НОРВЕГИЯ - слънчева и цветна тема №35

• 19 388
  • 293
  •   1
Отговори
# 60
Молинка, аз да обобщя ТВ лиценза, нали и аз трябва да се вредя да изкажа мнение. Момичетата са ти казали право, живееш ли под наем си си отделно домакинство, купила си си тв приемник - край, до живот ще плащаш лиценз, мърдане няма. Връзката с DVD и/или видео е, че купиш ли си подобен плеър означава, че имаш телевизор, т.е. ставаш автоматично абонат и започваш да плащаш лиценз. Хората минават през войни с НРК, ако имат вила например и искат да купят DVD, но не искат тв лиценз. Върви доказвай, че не гледаш НРК. Та по това - толкова. Пита ме за курса, ходя на обикновен АМО курс. (arbeidsmarkedkurs)
Bittersweet, ако не си мнооого запален цветарски ентусиаст просто забрави да отглеждаш цветя тук. Мнооого е къс сезона. За това аз като всеки средностатистически норвежец си купувам готови отгледани, копвам ги в земята или по саксии и готово. Всичко което го продават в магазините вирее. Иначе всичките пролетни цветя с луковици - минзухари, кокичета, лалета, нарциси стават. Бях си посяла в предната къща божури, много ги обичам, и рододендрон. Рози имам сега, от предния собственик, и stauder, те са ми хубави, много и различни цветове и никаква работа не искат  Mr. Green Ама не ме питай за името, хич ме няма по имена на цветя, риби и гъби. Имам такива stauder, които не растат високи, а само се разпространяват и цъфтят. Аз само ги подкастрям да се разпространяват в правилна посока. Ама едно обяснение дадох, чак аз не се разбрах.
Бобченка, вие със сестра ти да не сте близначки? И тази малката мишка си мисли ууффф, айди да се снимат тия тук, че да си ходя да си гледам важните неща.
Ркб, каква е тая Ривиера, какво е това чудо. Я моля, слезте при нас на земята. Много взехте да ни засенчвате с тия ривиерски разходки.

# 61
Много ведро настроение лъжа от тази цветна тема. =)
Жалко, че тук вали дъжд и усилва мрачното ми настроение /затова, Марйо, не страдай за Ословският дъжд/...

Ние вчера получихме заветното писмо от хирурга, който ще прави операцията на Вики.
Но... Чак на 12.06 имаме час, а то ще е за прегледа... Кога ще е операцията не се знае... А термина наближава.

Не ни стига това, а за капак малкия е с обрив - бяхме на спешен кабинет 2 дни подред.
Първият ден доктора му опипа лимфните възли и ни изписа антибиотик на основата на пеницилин - били му възпалени сливиците.
Същата вечер малкия се изрина.
На другия ден, друг доктор, не докосна за миг малкия, не го погледна... Само ни говори.
Взеха му кръв и кръвтта показвала, че не е скарлатина/рубеола или т.п.
Било алергична реакция.
Хоп - нов антибиотик.
Добре, че се оказа, че става за лечение при скарлатина, защото още същият ден езикът му стана малинов - ярък и на точки.
100% признак за скарлатина.
Повече не сме го водили по лекари. Сами се поставихме под карантина и така...

При последната ми среща с акушерката същата ми каза, че това е буквално последната ни среща - в 9м ще ходя само при джи пи то си...
Точно когато трябва най-обстойно да ме наблюдават?!...

Та...
Говорите за пиянството на един народ, а какво да кажем за здравеопазването му...
Полудяла съм на тема медицина и Норге...

Опитвам се да съм позитивна, да не се оплаквам, ама ми дойде малко нанагорно всичките тези притеснения и протакания...

От вчера съм в 9м и ми е малко мрачно настроението, ще прощавате...

