отвлякоха дете от баща му детето крещи за помощ .......

• 83 723
  • 3 057
  •   1
Отговори
# 1 845
  • София
Мартин Карбовски - големи думи, големи напъни! Този човек винаги е на ръба между пръднята и откровеното изсиране.
Извинете за израза, ама му е в стилистиката и самият той не би го приел драматично.

# 1 846
Адвоката, който беше при МЦ не беше адвокат на бащата, а адвокат, който се е занимавал с подобни дела.
Клонка, момиченцето сега е впечатлено от "косата на леля Ани", но майка и като прегърне пак бутилката, няма да иска да стои при нея. Аз познавам няколко майки зависими от алкохола и мога да кажа, че не са добри майки, обичат децата си (по свой си начин), но не са добри майки.

# 1 847

[
Как са децата сега?
Ето това ми е интересно.
Едното, момиченцето, вече го видяхме - изглеждаше физически и психически добре, при добри условия.
А момченцето?

В крайна сметка, може ли да рухне една от основните тези в защита поведението на бащата - че децата искат да живеят тук, с него?
/quote]

Клонка вчера бащата, при Милен Цветков спомена , че това не е техният дом във Варшва. Явно майката се е постарала да осигури добри условия за снимките

# 1 848
http://www.vbox7.com/play:9bc3b130&start=1285

Чак сега изгледах материала. Съгласна съм на 200% с този адвокат,не разбрах името му. Това е цялата истина. Това е обективното виждане на нещата. Радвам се,че един умен човек се е заел да помогне в този тежък случай. Оттук нататък всичко е въпрос на здрав разум от страна на родителите в името на децата. А виновните за този фарс трябва да си понесат заслуженото,а те са -частния съдия изпълнител,социалните работници,полицията,дипломатите. О,и медиите,разбира се,в лицето на НОВА. Макар че Милен Цветков сега с това интервю се опитва да измие донякъде срама.

Срамно е за министър Тачева да  не кажа нито дума за начина на изпълнение на отнемането на децата и за това,че всъщност държавните органи са извършили едно тежко престъпление спрямо децата. Срам за един министър,да заема половинчата позиция по един толкова сериозен казус!
  Позицията на Гергана Паси е по-достойна. Тя поне спомена децата и тяхното психическоа състояние,докато Меглена Тачева се държа като една безчувствена буква на закона,а и законите понякога не са съвършени.

Изслушайте адвоката внимателно. Прав е във всяка своя дума. Последните му изречения категорично подчертават неизбежността от предаване и на Павел на майката,но по най-добрия възможен начин.

Последна редакция: вт, 02 юни 2009, 10:23 от maraidara

# 1 849
Мартин Карбовски - големи думи, големи напъни! Този човек винаги е на ръба между пръднята и откровеното изсиране.
Извинете за израза, ама му е в стилистиката и самият той не би го приел драматично.

Ха ха,интересно сравнение! Joy
 Да не мислиш че е лесно да си винаги на ръба на тези два физиологични процеса? Това е изкуство,да се държиш дълго така,колко хора го умеят,повечето пълнят набързо гащите! hahaha

# 1 850
Ще видите, че майката ще се издъни най-много до една година. Замазването на очите с правене на снимки в чужд апартамент, в който най-впечатляващото е новата коса на леля Ани, е едно, а трайното полагане на усилия за отглеждане на две деца е нещо съвсем друго...

- Домът ти?
- Леля Ани си е сложила нова коса.

# 1 851
   На мен пък ми харесва статията на Карбовски. От самото начало казах,че за мен и двамата родители имат вина и спирам да коментирам постъпките им. Тезата ми и до момента е,че нямаше да се стигне до тук,ако,цитирам Карбовски:

Малкият съдия-изпълнител Дерменджиева от Асеновград е можела да спре процеса на завличане на децата, да спре малката Николета да вика "Помощ!". Но не е спряла този процес. В нейни ръце са били и правото, и човещината. Но тя е несръчен робот и еничарин който раздава нещастие на две български деца. Тя е прокълнат човек вече. Еничарите, предполагам, са имали повече хуманност при изпълнението на кръвния данък.

И още:

Последно - българите плачат, защото като контрапункт осъзнават, че една пияна Полша е по-добра от една трезва България. Пияната Полша влага емоции и си взима децата.
Трезвата България влага само отвратителен непукизъм, невъзмутимост, срамно спокойствие.

И това в заключение,много вярно!

Но всички вие, които плачете - признайте честно - на децата в Полша ще им е по-добре. Тук ги иска само един човек. Там ги искат всички. Толкова ги искат, че ще спрат да пият заради тях. Поне известно време. Толкова ги искат, че пращат "успокоителни" репортажи.
А у нас - у нас няма кой да направи такъв репортаж. Няма кой да направи каквато и да е жертва за тези две деца.

