Колко е заплатата на "истинския" мъж в България

• 44 146
  • 515
  •   1
Отговори
# 75
Може би има хора ,които смятат, че да си мъж зависи от това, колко взимаш и как ги взимаш -заплата ,хонорар и т.н..

не, пич, виж горния/в зависимост от как го виждаш може и да е долния/ пост.
друг е въпроса колко е просташко да ти говори така, но пък знаеш ли, и ти ще станеш баща на женена девойка /незнам, девойка ли имаш, ако нямаш, може да проимаш/ и току виж си искал да има покрив над главата, а не да живее под наем ...

Изискванията на Muneca и на приятелката на DeeDee76 произхождат от собствените им доходи. Логично, нали искаме мъжът да е главата на семейството, търсим по-силен от нас такъв екземпляр. Тя ако взима 2 бона, чии ще го д..и с мъж, взимащ 1 ... Т.е. който мъж иска да има такава жена до себе си, да си прави сметката. Ако ли не, той взима 1 бон, взима си жена, която взима 1/2 и са хепи до края на света. Мъжът да взима по-малко пари от жената разбира се е недопустимо. Или поне да е малко по-малко. Или временно.

Последна редакция: вт, 04 авг 2009, 18:03 от Анонимен

# 76
Това е много упростено двойките да се избират по доходите и мъжа да е винаги в плюс. Като че ли тези хора са лишени от професионално развитие и израстване и цял живот пропорцията ще остане такава. И ако случайно се промени семейството се разпада защото мъжа не се чувствал доминиращ. Абсурдно е за мен.
Не виждам никаква пряка или косвена връзка между доходите на мъжа и това доколко е истински мъж. Естествено че всеки баща би желал най-доброто за дъщеря си включващо и материалното благосъстояние, но нещо са объркали понятията като как се класифицират на база доходи.

# 77
  • Припят, Украйна
До автора на темата:
Митак, кажи на тъста си, че един истински мъж, ако разбере, че дадена жена е с него заради парите му, би й теглил шута още през ден номер едно, без въобще да съжали и да се обърне назад. После го прати да пасе патките на село. В края на краищата не си длъжен да си пиеш биричката с мухльовци. Също така поговори и с жена си, като й разясниш, че концепцията "истинският мъж се определя от парите" е много унизителна преди всичко за самата жена - нима жената е стока, която си търси подходящ "купувач"?

Иначе в по-философски план, истински мъж е този, който кара жената да се чувства Жена. Това с пари, апартаменти и прочее - не се постига. Вярно, парите помагат много, но който си ги представя като фундаментален критерий за мъжество е много далеч от истината.

Лично аз, в качеството ми на човек с дъщеря, никога не бих тръгнал един ден след години да се интересувам дали избраникът й има пари или не. Бих се интересувал дали я обича, дали се грижи за нея, дали е трудолюбив. Всичко останало може да се нареди в брака, ама ако някое от тези неща липсват - бракът или ще се разпадне или ще бъде голяма мъка.

В съвременната обстановка в България един млад мъж на 25-30 години, току-що излязъл от университета, просто няма как да има необходимите СОБСТВЕНИ пари, че да купи апартамент на жена си. Който не вярва, да слезе от Луната, да кацне на планетата Земя и да погледне средната работна заплата в страната, съотнесена къмто цената на квадратен метър жилищна площ, пък после пак ще говорим. Виж, един реален начин въпросният мъж на двадесет и няколко години да извади парите е те да не са негови или да не са законно спечелени (например да са му снесени от мама и тати, да са придобити чрез далавери, престъпна дейност и т.н.). А колко е "мъжествено" да харчиш такива пари - нека всеки сам си прецени.

Вярно - има жилищни кредити, но е вярно и нещо друго - пазарът на недвижими имоти е залят с апартаменти, които са отнети в полза на банката, поради неплащане на кредита. Затова придобиването на жилище става не чрез мрънкане и евтини манипулаторски похвати от страна на тъста ти и жена ти, а чрез трезв и отговорен подход от страна и на двамата партньори в семейството. В края на краищата ще "теглите каруцата" дълги години заедно и в добри, и в лоши дни, и затова разни подмятания "ти не си истински, ако не ми купиш еди-кво си" са меко казано жалки.

# 78
  • The wild, wild west
Ще минат има-няма още стотина години и ще схванат повечко хора и в България, че крадените пари не правят "истинския" мъж... На мен това ми изглежда доста почтена заплата.

# 79
Не е важно колко взема,а как ги харчи. Peace

# 80
Аз пък си мисля за моряците- евала на тез момчета. Много пари взимат ама те си знаят как ги изкарват. 24/7 на работа, уж има смени, ама като си там и нещо се случи, няма как да кажеш sorry, ама аз съм в почивка. Опъват здраво в трюмовете и това по 4-5-6-8-10 месеца. Направо като в затвор между тези железа. Да не говорим за опастностите. Мисля, че са големи мъжкари  Peace Peace А като става въпрос за заплата- някъде около $ 8000 на месец. Въпреки, ЧЕ ТОВА НЕ Е ОПРЕДЕЛЯЩОТО.