# 62
Милва, Ривиерата ни е най-евтина от всичко друго, защото е от работата на мъжа ми Mr. Green 2 стаен апартамент в затворен комплекс в Жуан ле Пинс ( дано се чете така) е за 1000 крони на седмица, че те билетите струват повече......Е, сега сме в друг апартамент, нает от частно лице, ама пак не е скъпо, защото си имаш всичко ( имаше студена вода и кола в хладилника, като дойдохме, а и разни други работи по шкафовете...) За семейства с малки деца е перфектно. Площадката е на гърба на комплекса.....
А за да не ми завиждате - днес ни заваля на плажа! и целия след обяд е така - грее слънце и вали ли, вали..... Ама има голяяяма тераса, та не се оплаквам Mr. Green А привечер мисля да се топнем в басейна, ако не вали, че морето е още студено.......
Мишелка, хайде да не говорим за медицина, че всеки път когато си мисля че няма с какво да ме изненадат повече, и те хоп - го правят!

# 63
Здравейте от мен с готов отговор от хазяина  Laughing
Та зна4и драснал ми едно дълго писмо,където ми казва ,4е той за да не плащаме ние ,не е регистрирал тв-то в нашия хол.Но така ли ина4е оказахте се прави 4е ще трябва да си плащам  Whistling Laughing
Милва той хазяина относно това ,4е ве4е съм регистрирана като притежател на ТВ ми  каза че ,ако искам мога да продам за пред НРК тв-то на някой приятел оба4е да си го оставя в нас със риск да ме разкрият при слу4айна проверка която не ставала само със посещение но и със някакво друго устройство ( и той не знае какво е ) и дори минавали със ван около къщите пак с някакво устройство  ooooh! Laughing
Благодаря 4е сподели и за курса   bouquet
Та така, реших да не се шмекеря а да плащам  Mr. Green Laughing
Мишеле надявам се нещата при теб да се наредят скоро без неприятни слу4ки и без пове4е заболявания  Praynig Peace Hug
Ркб е поне една от нас да успее да си напече дупето рано рано  Grinning Peace
Ще си повися малко на балкона аз и после в легълцето  Grinning
Приятна ве4ер ви желая   bouquet

# 64
  • Норвегия
и дори минавали със ван около къщите пак с някакво устройство  ooooh! Laughing
newsm09 smile3556 smile3544

Говори Бай Брадър, ей, тарикатитиии, плащайти си линценза, щот инак ша ви изплющя!  newsm66

Малиии, Молинке, ако това наистина е вярно... оставам без думи... ега ти...

Аз се бъзикам с половинката, че понеже живеем на село и тук сме наистина като в Къщата, нещата се знаят още преди да сме си ги помислили.  Mr. Green Но това със следенето по този начин не го очаквах.

Милве, благодаря ти за инфото за цветята. Ще направя като теб - бум в магазина и каквото портфейла покаже.  Laughing

# 65
  • България
Аз съм много happy Laughing. Днес имах 4естта да се засека с дружката Винцето на кафе Flutter Hug, и с която се видяхме най- сетне след нейните скитосвания големи Mr. GreenБре, да запо4на да си записвам 4ас ли при нея месец предварително newsm78  Whistling, като при доктора? Не мога да се вредя зна4и Whistling.
Винце, запо4вам да съжалявам , 4е те накарах да се хванеш с музиката отново, какво хубаво беше като работеше в Икея Joy hahaha, през ден се виждахме, а сега Sad.
Ех Мишелкаа, мога само да кажа и аз като Великан4о на Молинка: Welcome to Norway Mr. Green.  Явно проблема не е само в моя телевизор . newsm78 Стискай зъби и се надявай вси4ко да се нареди в крайна сметка Hug , друг на4ин не съм измислила аз ли4но. Rolling Eyes
Като казах телевизор Grinning, ето и Молинка дойде на моята, аз казах ли , 4е хазяина е излязъл "4овек" Joy Joy Joy, като не ви е карал да плащате лиценз.
Казах и 4е няма как да се избегне тоз лиценз Grinning.

Милва
горката не може да се вреди тука от мнения Laughing, я удари един  лакът , 4е се самозабравихме устатници големи Crazy. А за китки не ми говорете, омръзна ми да гледам убийства на цветя всеки ден в собствената ми къща. Купуваме (аз не у4аствам в тоз заговор Mr. Green) и хвърляме и така до безкрай. Sad Sad Sad

Сливке, дружке мила, къде за4езна newsm78, трябва да те проверя скоро , а тези дни 4акам хабер, и трябва да се 4уем Hug Hug

А Пала4инка къде е , трябва и нея да я проверя скоро newsm78.

