Великобритания - тема 24

• 31 776
  • 286
  •   1
Отговори
# 195
Ние минахме вече тези ваксини. При нас бяха две инжекции - Полио, Дифтет, Кок, Тетанус, а другата Морбили, Заушка и Рубеола. В двете ръчички по една ги биха. Слава богу много внимателно и нямаше никакви реакции.
Успех!

# 196
Мари, не ми се иска да започен сега теб да обсъждаме (вместо здравната служба например...  Laughing ), но не мога да сдържа. Разбирам какво има предвид Били и съм сигурна, че го казва от добро сърце и за твое добро. Искрено се надявам обаче да запазиш личността си каквато е в момента, защото по този начин твоята душа е пълна, а и на тези които те обичат, а и дори дотсигаш до сърцата на такива като нас - които не се познаваме наистина.
Между другото, ще те поканя на гости в нашата градина - бели божури, бели рози и огромно люляково дърво се подава за съседската ограда...
А иначе ушната инфекция наистина беше твърде неприятна, но за наша радост, бързо премина.

Били, не знам къде сте в Есекс, но единия брат на мъжа ми живее близо до Колчестър и наскоро ходихме там в зоопарка - беше невероятно! Ако не ви е много далеч, горещо препоръчвам. Казват, че е по-голям и от Лондонския даже!

Хайде хубав уикенд на всички!

# 197
  • Лондон
Здравейте и от мен, май по-студено и гадно през средата на май не може да бъде, нали? Или може, не знам...Тотално съм се скапала нещо, пак изписаха антибиотик на Аннабел и го започваме веднага. И този път я удари в ушите, явно са й станали слабо място. Аз както казах, също съм болна, но го карам така, докато се оправя. Всичките тези трудности ме амбицират още повече, че ще се справим.
Мари, в нашето семейство всички жени са като войници, правят каквото трябва, а не каквото им се иска, и изкарват парите за сметките, аз съм така, вярвам, че и дъщеря ми ще бъде такава Grinning Не казвам, че е правилно, но просто е така. Ще ходи на детска, и скоро ще я науча да се бие и да си пази играчките, както правех аз навремето, пазех и сестра ми.
Аз исках между другото да те поканя с Алка при лебедите, че сега е най-хубаво, защото има малки, та ако имаш време, ми напиши на личния.

Мерси за инфото за тази зоологическа, аз искам да заведа Аннабел с баба й когато дойде, ще пусна търсачката да я открие Grinning

Понеже си говорехме за работа преди няколко дни, искам да се похваля, че ми предложиха нова позиция да отговарям за бизнеса и клиентите ни тук в UK, което досега не е предлагано и вършено от чужденец. Както ви казах, в нашата фирма няма дискриминация и слава богу. Сега като оздравеем, ще почна да мисля и за това как ще се справям newsm78

Накрая искам да почерпя виртуално за рождения ден на моята племенница, днес става на 1 година nbirthday, Елена! Много ми липсват и тя, и голямата ми племенница, и най-вече сестра ми  Sad

Извинявам се за емоционалния пост и ви желая много хубав уикенд!

# 198
  • Лондон
Ell, честит нов дом!!!

Мечтая си и аз скоро да се похваля със същото...

Мари, добре си направила! Преди година и половина имах подобен проблем. Гонихме се, записвахме се, карахме се, срещахме се с ЧР специалисти, за да можем да 'работим' заедно, с адвокати, с посредници и т.н... Половин година продължи този ад! Беше в квартала Холбърн - от тогава не съм стъпвала там и не искам и да стъпвам! Само като видя спирката на картата на метрото се разтрепервам. Не можех да спя с дни, изнервих се, скапах се, остарях сигурно с 5 години за 2 месеца.  Накрая не издържах и напуснах (слава богу, намерих бързо друга работа).  В крайна сметка гадината я смъмриха няколко пъти, но не я уволниха - още си работи там. Всички останали напуснахме (7 човека за 2 месеца). Чувам че и новите не се задържали много. Сега ме е яд, че не съм си спестила всичките тези гадории...  Просто не си струваше! Не се променяй - без чувствителни и нежни души светът ще е едно ужасно място.

Цветак, дано се оправите скоро!!! Честито за повишението!

# 199
Ами, момичета, който пише постинги в полунощ, ей така му се обгръща образът в мистика, нежност и люляков цвят! Стари фотографии, оръфани букварчета, ракли с народни носии... Денем иначе съм си бандитка и половина и газя наред!  Hug

Ейя, описваш това, което и аз щях да изживея. Коментирахме у дома, че поне ще помогна на следващото момиче, ако вдигна шум, но надделя у мен желанието да се съхраня и възстановя бързо. Егоизъм ли беше или силен инстинкт, не знам. Определено около себе си имам много хора, които ме обичат такава. Да са ми живи и здрави! Аз черпя от тяхната сила и подкрепа, а те- от моята по-нежна енергия. Hug

Цвете, поздравления за новата позиция!

