отвлякоха дете от баща му детето крещи за помощ .......

• 83 923
  • 3 057
  •   1
Отговори
# 2 490
 Това клюка ли е или новина,Дориана?
Не, не е клюка!!!
(Еще не мога да повярвам защо ви го казвам - изглежда има нужда да се знае, като чета коментарите!)

Значи все пак някой прави нещо,това ли казваш?
Естествено, че се прави нещо! Нима смяташ, че хора са само бащата, майката и двете им деца? Всички сме хора, а някои дори имат отговорност да действат в тази ситуация!
Казусът и към момента търпи развитие на няколко фронта - две прокуратури, ДСП-Асеновград, ДАЗД, Министерство на правосъдието. От дни юристите, които се занимаваме с деца, родители, съдебни и изпълнителни производства сме заляти със случаи - консултации, консултации...оказване на правна помощ, нищене на подобни казуси...
Трябва да призная, че този фарс в Асеновград ми донесе нещо добро - практика (ноу-хау).
Не това е важното! Нито аз, нито вие, драги съфорумци сме важни!
За мен е важно да караме по правилата, а там, където правилата не позволяват да ги "караме" - да търсим правни възможности да ги накараме да се "подкарат" във възможно най-добрия интерес на слабите - тези, които обществото следва да обгрижва първо, а след това да обгрижва силните.

# 2 491
Мария, ще кажешли къд ее това интервю с майкатакъдето тя казва, че не знаела дори в коя страна са, аз сама ще си го потърся само да ме насочиш.

Помня ли вече... Ще потърся и ще пастна линк. Гледах едно интервю с майката от полската ТВ в vbox, където отдолу имаше превод със субтитри на български (но с латиница)... или там беше, или в някое от интервютата в БГ печата последните дни... Ей, трябва да веднага да пускам всеки интересен линк тук явно...

# 2 492
  • София
Наскоро се опитвах да те убеждавам да сме търпеливи и да обясняваме безпристрастно.
Както виждаш, аз съм търпелива. Извинявай, но се разплаках, като гледах виковете за помощ на Николета и как й откопчват пръстите от вратата. Предполагам, че това ще дискредитира моментално моята безпристрастност...

Не съм съдия, не съм и юрист, но имам претенциите да съм мислещ човек, който е способен да огледа нещата от всички страни. Нямам никаква персонална полза от това, къде ще бъдат отглеждани децата, дали в Полша, или в България. При всички случаи бих искала всичко да се развие възможно най-добре за тях, а това може да стане, ако родителите се разберат помежду си и се договорят на известни компромиси в полза на децата.

Склонна съм обаче на съчувствие и след запознаване с информацията по случая повече съчувствам на бащата, понеже по-добре го разбирам. Не мисля, че е само заради националността, по-скоро е заради натрупания ми житейски опит и начина, по който разбирам родителските отговорности...

И да завърша - няма право там, където няма отговорност и задължения!
В контекста на моите принципи съм съгласна с изказването ти, инак ще съм някаква луда!
Като гледах в началото клипа и аз така реагирах (направо настръхнах физически, не алегорично!)
След това започнах да се запознавам с известно количество информация - започна да ме залива като вълна...
Поппрочетох и съдебната практика....
Коментирах наживо с колеги...Разни интервюта и изказвания из вестници въобще не съм чела!
Горе-долу на втория ден след 28.05.09 г. (датата на показването на заснетия клип по Нова тв) вече бях оформила някакъв възглед по този казус. На около 5тия, със сигурност вече се убедих кой - крив, кой-прав и кой е допуснал грешки на финалната права на съдебното изпълнение.
Днес.....днес просто ви честа в тази рубрика.....

Да, аз извървях същия път.
Кажи сега за малкия? какво следва?

# 2 493
Да какво следва сега с Павел?

# 2 494
Наскоро се опитвах да те убеждавам да сме търпеливи и да обясняваме безпристрастно.
Както виждаш, аз съм търпелива. Извинявай, но се разплаках, като гледах виковете за помощ на Николета и как й откопчват пръстите от вратата. Предполагам, че това ще дискредитира моментално моята безпристрастност...

