отвлякоха дете от баща му детето крещи за помощ .......

• 83 799
  • 3 057
  •   1
Отговори
# 1 830
птица различая в мненията по различни въпроси са нормално нещо  Peace
Бащата каза ,че освен в посолството е работил на частно и е успял да купи жилище .Не знам дали е вярно той също така казва ,че тя пари не е пращала не смятам за обективно да подлагам на съмнение думите му .Нейна гледна точка  нямаме освен законовите процедури ,които е предприела /явно правилините/
Това за алкохолизма и е факт и не знам защо той да е мухльото по този въпрос.Тъпо е ,но явно има и жени с такива зависимости .
За мен със сигурност е ясно ,че майката има доверие на бащата за децата иначе не би заминала за Испания и не би оставила децата тук толкова време .
Не би заминала и сега с едното дете разчитайки на властите да и го върнат.

# 1 831
С риск да ме охулите, следя темата, но сигурно съм пропуснала, къде е доказателството , че тя е алкохолика, В съдебното решение ли, къде?
Илияна кажи ми къде е този факт, пак казвам само питам.
Защото на мен лично много ми е чудно как алкохолик човек ще ходи да работи в чужбина. Те обикновено започват да деградират, зарязват работа и т.н. Виждала съм такива хора. Никой няма да ги наеме на работа.
И ако тя настина е алкохолика, или някаква майка която не и пука за децата, ще си каже, аби я какво ще се боря за тях ...той ще ги отгледа, аз ще съм свободна....
Само свободни съчинения...но следвам логиката.
Иначе има вариант тя да има някаква материална полза от тия деца...каква ли...сигурно ще взима много детски...

# 1 832
"Твърденията за алкохолна зависимост на Б. Б. са подкрепени единствено от показанията на свидетелката М. В. – майка на ответника, които съдът не кредитира поради очевидната им необективност и заинтересованост на свидетелката от изхода на делото в полза на сина й.

Действително, молителката Б. Б. признава в обясненията си, че се е намирала в състояние на алкохолна зависимост и че за преодоляване на тази зависимост й е имплантиран медикамента „Есперал”, което се потвърждава и от свидетелските показания на сина й П. Б..

Молителката обаче заявява, че изпадането й в състояние на зависимост от алкохол е станало след смъртта на първия й съпруг през 1998 г. и че тогава й е имплантиран „есперал”, за да преодолее зависимостта, след което никога впоследствие не е била зависима от алкохол и не е употребявала големи количества алкохол.

В подкрепа на тези обяснения пред въззивната инстанция са представени и приети неоспорени от ответната страна медицински удостоверения, издадени от медицински клиники в П., от които се установява, че Б. Б. не страда и не е лекувана от алкохолна зависимост и/или от психическо заболяване."

Пак от съдебното решение.

Детските, ако законите са като у нас, тя и сега пак си ги взима -тя е майката, децата ги има, постоянното им местоживеене е Полша.
А и надали седмица след извеждането им от П. ще хукне да урежда детските.
Ако пък ги взима бащата, макар че не виждам как ще му ги изплаща полската страна, то материалната полза ще е за него.

Колко са всъщност детските в Полша?
И какво работи този човек в Асеновград? Пак питам. За майката всичко разбрахме, и това, дето не е, а за него?

Илиана, мухльо е, защото помощта, която оказва на жена си, ако наистина го има този проблем, е да я трапоса на родата й да се оправят.

Цитат
иначе не би заминала за Испания и не би оставила децата тук толкова време .
Хайде, пак!
Когато заминава за Испания, децата са си в Полша. ТУК са от 2 април 2008 г., и още на 16-ти същия месец и същата година, т.е. само 2 седмици по-късно, тя завежда дело за връщането им. Септември 2008 г. е първото решение (в нейна полза), той го обжалва, март 2009 г е второто. Така че ТУК тя не ги е оставила. Той ги е откраднал и не я допуска цяла година до тях. Както виждаш, и при съдебно решение и със съдия изпълнител дори.
А че му е имала доверие, имала му е, да. Преди година. А той е злоупотребил и се е подиграл с него. Отвратително и жестоко. Жестоко и спрямо собствените деца, които уж много обича и за които хленчи сега по всички ти-ви-та и радиа.

Последна редакция: пн, 01 юни 2009, 23:41 от птица

# 1 833
# 1 834
"Твърденията за алкохолна зависимост на Б. Б. са подкрепени единствено от показанията на свидетелката М. В. – майка на ответника, които съдът не кредитира поради очевидната им необективност и заинтересованост на свидетелката от изхода на делото в полза на сина й.

