В Канада пролетта дойде и куфарите за България започнахме да стягаме! - 35

• 20 590
  • 296
  •   1
Отговори
# 105
  • Калгари, Канада
escorial , Честит двоен празник! Да са ти здрави и послушни мъжете! Много радост в къщи!

Честито на всички Мартиновци! Здраве и щастие!

# 106
Честито на всички, които се казват Мартин/Мартина! Simple Smile
Да им е живо и здраво името!   bouquet

Честит Рожден Ден на Дани!
Здраве и щастливо детство му желая!   bouquet

Маневрата, не мога да помогна за котето. Нашето няма ваксини и не мисля да му слагам. Чак задължителни не мисля, че са. Ако сте го купували от магазин, знам, че там им слагат някакви. Някои им вадят ноктите, за да не дерат из дома им. Ние нямаме намерение да го правим. Също така другото върху, което може да се наложи да мислите е кастрацията. При нашето коте засега всичко е наред, няма да го кастрираме. Така че това, което му е необходимо е храна, вода, много гушкане и галене и любов.  Wink

Страхотни торти показвате. Simple Smile Но аз сякаш съм по- ентусиазирана да експериментирам с варианта на escorial. Simple Smile Пък и ако успея някаква интересна форма да докарам, ще е супер. Simple Smile

# 107
  • Канада, Монреал
Ч Е С Т И Т  Д В O Е Н  П Р А З Н И К на  Escorial!

Много да те слушат малките мъже в къщата и всичко най-най хубаво!

Честит имен ден на малките и големи Мартинoвци!!

Благодаря ви за хубавите думи, това ми беше първи по-сложен опит за торта.
Shemet, недей да показваш такива красти, все пак има хора със слаби сърца...аз такива шоколадови изкушения не мога да гледам... Wink
За формите под наем -  имаше доста и в плацата на Pointe Claire в магазина, за който Shemet е казала, там пак бяха по 3$/24ч.
Който има нужда от купони за памперси и други техни продукти, мoже да си вземе от тук.

Последна редакция: ср, 15 апр 2009, 03:26 от Lady_Cherie

# 108
С риск да обърна теmата на 180 градуса...
Сдобихmе се с нов член на сеmейството - от котешки произход, та по този повод се чудя какви са ваксините, от кога, задължителни ли са...абе всичко, което се сетите, засягащо котешкото житие и битие в Канада.

Mерси!

най-лесно е да го заведеш на ветринар - там ще сложат всичко необходимо.
Ако е по-малко от 8 седмици не давай да му слагат - може да умре.
Няма задължителни ваксини, но ако искаш да си сигурна за бактериите у вас - действай
и не забравяй да му направиш операция след 6 месец, че ще види сметката на спокойствието ви  Peace

# 109
За операцията много четохме. Зависи си от котето. Както казах, нашето засега е много спокойно и кротко същество.  Peace

# 110
Мерси  на  помогналите ми Simple SmileSimple Smile

# 111
Мили мами правя ви виртуална почерпка - днес взех "G-2" (шоф. изпит)
Много съм доволна ,беше ми доста напрегнато но мина .. голям кеф Simple Smile  Hug Hug Hug

# 112
най-лесно е да го заведеш на ветринар - там ще сложат всичко необходимо.
Ако е по-малко от 8 седмици не давай да му слагат - може да умре.
Няма задължителни ваксини, но ако искаш да си сигурна за бактериите у вас - действай
и не забравяй да му направиш операция след 6 месец, че ще види сметката на спокойствието ви  Peace

Операция на какво бре хора, то котачето ми е девойка  Wink
В София минавахме с едни хапченца при взривоопасните ситуации, някой попадал ли е на такова чудо туК? Така или иначе още не ни е хванал пубертета - на месец и половина е котарачката.
Нокти няма да вадим определено.

Вери, котето и бебето още от раждането ли бяха заедно?

