отвлякоха дете от баща му детето крещи за помощ .......

• 84 024
  • 3 057
  •   1
Отговори
# 2 805
    Не мога да го разбера това. Живял си с тази жена толкова време,родила ти е деца....Какъв е този език,какви са тези грубости. И на децата говори така,за собствената им майка. Не е нормално.

Все повече ми се струва,че медиите представиха  едностранчиво нещата и затова е такова общественото мнение,в защита на Тодор.
  Дано си вземат поука властите и този път всичко протече без сътресения за момчето.  

Последна редакция: нд, 07 юни 2009, 12:48 от maraidara

# 2 806
  • На брега на реката
"Пред него бащата за пореден път обяснява, че на Барбара е имплантиран есперал срещу алкохолизъм. "Една полякиня и курва обърка представите на две държави", изрича Тодор в присъствиетона 7-годишния си син. Той слуша и кима утвърдително с глава."

Ужасно. Не ми казвайте,че децата трябва да продължат да живеят по този начин,чувайки тези думи за майка си.

От по-горната статия в "24 часа"

Колко злоба и лудост трябва да има в един човек, за да говори така пред детето си?
Злобата и лудостта на отхвърления мъж, може би. За Бога, защо го причиняват на децата си и ги правят свои пълни копия така?

# 2 807
  • София
Не е нормално за шепа хора.
За останалите е повод за гордост и съвсем в реда на нещата.
Целокупният български народ употребява същата методика и същия модел за семейство, семейни отношения и възпитание на младото поколение, така да се каже.

Това е страшното.

# 2 808
    И друго ми е странно. Дадоха министр Калфин при Тодор. И психолози са ходили,и други може би. Не му ли каза някой от тези хора,че не е редно да говори така,поне пред детето. Какво са му говорили,че не са му казали най-важното?
  Значи говорят си сигурно за това,как трябва да спази закона,как после ще се погрижат да му помогнат да си търси правата... а никой не се осмели да му каже,че е грозно,подло,долно да говориш такива думи на едно дете за майка му. И че всъщност това е най-голямата грешка на този баща,най-престъпното нещо,по-престъпно и от неспазването на законите.
  Непрекъснато повтарят,как децата били "прекрасно интегрирани",как ходели на танци и на училище,как нищо не им липсвало. По-добре без танците,по-добре с по-малко играчки и приятелчета,но тези деца да не чуват грозни думи за майка си,да говорят с нея по телефона,да таят в сърчицата си обич към нея,а не омраза. Тодор дал всичко на децата си,освен най-важното-топлината да знаят,че някъде там майка им ги обича и ги чака.
 И пак да цитирам тъпите журналисти. В една статия се казваше,че имали прекрасни детски стаи в Асеновград,с много играчки,в коридора били подредени "над десет чифта сандалки на Николетка"....Над десет чифта сандалки,и нито една добра думичка за майка и,цяла година...Това ли разбират медиите и властите под"добре интегрирани деца",да имат по десет чифта сандали? И да наричат в същото време всеки ден майка им с какви ли не имена...

Последна редакция: нд, 07 юни 2009, 13:03 от maraidara

# 2 809
  • София
       Дали е Божие правосъдие незнам, но съм убедена, че в БГ има един порочен кръг и ще разясня какво точно имам предвид.
        Повечето хора( няма значение мъже или жени) в БГ се възпитават в следните стереотипи,които са валидни и за днес:
   1. Смята се, че    

Този модел, който си описала се вижда много добре в конкретния случай. Мъжът иска да наложи волята си по всички възможни и невъзможни начини. По неговите думи, жена му "не е искала да се разберат", което в кратък превод означава, че не е била съгласна с неговите условия, каквито и да са били те. Както се видя децата са доста отчуждени от майка си. Каквато и да е била тя, бащата и неговото семейство са можели да запазят еко не положителен, то поне някакъв неутрален образ на майката, а не да говорят само за алкохолизъм, леко поведение и др. За мен това е отмъщение чрез децата.

Както писах и преди, майката може също да не е стока, но все пак тя следва законните процедури, което е в неин плюс.

Мараидара,
Очевидно е защо никой не го съветва по посочения от теб начин. В случая повечето хора реагират емоционално и са на страната на бащата, защото една полякиня иска да вземе едни българчета от баща им. Никой политик не би рискувал да настрои "общественото мнение" срещу себе си заради евна битова история с леко международен елемент, обилно полята с медийни истерии.

