СЕПТЕМВРИ"09 - 21

• 10 929
  • 301
  •   1
Отговори
# 180
Ако си в майчинство ти ги плаща държавата,а в болнични-работодателя.

# 181
  • Габрово
Абе и аз не знам вече какво става...
Няма и 3 години не бях в Бг и сега въобще не съм в час нито със закони, нито със здравната ни система, но по принцип майчинство не съм получавала никакво при условие, че не съм раждала Алекс тук и си мислех, че значи въобще не се водя по майчинство Rolling Eyes Ми то тогава може и стаж да ми върви, а аз да не знам Grinning

# 182
по принцип здравните осигуровки  се  ако работиш на трудов договор се плащат от работодател.Ако учиш редовно обучение се плащат от дърйавата.В други случаи се вои самоусигоряване и сама трябва да ги плащаш.
Аз искам да попитам-разбрах че са нормални тезо болки ниско доло заради нарастващата матка,плацента и бебе.А какво представляват болите при контракция и как да ги различим от болките на нарастващата плацента?

# 183
Добро утро!
ДНес изпреварих всички в офиса и реших, че докато си изпия кафето мога да ви обърна нужното внимание.
За болки нищо не мога да кажа, закото никога не съм имала, съответно не съм се интересувала  Embarassed Но силно се надявам и ви го пожелавам от цялото си сърце - всички майчета скоро да се похвалят, че освен радостта от бременността друго не изпитват  Hug
Гледам хвалите се с нови дрехи и сандалки, аз май вече си накупих каквото трябваше, сандалки си имам от миналата година... Последно от ония дни се обзаведох с дав чифта дънки от продавалника, много съм доволна, защото това е сигурно шестия ми опит да уцеля дрехи, и втори успешен  Mr. Green Едните са тънички, с някаква странна огромна платка отпред и ластик на кръста, смятам, че спокойно могат да се носят и до 10 месец даже  Joy За първи път виждам такъв модел, но са страшно удобни и седят супер. А другите са по-плътни, със стандартна платка. Обаче оня ден се сварих в тях. Това сауна-белтовете нищо не важат пред двойната бременна платка  hahaha Но си ги оставих, все пак все ще има по-хладни вечери, в които да ги облека. Пък и след раждането няма да се стопим като с магическа пръчица, ще си ги нося и тогава, защото са много готини, и като модел, и като плат.
За килата - хич не знам колко съм качила, другата седмица ще ходя, пък да видим. По мои изчисления са може би около 6-7, но е напълно възможно и да са повече. Да ви кажа не се стряскам особено, в крайна сметка аз съм с такава структура, че всеки грам ми се лепи, винаги съм се ограничавала, така че сега наваксвам. Като ми се яде - ям. И без това сигурно ще ми е последното неконтролирано ядене в живота  Mr. Green
Кръвното ми по принцип е ниско - 90/60, сега е станало 100/70. И през миналата бременност беше така, после си се върна в нормално положение.
А сега да ви се оплача. От два дни ми се подуват глезените. Направо изпаднах в потрес. Никога през живота ми, включително и през миналата бременност (която пак беше по същото време) не са се подували. Аз нямам кой знае каво самочувствие за красавица, глезените ми са единственото нещо, което наистина е хубаво на фона на останалата част от мен.  Laughing И сега като ги видях направо ми се дорева. Ако трябва да изкарам още 4 месеца така ще умра, честно ви казвам. Иначе краката не ме болят, но видът съвсем не е това, на което съм свикнала.
Приятно прекарване днес по сватбите, момичета, направо ви завиждам, така ми се ходи и на мен... ама не ми остана неженена приятелка... Ще чакам сестра ми, която планува сватба догодина по някое време...
Ох, да мине и днешния ден, тая седмица ми се стори безкрайна... на фона на миналата... С нетърпение чакам да мине още месец, та да изляза малко в отпуска. После си мисля да работя, поне до средатана овгуст, ако положението позволява - и до края. Понеже си имам почти всичко от Невена не ми трябва много време, за да се подготвям за новото бебе, а по цял ден вкъщи бих полудяла. Пък и в офиса има климатици  Mr. Green Жегите и блъскането по гредския транспорт го преживях веднъж, ще го преживея и сега. Миналия път престанах да работя 2 седмици преди термина, за което време вкъщи лепнах 4 кила, защото маршрутът ми се ограничаваше до диван-хладилник-диван.  #Crazy
Оставям ви, че колегите дойдоха и ще трябва да се захващаме за работа...
До скоро!  Hug