Именно,у нас могат да направят само шокиращ и безумен репортаж като този,който разтърси всички ни из основи. Нищо друго не могат! Антихуманно и срамно за нас като общество е както допускането на тези събития,така и тяхното заснемане и излъчване пред цяла България!  Тук никой не мисли за децата,как те ще пораснат,и вместо да забравят за този преживян ужас,ще го имат завинаги документиран,подробно,озвучено,с подобаваща публика....

Последна редакция: вт, 02 юни 2009, 10:44 от maraidara

# 1 852

С прискърбие съобщавам, че съм напълно съгласен с Карбовски!  Confused

Държава мащеха
По-добре Павел и Николета да са полячета, отколкото нещастни българчета

Мартин Карбовски
Защото законът няма човешко лице. Защото когато си българин, си сам срещу кафкианския процес на нечовешко неразбиране. Защото вече са убедени, че е по-добре да си полякиня, отколкото българин.
Бащата на Павел и Николета от Асеновград - Тодор, иска да разбере как така децата му се взимат. Плаче, защото му се взимат от чужд човек (рускиня), от чужда държава (консулски автомобил) и защото е сам срещу системата. А системата е неразбираема.
Българите плачат, защото не са цигани - айде идете в махалата и вземете две циганета с консулски автомобил?!
Ще стане, ама на куково лято.
Българите плачат, защото никой не желае да им обясни казуса - как две деца заминават за Полша по най-мъчителния начин.
И българите плачат за това, че мъчението на двете деца е атавистичен спомен от едно страшно отдавнашно.
Българите плачат, защото децата им се взимат по законен начин. Както са плачели едно време, когато със султански ферман, значи също законно, са взимали малки момчета да служат в турската армия. Когато законът не проявява човечност
човекът не се съобразява със законността. Така е било, така и ще бъде.
Българинът плаче, защото е неравнопоставен. Живее в свят от неразбираеми думи и объркващи послания. Много по-малки нации с помощта на думите се чувстват мощни и непобедими.
У нас думите са за да объркат българина. И за да разбере той, че е неравнопоставен. В България има стотици случаи на отведени от бащите им деца в арабския свят. Но нито един министър дори не се е опитал да върне поне едно от тях. Когато става дума за българчета, заведени в Оман, държавата вдига рамене. Когато става дума за българчета, които си ги искат от Полша, държавата ни всячески помага на Полша. Това е нещо, което ни прави хора втора ръка.
Българите плачат, защото изедникът върху тях винаги ще си остане малкият чиновник - независимо дали той е турчин, грък или българин. Малкият съдия-изпълнител Дерменджиева от Асеновград е можела да спре процеса на завличане на децата, да спре малката Николета да вика "Помощ!". Но не е спряла този процес. В нейни ръце са били и правото, и човещината. Но тя е несръчен робот и еничарин който раздава нещастие на две български деца. Тя е прокълнат човек вече. Еничарите, предполагам, са имали повече хуманност при изпълнението на кръвния данък.
Защо плаче българинът? Защото му се карат и го мамят като дете. Правосъдният министър Тачева каза, че бащата Тодор е довел незаконно децата си в България. Или тя лъже, или са я заблудили, или бащата лъже. Но всички знаят, че не можеш да минеш Шенген на унгарско-румънската граница с две деца без документ, разписан от майката. Българинът плаче, защото вижда цялата мъка на бащата и в този момент министърката му се кара. Затова плаче един българин - защото го смятат за дете. А властта е просто жестока мащеха.
Защо плаче българинът? Защото децата тук и в Полша са гледани добре от техния баща и баба. Това може да се докаже. Но вместо това той получава от Полша снимки на усмихнатата си дъщеря. В Полша всичко е спокойно. У нас обаче не е. Ако е вярно, че майката е лекувала алкохолизма си, как така и кой български съд с лека ръка даде децата на нея? И къде е делото за развод, за да бъдат присъждани децата?
Българинът плаче, защото в този неясен казус полската държава работи за гражданката си. А българската държава работи като идиот, който се опитва да плете на две куки.
Българинът плаче, защото няма отговор на въпросите си. Защото се чувства не просто изоставен, а мразен от българските власти
Това е фрустриращо - повече от песента за Балканджи Йово. Примерно никой от властта не излезе да обясни дали бащата лъже и как лъже. Дори министърът му каза в прав текст, че няма да влиза в спор с него. Защо?! Защо един министър да не поспори един път с един баща. Министърът е български, бащата да не е зулус?!
Защото българите долу и българите горе нямат нищо общо. Дели ги една барикада, на която падат телцата на наши деца. Делят ги различен език, неразбория, високомерие, директна кражба на животи и пренебрежение. Дели ги проклятието - това да имаме собствена държава.
Последно - българите плачат, защото като контрапункт осъзнават, че една пияна Полша е по-добра от една трезва България. Пияната Полша влага емоции и си взима децата.
Трезвата България влага само отвратителен непукизъм, невъзмутимост, срамно спокойствие.
Но всички вие, които плачете - признайте честно - на децата в Полша ще им е по-добре. Тук ги иска само един човек. Там ги искат всички. Толкова ги искат, че ще спрат да пият заради тях. Поне известно време. Толкова ги искат, че пращат "успокоителни" репортажи.
А у нас - у нас няма кой да направи такъв репортаж. Няма кой да направи каквато и да е жертва за тези две деца. Бащата утре ще се умори в незнанието си как да действа. Така че довиждане, полячета. Можехте да сте българчета, но имахте късмет никой да не ви иска тук. Спете спокойно и кажете наздраве на упоритата си полска майка и държава. Ако останете в България да живеете - просто никой няма да е упорит заради вас през целия ви живот. А Полша си заслужи децата. Довидзения, деца. Обичайте Полша, това не е лошо, това е еволюция. 

