Детска школа по актьорско майсторство.

• 26 435
  • 81
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Да кажа, че сега вече работят върху Емоционална памет и Вътрешно зрение и Вътрешен слух. И трите ги чух сега за първи път.

"Има външно зрение и вътрешно зрение, има външен слух и вътрешен слух. Въображението събужда у човека вътрешното зрение и вътрешния слух, а те са основата за всяко творчество. Няма ли ги някой, всуе ще се сили да „създаде" нещо, да „сътвори" ново, защото ще трябва да го види с око, което не вижда и да го чуе с ухо, което не чува, осланяйки се единствено на правила и сръчности, добити в академии и консерватории. Човекът на изкуството се ражда такъв, никакво училище не може да го създаде, а ако той се учи някъде, то това е само да дисциплинира и обиграе своите сръчности и дарования, та технически да бъде подготвен за бъдещето си творчество, което се обуславя единствено от вдъхновеното въображение, с което човек требва да се роди. Въображението, което носи в себе си прометеевата искра, не може да се купи с пари, нито да се придобие с труд. То е една чудна дарба, която събужда скрити възможности у човека и която далеч още не е проучена от съвременните психолози. Благодарение на него поетът, който е изгубил способността да говори, все още може да пише чудни стихове; и художникът, като загуби зрение, все още може да вижда вътре в себе красиви образи и чудни багри. Та нямаме ли случая с Бетовен, който ни даде най-хубавите си творби, когато беше вече съвършено глух? За него не е легенда, че в момент на творческо вдъхновение е чувал дивна музика и неисказуеми хармонии. "

# 61
  • София
Погледнете това
http://www.dksredets.com/index.php?go=teatur
Моят син ходи там, това е заниманието, което не би искал да пропуска по никакъв повод. Ние не влизаме на репетициите и не мога да кажа лично впечатление, но сега усилено подготвят пиеса и като мине премиерата ще ви пиша отзиви

# 62
Лелеее, намерих ви! Hug  Аз от няколко дена мрънкам и се чудя вече къде и кого да попитам за театрална школа. Решила съм да запиша дъщеря ми сега от 15 юни в Ариел, че ни е под носа и ми е удобно да я водя с малкия в количката. Много противоречиви са мненията, които срещнах за тях, но за съжаление нито едно не е на човек минал през школата им. Ще се радвам да чуя отзиви, ако не, самата аз ще разказвам със свои думи след като се пробваме! Wink
МОНТФИЗ ми е много неудобно като място, иначе бих пробвала там, особено след това, което чета. Ако й хареса и потръгне с радост ще зависна и аз в мол-а от догодина! Peace

# 63
Здравейте!От октомври дъщеря ми посещава театралното ателие на Илкова театър.В началото беше в "Театър в края на града" , а вече е на едно прекрасно място наречено "Островът на мечтите" в кв.Витоша.Заниманията са в събота , час и половина.Дъщеря ми чака цяла седмица съботата за да отиде на театрално ателие.Работи се върху въображението , запаметяването, изразяването , фантазията и не на последно място произношението.Г-жа Илкова е гл.асистент по сценична реч в НАТФИЗ.Театралната студия води сама.Има помощници , но само тя се занимава с децата.

# 64
  • Бургас
Ще се радвам, ако някой се включи с лични впечатления и от школите в Бургас.

# 65
Здравейте, може ли повечко информация , относно школата в "Славянска беседа " или пък тел.на ръководителя да поразпитам Simple Smile
кога ,как,какво , колко?
  bouquet

# 66
chevroleta, миналото лято синът ми ходи 1 месец в Ариел и е страшно доволен. Курсът завърши с представление на "пепеляшка" и дипломи. След това търсихме подходяща школа и за през годината и записахме в МОНТФИЗ ( те имат на различни места из София бази). Като сравнение - в Ариел е по-скоро за удоволствие, докато в МОНТФИЗ е вече по-сериозно и целенасочено. Но не се колебай за Ариел - за лятото е идеално:)

# 67
Вълничка (морска), благодаря ти за инфото!  bouquet Hug
Ще се запишем, пък после ако има интерес, пак ще питам! Peace

# 68
Много полезна тема  bouquet
Иначе, намира се на Орлов Мост точно зад спирката на тролея в посока към Университета, на Цариградско Шосе 9 се води. Входът е отстрани отляво и на звънеца пише Ян Бибиян, мисля че в другите дни нещо друго се провежда там.