# 184
  • София; Дружбето
При подготвителните контракции не трябва да има  болка. Само стягане на корема - става твърд и се напряга.
Аз мисля да изкарам дребната докато е хладно, че подозирам на обяд жега Rolling Eyes

# 185
Добро утро, момичета! Simple Smile

На всички мами, които днес ще работят лек и ползотворен ден.  Hug
Нашите шефове ни пощадиха и няма да отработваме празниците от миналата седмица. Много съм доволна, след малко ще излизам навън, че не ме свърта в къщи и ми се разхожда.
На сватбарите днес весело изкарване. И около нас се заформят няколко сватби това лято и дано съм в добра форма, че да можем да отидем. Simple Smile

Киара, голямо шоу правят тези от цирк Балкански. Аз не обичам да ходя на цирк, но мои по-млади колежки бяха ходили наскоро и много ентусиазирано разказваха колко интересно е било. Така че със сигурност много ще се забавлявате. Дано и на детенцето му хареса. Simple Smile

Относно болките, и аз имам ниско долу в дясно от време на време. Последните пъти се пявяват се като походя по-интензивно сякаш. Не съм сигурна и дали там точно не прави извивка дебелото черво и като се позапека, дали болката и тежестта не идват от това точно.  newsm78

И краката ми отичат от 3 дни. Първият ден реших, че съм прекалила със солта и затова така. Ама не знам дали е само от това. Мисля да започна да ям безсолно, пък да видя дали ще ми размине. И тази сутрин са ми леко подути краката и стъпалата ooooh! Ако така ще е и до края, направо не знам как ще я карам. А то и сега нося номер 39-40 и на скромната височина от 160. Ако мина на 41-42 номер обувки то все едно с плавници да ходя.  ooooh! ooooh! ooooh! Това ми е най-големият кошмар, дори по-голям от качването на килограми.  Blush
То не че килограмите не са ми проблем и на мен.  Embarassed
Сега не смея да се кача на кантара, че очевидно с това подуване задържам вода и не искам да се отчайвам като видя с колко ще хвръкне показанието на кантара.
Направо се замислям дали да не започна някакъв вид диета или режим - без много лишения, но все пак да се огранича в разумни граници.  newsm78
Ох, така, оплаках се.  Joy

Някоя от вас дали е виждала по магазините бяла права поличка(малко под коленете) с широка ластична платка за бременни? Много ми се носи такава поличка. За всяко лято имам по 1-2 бели поли. Сега не ми стават, а ми се носят.  Grinning

Лек и слънчев ден на всички и до скоро.  Hug

# 186
Добро утро!Много горещ ден се очертава днес.Още сутринта в 7.30х,като водех детето на училище беше доста топло,а незнам за п                                                                                                                                                                                                                                                  о-късно.                                                                                                                                                      REFRESH,такива полички гледах в каталога на conti, и аз си харесах една такава,имат различни цветове.Наистина са хубави,аз също нося такъв модел поли.За сега ще приключвам,че трчябва да посрещна детето от училище.Хубав ден!                                                                                                                                                                                                                                                         

