отвлякоха дете от баща му детето крещи за помощ .......

• 84 050
  • 3 057
  •   1
Отговори
# 2 355
... Нали служителката твърдеше, че Барбара е обещала пред тях и преди изпълнението да поговори с децата и да се съобри с желанието им...

Гледах интервю със частия съдия-изпълнител, която казваше, че бащата не е допуснал такива разговори и майката нито веднъж не е успяла да разговаря с децата.

# 2 356
Karis, задълбаваме в едно тема дето не ми се искаше, защото обсъждаме съдебно решение, а не би трбвало, ама нали си чешем езиците и се опитваме нещо да научим всички... Та за това -Второ, какъв е този алкохолизъм? Жената не казва "Съвсем не, чиста съм като сълза." Напротив, казва "Да, имах, излекувах се." Родният й син потвърждава, че майка му е имала алкохолизъм, но не той казва, че се е излекувала - каква по-голяма обективност искате? Тези, които потвърждават твърдението й, че се е излекувала, са изследвания от полски клиники, че не е болна и не се е лекувала от алкохолизъм. Изследвания! Които бащата не оспорва. Сега твърди, че му отказали експертиза на жена му, но очевидно не я е поискал по време на делото. Е, господин Василев, никой няма да възобновява дела и да прави допълнителни експертизи, защото вие сте решили, че сега искате - сега, но след края.
1. Не са изследвания, а удостоврения, че не лекувана от алкохолизъм и психични заболявания. Разлика от тук до небето между двете, всичките  ми позати алкохолици никогя не са лекувани и могат да се снабдят с такива удостоверения.
2. Василев твърди, че е поискал от съда да доведе свидетели от Полша и да и се направи съдебно-медицивска експретиза, но му е отказано. Как и дали го направил ние от решението не можем да разберем, а само от протоколите на заседанията, до които достэп нямаме.
3. Дори и да не е поискал в Закона за защита на детето, Глава трета,"а" ПРОИЗВОДСТВО ЗА ВРЪЩАНЕ НА ДЕТЕ ИЛИ ЗА УПРАЖНЯВАНЕ НА ПРАВОТО НА ЛИЧНИ ОТНОШЕНИЯ, има следния член
Чл. 22д. (Нов - ДВ, бр. 59 от 2007 г., в сила от 24.07.2007 г.) В това производство съдът може по своя инициатива да събира доказателства, както и да подпомага страните за упражняване на техните процесуални права.
Т.е. Българския съд има право по собствена инициатива да събира доказателства. Формално той си е изпълнил задълженията, но ако наистина иимаше съдебно-медицинска експертиза от българско лечебно заведение, наистина щяхме просто да млъкнем веднъж завинаги.  
Ето затова българското общество не уважава съдебната система, а не защото сме нахилисти. Защото се действа формално,  защото под сурдинка се говори, че такива дела винаги се решават с полза на чуждия гражданин, та да се отчитаме пред Европата и без това постоянно търпим критики от тях за дъщата тая съдебна система.
Пък за кошаревския свидетел, дето чак и пък на разговора от Дембица, в който след връщането от Испания Барбара казала, че гледа болната си майка,  присъствал ..няма да казвам нищо, щото...
"Чл. 22в. (1) Съдът се произнася с решение в едномесечен срок от постъпването на молбата.
(2) В производството по чл. 22а, ал. 1 съдът не разглежда по същество въпроса за упражняването на родителските права." - след като съдът не се произнася по същество на упражняването на родителските права, значи не се произнася и по пригодността на родителите. След като не се произнася по пригодността на родителите, съдът може и да не се възползва от процесуалната възможност дадена му от Чл. 22д. "В това производство съдът може по своя инициатива да събира доказателства, както и да подпомага страните за упражняване на техните процесуални права. " Аз лично не виждам задължение за съда да събира такива доказателства. Виждам само правна възможност....

# 2 357
Така ще е докато не върнат Павел на майката и не се разбере защо беше допуснато един баща да разиграе подобен цирк. Освен това е важно да се стигне до наказания, за да не си помисли, всеки баща, че ей така лесно се разминават нещата, ако решиш в жегата да разиграваш филми.
Аз все питам, къде е Павел, какво става с него...глас в пустиня.
В Асеновград полицай, вървял с наведена глава, ами като му е толкова акъла да върви с наведена глава. Докато е  с наведена глава, няма да се намери детето.