# 2 810
  • София
Едва ли са му казали.
Това е въпрос на възпитание, а не на законност.
Въпреки, че "Родителското отчуждение" се диагностицира и доказва. Ако помня добре, даже мисля, че беше отразено и в този случай.

Въпросът е, че Тодор залага на подобно поведение, защото то бива споделяно от широките народни маси и той влиза в ролята на Балкански лъв.

Хората си казват "Леле, това е МЪЖ! Той сложи тези патки намястото им и се БОРИ за децата си! Преби рускинята и жена си! И гледай как не му пука да каже пред всички, че жена му е курва и пиянде, БРАВО!".

# 2 811
    Гласувахте ли,хора? Аз ще отида сега. Кой от настоящите политици взе най-достойна и обективна позиция по случая? Да гласувам за него... Laughing

Не казвате. Нищо,аз си знам. Laughing

# 2 812
  • София
Извинете, ама какво може да му се говори на Тодор, при положение, че той изглежда откровено прост. Моите уважения към сполетялото го нещастие, защото какъвто и да е, той губи нещо, което обича явно или поне не иска да изгуби, но това в никакъв случай не е повод да го мисля за особено умен или духовно извисен.
Аз самата също не съм идеална. Възможно е всеки от нас в ситуации като тази да действат неадекватно, но нали именно по тази причина има ред закони - точно за тези, които не могат сами да стигнат до решение, удовлетворяващо и двете страни.
В един спор всяка страна вярва в своята правота и щом се стигне до момента тази правота да противоречи на другата, тогава или нещата се решават с компромис, или със сила, или по съдебен ред.
В този случай виждаме невъзможност за компромис, последвала е силата/извеждане на децата и отделяне от майката/ и съответна реакция - решаване на проблема по съдебен ред.

Обществото в случая може да бъде наблюдател.
Всякакви анкети са крайно импулсивни и лишени от здрава логика.
Още малко и референдум ще вземем да си спретнем за асеновградската битова драма.

Що се отнася до адекватността на съдебните решения, то тя може да се атакува пак по съдебен ред. Дали на нас ни харесва, или - не, няма значение. Ако чак толкова не сме удовлетворени като общество от институциите си, следва революция.
Лично аз не бих се вдигнала на бунт по този казус, за вас не зная.

# 2 813
Такива анкети а и хората който плюят срещу полякинята и постоянно търсят причини да го оневинят само му пречат,
подстрекават действията му а това не е в негова поlза. Стига с тия оправдания, че обичал децата си.
Всеки обича децата си, въпроса е правилно ли ги обичаме и възпитаваме.
Учудват ме и неговите родители на които очевидно той много разчита, възрастни хора който би трябвало да го посъветват да действа разумно. Вместо това обаче са започнали да водят една война която няма да има добър край.
За мен те не постъпват разумно и вредят на сина си.

# 2 814
много съм далеко от съдебната система и правила в бг, но
тук след като едно австрийче отиде да живее с майка си в др.държава по закон и има двойно гражданство, то от посолството в тази държава задължително се посещава от социален работник, минимум един път седмично, като се оглежда не само как, къде при какви условия живее, но и се води разговор насаме с детето...с цел защита на неговите интереси,
 Не се чака да се получи информация от тамошните социални /вслучая Полша/, а се ходи на место, защото тази информация няма да е точна, естественно че ще се защитават интересите на тяхната гражданка Барбара.
 Не се оправдават, че в момента не можело да отидат, защото /в случая консула бил в Краков, ами има си социални работници, или посолството е икономисало тази длъжност, които точнно това им е работата/
 И се реагира незабавно, а не по българския принцип "след дъжд качулка"
 ей тва ме е яд. В Либия беше същото, в Иран също,....и навсякъде ще е така....няма защита на българските граждани, нямаааа

/в тукашната преса писаха, за случай, в който след развод взеха детето в Египет, и от тамошното австрийско посолство детето се посещава всеки месец от социалните, които нещо не бяха харесали в средата му на живеене, та имаше подобни проблеми/

# 2 815
много съм далеко от съдебната система и правила в бг, но
тук след като едно австрийче отиде да живее с майка си в др.държава по закон и има двойно гражданство, то от посолството в тази държава задължително се посещава от социален работник, минимум един път седмично, като се оглежда не само как, къде при какви условия живее, но и се води разговор насаме с детето...с цел защита на неговите интереси,
 Не се чака да се получи информация от тамошните социални /вслучая Полша/, а се ходи на место, защото тази информация няма да е точна, естественно че ще се защитават интересите на тяхната гражданка Барбара.
 Не се оправдават, че в момента не можело да отидат, защото /в случая консула бил в Краков, ами има си социални работници, или посолството е икономисало тази длъжност, които точнно това им е работата/
 И се реагира незабавно, а не по българския принцип "след дъжд качулка"
 ей тва ме е яд. В Либия беше същото, в Иран също,....и навсякъде ще е така....няма защита на българските граждани, нямаааа