Не съм съдия, не съм и юрист, но имам претенциите да съм мислещ човек, който е способен да огледа нещата от всички страни. Нямам никаква персонална полза от това, къде ще бъдат отглеждани децата, дали в Полша, или в България. При всички случаи бих искала всичко да се развие възможно най-добре за тях, а това може да стане, ако родителите се разберат помежду си и се договорят на известни компромиси в полза на децата.

Склонна съм обаче на съчувствие и след запознаване с информацията по случая повече съчувствам на бащата, понеже по-добре го разбирам. Не мисля, че е само заради националността, по-скоро е заради натрупания ми житейски опит и начина, по който разбирам родителските отговорности...

И да завърша - няма право там, където няма отговорност и задължения!
В контекста на моите принципи съм съгласна с изказването ти, инак ще съм някаква луда!
Като гледах в началото клипа и аз така реагирах (направо настръхнах физически, не алегорично!)
След това започнах да се запознавам с известно количество информация - започна да ме залива като вълна...
Поппрочетох и съдебната практика....
Коментирах наживо с колеги...Разни интервюта и изказвания из вестници въобще не съм чела!
Горе-долу на втория ден след 28.05.09 г. (датата на показването на заснетия клип по Нова тв) вече бях оформила някакъв възглед по този казус. На около 5тия, със сигурност вече се убедих кой - крив, кой-прав и кой е допуснал грешки на финалната права на съдебното изпълнение.
Днес.....днес просто ви честа в тази рубрика.....

Да, аз извървях същия път.
Кажи сега за малкия? какво следва?
Е, сега!!!!!
Нали ако ти кажа ще разваля изненадата!
Току виж ме обвинили, че разкривам някоя тайна от досъдебен някой си процес...

# 2 495
  • София
Ей сега е моментът да си забраниш личните съобщения.

Така и така, разбрахме, че следва изненада, да попитам аз, къде е Полинка?

# 2 496
Признавам си веднага...информирах модератор Mr. Green

# 2 497
   Значи утре ще кажат какво ще стане с Павел?

Иначе във форума на юристите някои хора вече съвсем се оляха. Взеха да сравняват децата със змии...Липса на чувство за хумор,че и нещо повече.
http://lex.bg/forum/viewtopic.php?p=342957#p342957

Последна редакция: чт, 04 юни 2009, 19:09 от maraidara

# 2 498
  • София
фламбе разкри местната форумска загадка.
Полинка е окована и изпратена в Берковица.
Дориана хвърли бомбата и се наслаждава на гърченето на народа по въпроса за Павката.
И сега се чудя дали за занимавам моите адвокати, които взимат по 200 евра на час да ме информират, или да чакам кротко развитието тук, защото аз телевизия не гледам, по-евтино ще ми излезе.
Дориано, признай си, че си таен агент на кантората и подстрекаваш любопитството, което убило котката, тоест, мен.

# 2 499
  Аз отивам да гледам новините все пак. Mr. Green

# 2 500
За какво?

# 2 501
  • София
За какво?
За Полинка.

# 2 502
фламбе разкри местната форумска загадка.
Полинка е окована и изпратена в Берковица.
Дориана хвърли бомбата и се наслаждава на гърченето на народа по въпроса за Павката.
И сега се чудя дали за занимавам моите адвокати, които взимат по 200 евра на час да ме информират, или да чакам кротко развитието тук, защото аз телевизия не гледам, по-евтино ще ми излезе.
Дориано, признай си, че си таен агент на кантората и подстрекаваш любопитството, което убило котката, тоест, мен.

Не бе, скъпа, как ше съм агент!
 Joy Joy Joy
Пепел ти на езика!
Все повтарям, че съм независим наблюдател като вас!
само дето хората ми припират да ги консултирам, щото и те имали подобни проблеми (не тук, естествено - в моя офис, където и ад е това!). Пък и колегите, които се занимават със случая просто споделят с мен...какво да правя, като имам колеги да споделят...

Ай сега...таен агент...Недей нахъсва тълпата, нали си приятелче!
 Grinning Grinning

# 2 503
Ох и менме подпали, а пък Българска теевизия нямам. Кажи поне дали ще кажат нещо официално скоро Simple Smile

# 2 504
Ей сега е моментът да си забраниш личните съобщения.

Така и така, разбрахме, че следва изненада, да попитам аз, къде е Полинка?

Така само я поощряваш  Confused

Общи условия

Активация на акаунт