мърдането да не се пробие където трябва.  Whistling

Последна редакция: пт, 27 мар 2009, 04:00 от desi_sunshine

# 93
  • Кори Селести
Твърдо против.

# 94
Едва ли някое момиче ще обвинява майка си, че й е пробила ушите  Grinning
На мен просто ми е изключително грозно да видя бебе или малко дете с обеци

# 95
Ами беше есента някаде септември ако не се лъжа ,децата бяха на 4ги 3месеца.И аз така обясних че ще боли обясних за пистолета с който ще направят дупките ,а те казаха че щели много да ги харесат в градинката и така изтърпяха без да заплачат.След като сменихме медицинските обеци с халкички са много щасливи Grinning Grinning

# 96
И на мен не ми харесва бебе с обеци.
Няма да слагам на дъщеря си. Мисля си, че няма и да поиска скоро, защото тук момиченцата са без такива.
Не е популярно май много. newsm78

# 97
  • София
Не бих пробила ушите на детето си, защото на мен ми харесваб. Има хора, които не носят бижута. Ако моето дете е от тях, цялата болка, грижи и евентулани възпления, или закачвания/дръпвания на обецата са безмислен риск...
Аз си пробих ушите в 7-ми клас, когато реших, че искам да нося обеци. Пак майка ми ме заведе, но с мое съгласие и с ясната идея, че осъзнавам какво искам.

# 98
  • Mediterraneo
Аз имам 3 дупки на ушите и една на пъпа, за третата дупка на ушите и за пъпа аз си взех решение, първите две са ми ги пробили на 6 год. с игла и коприва. Едната ми дупка е накриво, но никога не ми е минавало през ума да  се разсърдя или да обвинвам майка ми и баба ми, не мисл че са го направили от лоши чуства.

Аз имам 8 дупки по ушите си. Но първите две реших да пробия, когато бях на 6 години. Заведоха ме и ми сложиха обеци. Като стане голяма, да си пробива ако иска и веждите, и устните, няма да я спра. Но аз няма да й пробия ушите преди да е поискала.

# 99
И на мен не ми харесва бебе с обеци.
Няма да слагам на дъщеря си. Мисля си, че няма и да поиска скоро, защото тук момиченцата са без такива.
Не е популярно май много. newsm78

Тук в Швеция, пък и в Норвегия, също не съм видяла нито едно дете с обеци досега.

... никога не ми е минавало през ума да  се разсърдя или да обвинвам майка ми и баба ми, не мисл че са го направили от лоши чуства.

Eстествено че не е от лоши чувства, но това не значи, че е супер. Почти всяко ужасно нещо, което родители правят на децата си, е с идеята че се прави за тяхно добро. Бият ги за тяхно добро, продават ги за тяхно добро, пращат ги на конкурси за мини мис за тяхно добро. Така че няма какво да им се сърди човек, просто трябва да се замисли, преди да направи същото на своите деца.

# 100
Преди малко видях едно момиченце - около година и нещо с обеци. Въпреки розовите дрешки и обеците, то пак приличаше на момченце. Но явно затова го правят повечето родители, което е глупаво. Не виждам какво толкова ги притеснява. Дечица са все пак, много важно, че някой го е объркал детето за момче, ще има време да бъде женствено.

# 101
"Против"
Аз лично не обичам да нося накити - никакви.Ушите ми са пробити когато съм била малка и сега съм принудена да нося обеци понеже само дупки е грозно,а пък не искат и да зарастват вече.Още повече че не обичам и златото,а щом сложа друг метал ушите ми веднага забират и отново е неизбежно.Затова съм и против.няма да дупча ушите на дъщеря ми.Тя като порасне ако ще и на носа и на пъпа да си сложи,но ще си е нейно решение.

# 102
  • София
След като гледах ''На кафе" и видях как след един час обяснения как бебето нямало нищо да усети,как манипулацията е напълно безболезнена и всякакви такива бла-бла и ужасената физиономийка на бебката като и пробиха ушичките,как плака милото-и аз плаках с нея-беше ужасно-твърдо против!

# 103
  • София
Що за глупост? Да ни обвинят като порастнат! В какво - че се е родила жена и сме и сложили обеци? Има и жени, предполагам, които не носят обеци никога, т.е. нямат дупки, и ако моята щерка реши да е от тях, нейна воля, разбира се, няма да и преча, ушите и просто ще зарастнат, аз мисля, че дори и белег няма да остане, макар че не съм съвсем сигурна. Просто вероятността да не иска да носи обеци, ми се струва твърде малка

предлагам да обсъдим и темата "Задължително ли е жените да носят обици", щото като гледам, натам отива работата....

# 104
  • Кори Селести
Знам, колко брутално ще прозвучи, но и дефлорирането принципно е болезнен процес...дали да не помислим нещо за вариант в по-неосъзнаваща болката възраст...

Общи условия

Активация на акаунт