НОРВЕГИЯ - слънчева и цветна тема №35

• 19 386
  • 293
  •   1
Отговори
# 75
  • България
Норче ,дарлинг тук съм и скришно ви чета,ама нещо ме мързи да пиша  Tired!Но днес като ти чух гласеца и нещо живнах. Тия дни пак ще чакам хабер от теб . Simple Smile
Иначе ние тук яко скучаем. Добре, че дребана ни весели. Баща и днес я оборудва с колело и сега горката се учи да го кара,ако е като майка си бърза ще схване ,но так като гледам цяло бащичко си е и трудно ще вдене, освен ако не го яхна аз и да и проведа малко учебни занЯтия. Joy
Стягаме се за лятото ,но още се чудим кога до летим за Бг .,тия билети тая година много пари бре Crossing Arms. Тия не са ли чули за криза? Crossing Arms
  Сливке, радвам се , 4е си живнала, трябва по- 4есто да те проверявам Laughing Hug!

А Ивон е супер сладко дете , винаги готова за разговор Laughing, на кого ли се е метнала newsm78? Оба4е ако трудно вдева обезателно на татко си прили4а  Joy, то и при нас е така Wink за някои работи.

Катерина, добре си дошла при нас  bouquet , късмет ти пожелавам!

Bob4enka, ами търсете си правата, ина4е всеки може да злоупотребява с вас, много ясно Thinking..

Литиум,  те и цветята тук са увредени дори Mr. Green, като 4е ли не издържат, аз затова казвам , 4е ми е е писнало това съсипване и хвърляне на цвята. Нали са евтини и моят се олива да купува нови и нови и нови ooooh!. Скоро оба4е попадат в кофата Sad А на розата може много светло да й е дошло Joy
Сега имам една орхидея и й треперя, дано да не я съсипем. И един бамбук от Икеа добре върви Simple Smile.

Днес е Спасовден  !You have been warned Wink!

http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=2185611

# 76
  bouquet
Вашите дечица как започнаха да разбират и Норвежки?
Мен ми е голяма питанка как Емма ще се оправя в детската градина защото..тя сега не говори много НО разбира абсолютно всичко на БГ.. newsm78 Не знам как ще се оправят с учителките...

Вашите дечица как бяха? Rolling Eyes
Тук вече няма дъжд  Party Обиколихме площадките вече..и пясъчници има-моята кукла е доволна-те са по нейната част!  Laughing

# 77
 Laughing Въпросът е как ще се научат на български, поне при мен е така. Като и говоря, виждам, че ме разбира, прави каквото и кажа и т.н. Обаче казва на всичко и всички хай, първата и истинска дума, изключвам мама, папа и хай, беше ДЕН. Сочи наляво и надясно и вика ден, ден, ден. Така че норвежкия не го мисли, мисли за българския. Мамите с поголеми деца ще кажат.

# 78
  • България
Laughing Въпросът е как ще се научат на български, поне при мен е така. Като и говоря, виждам, че ме разбира, прави каквото и кажа и т.н. Обаче казва на всичко и всички хай, първата и истинска дума, изключвам мама, папа и хай, беше ДЕН. Сочи наляво и надясно и вика ден, ден, ден. Така че норвежкия не го мисли, мисли за българския. Мамите с поголеми деца ще кажат.
PeaceХехе, това е въпросът. Норвежкият се у4и лесно и бързо от малките деца, ама какво става с българския Rolling Eyes. Това трябва да те тревожи Thinking.

# 79
  • Stavanger,Norway/ Varna
Дааа, така е. Тя Йована не е мерник, защото започна градина на годинката и тогава не говореше никакви езици. Та се справя прекрасно с норвежкия. Аз пък в къщи постоянно и дрънкам на български, четем книжки, пускам и БОН- БОН, обожава ги. Абее, много занимавка трябва, ноо няма кака. Забелязах, че за една седмица в България, много дръпна с езика. Много думи научи с баба си и сега повече говори на български, отколкото на норвежки  Mr. Green Летата е България и то дъл Mr. Greenги, са много важни.

Иначе, Мишелка може да се включи по въпроса- нейното детенце наскоро започна в детска градина  Peace

# 80
Мерси момичета...
То ясно че май ще се стигне да превеждам на бабите в БГ като се върнем  Laughing
Мен ме упасяваше факта че...учителките ще й кажат komme -а тя...ще си седи на мястото и ще чака някой да й каже ела ooooh!
Поне 'Не'-то ни е близко с тяхното...аз от сега у дома започвам да я запознавам с някой 'важни' думички от ежедневието-за да свиква..в повечето случаи ме гледа...и не знае за какво става дума.. Tired Laughing Иначе..като каже някой Ha det -маха с ръчичка... Laughing

# 81

Хеххе, точно така newsm78
ние вече имаме сериозен проблем с българския. Така е прихванал диалекта от детската градина, че и майчиният му език е с този акцент.
А нито бащата, нито аз го говорим. bowuu