# 1 853
Въпреки, че харесвам Карбосвски, дописката пак му е просмукана с полу-истини, изопачени интерпретации и успешно журналистическо жонглиране с непозната материя.
Лошото е, че непрофесионализма на един съдия-изпълнител доведе до истерия в държавата...
(Апропо - нали уж съдебното изпълнение щеше да стане по-качествено като премине от държавата в частни ръце)

# 1 854
Въпреки, че харесвам Карбосвски, дописката пак му е просмукана с полу-истини, изопачени интерпретации и успешно журналистическо жонглиране с непозната материя.
Лошото е, че непрофесионализма на един съдия-изпълнител доведе до истерия в държавата...
(Апропо - нали уж съдебното изпълнение щеше да стане по-качествено като премине от държавата в частни ръце)

Във форума на юристите се говори,че откакто е прието  на частните съдебни изпълнители да се възлагат подобни дейности,нещата почти са излезли от контрол. Мисля,през 2005 година им се дава такава власт. Няма държава в Европа,в която да е така. А може би и не само в Европа. Там тази работа се върши само от социалните.

# 1 855
  • София
Ние, мисля, се разбрахме, че ако бащата е виждал сериозна заплаха за децата си в лицето на майката, не е трябвало да ги отвлича, а да се разведе и да си търси правата.
А и ние само с облика на майката се занимаваме, а бащата - светец, така ли?
По неадекватните му реакции аз лично мисля, че човекът е агресивен, авторитарен и проявява неуравновесен характер.

"Пияна Полша - Трезва България" - Мартин Карбовски в целия си блясък!
Нямам идея кое е по-добре - пинството или лудостта.
И склонността на "България" към батални сцени на трезво за мен е достойно плашеща, поради натрапващото се съмнение за лудост.

А аналогиите с еничарите са извън нормалния коментар.
Аз разбирам, че за някои хора бащата от Асеновград е еманация на Кочо Честименски, но нека не нагазваме в мътните води на идеята за българската чест и механизмите и жестовете, с които тя е била бранена през годините.

# 1 856
  • Варна
Мартин Карбовски направо уцелва истината в окото! smile3513
Все някой трябва да нарече нещата със собствените им имена.

# 1 857
  Клонка,аз също мисля,че бащата е много,много виновен. Но вчера четох много,по-назад съм пуснала линкове. Оказва се,че делото,което майката печели, доста понамирисва на изфабрикувано от страна на нейните адвокати и на пълна незаинтересованост от страна на нашите съдебни власти. Единственият свидетел,чийто показания са в основата на взетото съдебно решение,е въпросната рускиня,а ние знаем колко обективен е такъв един свидетел.

Толкова са сложни нещата и не са еднозначни. И за двете страни е имало шансове,майката се е възползвала от своите по-добре. Бащата дори не е наел адвокат да го защитава,а това си е почти загубено дело от самото начало.

Последна редакция: вт, 02 юни 2009, 10:57 от maraidara

# 1 858
  • София
Няма държава в Европа,в която да е така. А може би и не само в Европа. Там тази работа се върши само от социалните.
А Социалните какви "чудеса" са способни да сътворят, това го знаят само тези, които са имали пряк контакт с тях.
Бруталността им може да не знае граници в определени ситуации.

# 1 859
Няма държава в Европа,в която да е така. А може би и не само в Европа. Там тази работа се върши само от социалните.
А Социалните какви "чудеса" са способни да сътворят, това го знаят само тези, които са имали пряк контакт с тях.
Бруталността им може да не знае граници в определени ситуации.

Съгласна съм,но това не оправдава вандалщината,която гледахме в нашия случай. Законите са си закони,но човещината е преди всичко.

Общи условия

Активация на акаунт