/в тукашната преса писаха, за случай, в който след развод взеха детето в Египет, и от тамошното австрийско посолство детето се посещава всеки месец от социалните, които нещо не бяха харесали в средата му на живеене, та имаше подобни проблеми/

Постояното местожителство на децата е Полша, и те не отиват в "друга държава". Те се връщат по силата на съдебно решение на постоянното им пребиваване.

# 2 816
Канинова, извинявай, но това, че полските социални служби щели да бранят интереса на своята гражданка Барбара, просто не е адекватно на реалното положение. Полският консул тук, Каролина някоя си, заявява, че в Асеновград децата са били гледани в добри условия - "нямам възражения, стаята им беше чиста, не плачеха...". Това в интерес на полската гражданка Барбара ли е? Не, просто обективно наблюдение, за разлика от тукашните медии, които се скъсаха да цитират ревовете на свекъра и свекървата как Барбара не ги била гледала.

Не бях гледала новите статии с интервютата на бащата, защото реших, че няма какво ново да ми каже. Е, оказа се, че съм сгрешила. Значи, той открито пред детето говори... И няма кой да му обясни, че така не се прави, защото нали е изборно време... Нямам какво да кажа, просто е очевидно положението. Родителско отчуждение, злоба към съпругата, тотална незагриженост за психиката на децата.

# 2 817
Мълчанието на Барбара по основните обвинения срещу нея е виновно мълчание.

Бихте ли ми обяснили как примерно аз да обясня на едно дете, че пушенето е лошо нещо, ако баща му пуши и пред него? То това дребен проблем... Ами как да му обясня, че пиенето и още повече пиянството е вредно, ако баща му се напива, та залива... пак пред него? Как учим децата на добро и лошо, ако устата ни е запушена, за да не бъде засегнат някой близък?

Не знам за вас... За мен поне - ако мъжът ми пуши, ще кажа на децата си, че пушенето е много лошо и вредно нещо и някои хора от това умират. Най-вероятно децата ми ще направят връзка между думите ми и баща им... Дали така няма да разбия авторитета му пред тях? Ами да, много е вероятно да го разбия... Значи тогава да не им казвам, че пушенето е лошо...

Ако мъжът ми се прибира пиян редовно, ще кажа на децата, че пиенето е много лошо нещо и проваля живота на хората... Ама понеже с тези думи ще разбия авторитета на мъжа ми, значи да си мълча пак, а?

А вие, какво бихте направили, ако партньорът ви пуши и/или се връща пиян, и от друга страна е дошло времето, когато трябва да обясните вредата от алкохола и никотина на децата си?

# 2 818
...
Бихте ли ми обяснили как примерно аз да обясня на едно дете, че пушенето е лошо нещо, ако баща му пуши и пред него? То това дребен проблем... Ами как да му обясня, че пиенето и още повече пиянството е вредно, ако баща му се напива, та залива... ...

Жената казва, че не е злоупотребявала с алкохол, че не е пияница. Защо трябва да вярвам на "бащата", а не на нея? Как изобщо мога да вярвам на човек, който пред детето си нарича майката "курва"?

# 2 819
Какви обвинения, Мария? Къде ги видя? Ако под "обвинения" имаш предвид вестникарските дрънканици на добрия тате, това е друго. За мен не е едно и също. Жената я питат как ще коментира обвиненията от България, че пие водка, тя казва "Аз водка не близвам, само малка чашка по специални поводи". Какво да направи, да напише защитна пледоария в отговор на приказките на ония три злоби ли? Не е виновно мълчание, просто жената не чувства, че трябва да се оправдава пред българските медии само защото мъжът й ги е назначил за свои бранители. Като трябва да се защитава в съда - ще го направи. Защо да се хваща на провокациите на наш Тошо и да пада до неговото ниво? И откъде знаеш какво обяснява насаме на децата си?

А как ще коментираш думите на бащата пред журналисти в присъствието на детето му, че майка му е курва? Като невинно обяснение ли?

Общи условия

Активация на акаунт