Роска, дъжд или не завиждам аз грозно Crossing Arms Laughing. Искам и аз такава "евтиния" Joy

и дори минавали със ван около къщите пак с някакво устройство  ooooh! Laughing
newsm09 smile3556 smile3544

нещата се знаят още преди да сме си ги помислили.  Mr. Green Но това със следенето по този начин не го очаквах.

Ох, вие не знаете нищо Confused. Тук всеки има досие от раждане до гроб #2gunfire. Аз го видях с о4ите си през последната година Mr. Green. Няма скрито,покрито, ВСИ4КО се знае !

Марйо, хади бе жена, откога 4акам книгата , малко ли матрИал събра? Grinning
Ето, и ние може да помагаме. Кой с каквито истории му тежат на сърце Mr. Green. Предупреждавам, 4е моите са бестселъри Whistling, ама не издавам прИдварително Mr. Green Grinning.
 Аз ви оставям , кой на балкона Laughing Wink, кой в кошарката hahaha Joy и отивам да полягвам Grinning.
Винцето ме помоли да ви поздравя най- сърде4но , малко  е уморена от големите скитания  Mr. Green Joy и затова няма много сили за форОма, но скоро пак е на линия bowuu Whistling.

Който има сили, да ми 4ете глупостите ooooh! Mr. Green
 Laughing

# 66
Молинка, е браво, разреши се дилемата, ще се плаща лиценз.
Ние пък още не сме уведомили НРК, че имаме нов адрес и подозирам, че нашето писмо няма да ни достигне (което не ни освобождава от отговорност за плащане).
Много ми харесва, когато институциите автоматично взимат адреса от Фолкерегистер, но май НРК трябва изрично да се уведомят.
Поне на сайта пише така  newsm78

Деси, късметлийка си ти в Винцето, ние я чакахме на Сулсиден и не я дочакахме.
Другия път  Peace

Лека.

# 67
  • България

Деси, късметлийка си ти ...

Знам, така е  Wink Laughing!
Днес вали, вали, вали, капе ми в мозъка ве4е този противен дъжд.
Друго си е дъжд на Ривиерата  umbrella Grinning

Последна редакция: ср, 27 май 2009, 14:28 от norah

# 68

Друго си е дъжд на Ривиерата  umbrella Grinning

Да, ама не - както казваше един небезизвестен господин Wink Днес времето е супер. Щерката си намери ухажор - италианец, малко по-малък от нея, ама така налиташе да я целува, че трябваше дядо му да го отнесе накрая Joy
Аз имам малко разлика Wink А и прогнозата  е такава за цяла седмица......

# 69
  • България
Голям майтап с италЯн4ето , ето ви нагледен пример за гените и тяхното проявление Joy. Да живее дружбата между народите с по4ти еднакви флагове дори . bgКак не се е паднал малко такъв ген и на норвежеца  Mr. Green.
А ние днес сме на лазаня , все нещо италианско зака4аме Wink, отивам да хапвам...
 eat

# 70
 newsm78 от къде ли да започна да чета Thinking много дълги писания Crazy Аз със закъснение да се похваля колко хубаво изкарахме на 24 ти май...бяхме на пикник с много българи Grinning Grinning Grinning доста сме биле из Норвегия ..... Някои от вас дали не е бил там ?  Simple Smile Много ме освежи тази среща.
Роси , италианчето определено им отличен вкус към жените Mr. Green
Ех за тази разлика дето имаш вече всички ти завидяхме Rolling Eyes
Боб4е, много красива булка поздравления bouquet познато място каде е това? Май съм била там  newsm78

