Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Защо бременните жени не усещат движенията на бебето всеки ден?
Какви са причините за коремна болка и твърдост по време на бременност?
Какви са препоръките за усещане на движенията на бебето и контролиране на контракциите по време на бременност?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Защо бременните жени не усещат движенията на бебето всеки ден?
Някои бременни жени може да не усетят движенията на бебето всеки ден поради различни причини. Бебето прекарва около 16 часа в сън през деня, което води до по-малко активност. Освен това втората бременност може да бъде по-спокойна поради повече опит и намалена тревожност от страна на майката. Важно е да слушате тялото си и да се консултирате с лекар, ако имате притеснения.
-
Какви са причините за коремна болка и твърдост по време на бременност?
Коремната болка и твърдостта по време на бременност могат да бъдат причинени от различни фактори, като умора, неправилна позиция при седене или стоене, прекомерна умора и консумация на определени храни като череши, които могат да доведат до подуване и дискомфорт. Важно е да се консултирате с лекар, особено ако болката е интензивна или се влошава.
-
Какви са препоръките за усещане на движенията на бебето и контролиране на контракциите по време на бременност?
За да усетите движенията на вашето бебе, отделете време за почивка и се съсредоточете внимателно върху тях. Ако имате контракции, избягвайте преумората, дългото стоене или седене, както и натискането на корема. Винаги е препоръчително да се консултирате с лекар в случай на болка или необичайни симптоми.
-
Какво мислите за количката Jane Slalom?
-
Каква е нормалната активност на бебето в корема?

Сега определено съм по-добре.Щом мога да излизам и по 2 часа да се разхождам. 
и да добавиш че ми е първа бременност, таткото е много щастлив чак не повярвах на очите си като му съобщих колко много се зарадва, а за майка ми няма какво да говоря тя понеже беше с мен на прегледа през цялото време подсмърква само..
Тъкмо да си почина и от работа, че се усеща вече тежестта на коремчето, а аз съм постоянно в движение. Моят бебок си мърда редовно сутрин и късно вечер по програма, а като съм си вкъщи по цял ден. На работа не ме притеснява, само когато броя пари 
На всички болнички и с проблеми да оздравяват, на всички чакащи новини да идват по-скоро и един приятен и усмихнат ден! 
И как позира... Мойто дивене не ще за една секунда да застане...
Малко ме притесни докторката, защото каза, че ми е ниска плацентата и трябва много да се пазя, да не се уморявам и в никакъв случай да не вдигам тежко, защото има опасност от отлепване. Но ме успокои, че това често се наблюдава и е почти сигурно че ще се вдигне до края на този месец. Честно казано не се притеснявам много, гледам да не си вкарвам излишни филми. Само че отложихме гостуването ни на сестра ми в Италия за догодина, че нещо и с паричките не можахме да се оправим и няма да успеем да заделим достатъчно. Сега сме решили да си прекараме отпуската в обиколки по приятели в провинцията и на село, както и малки екскурзии на лов за печати (от тези в книжките със стоте туристически обекта
Не знам, все още като вляза в детски магазин се заглеждам в дрехи за Невена, а не за бебо
На мен ми казаха след 6 седмици, което означава, че тогава ще съм в 31-ва седмица май, дали е ок тогава? Нещо на Марков сайта не работи, там пишеше всичко.