# 187
Ох,извинете за хаоса в писанията ми,но нещо стана.

# 188
  • София
Добро утро мами!   bouquet
Много странно време днес, аз като тръгнах валеше дъжд и беше студено, затова си обух затворени обувки и чорогащник и сега направо умирам от жега, мисля на обяд да ходя и да си купувам някакви джапани по спешност, че няма да издържам така до вечерта  Crazy
Иначе се разбрахме с колегите да си тръгваме по-рано, щото шефа го няма и така ли иначе никой няма работа днес...Аз си подреждам бюрото в момента  Rolling Eyes
А, да ви се похваля, мисля че си реших проблема с ходенето по голяма нужда  Mr. Green , от 2 дена ям сутрин флейкс (Келогс - с сушени плодове и ядки, мноооого вкусни) и се оказа, че това помага страшно много, вече ходя редовно до тоалетната  Blush и не се чувствам толкова подута  Peace
И както вчера се оплаквах за хората в градския транспорт, снощи се случиха чудеса: една жена ми отстъпи мястото, не можах да повярвам! И беше толкова мила, даже ми обясни как ще сядам до отворен прозорец и няма да ми е много топло  Shocked А още по шокиращо е, че тази сутрин същото нещо се случи пак  Shocked Явно са останали и свестни хора, не всичко са изроди.

# 189
  • София
Здравейте!
Честито на всички сдобили се с нови дрешки, и аз смятам днес или утре да пообиколя магазините.
Добре дошли и на новите мами, спокойна бременност ви желая.

Аз вчера бях на ЖК, мъжът ми за първи път влезе с мен в  кабинета, много мило ми стана че дойде. Доктора доста обстойно прегледа бебчо и каза че няма смисъл да ходя на фетална морфология, защото видя всички органи. Има малък проблем - увеличение на бъбречните легенчета, едното при норма 6 е 8,2, а другото 6,3. Но каза да не се притеснявам, не е някаква аномалия и се надява бебето само да го преодолее, и това е нещо което ще следим задължително от тук до края на бременността.В крайна сметка ако не го преодолее бебето, като се роди му се правело операция, но да не се стряскам, тя била по-скоро като козметична, все едно бемка да ти махнат. Така ми обясни, след един месец пак съм на преглед. Не можа да се види пола, защото беше седнало по турски, но каза че това увеличаване на легенчетата се наблюдавало при 80% от момчетата, та има съмнение за момченце. Моето шесто чувство отначало си е за момче, мъжът ми съответно много се зарадва, нищо че не е потвърдено. Като се прибрахме от прегледа толкова възторжено обясняваше на всеки какво е видял, какво е казал лекаря ....  Grinning
Иначе за килограмите, аз съм качила 7 от началото и сега съм 54.

Приятен ден на всички!

# 190
Здравейте момичета!
И аз се навлякох доста сутринта и сега бера душа   Sad Ама валеше дъжд и със сандали щях да стана като мръсно цигане. Не че като е сухо не си мия краката по два пъти през деня  Simple Smile
Сутрин и аз усещам болки ниско долу, но в крайна сметка се оказва, че трябва по най бързия начин да стикна до тоалетната, че ще стане беля.  Embarassed Та вече установих, че няма нищо притеснително.
Малибу не мога да си представя за какъв модел пола ми говориш, но в магазин Калиопа в МОЛа имаше бели ленени поли и то на прилични цени. Кофтито при мен е, че тези, които са по принцип до коляното на мен са ми до средата на глезена  Sad Харесах си една дълга рокля с презрамки, на цветя. Жената вика "Ще я подкъсите". Аз като гледам май ще трябва да режа 20 см. Реших да я облека и голям смях - цепката от страни ми е почти до талията и циците отвън  Joy Това обаче няма преправяне. Като ги шият за жени 1.80  #Cussing out
Весело изкарване на сватбарите!

# 191
Здравейте мили дами, отдавна не съм писала, но ви чета.
Да се похваля и аз ще си имаме момченце stork-boy newsm44
Толкова се вълнуваме, че вече купихме количка и не само-докато ни я опаковаха-очите ми останаха по една лиулка и...взехме и нея Simple Smile . При вас така ли е? Копували ли сте нещо?

Приятен уикенд пожелавам на всички ви Hug

# 192
Момичета, качих снимки в новото албумче. Вече може да ме видите и на сватбата  Simple Smile

# 193
А къде е този албум? Аз като кликна на албума на първа страница, виждам само великденския.

# 194
  • София; Дружбето
А къде е този албум? Аз като кликна на албума на първа страница, виждам само великденския.
Трябва да се логнеш, за да видиш другите

Общи условия

Активация на акаунт