Въпреки това ми се ще да си изясня въпроса каква точно апаратура липсва в Майчин дом и в какви случаи се налага да се преместват бебетата в АГ. Важи ли същото и за Окръжна болница? Защо тогава някои майки избират нея? Кое е по-добре там?
Също така ми е много любопитно кой е водещия ви мотив при избора на болница. Дали лекарят, условията, апаратурата?
И най-важното което ме интересува всъщност е в коя болница във Варна има най-голям шанс да оставят раждането да протече максимално естествено доколкото е възможно, а не веднага да ти правят разни манипулации без нужда. Тоест, ако кажа, че не искам да ми слагат система окситоцин още от самото начало, без нужда, или ако не искам упойка и т.н. И след това отношението към бебето - да ти го дадат възможно най-скоро, да стои при теб в стаята, да не го дохранват...

- при различни лекарки, дано се включат!
При моята лекарка изобщо не стоеше дилемата как да раждам. Тя по принцип настоява за естествено раждане. Още повече, моят термин беше за връх Нова година. Слава богу, родих 3седмици преди това.
Може би наистина зависи от доктора, а не от болницата, просто аз досега да съм попадала само на такива случаи.
/