Световна кухня – рецепти и превод 2

  • 334 537
  • 401
  •   1
Отговори
# 135
  • Мнения: 1 777
Не е задължително да се слага глазура на кексовете с моркови.Тук във форума има доста рецепти за кексове с моркови.

# 136
  • Мнения: 1 236
Интересно нещо са кексовете с моркови, жалко, че повечето са с глазура (frosting).


Вместо глазура сложи обикновен маслен крем - масло и пудра захар разбити до бяло, много отива на морковения кекс. Още по-хубаво става като го разрежеш на два пласта и сложиш от масления крем и вътре, и отгоре, съвсем тъничко, 1\3см е достатъчно.   chef

# 137
  • Мнения: 414
За много години момичета Simple Smile
да помоля за превод на технологията на тази рецепта
Благодаря предварителнно
http://joyofbaking.com/candy/Caramels.html

# 138
  • Мнения: 293
За много години момичета Simple Smile
да помоля за превод на технологията на тази рецепта
Благодаря предварителнно
http://joyofbaking.com/candy/Caramels.html

От същата страница това и това ми изглеждат много вкусни  Laughing Ако ви се превежда... моля ви...  Flutter , че наближава моя рожден ден и искам да приготвя нещо такова вместо торта.  Grinning

Labrex,в събота правих Кутабы с мясом. Невероятна вкусотия! Чакам другата събота да направя пак, само за тях мисля.  Laughing

# 139
  • Мнения: 22 867

Labrex,в събота правих Кутабы с мясом. Невероятна вкусотия! Чакам другата събота да направя пак, само за тях мисля.  Laughing

nela_66, поне досега всички, които са ги опитвали, са във възторг от тях, наистина са вкусотия!  bouquet

# 140
# 141
  • Мнения: 41
За много години момичета Simple Smile
да помоля за превод на технологията на тази рецепта
Благодаря предварителнно
http://joyofbaking.com/candy/Caramels.html


Рецепта за карамел

продукти
1 1/5 (360 мл) високомаслена сметана за разбиване
1 чаша(200 гр) бяла захар
1 чаша (200 гр) светло-кафява захар
2 ч.л. сол
2 ч.л. ехстрат от ванилия

начин на приготвяне

Намазва се тавичка 20х20 с краве масло.
На котлон загрят до умерена температура се поставя  средно голята тенджера с дебело дъно в която са смесени сметаната,захта и солта.Разбърква се добре с дървена лъжица   и се оставят да заврят като  от време на време отново се разбърква.Когато сместа заври с четка( да се ползва четка която издържа на високи температури)  потопена в топла вода се изчистват стените на тенжерата от  кристалите които може да са образувани. В сместа се поставя кухненски термометър за
бонбони и  се оставя да ври докато стигне 118  градуса по Целзий. Ако отново се образуват кристали процедурата с четката се повтаря. Тенжерата се маха от огъня и се добавя ваниливия екстрат.Разбърква се добре и се изсипва в приготвената тавичка . Оставя се изстине- поне 8 часа или цяла нощ.С остър нож намазан с ароматно олио(шафраново) с трионовидни движения се нарязва на квадрати или правоъгълници.Тези карамел може да се съхранява при стайна температура- като между редовете се постави восъчна хартия- за няколко дни. Карамелът може да се ползва за   подарък, особено когато парчетата са увити във восъчна хартия или целофан.