# 82
Не говорите на БГ ли ? Rolling Eyes

# 83
Да бе, не говорим Mr. Green Езика ми се изприщи Mr. Green Най-помагат филмчетата на бг, когато иска да ги гледа, разбира се Whistling
Преди ни отговаряше на различни езици - на мен на бг, на половинката на норвежки. От 3 месеца ходи в детски център и плямпа като за световно - даже с кратки изречения.
И кратък отчет - времето продължава да е хубаво, следващия ухажор е французин Laughing Половинката държи да я извежда той, защото аз съм била много общителна Joy и докато си говоря с майките/татковците, детето си играело с по-големи момчета Joy Joy Joy Разби ме отвсякъде! Не че ми пречи да си почина, ама не ми се мисли той какво ще прави след няколко години Joy

# 84
Хаха, Роси, разсмя ме как мъжо ти си пази щерката от ухажори.
Да се стяга той, че не един двама я очаква тази красива къдрокоска. =)

За езика - няма какво да ни питате нас.
Проблема с ушенцата на Вики му развали бг произношението, а какво остава з анорвежкото.
Не чува ясно думите и не може ясно да ги изговаря...  Rolling Eyes

Днес пак търчахме по лекари - лимфните му възли явно се бяха подули - събуди се с рев... Боляло го гърлото, после вратлето, а и по едно време взе да куцука с едното краче... Водата в ушенцата можела да причини това.
Казахме, че сме спешен случай, че малкия се измъчваше от болка и плачеше... Ама си висяхме час и половина.
Добре, че му дадох Панадол и като влязахме на прегледа вече го беше отпуснала болката...

На 12 юни е опрацията.
Дано всичко мине наред и детенцето ми най-после да почне да чува, че се измъчи милото.

А колкото до езика - оставили сме на норвежците да го учат на норвежки.
Ние си караме на бг.
Когато иска да си наложи мнението винаги се сопва на норвежки. Най-обича да казва "най" и "икке". =)
Дори насън като се стряска тях изговаря...

Пее си песнички. ПРедполагам, че норвежки. Предполагам, че и тях с грешки като на .бг, но явно не му липсва желание, което е добре.

Я разкажете как минава празнуването на 1 юни в градините.
На 3 юни има тържество в градината. Надявам се вече да е ок и да присъства.
Но нямам идея как ще протече.

# 85
Мишел, късмет с операцията и болниците. А 1ви юни в Норвегия не съм забелязала да се празнува.
Изабела пък снощи си счупи единия преден зъб. Тъпа работа. На всичкото отгоре не е и от най дивите, даже е по кротка от повечето деца. Ама ей го на. Ходихме на зъбар днес и сега ще си ходи с отчупен зъб докато падне. Зъбът, не Изабела. Много се ядосах.

Последна редакция: пт, 29 май 2009, 23:29 от Milva2003

# 86
Ходихме на зъбар днес и сега ще си ходи с отчупен зъб докато падне.  hahaha Зъбът, не Изабела. Много се ядосах.

Joy

Ох, деца... Случва се и с най-кротките да се попребият, няма как. Wink
Важното е да не я боли. Надявам се да е забравила случилото се.

Аз си приспах малчо, който явно е по-добре. Да видим след сън пак ли ще е схванат.

След това ще го помъкна да овършее пясъците, че малко радост в детската си душичка да налее.  Sunglasses

# 87
  • Норвегия
Мише, ще стискам палци за операцията. Praynig Колкото и да ти е трудно - не унивай, мисли  си как всичко ще има добър завършек. А и какви прекрасни моменти ви предстоят с новия малък член на семейството. Знам, че е лесно да се каже, но не се давай на негативни помисли. Hug

Роси, значи малката госпойца има вече фен клуб.  Heart Eyes  А тати да не се тревожи, ами да свиква. Такава е съдбата на всички "женски" татковци, моят не правеше изключение. Но зетят отдавна е минал тестовете и сега няма по-любим от него (на моменти чак ревнувам).  Whistling

mama na emma, добре дошла при нас!   bouquet

Норка, права си за вчерашния Спасов ден, аз се подведох миналата седмица по тукашния Великден... за православните обаче празникът беше вчера.

Днес е ден на национален траур в Родината... поредната черна трагедия на връх християнски празник...  Cry Вечно им царство на горките хора...  Cry

# 88
Детенцето от лимфни възли ли не може да чува? Shocked
дай Боже да мине операцията по вода!

Ох..аз като чух за тоя автобус..цялата настръхнах-такава трагедия..седиш си на улицата и за част от секундата...те няма  Sad

# 89
Бобче Laughing Помислих си аз, че е на Бриз2 миналата година бях там на сватба голям купон беше....
Мишелче много са го налегнали болестите Вики дано мине успешно операцията Praynig Мога да ти помогна с панадол сироп и нурофен сироп.... ако са ти необходими Peace

Ако пак мамите си имат проблем с българския език за дечицата в Осло има българско училище мисля, че е всяка неделя.
мама на емма
 Бях гледала едно научно популярно филмче, за бебетата и малките деца , та там казаха, че бебета разбират всички езици  Laughing Моето едномесечно бебче разбира норвежки и български Mr. Green .Когато и говорят на норвежки тя умира от щастие, а аз дори не разбирам какво и говорят Joy Joy Нито аз, нито мъжа ми говорим норвежки. Така че няма страшно по скоро ти няма да я разбираш след време,  ако не почнеш да заучаваш езика Joy Joy Joy

Общи условия

Активация на акаунт