Били, не можеш ли да го прилъжеш, че уж като някой герой да е смел и да даде да го боцнат и ще стане "супермен", примерно. Дано мине лесно и леко.

До нас, на 25 минути пеша има Лидо (Ruislip Lido)-езеро с лебеди, влакче за децата, изкуствена плажна ивица с пързалки, достъпно кафе и (не знам дали е лесно достъпен) ресторант. Има и горичка и местенца за пикник. Ако е хубаво времето, може да се получи прекрасна среща-пикник с децата там.

Последна редакция: сб, 16 май 2009, 19:40 от Маpи

# 200
Цветак, честито! И скорошно оздравяване. Не се притеснявай толкова за антибиотика. Не че е хубаво, ама за уши, ангина и бронхопневмония няма друг лек. Давай и някакви мултивитамини.

# 201
Цвете, честито повишение! Много успехи ти желая!   bouquet

# 202
tzvetak, честито и от мен, раздвам се когато наистина оценяват способностите ни и ни дават шанс!

# 203
  • Манчестер
Ееее, Цветак  Hug страхотна новина  newsm51 браво за повишението. Успех, ти го заслужаваш  Hug . Дано малката Аннабел  да е по-добре и да я гушнеш силно  Hug от мен  Heart Eyes

# 204
  • UK/София

wavey Аз пак съм тук за съвет ConfusedПреди малко се се прибрахме от джипито с Александър.Писах, че е здрав според мен, има апетит, няма температура, не кашля, само дето диша тежко и предполагам, че е израстнала третата сливица която махнаха в БГ преди 1,5г.Скоро привърши лечението с антибиотик, който пи пак зарди същите симптоми.Ефект нямаше!Сега настояхме лекарят да го преслуша и каза, че гърдите са чисти, само е с надути сливици и изписа друг антибиотик ThinkingПо съвет на Мери попитахме за друго лечение,  но той отказа.Нямало смисъл от кръв и урина, добре!Но ме втрещи, че каза"Ако искате да  махаме сливиците, какво предлагате?" Shocked.Мъжът ми му каза, че не сме там да даваме предложения, ами да търсим начин да му облекчим дишането.Лекарят отговори"Ами да изпие и този антибиотик и, ако решите ще ги махнем".В БГ педиатърката ни изпрати на УНГ, специалист.Там специално го гледа за трета сливица, а тук джипито ни пита дали да ги махаме.Но искам да попитам дали знаете тук дали има екстра като УНГ и как може да се стигне до него.Джипито явно не иска да даде направление.Аз отказвам да давам антибиотика, утре ще се допитам до педиатърката му в България.Дали греша, не знам, адски ми е объркано.И като трябва да пие антибиотик, би трябвало да го водят за болен и да не му бият следавщата седмица ваксините, така ли?Дайте някакви идеи, моля ви!

# 205
Биляна, права си-след като му изписват пак АБ, би трябвало да се води болен и да не му се слагат ваксини. Но това май е правило в България, там задължително първо е преглед на детето дали е здраво и тогава се слага ваксината. А тук на Али миналата седмица сложиха, ама ние лекар изобщо не виждаме, направо сестрата ни взима и слага, дори не ни пита дали според нас детето е напълно здраво. Добре 4е е майка ми, педиатрична сестра, с нас, та по наше осмотрение действаме. А пък това не се прави от ей така, ами да се избегне евентуално усложнение от сложената ваксина и евентуално протичащ инфекциозен или вирусен процес. 10 дни се изчаква след последния прием на АБ... Във вашата клиника само едно джипи ли работи? Да запишеш час при друго от същата клиника не може ли? Не можеш ли да отидеш още веднъж или да говориш по телефона и да започнеш с: "I am sorry but I аm not happy with the situation." Винаги като съм започвала с тази фраза и им се изостря вниманието, щото да не тръгнеш да се оплакваш нещо... И питай какво правите за ваксините? И питай директно дали не е възможно да ви изпратят на специалист за консултация? Аз много се шашкам като ходя по лекари и затова си нося въпросите записани и питам по 2 пъти всеки въпрос, вторият път: сигурен сте, така ли?  Да се обадиш на здравната посетителка на Александър, да чуеш и нейното мнение за комбинацията от АБ + ваксина и премахване на трета сливица? И остава и онази "директна" линия, ама от там само информативно дали се допуска АБ + ваксина и каква е процедурата за дете, на което трябва да се премахне сливица? Друго като идеи не ми идва на ума...