# 142
  • Мнения: 41
За много години момичета Simple Smile
да помоля за превод на технологията на тази рецепта
Благодаря предварителнно
http://joyofbaking.com/candy/Caramels.html

От същата страница това и това ми изглеждат много вкусни  Laughing Ако ви се превежда... моля ви...  Flutter , че наближава моя рожден ден и искам да приготвя нещо такова вместо торта.  Grinning


Nanaimo Bars
продукти за долния пласт
1/2 чаша -113 гр  безсолно краве масло със стайна температура
1/4 чаша -50 гр. - захар
1/3 чаша-30 гр.- неподсладено какао
1 разбито яйце
1 ч.л. истински екстрат от ванилия
2 чаши  (200 гр.) трохи от бисквити от пълнозърнесто брашно(трябва да са от твърди бисквити)
1 чаща настърган кокос
1/2 чаша (50 гр.) орехови ядки- едро нарязани

ПЪЛНЕЖ
1/4 чаша (56 гр.) безсолнокраве масло със стайне температура
2 - 3 с.л. мляко или сметана
2 с.л. нишесте или ванилов пудинг на прах

1 / 2 чаена лъжичка чист екстракт от ванилия

2 чаши (230 грама)захар или пудра захар

ЗА НАМАЗВАНЕ
4 унции (115 грама) semisweet шоколад, нарязан
1 супена лъжица (14 грама) неосолено краве масло


Намажете тавичка с размери 23х23 с краве масло

Долният слой: В тенджера на слаб огън се  разтопява маслото. Разбърква се със захарта  и какаото на прах и след това постепенно се прибавя разбитото яйце. Бърка се непрекъснато  докато сместа се сгъсти (1 - 2 минути). Отстранява се от огъня и се добавя  ваниловия екстрат,трохите,
 кокоса и орехите.Сместа се изсипва в приготвената за целта тавичка и с притискане се изравнява.Оставя се да изстине докато стане твърда.
ПЪЛНЕЖА
Смиксера разбийте кравето масло и постепенно добавете останалите продукти.Ако сместа е много гъста за мазане добавете малко мляко.Намежете върху бисквитената смес и поставете за да се стегне в хладилника.

НАЙ-ГОРНИЯ СЛОЙ
На водна баня разтопете шоклада и кравето масло.Намажете сладкиша и оставете в хладилник.
За да не се начупи шоколадовото покритие при рязането се изважда предварително от хладилника
Labrex,в събота правих Кутабы с мясом. Невероятна вкусотия! Чакам другата събота да направя пак, само за тях мисля.  Laughing

# 143
  • Мнения: 293
redseaHug  много, много  благодаря за превода!  Hug  bouquet

# 144
  • Мнения: 41
За много години момичета Simple Smile
да помоля за превод на технологията на тази рецепта
Благодаря предварителнно
http://joyofbaking.com/candy/Caramels.html

От същата страница това и това ми изглеждат много вкусни  Laughing Ако ви се превежда... моля ви...  Flutter , че наближава моя рожден ден и искам да приготвя нещо такова вместо торта.  Grinning


i drugata sas stafidi

Масленки със стафиди

ПРОДУКТИ
1 чаша (226 грама) краве масло със стайна температура
1 супена лъжица чист екстракт от ванилия
1 чаша (120 грама)  захар може да се ползва и пудра захар
2 1 / 2 чаши (325 грама)  брашно
1 / 2 чаена лъжичка сол
2 чаши (260 грама), тъмни стафиди

ГЛАЗУРА
1 голямо яйце- разбито


 НА4ИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Затопля се фурната предварително на 180  градуса Целзий.Намaзва се тавичка ( с размер 23смх23 см.) с краве масло или олио.
В купа с миксер се разбива кравето масло  и ваниловия екстрат докато станат на пухкав крем.Добавя се захарта и продължава да се бие докато сместа стане светла и пухкава.В отделна купа се разбърква брашното със солта и постепенно се прибавя към масленната смес докато се получи тесто.Топката се разделя на две части като едната е малко по-голяма.По-малката топка се разстила върху дъното на тавичката така , че да го покрива изцяло (прави се с пръсти или с  лъжица).Стафидите се поръсват върху тестото и леко се притискат.Другата част от тестото се натрошава с пръсти на трохи върху стафидите и се притискат леко.С помоща на четка разбитото яйце се намазва върху трохите.С вилица се надрасква повърхноста с декоративни мотиви.
Пече се около30-40 минути или докато  придобие лек златист цвят.Изважда се от фурната и се оставя да изстине след което се нарязва на правоъгълници с размер 2.5х7.5 см.

