BG-Мamma форумки в ЮАР - една весела компания!

• 51 291
  • 575
  •   1
Отговори
# 255
Да и Винъс много обича да пие чай сутрин. Аз и давам Роибос тук е много на уважение и тя го пие. Майками ми беше донсела някакви билкови чайове на Хип от България но като сме си свикнали с тукашните и хич не пожела да ги пие.
И аз съм сагласна със Самуин че  prevention е по добре от това да се лекуваш като стане късно. Съгласна съм че и много от витамините които ги продават по традиционните аптеки са синтетични и че витамините които човек си набавя от храната се усвояват по добре от организма. Аз обаче нямах предвид синтетично произведени витамини и добавки които нямат голяма хранителна стойност а витамини и добавки които се извличат директно от плодове и зеленчуци и които са органични така да се каже. Явно имало и такива неща в днешно време. Що се отнася до необходимата дозировка за витамини докато работех в Дис Кем, в отдела им за витамините и на различните трейнингс които ни организираха са ни казвали че човек не може да предозира с витамини. Това което приемеш в повече организмът си го изхварля по самосебеси. Искам да кажя човек не може да се натрови с витамини поне аз не сам чувала за такова нещо.
Аз винаги съм вземала витамини и твърдо вярвам че е невъзможно човек да си ги добави изцяло от храната която ядем. Билковите чайове са нещо хубаво но не съм 100 процента сигурна че може да си набавим всички необходими витамини и минерали от тях.
Това което знам е че в днешното така развито общество хората и то млади хора  и хора с много пари масово се разболяват от рак и какво ли още не и си умират независимо от високото ниво на медицината и независимо от това че сигурно са пазарували във Woolworths и са яли органична храна и са могли да си позволят най доброто лечение. В момента се занимавам с deceased estates, и тези неща ги казвам от личен опит и от нешата които виждам в работата си.

# 256
Да Винъс ,има такива ,които се извличат от хранителни източници .Наричат се естествени.
Но не си права ,или по-скоро не са те учили правилно относно предозирането на витамини.За пример Вит А ,предозирането му е много опасно ,да не говорим какви последствия има при бременни жени.Някои от разновидносттите на Вит.В също при предозиране могът да имат токсично действие и да доведе до нервни увреждания.Предозирането на Вит.Д може да доведе до намаляне на костната маса .Също така е много важно равновесието между минералите и витамините. Вит.Д винаги трябва да се  взима с калци и,за да се  усвоява по-лесно.Високи дози на някои В витамини предизвикват изчерпване на други витамини от комплексната група. Хубаво е пък да се взимат Вит С и Вит Е заедно ,оказват по-силно влияние,а вит Е и желязосъжържащи добавики трябва да се приемат в различно време-Неорганичните форми на желязото разрушават витЕ.
Някъде дори бях чела ,че повечето витамини се натрупват в организма ти за период около 6 месеца ,зависи от витамина .Само вит.С се усвоява и отделя от организа най-бързо -няколко седмици,но въпреки това пак е възможно предозиране ,и мисля ,че на листовката на вит С в БГ съм чела ,че той може да се предозира .Дори бяха записали как се нарича предозирането с вит С ,дефицита е скорбут ,но излишъка не помня. newsm78

Да не говорим пък предозирането с минерали ,колко е опасно.ПРост пример -предозирането с калции ,може да доведе до калцирането му в организма.
Съгласна съм ,че болни хора ,хора работещи в стресови условия ,или тежък физически труд ,имат завишена нужда от прием на витамини и минерали .Но според мен природата си знае най-добре работата.Защото там ,както и в организма ни нищо не съществува  и не функционира само за себе си.
Това с добавките ми напомня една статия на японски учени относно разделното хранене.ТАм се казваше ,че ако наистина раздленото хранене е нормално ,то природата щеще да създаде жените  с три гърди -една за въглехидрати ,една за белтъчини и една за мазнини.

# 257
  • Sofia
Предозшранто с витамини може да доведе до проблеми с бъбреците. Това важи за деца и възрастни. Много внимавайте с бисквити или подобни храни с витамини, защото са опасни за децата.

# 258
Доколкото разбирам от изказванията досега никой в този форум не ползва витамини или добавки за себе си или за децата си.
По голяма простотия от това да се каже че човек няма нужда да пие витамини и минерали не съм чувала досега извинете ако пак съм прозвучала грубо и ако съм засеганала нечии чувства.

# 259
По голяма простотия от това да се каже че човек няма нужда да пие витамини и минерали не съм чувала досега извинете ако пак съм прозвучала грубо и ако съм засеганала нечии чувства.

Ама ти май въобще не се усещаш?
Никой не е казал такова нещо - става дума за предозирането.

Ето една кратка статия, ако те интересува си изрови още:

http://www.zdravoslovno.com/Advices/14Vitamini.html

Но да не си оспамваме темата - подобни дискусии се водят в ТОЗИ подфорум.