# 206
Биляна, до колкото ми е известно, напълно си си в правото да изискаш преглед при специалист, но може би ще отнеме време. нищо общи с твоя случай, но на моя приятелка детето е с атопичен дерматит, който джипито се опитваше да лекува поддържащо със стероиден крем. за да не чакат дълго записаха час при специалист на частно и платиха 200 лири, резултатът не беше по-добър отколкото при семейния лекар. в БГ им приготвиха някакво мазило, което за дни махна екземата и сърбежа на детето.
ако искаш пусни тема в бгхелп, там има доста информирани хора, ако не си го направила вече. специално за УНГ проблемите бях чела преди време, че в лондон се намира една от най-добрите болници на световно ниво. можеш да се обърнеш персонално към RNOH, доста запознат/а с всичко свързано със здравеопазването тук, дори мисля, че работи в системата. успех!

# 207
  • Bristol
Били, няма да ме учудят ако праснат ваксината, въпреки антибиотика, но ако теб те притеснява, просто се обади и кажи, че я отказваш. А когато нещата се стабилизират, се обади и кажи, че искаш да я сложат Wink
Значи, много е тънък моментът с предложението на GPто. Той предлага операция по избор и оставя вие да решите. Няма как личният лекар да я направи и ще ви препрати на специалист. Специалистът няма да оперира, преди да е диагностицирал. Дано не греша, но така както си го описала, лекарят ви е готов да даде направление  Grinning
А за RNOH, в БГ хелп и аз съм с много позитивно мнение. Доста логично обяснява нещата, пък и има повечко инфо за здравната система тук  Peace

# 208
  • Пловдив сега England( Farnham)

Биляна не знам дали ще те успокои това което ще ти кажа, но нещата при нас с Пами са почти същите. На него миналия септември му махнах третата сливица в Бг, но нещата не се промениха много( освен дето спря да хърка ), Затова решиш че е крайно време да послушам лекарите и да му се махнат и другите две сливици. Когато бяхме в Бг ме посъветваха да махна трите, но аз отказах, реших че е малък и т.н, но явно са имали право , защото и той е така като Алекс. Постоянно е с възпалено гърло, мирише му дъга, и има нон стоп сополи, даже учителката ми каза да не ходил на у-ще че имал НАСТИ КОЛД. Сега имаме час за четвъртък за 2-ри път при ГП-то и се надявам този път след като прочете какво ми е правено в Бг,(искаха ми преведено на англ.какво и кога е правено )  да ни изпрати при специалист(поне обеща).
 Повече мога да ти разкажа в четвъртък след прегледа, но не те ми предложиха, а аз попитах за махането на сливиците, защото не искам повече да го тровя с антибиотик (кажи речи  все един и същ).

Относно ваксините , при нас ако не е здраво детето не слагат, даже те карат да се консултираш с ГП преди това и после слизаш при сестрата.

# 209
  • UK/София

Благодаря ви! Hug

Маpи, явно да се отиде при друго джипи ще е разправия, защото и четиримата имаме различни лекари при които трябвало да ходим, не се сменяли.Но едва ли не може, не ми се искаше да се разправям, оплаквам и т.н.Изморих се, за очен лекар чакаме от ноември, все някой бих сбъркал нещо.Персоналните сестри в тази град са все още засекретени....преди поне ни даваха някакви данни за тях, но и ние не сме ги потърсили.

S T A R D U S T, благодаря!Аз също съм много впечатлена от RNOH.Благоадря, че ме подсети!Не знам дали си напуснала Мтел, но в момента адски много ми липсва абонамента ни към Закрила.80лв. е годишната семейна такса, ако не се лъжа и всички членове на семействата ни получават нашите привилегии.Хубаво си беше и удобно!

Значи, много е тънък моментът с предложението на GPто. Той предлага операция по избор и оставя вие да решите. Няма как личният лекар да я направи и ще ви препрати на специалист. Специалистът няма да оперира, преди да е диагностицирал. Дано не греша, но така както си го описала, лекарят ви е готов да даде направление  Grinning
Joy Joy JoyЗа това си много права, признавам те! HugАз така се същисах с този антибиотик, че блокирах. Simple Smile

didalex , успех ви желая!На Александър му беше зле само третата.Ако трябваше да се махат и останалите нямаше да откажа.Като дете бях постоянно с ангини, постоянно.На 19г. по мое желание (сама отидах на лекар да питам дали може да ми ги махнат) ги извадиха и оттогава не съм имала подобни проблеми.Тук долкокото знам се чака около 5-6 месеца за подобна операция, поне така помня за на Арвен детето.Антибиотикът помага ли?Ще съм много благодарна, ако разкажеш в четвъртък как е протекъл прегледа!
  Ние след месец се прибираме в България.Ако трябва да се оперира - там ще е.Много съм доволна от лекаря който го оперира и понеже Алекс беше по спешност чака само 2 дни.
   Утре ще се допитам до педиатърката за антибиотика.Александър е в това състояние от месеци, дано да няма последици, ако още месец е така.

Ще откажем ваксините за сега.Надявам се септември да не е късно да му ги бият.Ако не в България -колко му е още някой превод и легализация да направим. Flutter
 Но наистина съм изумена за изписването на антибиотик с лека ръка. Confused

Общи условия

Активация на акаунт