Това е занималня "Ян Бибиян"  Wink

Синът ми посещава театрална студия "Бончо Урумов" при читалище "Славянска беседа". Сега подготвят представление и му е доста интересно. Групите са за деца над 8-9 г. доколкото знам.
Тази занималня ни я препоръчаха от театър " Възраждане ", мисля, че когато ходиш на представление за възрастни може там да си оставиш детето. Ние досега само детски спектакли сме гледали. Интересно звучи това, което е написала Валентина.
Иначе, преди време бях питала за актьорска школа за деца в Натфиз и направо ме " застреляха " с таксата- 400 лв. на месец, мерси. Тук има много други интересни и много по-приемливи варианти  bouquet

# 69
Не знам дали някой е писал, но искам да спомена за театрална студия "Бончо Урумов" в читалище "Славянска Беседа", тя е първата театрална студия по принцип, носят се легенди за нея в тамошните среди и определено мога да кажа, че аз като нейна възпитаничка съм много доволна, то е си е школа по животознание, покрай актьорството се учиш как се живее и да подбираш важното, да не пропускаш важните възможности и да не се плашиш от трудности, да не говорим за развиването на вкус и любов към четенето. А и читалището е в центъра, на самата Раковска и се завръзват много контакти. Учителите са страхотни, действащи режисьор и актьори, наистина място, която ще остане в сърцето на всяко дете завинаги, а ако реши и да поеме по този път със сигурност ще му е най-добрата основа, която може да се намери.
От Октомври почва новия сезон, имаме и фейсбук: facebook.com/studia.b.urumov
там може да видите снимки и да се заразите от емоцията, така да се каже.
Последната година обиколихме България по различни фестивали и спечелихме много награди с нашите представления. Simple Smile
Ако ви хванах интереса, заповядайте. Simple Smile)))

# 70
  • София
Ааа, знам я аз, обаче взимат по-големи деца, нали? Някъде след 9-10 г., мисля. Моето още няма 8. Има ли смисъл да я водя на кастинга или да си продължи в МОНТФИЗ още две години?

# 71
Ами не, имаме две възрастови групи. От 8-9 до 19-20 годишна възраст, до 14 са в малката група, а от 15 нагоре са в голямата. Малките тази година направиха много сполучливо представление. А и няма кастинг, идвате и се записвате. Аз лично не харесвам МОНТФИЗ, според мен заради мащабността си се губи това лично отношение към отделния ученик, което според мен е много важно за подобни занимания, докато при нас се създава дълбока връзка дори с учителите, стават ти като втори родители. Simple Smile
Доведете я и учителите там ще решат дали е малка, то си зависи много и от човека. Simple Smile

# 72
 Embarassed а мога ли да попитам какви са таксите? ... ако искате на лична  Embarassed

Последна редакция: нд, 05 сеп 2010, 17:59 от ves_77

# 73
Много благодаря за информацията, за Славянска беседа! Hug

А кога са заниманията и кога трябва да доведем детето, за да види обстановката и учителите?

Малките какво представление направиха и къде го играха, пред каква публика? Предполагам, че са го работили цяла година.

# 74
  • софия
Привет на всички. Дъщеря ми играе някакви роли, прави си етюди та се зачудих дали да не ходи на школа. За щастие попаднах на тази тема и ... се обърках. Тя е на 6 годинки и живеем в "Захарна фабрика" . Къде според Вас ще е най- добре за нея? Забравих да пиша, че сме работещи родители и можем да я водим след 18:30 часа и събота и неделя. Благодаря предварително на всеки, който помогне с инфо.

Общи условия

Активация на акаунт