В Канада пролетта дойде и куфарите за България започнахме да стягаме! - 35

• 20 597
  • 296
  •   1
Отговори
# 90
  • Канада, Монреал
Благодаря ви за пожеланията!
Много съм щастлива, че имам това малко съкровище. Толкова бързо расте, а ми се иска да запомня всеки миг, прекаран с него.

Виртуална почерпка от нас!

# 91
Сподели сега от къде е тази сладка торта, моля. Ти ли я прави?  Grinning  Wink

# 92
  • Канада, Монреал
Гаргамелчо, много вкусен ми изглежда този сироп, щях да се навъртам сигурно само около котлите с мекица в ръка Wink
Явно много отдавна не съм писала, но преди 3 седмици правихме прощъпулник и Сами хвана елката - счетоводството го влече детето.
Вери да, аз спретнах тази торта с обущетата Simple Smile Голямо ровене в интернет падна за рецепти. Сега още по-голям ровене пада за тортата за рождения ден и мъжо само пуфти, че търся глупости в нета...
Даниела, при нас успешните кремове за подсичане са с възмжно по-висок процент цинк.
Ние ще летим към БГ края на април и след РД-то този уикенд трябва да започна да стягам куфарите  Whistling Името на темата е много подходящо за нас Laughing

# 93
Браво! Майсторка си! Аз нямам търпение и нерви за такива чудеса. Simple Smile
Направо си си за тортената тема в готварския. Simple Smile

# 94
Честит Рожден Ден на Самюел!
Да е здрав и щастлив !

Аз имам въпрос към кулинарките Simple Smile - къде мога да намеря 3Д cake форми в Монреал и околности ? Куче, Мече или нещо подобно. И може ли вместо с фондан да се намажат отгоре с някакъв крем - сметанов или маслен и т.н.

Някой питаше за козунак по- нагоре-  вчера правих по рецепта на Тандури от форума  - стана супер и на конци. Преполовихме го.

# 95
  • Vaudreuil Canada
WebMama ако не е супер спешно ще ти пратя по-късно днес адрес от който можеш да наемеш такава форма за около 3-4 долара. Иначе можеш да купиш такава тортена форма от плаца Pointe Claire - това е на 20-та магистрала и булевард Ст Жан ( http://www.plazapointeclaire.com ). Магазина се казва Papillon Bulk Foods.
Можеш да мажеш с каквото си искаш - разбита сметана със захар маслен крем - виж и в тортената библиотека крем ганаш - лесно се прави и е много вкусен. Виж и на _Пепи_ шоколадовия крем той също е много вкусен и лесен.

Lady_Cherie браво за тортата - страхотно си се справила.

И да честитя именния ден на всички които носят името Мартин/Мартина в това число и моя дребосък. Да са живи и здрави и много много щастливи.

По този повод да пусна и една виртуална почерпка с последната си торта защото няма да правя специална торта по повода (още дояждаме тази)

Последна редакция: вт, 14 апр 2009, 15:36 от shemet_neveroiaten

# 96
Честит имен ден на всички Мартинчета Simple Smile
Да са ни живи и здрави!

shemet_neveroiaten , не ми е спешна тортата. Тези кремове, за които казваш, могат ли да покриват торта 3д  -да не се разтекат и смесят цветовете. Пазят ли формата.

# 97
  • Vaudreuil Canada
WebMama ганаш-а и шоколадовия крем са си кафяви по принцип - може да направиш бял ганаш и да оцветиш но аз лично не съм пробвала и по принцип белия е малко по-капризен. Сметаната можеш да я оцветиш, но не се получават много наситени цветове.

# 98
  • Монреал
Шемет, какви са тия чудеса - направо ми потекоха лигите - страхотно изглежда  Grinning

Лейди Чери - също невероятно изпълнение - особено обущенцата - приличат на истински!  Hug

Честито на всички Мартинчета днес!   bouquet

# 99
  • Pierrefonds, CA
Честит Имен Ден на Мартиновците на Шемет Невероятен, WebMama, Ескориал ! Да са здрави ! Весело празнуване !

Лейди Чери, Честита 1-ва годинка на син4ето ти ! Да е здрав и все така да те радва !

# 100
  • Vaudreuil Canada
WebMama ето това е сайта на магазина, от който могат да се наемат тави за торти - наема е за 24 часа и преди няколко месеца казаха цена 3 долара на тавичка. Имат доста богата колекция (над 400) тъй че със сигурност ще си харесаш нещо. Там продават и хранителни бои и сладскарски инструментариум.
http://luniversduvrac.com/
адреса е:
103 boul. Perrot
Ville Ile Perrot, Québec
Canada J7V 3G2
В неделя не работят!!!

TarikMom радвам се че ти харесва шоколадовата бомбичка, както я нарекоха няколко човека. Обмислям варианта за смяна на професията та по този повод тренирам  Wink

# 101
E&M Благодаря ти! Simple Smile

Ние днес имаме двоен празник. Марти има имен ден, а Дани - рожден ден Simple Smile

Ето и една снимка от мен (от миналата година е), но тортата поне аз съм я правила Simple Smile

Е, не е толкова красива като вашите произведения, но е сурова и няма захар, яйца, масло, брашно, сметана...  Laughing

Честито и от мен на всички именници! Simple Smile

# 102
С риск да обърна теmата на 180 градуса...
Сдобихmе се с нов член на сеmейството - от котешки произход, та по този повод се чудя какви са ваксините, от кога, задължителни ли са...абе всичко, което се сетите, засягащо котешкото житие и битие в Канада.

Mерси!

# 103
  • Vaudreuil Canada
Честит двоен празник escorial!

... но е сурова и няма захар, яйца, масло, брашно, сметана...  Laughing

Това вече си е равностойно на подвиг - а какво има ако не е тайна?

# 104
Честит двоен празник escorial!

... но е сурова и няма захар, яйца, масло, брашно, сметана...  Laughing

Това вече си е равностойно на подвиг - а какво има ако не е тайна?

Мерси Simple Smile

Има ядки, сушени плодове, плодове и кокосови стърготини. А, и кокосово масло.
Става като сладоледена торта.

Понякога правя и с carob, вместо с какао. Става шоколадова.
Тази на снимката мисля, че е шололадова вътре с блат от бадеми и фурми. Не помня вече... Simple Smile
Отгоре е залята със заливка от ягоди, кокосово масло и фурми.

Общи условия

Активация на акаунт