# 113
И при женските може да се стигне до операция. Но не е задължително. Пак казвам зависи си от котето.

Ясен беше на 6 месеца, когато взехме котето. Но не изчакахме умишлено Ясен да порастне. Просто така се случи. Котето е мъжко и го взехме, когато беше на 2 месеца. Много е сладък и пухкав. Ще сложа снимка по- късно. Simple Smile

Има и сайт за котките, ако те интересува:

kotkite.com

# 114
МaНЕВрата
Нашето коте роди у нас котето на Вери и още едно коте един месец преди да се роди нашето бебе - също у нас Simple Smile
Имахме три деца и три котета  Laughing
Не сме ваксинирали малките котета, а майката я купихме ваксинирана.
Сега тя е на година и половина и ни казват да ходим да я ваксинираме, но няма да отидем.
Обаче и направихме операция  Cry
Много ми беше тежко докато се реша да я направим.
Тя се разгонваше през 2-3 седмици за по една седмица и пикаеше и акаше навсякъде.
Само по бебешките неща не се беше изакала. Изхвърлихме един килим заради нея.
Просто трябваше или да я пуснем да си ходи или ако искахме да я задържим да направим нещо.
Четох във craiglist форума за домашни любимци и гледах какво са писали хората от Монреал. Има хапчета, но те са такива дроги, че горките котета се побъркват или пък са направо като болни докато им даваш хапчетата.
И като си помислих, че през 2 седмици за по 1 ще трябва да я тъпча с хапчета, реших, че по-добре май да е операция.
Махат им матките. Срязват коремчето и от там. Тя се възстанови много бързо след операцията и сега даже вече не се вижда белег.
Аз наистина много, много се мъчих и търсих какви ли не варианти за да пропуснем операцията, но нищо не измислихме.
А и не върви непрекъснато да имаме малки котета...до един момент ще ги раздаваме, а после?

Ще прецениш, когато порасне котето. Сега е мъничко и до една годинка предполагам, че няма да се разгони. Нашата се разгони на една годинка.
Тогава и забременя.
Но след като спря да кърми - веднага пак се разгони и от тогава на 2-3 седмици се случваше.
А мяукането посред нощите е най-малкото неудобство.

Радвай му се сега на котето и не очаквай такива проблеми скоро.
Като започне да се разгонва, ще видиш как ще е и ще прецениш какво да правиш.
Поздрави и целувки за порастналото ви семейство! Simple Smile

Ето малко снимки на котетата и бебето:

А Вери като прати снимка на порастналото коте направо няма да го познаете Simple Smile

# 115
  • Торонто
Здравейте момичета,
Има ли някъде в Торонто да правят такива страхотни торти като на Shemet?
А някакви специални забавления за 2-4 годишни деца наемали ли сте (за рожден ден)?
например някакъв актъор или jumping castle?
Sneji
,  и ти скоро имаш рожденничка като мен, ако имаш интересни идеи за каквото и да е, казвай:)

# 116
  • Vaudreuil Canada
escorial страхотни са котетата - каква порода са? А бебка е много сладка.
Благодаря за разясненията за тортата - звучи интересно.

Благодаря за поздравленията за малкия именяк.

Вики честито!

# 117
Дами, моля отново за съвет ...
От вчера имам твърди бучки в едната гърда, предполагам са запушени канали, опитвах с мазаж и топъл душ, но не се разнасят ... малкият не иска да суче от тази гърда, явно му е по-трудно и не си дава зор да си изсуче млякото до края.  Аз не мога да се цедя, с помпата излизат някколко капки след 15 мин труд, на ръка е още по-зле ... ще продължавам да опитвам.
Някой спрявял ли се е с такова нещо. Прочетох статиите във форума, съветите са масаж и топло ....  правя го.
Не мога да си обясня как се случи това след толкова време кърмене ....

# 118
  • Монреал
B52, на мен ми се запушваха каналчетата няколко пъти - ужасна болка беше. Проблема реших под душа не с топла, ами с вряла вода и правиш масаш отгоре-надолу в една посока за да се разнесе бучката, след това веднага кърмене или с помпичката за да изтече млякото.

# 119
  • Vaudreuil Canada
B52 вземи си лецитин от аптеката възможно най-бързо - таблетки са ще видиш какво пише на опаковката за дозировката. Най-добрата помпа е бебето - предлагай тази гърда преди всичко - ако спи бебо се опитай да го сложиш спящ на гърдата някъде на тъмно и тихо - спящо бебе суче тихо и методично. Опитай се да го сложиш така на гърдата че брадичката му да сочи към бучката - в този случай най-силно ще тегли от тази посока и имаш най-големи шансове за отпушване.

Общи условия

Активация на акаунт