В Канада пролетта дойде и куфарите за България започнахме да стягаме! - 35

• 20 593
  • 296
  •   1
Отговори
# 270
  • Vaudreuil Canada
escorial аз сигурно ще ида сутринта обаче - следобяда малкия змей спи, а аз гледам да се възползвам и да свърша нещо докато той спи Simple Smile

# 271
  • там нейде .............
Благодаря още веднъж  bouquet

# 272
дали кърмите и колко време;кои са първите храни, които давате на бебетата си, по препоръка на педиатър ли става това или пък се ограмотихте чрез интернет и книги разни.
Синът ми е на 10 1/2 месеца. Кърмя интензивно / през деня и нощта / и засега нямаме намерение и двамата да се отказваме. Simple Smile
Първите храни бяха и са все още главно плодове и зеленчуци. До 8-я месец той не беше готов за захранване, не съм го насилвала с твърда храна. Водих се по детето. Вода пие на моменти и по малко, сок- не, не съм ЗА него. По- натам ще включа зърнени, кълнове, ядки, някои зеленчуци, които все още не яде. Месо, млечни и яйца няма да присъстват в менюто. Глутено-съдържащите зърнени също може да избегнем. Той и без това направи реакция от ръжта. Информация събирам от нета и книги.
Ако трябва да сравня България и Канада по отношение храненето на бебетата: тук държат на кърменето, има подкрепа и информираност; държат и на късното захранване. Но до там. Не се подхожда индивидуално т.е. повтарят като латерни първа храна оризова каша и т.н. схемата е една.
Не че не захраних дъщеря ми точно с това, но 2004-та в БГ, доволна съм, че разбрах, че има и късно захранване и не го мъчих детето от 40-я ден.

Какво ще кажете за другата неделя- 10.05, да си направм среща някъде? Сега почивните дни първо е късно вече за организация, времето никакво, утре Шеметът Simple Smile е заета, на 9-ти Маневрата има рожденик, а и Тарикмам да успее да дойде преди да замине за БГ.

Последна редакция: пт, 01 май 2009, 20:50 от Вери

# 273
  • Vaudreuil Canada
Честит Рожден Ден на Слава на Снежи!
Здраве, усмивки, късмет и прекрасно детство на малката рожденничка!
Всичко най-хубаво за празника на цялото семейство!

Какво ще кажете за другата неделя- 10.05, да си направм среща някъде? Сега почивните дни първо е късно вече за организация, времето никакво, утре Шеметът Simple Smile е заета, на 9-ти Маневрата има рожденик, а и Тарикмам да успее да дойде преди да замине за БГ.
Аз за 10 съм малко раздвоена - да кажем че ще опитам да дойда - нямам ангажименти, но ще съм сама с дребното и тъй като съм пишман шофьор още ме е малко страх да карам сама с дребосъка в колата.

Последна редакция: сб, 02 май 2009, 00:53 от shemet_neveroiaten

# 274
Честит рожден ден на малката Слава!Да расте здраво ,умно и много щастливо дете! bouquet

Шемет тази красота на снимката ти ли я сътвори ?

# 275
  • Vaudreuil Canada
MamaMargo нямам грам участие в приготвянето на тази торта   Wink

Ето ви едно линкче за забавление на дребосъците - то аз от този форум съм го намерила ама да си споделя с колектива ...
http://www.cycnet.com/englishcorner/listening/child/child.htm
Да предупредя че пита да инсталира някакви шрифтове (китайски) отговаряйте с НЕ. И изчаквайте малко по-дълго като кликнете на линковете щото зарежда бавничко.

# 276
Благодаря за честитките!   bouquet

Shemet, така и не открих някой като теб в Торонто да прави торти.
Какви са процедурите при теб - когато някой поръча идва да си я вземе от вас или я доставяш?

Да, наистина какви са? Може и на лични. Досега сме купували много красиви торти за рд на нашия младеж, ма тази година ми се иска и да е вкусна Wink

# 277
Честит празник на всички рожденици!Пожелавам им страхотно детство! newsm59

Mama Margo,много интересна идея ми даваш за Laredoute.

