Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как да направя меки и хрупкави бисквитки?
Как да съхранявам бисквити след приготвянето им?
Как да направя бисквитки с добавки като какао, джинджифил, ванилия, лимон или портокал?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как да направя меки и хрупкави бисквитки?
За по-меки и хрупкави бисквитки можете да използвате рецепта, която включва яйца, захар, кисело мляко, амоняк или сода бикарбонат (по избор), масло, ванилия и кора от лимон. Тестото трябва да се омеси меко, след това да се разточи и изреже с формички. Намажете ги с разбит жълтък и поръсете със захар. Печете в умерена фурна.
-
Как да съхранявам бисквити след приготвянето им?
-
Как да направя бисквитки с добавки като какао, джинджифил, ванилия, лимон или портокал?
-
Как мога да оцветя фондан за украса на бисквитки?
-
Кога и как да съхранявате сладкиши, за да издържат по-дълго?

Използвах рецептата на пеп-чо, спазих абсолютно всички пропорции и съвети и курабийките станаха чудесни, но когато се разчупят миришат ужасно на амоняк. Тъй като за първи път използвам амонячна сода, така ли трябва да е? Ще се отмиришат ли до утре или нещо съм объркала и по-добре да не се ядат?

няма начин като се пекат да не миирише. Цялата къща вони. Но амоняка така се изпарява.

На ръка ли ги издокара такива еднакви, все едно са от калъпче. Много ми харесаха, чудни са!
Малко се разпукаха сега при сушенето, но е нормално. Всъщност са жълти, ще се опитам да ги снимам със светкавица, може да излязат по-добре, но нека се изпекат първо.