Действително, молителката Б. Б. признава в обясненията си, че се е намирала в състояние на алкохолна зависимост и че за преодоляване на тази зависимост й е имплантиран медикамента „Есперал”, което се потвърждава и от свидетелските показания на сина й П. Б..

Молителката обаче заявява, че изпадането й в състояние на зависимост от алкохол е станало след смъртта на първия й съпруг през 1998 г. и че тогава й е имплантиран „есперал”, за да преодолее зависимостта, след което никога впоследствие не е била зависима от алкохол и не е употребявала големи количества алкохол.

В подкрепа на тези обяснения пред въззивната инстанция са представени и приети неоспорени от ответната страна медицински удостоверения, издадени от медицински клиники в П., от които се установява, че Б. Б. не страда и не е лекувана от алкохолна зависимост и/или от психическо заболяване."

Пак от съдебното решение.

Детските, ако законите са като у нас, тя и сега пак си ги взима -тя е майката, децата ги има, постоянното им местоживеене е Полша.
А и надали седмица след извеждането им от П. ще хукне да урежда детските.
Ако пък ги взима бащата, макар че не виждам как ще му ги изплаща полската страна, то материалната полза ще е за него.

Колко са всъщност детските в Полша?
И какво работи този човек в Асеновград? Пак питам. За майката всичко разбрахме, и това, дето не е, а за него?

Благодаря. Дали са едно и също състояние на алкохолна зависимост и алкохолизъм, едното със сигурност е заболяване. Както и да е, сега се сетих в интервюто по Дарик, Тодор каза, че тя интересно защо не обичала ракия, само водка.  Аз знам, че алкохолиците и на парфюми налитат.
А за детските разбира се, не е серизно.

# 1 835
не съм чела темата, новини на български нямам, само от нета...
..но това, което видях на видеото при отвличането на децата ме разтърси и докосна в сърцето.
 Няма значение, кой е виновен, кой какво е направил, ...важното беше, че децата викаха за помощ, че не искаха да отидат при майката, че искаха баща си, важното за мен е, че искаха да останат в България където имат роднини, приятели, където се чувстват спокойни и растът щастливи...колко болка има в гласът на момиченцето, колко силно крещеше отчаяно за помощ,.....а защо братчето и се опита да се изплъзне...и с божията помощ е още при обичаните от него хора...ето това чух и видях, ....не вярвам на никакви обещания на българското правителство, на служби, министерства....а и самата правосъдна министърка изпита страх за стола на който седи..., явно няма сърце, а камък...
 дано Господ отново събере децата заедно с родителя, с който те желаят.

ПС.Тук, където живея, се прави всичко само за децата, за да са щастливи те...дано и тези деца намерят отново щастието, което имаха с баща си.

# 1 836
  • Варна
Няма точка. Още половината не е изписано  Tired  Wink. Аз отдавна се отказах.

# 1 837
Glimmen, етапът на чистите емоциите май отмина в темата.

А и ти като говориш сега за божията помощ, обичаните хора и щастието с бащата, откъде си толкова сигурна, че преди година не са били щастливи с майката, не са имали своя малък свят от приятели, училище, роднини, радост и любов във Варшава и че не са ревали, пищяли и страдали или душиците им не са се гърчили от ужас месеци наред тук, докато свикнат с новата обстановка, липсата на мама и всичко познато и близко, по вина на този "прекрасен" баща и неговите родители!?

Само че тогава не е имало камери и крещяща тълпа комшии, които да ви подсетят колко сте чувствителни и жалостиви.

# 1 838
 птица - всеки има право на мнение по темата.  А и прочети малко полски весници,  /ако можеш де/,порови се да разбереш как се отнася сега момичето с майка си....незнаеш, нали.. а не само да атакуваш всеки изказал се против майката.  
  Нямам намерение да споря с теб, виждам, че си изкарала сабите и ги размахваш защитавайки тежката бюрокрация и допотопната съдебна система, и т.п.  в България.
 Горките деца, точно те ще понесът последствията от цялата неуредица..и такива като теб защитават това.
  Дано "горещите дни" в България да разчупят ледът в сърцата на хората.
  Peace

# 1 839
Мен м притеснява срока за който са обявени за отвлечени... 10дена след напускането на П.

Замислям се,че нещо не е точно(както винаги Wink ) В смисъл,че се знае къде са децата и с кого са и при наличието на декларация ,която разрешава извеждането им от единия родител.

незнам, това за мен означава,че всеки родител е заплашен да бъде обвинен в отвличане на собствените си деца.