Аз обаче нещо не мога да разбера как точно става номера с поръчката на поискване EmbarassedБи ли ми казала как точно става,може и на лични?
Момичета,и аз съм на вълна багаж,кажете да си взимаме ли от тук олекотени и какви -зимни или летни?

# 278
Аз не съм взимала, но нашите не бяха нови и не си заслужаваше.
Взех 2 супер леки одеалца, колкото да се каже, че има там някаква завивка.

# 279
  • Монреал
Честито на всички рожденици !   bouquet

Аз съм ЗА среща - само кажете кога и къде  Grinning Предпочитам в някой парк да се налудуват децата.

Камбанка, няма смисъл да мъкнете чак такива багажи. Ето например ми казаха вчера за някакъв магазин в ЛаСал имало комплекти чаршафи за по 15-20 долара. Ще го посетя другата седмица и ще ви докладвам. Тъй че по-добре пътувайте леко и първите 2-3 дни ще се обзаведете с всичко най-необходимо. Питай тук и съм сигурна, че всеки знае за такива тайни евтини магазинчета.  Laughing Но пък ако ще пренасяте контейнер с багаж, по-добре си вземете повече неща  Wink

# 280
Е да де, за парк става дума. Нали такава беше първоначалната идея...

# 281
Аз имам тези чаршафи,тук са калъфка и горен,но и долен има на подобна цена,много слънчеви са,кефят ме Crazy
Аз ги пратих на адреса на хората които ни посрещнаха,но аз ги взех от пощата,т.е на мое има бяха.

http://www.laredoute.fr/vente-taies.aspx?productid=324137738& … &numberpage=1

http://www.laredoute.fr/vente-parure-de-couette.aspx?productid=3 … &numberpage=1

Това е пак горен и калъфка,еденичен к-т.

Аз ги взех още по евтино,а има и кодове да безплатна доставка,повече инфо има в темата за Ларедут ,в подфорума На пазар.
Юни ще ги намалят драстично  Peace

Последна редакция: сб, 02 май 2009, 23:16 от MamaMargo

# 282
  • Монреал
Вери и Шеметке, я казвайте къде да се срещаме, че никой друг не ще да ни уважи със присъствието си  Crossing Arms Joy

Мама Марго, интересен сайт, сега ще се ровя в него докато се събуди мъника.  Grinning

# 283
Честито на всички рожденници!

Относна чаршафите, вчера ходих в Winners, имаха страхотни комплекти чаршафи. Цената им беше 20.00. Комплекст + олекотена завивка - 56.00. Само предстоящото местене ги спаси от купуване. За същите чаршафи в България платих в пъти повече ( това е защото държах на пакистанския памук). Но пък се обзаведох с нови големи кърпи за басейна в Тексас. Просто на цена от 4.00 няма как да устоя.

Последна редакция: сб, 02 май 2009, 23:23 от Titina

# 284
Да , тук евтини и хубави хавлии има, но си вземете халати, че тук са едни такива плюшени, не попиват водата или поне аз само такива намерих, а и цените им са  Sick
Аз избрах този вариант с чаршафите защото знаех че отивам на ново място и че първите дни ще има умора от пътя и часовата разлика,ще оправям документи и си казах ,в нов град едва ли ще ми е до пазар и точно така стана.
Така купих и летни дрехи на децата и от БГ им взех само новите неща и тези с аванс,пак нови само, на себе си също и спестих място за прибори за хранене , имам едни много красиви подарък са ми, книги на български за децата и за нас, някои много любими ,полезни вещи които и тук се намират за по 1 долар, но аз съм си свиканла с моите, ножове например добре увити в куфара.Не съжалявам за нищо което си взех от БГ,всичко ми свърши работа и ми върши и сега. Peace

Но разбира се ако идвате с повечко пари това едва ли е проблем.Тук има всичко,въпроса е да има кой да ви разведе насам натам.

Общи условия

Активация на акаунт