Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са женските автобуси в Дубай?
Какви са основните характеристики на религиозния брак в исляма?
Какви са основните различия между шиитските и сунитските мюсюлмани в исляма?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са женските автобуси в Дубай?
Женските автобуси в Дубай са предназначени специално за жени, които трябва да спазват ислямските традиции и да избягват контакти с мъже. В момента има само седем такива автобуса, но плановете са те да се увеличат с нарастването на търсенето. Жителите на Дубай приветстват тази инициатива, тъй като мъжете в обществения транспорт често се държат неподходящо, което прави пътуването с женски автобуси по-удобно и приятно.
-
Какви са основните характеристики на религиозния брак в исляма?
Религиозният брак в исляма включва сватба в джамия, където имамът пита дали двамата осъзнават отговорностите си като съпруг и съпруга. След това се записват имената на свидетелите, имамът чете кратка хутба, която се чете при подобни случаи, и след това има малка почерпка. В случай на развод сумата за развода може да бъде обезценена при евентуално обезценяване на валутата; поради тази причина е препоръчително да се иска количество злато, което не губи стойността си.
-
Какви са основните различия между шиитските и сунитските мюсюлмани в исляма?
Основните различия между шиитските и сунитските мюсюлмани в исляма се крият в техните интерпретации на различни аспекти на религията. Шиитите вярват, че най-близките последователи на пророка Мохамед трябва да наследяват неговите деца, докато сунитите не приемат тази гледна точка. Въпреки тези различия и двете групи се придържат към законите на шариата и вярват, че истинските вярващи могат да бъдат разпознати по техните добри дела и оставяне на Бог да отсъди.
-
Защо шейтите нямат право на развод?
-
Защо е важно да се регистрират браковете в България?

...
)-Съпротивата от Ливан действа и работи само на територията на Ливан и в помощ на мюсюлманите,които имат нужда от тази помощ-съпротивата в Палестина(вярвам далече сте от мисълта ,че целта им е друго,а не справедливост и благоденствие)-това с пошшитването на Египтяните е направо толкова наивен аргумент,че не мога да повярвам как разумен човек би 

най-вече бъди силна-щом 10години сте заедно-значи всичко е наред-то темата е леко чувствителна,но силата трябва да е в твоето сърце 
)-
ти си една библиотека
Благодаря ви за подкрепата и милите думи.Аз много пъти съм говорила на тази тема със мъжът ми.Искам м/у децата ми да има уважение и обич,независимо кой е баща им.Важното е че майка им е една.Спорът се получи защото малката се държи лошо с батко си,а малкия следва нейния начин на отношение.И понеже аз не съм съгласна с това/а много пъти съм говорила с дъщеря ми за отношението и/,реших да я накажа и стана скандала.Може би сбърках като и казах истината,че батко и си има друг баща.Но прецених че трябва да го направя защото тя тръгна в 1ви клас.И не исках да разбира от друго място.Има лоши хора които можеше да и поднесат тази информация,и по този начин да я объркат.А големия наистина е в пубертета и незнам как му се отразява всичко това,защото много трудно споделя чуствата си.Не знам дали е от зодията му/скорпион/,или аз някъде губя нишката на връзката родител-дете. И пак казвам че мъжът ми не е лош човек,но явно много го тресе комплекса ''какво ще кажат хората'',''той не е негов син и затова не го направи човек'' и т.н.Изисква от него да носи само 5-6,да учи в престижно у-ще,ако може и депутат да стане...само и само да кажат хората,че добре се е справил с чуждото.Аз също искам децата ми да се изучат и да имат добри професии.Но трябва да имат и своето детство,а не само да учат от сутрин до вечер,без да се забавляват ,да излизат с приятелчета и т.н.А да не говорим за това колко ми се опява че му плащам частни уроци по математика,а детето видиш ли не може да изкара 6.Но,аз съм силна личност и няма да се предам.Няма да позволя някое от децата ми да бъде мачкано и ще отстоявам позициите си,пък каквото ще да става.Отново благодаря за подкрепата ви момичета.Надявам се да не съм станала досадна с моите проблеми,но предпочитам да ги споделя със вас отколко с някоя съседка.Лек и успешен ден нс всички.