НОРВЕГИЯ - слънчева и цветна тема №35

• 19 357
  • 293
  •   1
Отговори
# 165
Махнах модерните  баби...явно не са за тази тема... Rolling Eyes Кой се смял ..смял... Whistling

Последна редакция: сб, 06 юни 2009, 21:22 от ЧервеноВинце

# 166
Ха, добър дан!   surpriseuu
Аз пък сега тепърва започвам с чистенето. Досега чаках да ми мине едно гадно главоболие  smile3537 и кафепих дълго и напоително. Има нещо във въздуха напоследък - тежко време е, ту вали, ту спира, но едни облаци са ми кацнали на носа и не искат да се разкарат. Нямам трърпение да се върна в България на топло.

Снощи имах социален живот - бяхме у Нарвик града голяма на един среднощен концерт, част от 3-дневен хоров фестивал. Уастниците бяха 30 хора от различни части на нашата околия. Какво да ви кажа - половината публика беше пияна-заляна в църквата, влизаха с чаши кафе и вафли и това е нещо, което на мен много ми бърка в здравето. Разбирам, че това са техните навици, но... А един "диригент" стоеше в предверието и сам си дирижираше нещо- така де, да не обърка ръцете на сцената. ooooh! Издържах първите 6 песньовки (визи някакви) и реших, че няма да се тормозя повече. То поне да беше вярно пеене...
Но пък си купих бял ленен панталон от Н&M за цели 50 пари.  Party Фук-фук. Така де, не съм капо.

Винце, ама ти си била колежка на моя маестро. Не знаех. Ще ти изпратя мобилния си на лични за да се уговорим за среща в София. На мен също ми е най-удобно след 10-ти юли.

Битърче, Честити ти нов панталон...  Flutter  и аз харесвам такива цени... Joy  Ок, пращай мобила на ЛС  Hug

# 167
  • България
 rotfImbo rotfImbo rotfImbo rotfImbo rotfImbo newsm10

Винце, колко гениално Grinning hahaha

Битър4е, аз искам на среща в България,оба4е съм здраво вързана в гадната Норвегия и няма мърдане засега  #Cussing out #Cussing out #Cussing out #2gunfire

# 168
rotfImbo rotfImbo rotfImbo rotfImbo rotfImbo newsm10

Винце, колко гениално Grinning hahaha

И  и на мен  ми ареса... Sunglasses

Последна редакция: сб, 06 юни 2009, 21:23 от ЧервеноВинце

# 169
  • България
Изтрих си негативния пост, наложих си малко цензура Mr. Green.

Последна редакция: сб, 06 юни 2009, 18:11 от norah

# 170
Да живее смоцензурата ... Joy Норче, нали знаеш, ако сме негативни в Норвегия, лошо....Негативни в България ..пак лошо...и къФ е извода..да сме позитивни, че да няма лошо!  Whistling

Живеят си добре норвежците...по-добре от хората в България.... Thinking

Последна редакция: сб, 06 юни 2009, 18:43 от ЧервеноВинце

# 171
  • България
.

Последна редакция: сб, 06 юни 2009, 22:38 от norah

# 172
А  аз  да съ поФала че ,днес имах много лека вечер! Sunglasses
 Като дойдоха една група от 40 човека в хотела,  баба и дядо и си имаха с тях  акордеонист и двама китаристи...и цяла вечер свиреха валсове и танга... newsm19 , а аз почивах и седях на бара и си лафихме с барманката и им пляскахме   Hands Clap: такава лесна събота отдавна съм нямала... Flutter

Битърче, специално за теб, като колежка... Hug  виж това малко музикално  , уникално  чудо... #Crazy Страхотна е, нали! Grinning Heart Eyes

Последна редакция: нд, 07 юни 2009, 03:06 от ЧервеноВинце

# 173
  • Норвегия
Ама на нас мод не ни трябва  Mr. Green Сами си слагаме райбера  Laughing

Аз пък си мисля, че сме се събрали за да си споделяме и доброто и лошото, всичко е опит. Разчитам на вашата преценка осланяйки се на поговорката за "пАтилото и старилото". Откровено казано, не съм привърженик на "норвежката розова мъгла" - винаги сме ок, винаги сме весели и всичко е наред. За себе си зная, че не мога да бъда притворна (на моменти не им става комфортно на ушичките, когато изразя мнение), но не мога иначе.