# 71
Здравейте момичета,
писах преди, но вече окончателно си се изместихме тук, и ще съм си редовна : )))
Ние се намираме на остров Dønna северно от Trondheim -за сега, късна есен планираме да се изтеглим надолу към Trondheim-Дай Боже  Praynig  Grinning
Моята душица Емма чака да я приемат в Barnehage -то..а аз след това да поработя като хората  Rolling Eyes
Моето мъж го чакам да си дойде, пътува с колата от Варна..че тука с тия разстояния-без кола не можем Rolling Eyes

Толкова е красиво..всичко вече е зеленоо  Whistling и тук навсякъде с жълти глухарчета..  Grinning
Вчера си набрах лапад от полянките...местните се чудиха какво правя Laughing Laughing Laughing

Приятно ми е, Катерина   bouquet

# 72
Норче ,дарлинг тук съм и скришно ви чета,ама нещо ме мързи да пиша  Tired!Но днес като ти чух гласеца и нещо живнах. Тия дни пак ще чакам хабер от теб . Simple Smile
Иначе ние тук яко скучаем. Добре, че дребана ни весели. Баща и днес я оборудва с колело и сега горката се учи да го кара,ако е като майка си бърза ще схване ,но так като гледам цяло бащичко си е и трудно ще вдене, освен ако не го яхна аз и да и проведа малко учебни занЯтия. Joy
Стягаме се за лятото ,но още се чудим кога до летим за Бг .,тия билети тая година много пари бре Crossing Arms. Тия не са ли чули за криза? Crossing Arms

# 73
Добре дошла, Катерина   bouquet
Момичета, много дъжд,много нещо, вече ми писна да стоя само вкъщи. Добре,че интернет имаме този месец...защото следващият- в Луен няма да имаме и тогава познайте.  #2gunfire
Видях снимката от свадбата с трите красавици и бързам да ви поздравя! Малката е уникална, направо е бонбон и половина! Желая късмет и щастие на младото семейство  Hug
Тъй. Друго не се сещам да пиша, то не че казах кой знае какво дотук,просто нищо интересно не се случва.
Като се заговорихте за цветя се сетих да ви попитам нещо. Мои приятели (от Норвегия) ми бяха подарили роза в саксия с малки цветчета. Това цвете (горкото) не изтрая и 2 седмици, и умря. Много ми тежеше на съвестта,че не съм го гледала както трябва, но пък...поливах си го, държах го на светло (може би там ми е била грешката  Joy) и недоумявам защо стана така.  newsm78

# 74
  • Stavanger,Norway/ Varna
А, здрасти и от мен.

Маймунката спи и с баща и се кефим на тишината и мира, кой с бира, кой с бейлис в ръката.

Искам и аз разлика пък, ама нъцки. Удави ни това време, затова РКБ, печи се и за нас, бедните побелели души тук  Laughing. Иначе много е хубаво това с апартаментите. Спомням се от предишната работа на мъжо, им даваха такива апартаменти в Испания, пак на никакви цени.

Я да си питам аз. Май работата е за арбайдстисине. Дали да се оплачим. Значи, мъжо, работи само нощтна смяна по 5 дена в седмицата, като почива понеделник и вторник. Ония ден, шефа му е казал директно, че ако не кара таксито понеделник и вторник, щял да си търси друг шофъор  Shocked. Това не е ли изнудване. Мъжо няма ли право даси има двата почивни дни. Моичкия му казал: Ами търси си. Аз, обаче, не искам да оставя нещата така, много нагло ми се струва да иска такова нещо. Та, да ходим ли да се оплакваме и дали ще видим нишан от цялата тази работа?? newsm78

Николетке, сватбата беше на Бриз 2 във Варна. Много приятно навън до басейна. Малката успя в опита си да се хвърли, да си намокри единия крак до глезена. Беше спасена от моя кръстник и после и суших сандала със сешуар  ooooh!

Мишелка, да се оправя Вики и леко да минава операцията. Знам, че не е леко, ама недей попада в дупки. Айде още малко и ще си гушкаш и второто съкровище. Дръпни му една усмивка напук на дъжда  Grinning

Катерина добре дошла   bouquet

Още щях да пиша, ама след питието, нещо леглото ме зове.

Утре като се сетя, ще допълня  Laughing

Лека нощ.   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт