Световна кухня – рецепти и превод 2

  • 334 524
  • 401
  •   1
Отговори
# 120
  • Мнения: 1 777
да помоля и аз за помощ!моля ви за превод от италиански-рецептата е за Баунти Crazy
http://adamache-laura.blogspot.com/2009/02/bounty-bars.html
Мисля че тези са същите

http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,3103.msg97344.html#msg97344

# 121
  • Мнения: 41
в  горния ляв ъгъл има преводач и на френски и на английски newsm44  а публикуваната рецепта е на румънски

# 122
  • Canada
  • Мнения: 139
Pety,същите са.Благодаря ти! Hug
Redseaто има преводач,ама кой да го види!?Аз само баунтито видях и до там Mr. Green

# 123
  • Мнения: 41
 Simple Smileказах го за да те улесня-просто предположих ,че не си обърнала внимание

# 124
  • Варна
  • Мнения: 945
Момичета първо да ви поздравя за страхотната помощ, която оказвате  smile3525
Много моля някоя от вас да ми преведе тази рецепта - http://www.foodnetwork.com/recipes/food-network-kitchens/peanut- … recipe/index.html
Предварително благодаря   bouquet

# 125
  • Мнения: 1 777
Момичета първо да ви поздравя за страхотната помощ, която оказвате  smile3525
Много моля някоя от вас да ми преведе тази рецепта - http://www.foodnetwork.com/recipes/food-network-kitchens/peanut- … recipe/index.html
Предварително благодаря   bouquet
Квадрати с фъстъчено масло

бисквитен блат:
1/2ч.ч.безсолно масло
1/4ч.ч.захар
1/3ч.ч.какао
1голямо яйце разбито
1 3/4ч.ч. трохи от грахамови бисквити
1ч.ч. подсладени кокосови стърготини
1/2ч.ч. нарязани на ситно обелени бадеми

фъстъчено масления пълнеж:

1/3ч.ч.безсолно масло
1/3ч.ч. фъстъчено масло
1/2ч.ч.пудра захар


шоколадова глазура:
114гр. шоколад нарязан на парченца
2с.л.масло


В тавичка(20на 20 см) постиламе фолио,като оставяме по -дълго отстрани.

За бисквитената основа;
На водна баня слагаме маслото да се разтопи и след това слагаме какаото и захарта.
Разбъркваме и добавяме яйцето.Бъркаме непрекъсната около 6 минути докато се сгъсти.
Махаме от котлона и добавяме трохите ,кокоса и ядките.Размесваме добре и изсипваме сместа в приготвената тавичка .
Притискаме хубаво по дъното.

за фъстъчено масления пълнеш:
Разбиваме с миксер маслото ,фъстъченото масло и захарта.След като сме разбили го разстиламе върху бисквитения блат.

За глазурата:
На водна баня разтопяваме шоколада с маслото.Бъркаме докато се получи гладка смес.
Оставяме малко да изстине и след това разстиламе върху масления пълнеж.Замръзяваме за 30 минути.
Изваждаме от фризера и оставяме 5 минути преди да сервираме.
Вадим от тавичката с поможа на оставеното дълго фолио и поставяме на дъска за рязане.Режем ц остър нож.


# 126
  • Варна
  • Мнения: 945
Pety голямо благодарско   bouquet

# 127
  • Мнения: 293
Може ли да помоля рускоговорящите с превод на това: Благодаря!   bouquet
Кутабы с мясом: http://www.liveinternet.ru/users/ewel-i-na/post102237028/

# 128
  • Мнения: 22 867
Може ли да помоля рускоговорящите с превод на това: Благодаря!   bouquet
Кутабы с мясом: http://www.liveinternet.ru/users/ewel-i-na/post102237028/

nela_66 , виж междувременно тая рецепта за кутаб, сега ще преведа и твоята.

Ето рецептата:

пшенично брашно
вода
кайма
лук
сол, пипер
лавашане (някаква смес, приготвема от кисели джанки)
Месото се смесва със смляния лук.  Добавят се сол и чер пипер на вкус.Добавя се  лавашана-та,  предварително смесена с вода, може да се добавят зрънца от нар. Омесете тесто от брашното с топла вода и щипка сол. Направете малко топчета, около 70-100гр. Сложете ги на кърпа, покрийте с целофан/фолио и друга кърпа. Оставете да починат 5-10 минути.
От топче разточете тънък кръг с диаметър 1 метър. Вземете чиния с диам 19-20 см. И с нея изрежете кръгчета. Върху тях на едната им половина сложете кайма и покрийте с другата половинка, да се получи полумесец. Слепете краищата.
Кутабите се пържат в нагрят тиган или сач без мазнина. Сервират се със сумах/к/  сол или зрънца от нар.

Сумак ( Rhus coriaria )Това са плодовете на див храст, растящ в Средиземноморските области, основно в Сицилия и южна Италия, и части на Средния изток, главно в Иран. Подправката е съществен елемент в арабската кухня. Плодове се са малки, закръглени в диаметър около 5 мм, черно кафяви на цвят. Обикновено се изсушават се и смилат до прах с пурпурночервен цвят. Вкусът е кисел, фруктов и леко стипчив.
 Сумак е много популярен в Турция и Иран, където смлените плодове влизат в състава на смесите за дюнер кебап Използва се и за подправяне на ориз. Смесен със лук, често се употребява за разядка Влиза заедно с мащерката в състава и на йорданската смес от подправки – zahtar

Стъпка по стъпка

Последна редакция: пт, 08 яну 2010, 14:47 от labrex

# 129
  • Мнения: 293
labrex , много благодаря за бързия отговор!  Hug   bouquet Изглеждат мнооого вкусни!  Heart Eyes

# 130
  • Мнения: 22 867
labrex , много благодаря за бързия отговор!  Hug   bouquet Изглеждат мнооого вкусни!  Heart Eyes

nela_66 , наистина са много вкусни, на мен ми е по-лесно от малки топчета тесто да разточвам малки кръгчета, вместо еднометров, но ако точиш - няма да ти е проблем. Вкусни са с всякаква плънка и стават бързо.