И друго си мисля - явно е назряла в душите на някои от нас необходимостта да бъдем откровени и да си излеем онова, което ни тормози.  Sad А това, че не споменавам напоследък позитивни неща, не значи, че не ми се случват, просто другите имат превес. Инак съм с позитивна нагласа.  Flutter

Винце, аз прочетох майтапа с бабите, но забравих да го отбележа днес по-рано. Беше си на място, ако питаш мен, веселба да става. Един приятел, който също живее тук, ми го пусна на мейла днес - явно си циркулира сред БГ общността.  Laughing

А и да не създавам погрешно впечатление - аз не съм музикант, а слушател.  Wink Съпругът ми е музикант. Един във фамилията е достатъчен.  Whistling Виетнамчето свири с такава категорична виртуозност, която е типична за азиатците - супер дисциплина и много упорит труд. Отделно идва талантът, който прави нещата още по-лесни.

Ето на, пак ме хвана логореята, ама така ми действат белите нощи.  Crazy

Хайде, със здраве и let the force be with you!  smile3540

# 174
  • Stavanger,Norway/ Varna
Ха, добро утроо Grinning

Изненада ме "доброто" утро с един "добъъъър" конюнктивит. Абе ставам в 4 сутринта и гледам така съм се обзавела, да ми завиди човек. Таа, вадя едни мити капки, дето си ги донесох от родината, капя и лягам. Ставам преди малко за работа, гледам- яяяя положението много по- розово. Ни зачервено, ни секрети, нито подуване. страшни капки ви казвам. Сега само ми щипе и смъди, нооо аз съм куче ще се оправя.  Grinning

Винска, що ги махна бабите, неможах да видя  Crossing Arms Laughing

Нора, аз пък да ти кажа, обичам да ти чета негативните постове относно Норгето, щото тогава виждам, че не съм сама. Само дето аз ще търпя и тука ще седя, щото в родината ситуацията е много по- зле. Признавам си ей на, още ми е прясно. Обаче си ми е мечта в едно далечно бъдеще, да си се завърна там и да си доживея старините щастливо. Дали ще стане, незнам, ама си мечтая  Crazy

Народе, трябва ми малко вашата преценка. Имам сериозно питане, което ме касае лично:

Мислите ли, че норвежеца харесва и би си купувал нашата балканска кухня. Ей така като тейк ъуей, както си взимат китайско, или да си похапне в обедната почивка?? Иска ми се да пусна проучване, ама незнам точно къде и как  newsm78

Отивамд а се трудя, до по- късно   bouquet

# 175
  • ride my bike...
Винце, дигна ми адреналина с това хлапе.  Simple Smile
Да се изкажа и за балканската кухня и норвежеца. Докато бях в Норвегия по стар навик си готвих наши манджи. Хазяйката се убиваше да яде и клати доволно глава. Дори кисело мляко я научих да си прави. bowuuСъщо и разни гости дето ни идваха. И аз реших, че им харесва на норвежците...После като ходихме да си пазаруваме в турския магазин се заговорихме с разни норвежци, дето си купуваха леща, щото била много вкусна и реших да разменим някоя рецепта.Та се оказа, че те само я варят...без лукче, без чушка.....и без чесънче и мнооого има харесвала Sick Та ми сринаха представите, че имат вкусови рецептори....Може и да не съм права де  newsm78