# 81
Едва ли някога вече в голям български град ще бъде изгодно да купиш апартамент, вместо да си на квартира. Така е насвсякъде по света, така ще е и нас. Взимаш 50 хил евро, връщаш 150 на банката. Месечно със сигурност вноската по ип кредит ВИНАГИ ще бъде по-голяма от наема на такова подобно жилище. Свиквайте с идеята, че жилището собственото, ще бъде привилегия само за заможните. Средната класа, че потребява наеми.

# 82
  • Припят, Украйна
zizi_314 каза:
Цитат
Аз пък си мисля за моряците- евала на тез момчета. Много пари взимат ама те си знаят как ги изкарват. 24/7 на работа, уж има смени, ама като си там и нещо се случи, няма как да кажеш sorry, ама аз съм в почивка. Опъват здраво в трюмовете и това по 4-5-6-8-10 месеца. Направо като в затвор между тези железа. Да не говорим за опастностите. Мисля, че са големи мъжкари  Peace Peace А като става въпрос за заплата- някъде около $ 8000 на месец. Въпреки, ЧЕ ТОВА НЕ Е ОПРЕДЕЛЯЩОТО.

А кое според теб е определящото?  Simple Smile
Да взимаш 8 бона и да те няма при семейството ти в продължение на 4-10 месеца на регулярна база или да не взимаш 8 бона и да си всяка вечер (че и уикендите) от тези 4-10 месеца при жена ти и децата?

# 83
  • На земята, която е всъщност звезда.

И това не е определящо. Ако някой моряк бачка здраво и осигурява материално семейството си, но бие и тормози жена си напр. дали е голям мъжкар? Thinking Според мен да си такъв включва съвкупност от качества, не сухи цифри от фишове за заплата.

# 84

И това не е определящо. Ако някой моряк бачка здраво и осигурява материално семейството си, но бие и тормози жена си напр. дали е голям мъжкар? Thinking Според мен да си такъв включва съвкупност от качества, не сухи цифри от фишове за заплата.

Е ако ще говорим за мъже, които бият жените си......... че аз познавам и случаи, когато тя работи и го издържа той не си мръдва пръста и въпреки това пак я бие. Това е друга тема.

# 85
zizi_314 каза:
Цитат

А кое според теб е определящото?  Simple Smile
Да взимаш 8 бона и да те няма при семейството ти в продължение на 4-10 месеца на регулярна база или да не взимаш 8 бона и да си всяка вечер (че и уикендите) от тези 4-10 месеца при жена ти и децата?

Рисковете на професията. И аз не знам кое е по- доброто. Но обикновено се получава, че ако не е това, ще е нещо друго. Какъв смисъл да си е вкъщи след като ще започнат да се карат за пари например. Много е индивидуално. Не може да се обобщава.   Peace Peace

# 86
  • На земята, която е всъщност звезда.

Е ако ще говорим за мъже, които бият жените си......... че аз познавам и случаи, когато тя работи и го издържа той не си мръдва пръста и въпреки това пак я бие. Това е друга тема.

Исках да кажа, че заплатата и якото бачкане не са показатели за мъжественост. Много ясно, че боят го дадох за пример, а не за да дискутираме насилието в семейството.

# 87
Едва ли някога вече в голям български град ще бъде изгодно да купиш апартамент, вместо да си на квартира. Така е насвсякъде по света, така ще е и нас. Взимаш 50 хил евро, връщаш 150 на банката. Месечно със сигурност вноската по ип кредит ВИНАГИ ще бъде по-голяма от наема на такова подобно жилище. Свиквайте с идеята, че жилището собственото, ще бъде привилегия само за заможните. Средната класа, че потребява наеми.
Именно ! Най- накрая някой да седне и да сметне. Понеже аз съм го правила. И излезе , че в града , в който живея (който е сред големите градове), излиза два пъти по- евтино да си под наем в жилище, което ще си купиш иначе за 30 годишен ипотечен кредит. И най- кофти мисълта е , че банката ти взима жилището след третата неплатена вноска.

# 88
Ако тъста ти намеква, че си беден в подходящ момент му разкажи следния виц:

Баща и син цял ден чистили двора. Вечерта се прибират да ядат. В това време идват на гости дъщерята и зетя. Тъщата слага първо на зетя и после на всички останали.
По едно време бащата викнал жена си отвън и започнал да нарежда:
- Жено ! Не може така ! Ние цял ден чистихме, а ти първо на зетя сипа ...
- Млък ! - рекла ядосана жена му - Той за цял живот ни е изчистил къщата ...

По темата:
Каквато и заплата за заработваш - винаги ще има недоволни. Угодия нЕма  Mr. Green

# 89
Мъжът трябва да взима толкова, че колкото и жИната да изхарчи, да остава за 1 резервоар и 2 бири.

Общи условия

Активация на акаунт