В Канада пролетта дойде и куфарите за България започнахме да стягаме! - 35

• 20 595
  • 296
  •   1
Отговори
# 120
B52, и на мен ми се случи същото миналата седмица с дясната гърда, даже 2 пъти. Не можах да си го обясня защо след толкова време кърмене. Явно покрай захранването. Ясен последният месец хапва с охота каквото предложа, а преди не. Първият път доста се ошашках, но овладях положението като смених позата на кърмене. Топлото и масаж и при мен не помогна. Честото слагане на гърда също, явно и на него му беше трудно да суче от там. Така изкарахме половин ден, когато ми светна да го сложа по друг начин при кърмене.
Виж тук позите, може някоя да ти е от полза. За някои дори не съм се сещала:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=106752.msg1913805

Нашата беше подобна на втората картинка. Тялото на Ясен беше към моето, но само главата му беше положена на десния ми крак. Тялото му беше на леглото. Нослето и горната устна сочеха там, където беше твърдото.  Дано да ти е станало ясно от описанието ми. Simple Smile

Успех и не се притеснявай!

Сега виждам, че Шеметчето предлага брадичката да сочи към бучката. Различно от моето. Simple Smile Най- добре пробвай всичко от съветите. Не се знае кое при теб ще помогне. Hug

# 121
  • Vaudreuil Canada
Покрай позите на кърмене се сещам че помага и варианта бебето да е легнало а ти да се наведеш към него така гърдата е по-отпусната и също помага за лесното изсуквне на млякото от проблемното място.

# 122
B52, на мен доста често ми се случва за съжаление.. огледай зърното за бяло топченце, понякога запушването е точно там. Ако няма нищо такова, вземи един памперс и го налей с гореща вода, после го сложи в онези затварящите се пликове и го подръж на бучката към половин час преди да сложеш дребния да суче от тази гърда. Като засуче, държиш копреса и с лек натиск масажирах надолу към зърното самата бучка, ще е болезнено дори смученето на бебето. Можеш да повтаряш на всяко хранене. Не забравяй да даваш и другата гърда от време на време за да не се препълни тя.. Легни и почивай, действай бързо защото тези бучки могат да се инфектират и тогава става наистина неприятно. гледай брадичката на бебето да сочи бучката!
Правилно са ти казали вече и за лецитина. Май се повтаряме но все пак
Успех!

# 123
Благодаря на всички ,....
Нещо не върви обаче, малкият точно сега не иска да суче, аз не мога да изцедя повече от няколко капки ... Правя компреси, масажирам, но леко почвам да психясвам.... обземат ме вълни на ужас и безсилие. Сега ще направя една разходка, дано се отпуснем и двамата и се справим.
Бучките са няколко и са навътре в гърдата, не са около зърното, освен това се е образувала твърда плочка, като подплънка, абе кофти работа. Довечера ще ми донесат лицетина, ще го пия и него.

Последна редакция: ср, 15 апр 2009, 23:38 от B52

# 124
Лецитинът по 1200 мг, 3-4 пъти на ден. Не знам каква ти е помпата, ама най-добре е да наемеш от болница. С другите не е много сериозно. И на мен ми се образуваше плочка, не се притеснявай.
А дали брадичката, носът или горната устна са към бучката, няма значение. Те са на едно ниво.  Аз сега получих доста запушвания, накрая вече изобщо не се стрясках. Пиех си Лецитина, цедях с помпа, слагах бебето първо на болната гърда и за няколко дни се оправях. Само като съм имала бяло топче съм успявала веднага да го отпуша. Иначе винаги е отнемало няколко дни. Стискам палци да стане по-бързо!