# 131
  • Мнения: 690
Харесах си кекс  - Ricotta Cake Crazy
http://allrecipes.com/Recipe/Ricotta-Cake/Detail.aspx
Интересно въпросното сирене Ricotta какъв вкус придава на кекса? Къде мога да го открия? На мен ми прилича на нашето бяло салумурено LaughingИ дали си заслужава да пробвам? Много въпроси станаха...
http://www.caviarrusse.com/specialty/medium/ricotta.jpg

# 132
  • Мнения: 1 777
Харесах си кекс  - Ricotta Cake Crazy
http://allrecipes.com/Recipe/Ricotta-Cake/Detail.aspx
Интересно въпросното сирене Ricotta какъв вкус придава на кекса? Къде мога да го открия? На мен ми прилича на нашето бяло салумурено LaughingИ дали си заслужава да пробвам? Много въпроси станаха...
http://www.caviarrusse.com/specialty/medium/ricotta.jpg
Рикотата прилича на извара ,но не е солена.Разгледай рецептите на Лабрекс ,мисля че има подобен сладкиш. Simple SmileТози който си дала е с готова смес и не знам дали се продава в БГ такава.

# 133
  • Мнения: 22 867

И аз си харесах едно испанска красота, ако може някой да преведе или поне да напише мнение струва ли си да се прави.  bouquet

HORNAZOS DE JUEVESLARDERO
Ingredientes (para 5 ó 6 docenas)



Huevos, 1/2 docena (para la masa)
1 docena de huevos cocidos (para adornar)
1 huevo para dorarlas, apunto de nieve la clara
Levadura de pan (1/2 pastilla)
Raspadura de 2 limones
3 kilos de harina
1/2 litro de aceite caliente
1 litro de leche hirviendo
1 Kilo de azúcar
Anises de colores
Almedras peladas, nueces u otros frutos secos
Mercromina o tinte de colores

Preparación

Para la masa:
Es muy importante que el aceite y la leche estén muy calientes, así será más fácil hacer la masa. Podemos ponerlos a calentar mientras vamos preparando la masa. Para elaborarla, primero se baten los huevos. Lo mejor es que empecemos con las claras que se pondrán a punto de nieve, luego añadimos las yemas y seguimos batiendo. Después añadimos el azúcar y batimos.
Se deshace la levadura en un poco de agua y se incorpora. Batir todo hasta conseguir una masa.

Entonces se añade la harina y la leche hirviendo. Se amasa todo bien y se va incorporando poco a poco el aceite caliente para que se vaya introduciendo en la masa.

Para dar la forma:
Cuando tengamos una masa consistente, vamos quitando unos trozos a los que daremos forma de bolas y los dejamos en las llandas hasta que crezcan (fermenten) y alcancen el doble de su tamaño. Entonces aplastamos y extendemos las bolas, dándoles una forma elíptica. Ya tendremos la base del hornazo. (Hay que reservar un poco de masa para la decoración final).

Para adornarlos:
Para conseguir la mejor textura para las almendras es mejor prepararlas nosotros mismos: debemos ponerlas en una cazo con agua y dejarlas hervir hasta que podamos quitar la piel con los dedos. Una vez peladas las vamos pinchando en la masa, considerando que luego habrá que alternarlas con los anisillos y los fideos de colores.
Para terminar, hay que colocar un huevo en el centro. Los más típicos son los rojos, que se consiguen cociendo los huevos con un poquito de mercromina, aunque podemos utilizar otros tintes de más colores. Para que se agarren mejor a la masa del hornazo, les pondremos unos rollitos pequeños de masa haciendo una cruz y... ya está.

Se meten al horno hasta que adquieran un tono dorado. Una vez cocidos se pintan con un poco de agua (para que agarre el azúcar), se huntan de azúcar y se colocan los anisillos de colores.

# 134
  • Мнения: 690
Харесах си кекс  - Ricotta Cake Crazy
http://allrecipes.com/Recipe/Ricotta-Cake/Detail.aspx
Интересно въпросното сирене Ricotta какъв вкус придава на кекса? Къде мога да го открия? На мен ми прилича на нашето бяло салумурено LaughingИ дали си заслужава да пробвам? Много въпроси станаха...
http://www.caviarrusse.com/specialty/medium/ricotta.jpg
Рикотата прилича на извара ,но не е солена.Разгледай рецептите на Лабрекс ,мисля че има подобен сладкиш. Simple SmileТози който си дала е с готова смес и не знам дали се продава в БГ такава.
Вярно, че е с готова смес. Иначе погледнах рецептата на Лабрекс, добра е Peace
Сега си харесах кекс с моркови и портокалови кори. Интересно нещо са кексовете с моркови, жалко, че повечето са с глазура (frosting).
http://amerrierworld.wordpress.com/2007/10/10/carrot-cake/

Общи условия

Активация на акаунт