# 176
  • България
Страхотна пианистка #Crazy, което пак ме навежда на някои мисли относно таланта и неговото ранно и съзнателно убиване в някои северни места на света. но айде Wink.
Аз влязох в ролята на модератор на самата себе си, бре, голям самоконтрол имам, да му  се не види. То без самоконтрол как се издържа тук, няма как.
Боб4енка , знам аз 4е имам привържени4ки, ама не искам да придавам гор4ивина на темата.  Давам малко и нужно пояснение за тези, които ми се 4удят и не могат да разберат за какво конкретно иде ре4.
Сигурно ми се 4удите какво правя тук , след като съм недоволна и т.н. Да, аз не съм от тези,които само мърморят, без да действат. Мислех, 4е проблемът е в мъжа ми, който оставих и живях сама с детето. Но животът ми не се промени особено. Тогава си оставих цяла къща обзаведена и наредена без жал и след една ваканция и катастрофа останах в България. Бях супер щастлива две години, вси4ко си дойде на мястото. Но малкият рев за татко си, който  от инатлъци Sick не дойде да го види в България, за да ме изнуди да се върнем ние,от жал към детето. ГРУБА ГРЕШКА. Ви4ко се обърка след това, особено опитът пак да живеем заедно, Резултатът е траги4ен в момента и не мога да мръдна никъде , понеже ходил и пял тук и так как има "опасност" да замина пак . #2gunfire #2gunfire #2gunfire А детето е специално и видите ли в България няма как да вирее, ние там трева пасем #2gunfire. Оттам други събития и т.н. Аз пък не мога да  се разбера с техните методи на слагане на всеки в рамка и водя война с разни инстанции и институции. А това пък е отдавна.
Но мисля , 4е е несправедливо да мразя толкова една държава , а да списвам заедно с хора, които имат друго мнение. Откъде накъде трябва другите да ме понасят? Затова смятам да се оттегля за малко. Не ми се сърдете. Аз имам положителни слу4ки в живота си и то доста, но както казва Битър отрицателните са пове4е.
От мен скоро хубава дума няма да 4уете за Норвегия, затова млъквам. Особено в момента както съм й набрала не знам на какво би ме избило.
Аз не се махам завинаги от темата, 4ета ви , но смятам да съм сдържана и да се разписвам само ,когато не бълвам огън и жупел Blush.
А тук искам да вметна огромната си благодарност доживотно към Винцето. Ако не беше тя, не знам дали бих оцеляла след последните събития в живота ми. Как ме изтърпя не знам, само тя си знае горката. ooooh! Дори взех да мисля позитивно #Crazy, а преди бях възможно най -негативния 4овек . Самият факт , 4е съм ок сега е  благодарение и единствено на нея.   bouquet  bouquet  bouquet
Хубав ден от мен и до скоро!

# 177
Привет народе! Hug

Я, колко много сте писали... Hug Къде бяхте бе хораааа..... Joy

Бобче..бабите ги махнах, ама съм ги пуснала в темата за "Любими вицове " ... Laughing

Битърче...да ,сещам се , че мъжа ти е музикант, ама що си мислех, че и ти беше. Та си мислех, че сте фамилно.... Rolling Eyes Грешка, Седларов... Crazy И в нашето фелмъли сме така, един на семейство стига... Joy
Битърче, аз обожавам белите нощи при нас!  Heart Eyes Ако можеше да избирам..бих искала да са 10 месеца бели нощи и  само два месеца зима... Mr. Green Че таз 6 месеца зима ми идва в множко...а и ски така и не се научих да карам като хората... Rolling Eyes

Галуни...такива деца, направо ми взимат акъла.  Sunglasses Малката ми напомни, моите детски години, когато мен и аз започвах да свиря, бях на 5 годинки...ама не свирих така разбира се,  Joy

Милвич
, диригентче съм...ама по образование.  Grinning Иначе след като завърших, работих само 1 месеца, като диригент, на  практика с хор..и разбрах, че таз работа не е за мен... Crazy Друго си е да си пътуваш по турнета в Норвегия...ето това вече е за мен Joy Майка ми мемислеха за луда... Joy ама вече свикнаха, че пътувам  Wink