# 125
  • Калгари, Канада
BukTopuq , честито!

Ако искате да се посмеете, ето нещо, което намерих забравено на компютъра ми:

BABY Q&A:

Q: Should I have a baby after 35?
A: No, 35 children is enough.
Q: I'm two months pregnant now. When will my baby move?
A: With any luck, right after he finishes college.
Q: How will I know if my vomiting is morning sickness or the flu?
A: If it's the flu, you'll get better.
Q: What is the most common pregnancy craving?
A: For men to be the ones who get pregnant.
Q: What is the most reliable method to determine a baby's sex?
A: Childbirth.
Q: The more pregnant I get, the more often strangers smile at me. Why?
A: 'Cause you're fatter than they are.
Q: My wife is five months pregnant and so moody that sometimes she's borderline irrational.
A: So what's your question?
Q: What's the difference between a nine-month pregnant woman and a model?
A: Nothing (if the pregnant woman's husband knows what's good for him).
Q: How long is the average woman in labor?
A: Whatever she says divided by two.
Q: My childbirth instructor says it's not pain I'll feel during labor, but pressure.  Is she right?
A: Yes, in the same way that a tornado might be called an air current.
Q: When is the best time to get an epidural?
A: Right after you find out you're pregnant.
Q: Is there any reason I have to be in the delivery room while my wife is in labor?
A: Not unless the word "alimony" means anything to you.
Q: Is there anything I should avoid while recovering from childbirth?
A: Yes, pregnancy.
Q: Does pregnancy cause hemorrhoids?
A: Pregnancy causes anything you want to blame it for.
Q: What does it mean when a baby is born with teeth?
A: It means that the baby's mother may want to rethink her plans to nurse.
Q: What is the best time to wean the baby from nursing?
A: When you see teeth marks.
Q: Do I have to have a baby shower?
A: Not if you change the baby's diaper very quickly.
Q: Our baby was born last week. When will my wife begin to feel and act normal again?
A: When the kids are in college.

# 126
  • На бял кон в Pierrefonds
За запушване на каналче може да помогнат зелеви листа. Например надупчени с вилица. Прави се дупка за ареолата и така се стои със зелето денонощно. Като омекне много се сменя. Те обаче намаляват кърмата.

# 127
Благодаря на включилите се по котешкия въпрос. Ето я и нашта госпо'ица:

# 128
Оправихме се Simple Smile
Снощи като лягах имаше плочка, в 4 сутринта я нямаше Simple Smile Явно се е ранесла сама....
Слагах зеле, държах топло, масажирах, пих лицетин и по моя инициатива и прополис (противовъзпалително).... Не можах нищо да изцедя, а малкия буден от тази страна отказваше да суче, сложна работа....
Сега ми остана за спомен разранено зърно, но с помощта на лансиноха ще го оправим и него Simple Smile

# 129
  • Vaudreuil Canada
B52 добре че написа как си че тия работи са си страшнички.

mamamia добре се забавлявах с това което си пуснала .. благодаря.

# 130
Весел Велик Ден на всички!

Боядисах те ли яйцата или ще го правите в събота? Аз ще го оставя за събота, защото през седмицата ми е доста натоварено.

# 131
МaНЕВрата Много сладко коте! Simple Smile
Да ви е живо и здраво и много да ви радва Simple Smile

# 132
МaНЕВрата Много сладко коте! Simple Smile
Да ви е живо и здраво и много да ви радва Simple Smile

Абе да ти кажа, не е в идеалния си вид  Laughing, защото от раждането си, та докато го вземем (месец и половина) е живяло с две кучета и е доста опърпаничко още...само ноктите му едни остри-и-и...изпонашари ни всичките.

Весел Велик Ден на всички!

Боядисах те ли яйцата или ще го правите в събота? Аз ще го оставя за събота, защото през седмицата ми е доста натоварено.

Аз боядисвах миналата седмица с цел да занесем в градината, та сега само ще запалим по свещичка и ще пробвам едно козуначе да избарам.

# 133
Аз заедно с две приятелки боядисах яйцата в четвъртък, а снощи правих козунак по рецептата на  shemet_neveroiaten, стана страхотен. Тазивечер ще ходим на българско парти за велик ден (организират го от дружеството), а след 12 на църква.

МaНЕВрата котето е страхотно, харесвам такива животинки "борбени".

# 134
И аз мятам Шеметния  Laughing козунак, пък каквото сабя покаже...

Общи условия

Активация на акаунт