отвлякоха дете от баща му детето крещи за помощ .......

• 83 974
  • 3 057
  •   1
Отговори
# 2 460
Айде сега не се пали толкоз и ти... Peace
Кажи дали знаеш нещо за полското законодателство при развод. Наистина ли може да го лиши от род.права?

# 2 461
  Полинка  12 -               За всяка раздяла с партньора си има причина,за краха в отношенията също.Когато двама партньори /обичали се преди/ със брак или без,стигнат до развод/раздяла, 100%-та  истина за тази им стъпка, остава между стените на общото им жилище.В обществото се показва само 90%/може би/  от тази истина , а когато са намесени и децата ,тогава става "страшното". Ако хората познавахме само доброто , и можехме да простим всеки един "шамар", то  според мен нямаше да има  и войни.  Тук в този форум сме се събрали хора,които са получили доста житейски уроци,хора на които живота им не е бил безгрижен,хора които са се борили със своите "половинки" било за деца ,било за нещо друго.   Не всички сме единодушни по темата,защото просто няма как да бъдем еднакви в разсъжденията си.Всеки има право да изказва личната си позиция,спазвайки обикновен етикет на възпитание-тоест без груби или личностни нападки и обиди с/у този,чието мнение не му се е понравило.Сигурна съм че повечето съфорумци тук или са "самотни" родители отглеждащи своите деца,или хора които по чисто човешки излагат своята теза   по този международен скандал.Но вътрешно в себе си всички които вземат отношение по въпроса,си приличаме по едно единствено нещо. А именно-че се страхуваме трагедията на тези деца,да не застигне по някакъв начин  и нашите.И всички се молим това да стои по далеко от вратите на нашият дом.  За това се и дискутира.Много закони и закончета са непознати за хората,аз лично тук научих много от тези закони.И ако не друго,то поне човек може да разбере как да постъпи  и до колко правата са на негова страна в дадена ситуация.                                    За злобата   срещу "бившата" половинка -тя понякога може да бъде оправдана. Защото ако един любящ родител гледа как ежедневно  "половинката" му ,тормози психически или физически  детето ви,едва ли след успешно извоювана свобода може да изпитва "нежни"чувства.           Съжалявам,ако ви обърквам,ще дам хипотеза.          Никой не може да ме накара да изпитвам "любов"/а не злоба/, и да се изказвам положително/а не отрицателно/ за своята бивша половинка,ако този човек-моята "половинка" ,системно е малтретирал детето ми или мен-физически и психически.    Най-трудното нещо /поне за мен/ на този свят,е да опазиш детето си от негативното,лошото,  .........от болката ако щеш.   Ако теб те обидят,ти искаш да ти се извинят.Но когато ти засягаш хора,които даже не познаваш,не считаш за нужно да поднесеш извинения.         Щом имаш сили и смелост да обиждаш,трябва да имаш сили и смелост да се извиниш,а понякога и да признаеш че си сбъркал в нещо.        Мисля че ЛС-то ми до теб беше грешка,сбърках с преценката,ти наистина прекали.         Но,...........еднакви хора няма, а болшинството тук намери своя начин да те изолира. Тук всички имат свой житейски опит,и малко или много за да върви една дискусия в "добрия" тон,трябва да се научиш да проявяваш уважение и към мнения които не ти допадат.           Обръщението ми е към теб, и въпреки че отговорът ти ще е нападателен,помисли доколко твоята "истина" може да  100%-ва.                                    За въпроса -кой е БМ-давам отговор.БМ,това е  " бивш мъж"  Peace

# 2 462
Дориана, а ти смяташ ли, че е законосъобразно обвинението за отвличане, повдигнато на 10-я ден след отпътуването на децата от Полша, при налична декларация с разрешение за пътуване и при едномесечен период, когато майката не е упражнявала нито родителските си права, нито родителските си задължения, въпреки че е била в Полша последната седмица?

Прочие, нямаш представа колко пъти съм чела във форума на самотните родители изречения от типа: "взех си багажа и децата и напуснах мъжа ми". Да не би да става всеки път с разрешението на бащата? Или пък не променят местоживеенето на децата? Е, ама не е по Хагската конвенция, та на никой не му дреме в крайна сметка, освен на бащата и роднините му...

# 2 463
  • София
Обичайно такава декларация се дава при смесени бракове, когато детето често пътува. Доколкото разбрах, обаче, декларацията не позволява смяна на постоянното местожителство, което, от своя страна дава основания да се счетат децата за отвлечени. Или, че се е действало против волята на единия родител. Поправете ме ако греша.