Да почерпя - ЛИбоФта има рожден ден!  Heart Eyes

# 260
Не ,Винъс ,не прозвуча грубо ,а глупаво и необмислено.Първо не съм твърдяла ,че нетрябва да се пият витамини и минерали .Мисълта ми беше за хранителните добавки  както и предозирането на витамините и минералите.
А ето тука една статаия ,в която се казав ,че витамините никак не са полезни дори могът да имат фатални последствия
http://www.dnes.bg/health/2008/04/17/vitaminite-mogat-da-dovedat-do-smyrt.50491
Виж сега ,Винъс ,не те подценявам ,но образован човек като теб ,интелигентен ,би следвало да вземе тези сериозни факти под внимание.Все пак хората са правили изследвания върху това.
От мой личен опит ще ти кажа ,че ние с мъжа ми доста често си правим прочистващи диети,като караме по седмица на прясно изцедени сокчета или без да ядем.След тези диети ние се чувстваме заредени с енергия .Мисълта ми е с правилна диета и хранене можеш да си извлечеш необходимотото ти количтество витамини и минерали с които да се чувстваш добре.Но наистина темата на е за този форум.

Честит рожден ден на половинката ти cybercat  bouquet  party023

# 261
"Water soluble vitamins - such as the B group vitamins and vitamin C - cannot be stored by the body to any great extent, so if you take in more than your body needs, they are simply excreted. However, the fat soluble vitamins A and D can accumulate in the body, but pose no danger to your health if consumed within the safe upper limits indicated for them. The exception is in pregnancy, when large amounts of vitamin A may pose a risk to the developing infant."
Просто да се доуточня относно предозировката с витамини. Имала съм предвид витамин Ц че не може да се предозира.
Приятен ден.

# 262
Добро утро момичета   bouquet
Как се е намръщило небето днес .Дали няма да завали ?Да поизмие прахоляка ,и да овлажни въздуха ,че ръцете ми станаха като напукан картоф.Нищо не помага за сухотата им ,чак имам рани.
Момичета във връзка с това ,чували ли сте за черния африкански сапун ,или за Shea butter.Вие какви кремове ползвате тук  през зимата.

Снощи гледохме"District 9".Много ме впечатли филма,не по-скоро ме изненада.Действието се развива тук в Йоханесбург,мисля режисьора е южно-африканец.Хареса ми филма,но още веднъж се затвърждава мнението ми ,че киното така променя действителността ,че ти е трудно да познаеш дори мястото на което живееш.От филма оставаш с впечатление ,че Йохансбург е едно голямо гето .Дори имаше една сцена ,не забелязах добре животното дали беше магаре или кон ,но теглеше една каручка на магистралата  Joy
Мъжа ми е от 10 години тук ,аз почти от 4 ,ама такова чудо тук не сме виждали.Само веднъж ,в едно село близо до Мафикенг.Тогава мъжа ми изкоментира ,че запърви път вижда магаре ,което е впрегнато тук.

Още нещо момичета ,днес и утре на Zoo Lake ,което е близо до зоологическата градина ще се проведе Тайландски Фестивал,за любителите на тайландската култура и кухня.

Хубав уикенд имайте   bouquet

# 263
От филма оставаш с впечатление ,че Йохансбург е едно голямо гето .

Не точно.
Имаше и снимки на Ситито, което също не дава много ясна представа за Йоханесбург.
Т.е. гледаш една лъскава панорама на Ситито и в следващия момент - Тембиса.  Confused
Нямаше снимки на "нормални места", освен може би подземните паркинги, които изглеждат доста добре.  Laughing
Но филма си го бива.   Grinning

Nature Sunny

# 264
# 265
Eeeeei Samuin i cybercat....
samo zaradi vashite komentari gledah toq tup film!!!
 Twisted Evil

# 266
 Twisted Evil

Е ,всеки с разбиранията си  Laughing

# 267
 Twisted Evil

Joy  Joy  Joy

А сега де!
Това са 2 часа от живота ти, които никога няма да се върнат.

samuin, аз мисля че трябва да я компенсираме по някакъв начин.  Sunglasses

# 268
На мен ми хареса филма, има много истини и минали и настоящи проблеми, прикрити със фин хумор и сарказъм, плюс че всичко е много реалистично направено с много малък бюджет.  Peace
Все се каня много неща да напиша по засегнатите теми, но пусти бременен мързел, все не мога да се натуткам. Иначе ви чета да знаете не съм ви забравила.  Hug

# 269
Здравейте!

Извинявам се, че ви нахлувам в темата, но от известно време се опитвам да намеря едно семейство....

изтрих си поста, явно никой не ги познава, но все пак благодаря.

Последна редакция: вт, 15 сеп 2009, 21:31 от benson10

Общи условия

Активация на акаунт