А за негативността, да ви кажа , че и аз ако реша да бъда негативна за Норвегия...охооо, имам и азкакво  да разказвам. Close Понякога , особено , когато става дума за чакане на документи или за  НАВ ми е идвало да... #2gunfire Ама  все гледам да не затъвам много дълго в  негативизми, че после ми е криво цял ден... Crazy А  ако знаете каква бях първата година , когато се оженихме... ooooh! 1 година не спрях да мрънкам, колко е тъпо в тази страна...как ме  изтрая моя викинг, не знам.... Thinking Колко пъти ми се е  искало да си събера багажите и да се махна ... Whistling
Ама нещо ми стана бе...почнах  много позитивни книШки  да чета,та ми се смени мозъка... Mr. Green  Та си казвам, ами  и те са хора и те душа носят...и си имат техните минуси и плюсове Joy И да ви кажа, по-лесно ми е , откато ги приех нещата. Разбрах, че не мога да променя Норвегията...тя и хората ще са си винаги такива...  Sunglasses

Ама на вас, като ви кипне от Норгето....идвайте тук и си  ги поплювайте ...за да ви олекне.  Hug

Норче, никакво махане...ши дърпам уши ... Naughty По-добре като ти е зле, да идваш и да си изкарваш навънка това, отколкото да го събираш в себе си.   LaughingМен нали си ме знаеш, гледам да се движа с РозУви Училя в Норге...иначе как ши оцеляваме тук... Wink
И аз много си те обичкам...нали знаеш  Hug Heart Eyes

Молинка, радвам се да те видя и теб...беше се изгубила Hug За какви балкони и дебнене обаче си говорите с Норка, не мога да вдяна... newsm78 Кой ще пада от балкона..и защо... Joy

Момичета, ето още едно чудо азиатско... #Crazy

Последна редакция: нд, 07 юни 2009, 14:35 от ЧервеноВинце

# 178
Здравейте и от мен ( още съм в леглото )  Hug
Нор4е не те давам да не пишеш  Crossing Arms  Naughty  Peace   bouquet
Винце,нали  дето се показва горе кои хора са във темата ,та аз съм там на балкона ама не пиша ,та се майтапим с Нор4ето 4е аха не пиша и ме е бутнала от балкона  Laughing
Снощи пак реших да изляза на дискотека  Joy                     Е незнам защо ама в 90 % от слу4аите на излизанията ми после съжалявам,или с грешни хора или на грешни места ходя а може пък и двете  newsm78
Съвсем скоро липсата на приятели ще ме хвърли не в депресия ами в болница 4ак  #Crazy Tired ooooh!
Боб4е аз няма как да дам мнение,само да кажа 4е Великан4о си ги хапваше българските ястия.
Аз ще ставам ве4е 4е ме 4акат сума ти дребни неща да върша а ехе се вижда края на неделята пак  Whistling
Приятен неделен следобед ви желая   bouquet

# 179
Много е жалко, когато човек не може да си намери мястото. Или пък си го е намерил, но не е там. Аз чета една книга за двуезичието, та там пишеше, че ин-мигрантите минават през различни фази в новата културна среда, (естествено изключват се проблеми от личен характер). Аз съм във фаза в която повечето неща в Норвегия са негативни, обаче нещата не се подобряват като си ида в България. Там комай всичко е негативно. И чакам да се прибера в Норвегия. За 3-4 седмици в България насъбирам негативизъм, който ми държи една година в Норвегия. Примери колкото щете. Стоя права, без да мърдам на улицата, чакам Кнут да прекара количката през един бордюр. Мъж се блъска в мен, толкова силно, че се завъртях и ми вдигна скандал, къде съм била стояла. Пресичам, на зебра, някой си ми крещи от колата не мога ли да се забързам. Ами мога, ама не ща. Подобни моменти, непрекъснато и постоянно толкова ми вдигат кръвното, че изобщо, ама изобщо не ми се ходи там. В общинската администрация тук били бавни, ами бавни са и то много. Ама в Бг по бързи ли са. Аз си ходя с две имена, различни в Бг и Норвегия, защото тук си смених името за 10 минути, в Бг ми трябват седмици. За пари под масата пък да не си говорим. Общо взето от двете злини, аз определено избирам по-малката. А за оплакване, хубаво е, че много хора намират тук отдушник. Аз пък гледам да се разтоваря, и да мисля за нещо весело.

Общи условия

Активация на акаунт