# 145
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 608
И аз моля за превод на тази рецепта :

http://joyofbaking.com/PoundCake.html

# 146
  • Мнения: 293
redsea , отново много, много благодаря за превода и на втората рецепта!  newsm51 newsm51 newsm51

# 147
  • Мнения: 41
И аз моля за превод на тази рецепта :

http://joyofbaking.com/PoundCake.html

Паунд кекс

Рецептата за този кекс е много стара.Паунд е мярка за тежина равна на 453,59 гр. Оригиналната рецепта е била от 1 паунд бутер+1 паунд брашно+1 паунд захар+1 паунд яйца.

ПРОДУКТИ
1 3/4 чаши (230 грама) кексово брашно, пресято

2 ч.л. бакпулвер

1/8 ч. л. сол

1 чаша (226 грама) неосолено краве масло със стайна температура

1 чаша (200 грама) фина или пудра захар

4 големи яйца със стайна температура

2 супени лъжици чист екстракт от ванилия

настъргана кора от лимон или портокал (по избор)

Забележка: За да направите   захарта  фина  смелете я с кухненския си процесор

Загрейте фурната на  177 градуса по Целзий и сложете решетката по средата
във фурната.
Продълговата форма за кекс (размери 23х13х8 см.) се намазва с бутер или олио и
  на дъното се слага хартия за печене която също се намазва с масло.

В голяма купа се смесват брашното,солта и бакпулвера и се пресяват два пъти.

     В отделна купа  бутерът се разбива на крем като постепенно се прибавя захарта - бие се докато се получи бухнала светла кремообразна маса(отнема около 5 минути).
    Яйцата се прибавят 1х1 като всяко следващо се прибавя едва след като предното е било поето изцяло . Сместа може да заприлича на пресечена ( това да не ви безпокои ще се оправи като добавите брашното).
     Добавете ванилията и кората от лимон(ако сте решили да ползвате) бийте до получаване на еднородна маса.Прибавете брашното и бийте докато се поеме изцяло от маслено-яйчения крем. Изсипете във формата за печене на равен слой.
     Пече се около50-60 минути докато   придобие златисто-кафяв звят и след проба с дървен шиш, шишът излиза чист.
     Формата се изважда от фурната и се оставя за 10 мин да се охлади.
     Кексът се изважда от формата и се оставя да исзтине напълно.
     Поднася се топъл или със стайна температура.
     запазва се няколко дни като се увие добре.
     Може да се замрази за месец.

# 148
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 608
redsea , благодаря ти  bouquet!

# 149
  • Мнения: X
И аз имам огромна молба за превод на ето тези рецепти:

Quarktorte mit kirschen
10 stucke
2 eigelb mit 100 g apfeldicksaft,4 EI biobin und 1 spritzer zitronensaft verruhren.250 g magerquark und 150 g schmand unterruhren.2 steif geschlagene eiweib unterheben.Den Boden einer gefetteten springform (18 cm durchmesser) mit 50 g gemahlenen mandeln ausstreuen und die masse daraufgeben.150 g entsteinte frische kirschen auf die Quarkmasse geben und etwas eindrucken.Im ofen bei 200 'C (umluft 180'C) etwa 1 stunde bachen.In der form abkuhlen lassen.



Schokoladenpudding
20 g schokoladenpuddingpulver mit 1 EI fettarmer milch anruhren.
350 ml fettarme milch erwarmen und das angeruhrte puddingpulver darin unter ruhren aufkochen. Etwas abkuhlen lassen.Den noch warmen pudding mit 250 g magerjpghurt ind 10 ml rum verruhren und mit 1EI zucker suben.

Много благодаря предварително!     bouquet     

Общи условия

Активация на акаунт