# 1 840
птица - всеки има право на мнение по темата.  А и прочети малко полски весници,  /ако можеш де/,порови се да разбереш как се отнася сега момичето с майка си....незнаеш, нали.. а не само да атакуваш всеки изказал се против майката.  
  Нямам намерение да споря с теб, виждам, че си изкарала сабите и ги размахваш защитавайки тежката бюрокрация и допотопната съдебна система, и т.п.  в България.
 Горките деца, точно те ще понесът последствията от цялата неуредица..и такива като теб защитават това.
  Peace

Какво пише в полските вестници, ако знаеш полски и четеш би ли казал/а. Ще бъде интересно, сигурно няма много хора който знаят полски език. И как се отнася момичето с майка си?

# 1 841
птица - всеки има право на мнение по темата.  А и прочети малко полски весници,  /ако можеш де/,порови се да разбереш как се отнася сега момичето с майка си....незнаеш, нали.. а не само да атакуваш всеки изказал се против майката. 
  Нямам намерение да споря с теб, виждам, че си изкарала сабите и ги размахваш защитавайки тежката бюрокрация и допотопната съдебна система, и т.п.  в България.
  Peace

в този форум едва ли има човек , който да не е съгласен че децата са най-големите потърпевши , но замисли се за секунда дори и на възрастен човек би могло да му се повлияе за 1 година с непрекъснато оплюване на даден човек . какво остава за две деца във възраст , когато са доста впечатлителни и съответно хората които им говорят срещу майка им са тези на които те имат най-голямо доверие- баща , баба, дядо . и преди  някои да каже ,че това не е вярно крясъците с епитетите от страна на бабата и дядото се чуха достатъчно ясно в репортажа и както ударите на бащата натиснал майката на земята се видяха - представете си какво е когато няма камери . и този ден не е като да не се е знаело , че ще идва майката за децата.
пак в решението пише ,че той е извел децата един ден преди тя да се върне след като е бил предупреден . това е точно поведение на човек , който е решил да си отмъсти на жена си като и вземе най-скъпото децата - смятам ,че всяка майка ще се съгласи че това е най-важното нещо в живота й поне за мен е така .
доста се изписа дали имат  регистрацията  децата в асеновград ,моето мнение е че едва ли някои е питал бащата дали ги е регистрирал все пак всеки знае че това е малък град и всички се познават.
а за декларациите за пътуване са едно а за смяна на местоживеене друго поне доколкото аз знам . на всички деца с друго гражданство и с двама родители искат декларация в която се казва специфично ,че  отсъстващия родител е съгласен детето да смени постоянното си местоживеене ( това е което аз знам ) . при декларациите за пътуване са само за свободно напускане на страната , не за смяна на адрес. пак казвам това е доколкото аз знам може и да греша в този конкретен случай.
но въпреки всичко горките дечица са били манипулирани в продължение на 1 година от " любящите "   баща , баба и дядо нищо не може да промени този факт.  ако и на моето дете мъжа ми повтаря че не искам да я видя и ,че не я обичам ,че съм алкохоличка и не се интересувам от нея и тя ще повярва всяко дете би повярвало. 
дали вашето дете след като не ви е виждало очите и не е говорило с вас толкова време  след това би искало  да тръгне с вас- естествено че не .
така , че този човек е искал да подложи децата си на този стрес за да може да извлече дивиденти от това най-вече хорското съчувствие . той е имал достатъчно възможности да не ги подлага на този цирк но той сам е пожелал принудително вземане и докарал камери и т.н.  това е моето мнение.

# 1 842
  • Варна
Съгласна съм с всичко,което пишете.Смятам обаче,че ситуацията е типична и институции закрилящи
децата би трябвало да имат правомощията и активно да се намесват точно в тези ситуации.
Когато родителите,чиято естествена роля е да защитават децата не са в състояние да го направят,
трябва да се намесят институциите.След като не могат да го направят,ами да си подадат оставките,
да се разпуснат!Ще ни разправя служителката от Агенция за закрила на детето,че била призовавала
рускинята да пусне детето.Да,но същевременно разтваряше пръстчетата на детето,а не ръцете
на рускинята.Въжето се къса където е най-тънко,в случая-децата.

# 1 843
  • София
Как са децата сега?
Ето това ми е интересно.
Едното, момиченцето, вече го видяхме - изглеждаше физически и психически добре, при добри условия.
А момченцето?

В крайна сметка, може ли да рухне една от основните тези в защита поведението на бащата - че децата искат да живеят тук, с него?

# 1 844

Общи условия

Активация на акаунт