Мария, аз смятам, че между тях е имало конфликт и Тошо е информирал жена си в прав текст, че си взима децата и си бие камшиците за БГ. Това е дало основания тя да се задейства по възможно най-бързия начин.
Това са само предположения.

# 2 464
Мария, аз смятам, че между тях е имало конфликт и Тошо е информирал жена си в прав текст, че си взима децата и си бие камшиците за БГ.

И аз смятам като теб. Но тя твърди в интервю, че когато обявила децата за отвлечени, не знаела даже в коя страна са, което си е направо смехотворно.

А, и на 8мия ден след пристигането им тук (понеже са пътували 2 дни според прочетеното), още е рано да се говори за смяна на постоянното местожителство...

# 2 465
За мен категорично - ще остане в България.

Това не е добър вариант за децата. Възможно най-лошият е. Ако това се допусне,значи никой не отсъжда в интерес на децата и всичко е въпрос на сделки и договорки. Тъжно.

Млъквай! Ние му защитаваме интересите, не поляците и майката алкохоличка!

# 2 466
  • София
Мария, аз смятам, че между тях е имало конфликт и Тошо е информирал жена си в прав текст, че си взима децата и си бие камшиците за БГ.

И аз смятам като теб. Но тя твърди в интервю, че когато обявила децата за отвлечени, не знаела даже в коя страна са, което си е направо смехотворно.
Знаеш ли, според мен и двамата имат съветници. Обаче нейните са по-добри.
Всъщност, не се знае, ако малкия остане тук, както предполагам, може да се окаже, в крайна сметка, че ще се спази принципа "едно за теб, едно за мен".
А за нас- Полинка.

# 2 467

А, и на 8мия ден след пристигането им тук (понеже са пътували 2 дни според прочетеното), още е рано да се говори за смяна на постоянното местожителство...
Наскоро се опитвах да те убеждавам да сме търпеливи и да обясняваме безпристрастно.
Изглежда ми се изчерпа търпанието...В никакъв случай не съжалявам, че изразих личната си позиция, но няма да го правя вече тук (няма чуваемост, както се казва). Grinning
Но ти продължавай, де...аз ще чета!

# 2 468
Отговорете ми на въпроса - ако майка ви е алкохоличка, ще искате ли да живеете с нея? Ще искате ли да виждате как се напива, как се държи пиянски и ви излага пред приятели, как псува? Ще искате ли? отговорете де!

# 2 469
  • София
Е, хубава работа. Дориана, няма така лесно да се оттървеш.
Тъкмо започна да става интересно.
Сега, понеже всичко е изписано, вече трябва само да се самоцитираш.
Или като в СГС- стр.15, мн 16. том 3.

# 2 470
  • София
Отговорете ми на въпроса - ако майка ви е алкохоличка, ще искате ли да живеете с нея? Ще искате ли да виждате как се напива, как се държи пиянски и ви излага пред приятели, как псува? Ще искате ли? отговорете де!
Да.
Майката е незаменима, Полинке-малинке.
И алкохоличка-клошарка да е майка ми, пак нея ще искам, дори и да ми предложат в замяна Елизабет II-ра за майка.

# 2 471
   Погрешна е всяка позиция,която защитава само майката или само бащата. Тук все пак става въпрос не за родителите,а за децата,нали?
  Само ако се изходжда от тази теза може да се постигне справедливо решение.

# 2 472

Всички линкове и публикаций видях, но това интервю май съм го пропуснала, Може ли да дадеш линк да го видим или прочетем.
Може да повдигне обвинение по всяко време при съмнение за отвличане. Това е отвличане, престъпление, може да е дала съгласие за извеждане, но после ако се е усъмнила има право да го направи.

# 2 473
Трябва да погнем вече да се обзалагаме в предположенията Wink
Мойто е, че тя го е заплашила, че ще му вземе децата и той панически е  забегнал за България. След съвета на консула естествено.
А иначе като и ледам интервютата, тая жена определено знае да си сдържа емоциите, ама е и  артиска...В което естествено няма нищо лошо...

# 2 474
Да.
Майката е незаменима, Полинке-малинке.
И алкохоличка-клошарка да е майка ми, пак нея ще искам, дори и да ми предложат в замяна Елизабет II-ра за майка.

Това не е съвсем така. Наистина в сигурно в 90% от случаите майката е незаменима каквато и да е, но ако другия родител осигурява любов и спокойствие на децата си, те го предпочитат. Имам такъв пример в обкръжението си....

Общи условия

Активация на акаунт