# 2 358
А какво, тия изроди да го дадат на майката алкохоличка ли?
Нека ходи с наведена главата - каквото си надробиш, това ще сърбаш! не се знае нищо за момиченцето, децата са изживели ужас, а на тоя да му говорят! С предатели, дето не служат на българските интереси, не се разговаря! #Cussing out

# 2 359
Е Дори, стига де....ясно съм го казала, не е длъжен, формално всичко е наред, ама точно заради поста ти за откриване на обективната истина е някак професионално ли да го кажа,  при такива тежки обвинения към единия родител, да събереш още малко информация все пак.
Иначе пак потретвам решението е факт, нямам желание да го коментирам, ама ако беше и подплатено и с други доказателства освен свидетелката на майката, нямаше да се подхвърлят  сега намеци за него. Peace

# 2 360
  • София
Lord of the Dark, мога ли да попитам как взе сина си?
За щастие здравия разум надделя над балканския манталитет у бившия ми мъж. Върна се сам след минути, явно стресиран от истеричния ужас обвзел детето ни....
Иначе щях веднага да действам чрез адвокат и АЗД .......

Разбирам. Мисля, че сте имали късмет, освен здравия разум. Благодаря, че сподели, личните истории в темата са много по-ценни от редицата категорични-теоритични разстановки на подобна ситуация.

Всъщност, ако трябва да съм докрай откровена, ще кажа, че аз се страхувам и от примера, който дава Тодор.
Знам, че хайдутско-балканският манталитет владее душата на българина и се опасявам, че поведението на Тодор е обект на възхищение от страна на широките народни маси.
Техния случай просто стана популярен, независимо, че ние, наистина няма да разберем как точно стоят нещата, което, всъщност не е важно.

Пиша го за стотен път, поне.

# 2 361
За щастие здравия разум надделя над балканския манталитет у бившия ми мъж. Върна се сам след минути, явно стресиран от истеричния ужас обвзел детето ни....

Разбирам. Мисля, че сте имали късмет, освен здравия разум. Благодаря, че сподели, личните истории в темата са много по-ценни от редицата категорични-теоритични разстановки на подобна ситуация.

Всъщност, ако трябва да съм докрай откровена, ще кажа, че аз се страхувам и от примера, който дава Тодор.
Знам, че хайдутско-балканският манталитет владее душата на българина и се опасявам, че поведението на Тодор е обект на възхищение от страна на широките народни маси.
Техния случай просто стана популярен, независимо, че ние, наистина няма да разберем как точно стоят нещата, което, всъщност не е важно.

Значи вие не сте от широките народни маси, т.е, вие не се самоопределяте като българка! А какво правите още тук тогава? Защо насаждате омраза към страната ни?

# 2 362

Значи вие не сте от широките народни маси, т.е, вие не се самоопределяте като българка! А какво правите още тук тогава? Защо насаждате омраза към страната ни?

Абе хора,през ред ли четете?  ooooh!

# 2 363
За да не става пример за подражание Т. Василев трябва да получи най тежката предвидена от закона присъда.

# 2 364
Нека ходи с наведена главата - каквото си надробиш, това ще сърбаш! не се знае нищо за момиченцето, децата са изживели ужас, а на тоя да му говорят! С предатели, дето не служат на българските интереси, не се разговаря! #Cussing out

А бе ти нормална ли си? Какви са тези истерии???
Тук става дума за човешки съдби и детски по-точно. Стига си развявала България като знаме. Някакъв фанатичен криво-разбран патриотизъм те е обзел ... #Crazy

# 2 365

Абе хора,през ред ли четете?  ooooh!

Вече да, особено тоя ред с Полинкините неща.

# 2 366

А бе ти нормална ли си? Какви са тези истерии???
Тук става дума за човешки съдби и детски по-точно. Стига си развявала България като знаме. Някакъв фанатичен криво-разбран патриотизъм те е обзел ... #Crazy

А какво е това предаване на наши деца на чужденци, още повече пияници?

# 2 367
=

Последна редакция: чт, 04 юни 2009, 18:09 от Виза

# 2 368
За да не става пример за подражание Т. Василев трябва да получи най тежката предвидена от закона присъда.
Така ли? Присъда като на Кузов или Стависки? Или може би да го посъветваме да се кандидатира за изборите? А?
На кои закони вярвате - на тези които дават възможност на престъпници да влязат в европейския парламент? Разбрахме, че си жадна за зрелища.

Кой престъпник ще влиза в европейския парламент?

# 2 369
Не мисля, че е широка масата дето му се възхищават/и силно се надявам, че е така/...по скоро надигат фалшиво - патриотичен глас повече, защото са по-слаби в доводите си, вадят вода от 100 кладенци , търсят под вола теле или правят от мухата слон....
И още нещо....както казах вчера еманацията показател на тези хора е елемента П12....ама издишате.
  Направо се възхищавам на някой момичета тук как имат търпение да им обясняват по толкова много пъти, и те пак продължават едно и също да питат.

Общи условия

Активация на акаунт