отвлякоха дете от баща му детето крещи за помощ .......

• 83 803
  • 3 057
  •   1
Отговори
# 2 550
Естествено, че ще иска детето...то това е най-голямото безумие.
Иначе не че взимам страна, но за мен вариант афект да ми влияе в решенията за децата няма. Това естествено е мое мнение само Peace

# 2 551
Сара, ама той затова ги е отвел сигурно от Полша в България, понеже в мига, в който е била спомената думата "развод" (без значение от кой от двамата) и той вече е бил загубил децата си, понеже майката щеше да получи родителските права при всяко положение - понеже тя е полякиня, понеже децата живеят в Полша и особено понеже баща им не е поляк.

Ох незнам и аз защо се обясняваме толкоз бе хора. Ами ето ти казваш, че бил сигурен че ще загуби правата, значи не е много сигурно, че тя е пияница.
Вярвате ли го това, че само защото тя е полякиня а той е българин ще и дадът децата. Добре де тука не е ли така, ако се разделят родителите, и ако няма някакви факти и доказатества/незнам как са съдебните термини/ срещу жената обикновено на нея се оставят децата. Но ако тя, както той твърди не добра майка и пие, не мисля, че съда в Полша ще го пренебрегне този факт.

# 2 552
Що се нервиш, бъбрим си просто, по женски разчопляме ситуацията Mr. Green
Мисля, че има смисъл от разискване, все повече са смесените бракове, така повече хора ще си имат обеца на ухото какво и как да направят.

# 2 553
Сара, ама той затова ги е отвел сигурно от Полша в България, понеже в мига, в който е била спомената думата "развод" (без значение от кой от двамата) и той вече е бил загубил децата си, понеже майката щеше да получи родителските права при всяко положение - понеже тя е полякиня, понеже децата живеят в Полша и особено понеже баща им не е поляк.

Което ме подсеща да ви питам за един друг сценарий: българка отвежда децата си от Полша в България при подобни обстоятества, като оставя мъжа си поляк сам. Смятате ли, че и той щеше да ги обяви за отвлечени и да процедира, както е процедирала Барбара?

Следващ сценарий... Същата случка, но се развива в България. Жена-полякиня си взема децата и без съгласието на мъжа си (българин) се завръща в Полша да живее там. Щяха ли българските и полските власти да съдействат така безрезервно децата да бъдат върнати на тяхното постоянно местоживеене в България при българския им баща?

И последен сценарий... Мъж-поляк, си взема децата от България, където са живели досега, и без съгласието на жена си българка се преселва с децата в Полша. Пак същия въпрос: Щяха ли българските и полските власти да съдействат така безрезервно децата да бъдат върнати на тяхното постоянно местоживеене в България при българската им майка?

Мария, по тази логика всички мъже, които са добри бащи и си обичат децата, трябва да ги отвличат, когато се стигне до развод, защото... ще ги загубят в съда? Вместо да имат майка и баща, макар и баща с режим на лични отношения, да имат само баща, така ли?

Да ти отговоря на случаите: във всеки един от тях родителят, от когото са отмъкнати децата, ще ги обяви за отвлечени и ще процедира като Барбара, ако наистина го е грижа, че са ги отвлекли. Ти май изкарваш майката лошия герой, защото си е поискала децата по закон? Да беше отишла да ги измъкне със сила, това ли щеше да е по-добре?

Българският родител може би нямаше да подаде жалба за отвличане, макар че в случаите, в които другият родител е отвел детето от къщи в друга страна ,съдът няма да има избор освен да го върне. Но българинът не би го направил, защото по принцип гледа да прибягва до закона само в краен случай, а ако може да мине изобщо без него - най-добре. А ето че законът можел да решава такива проблеми. Барбара Барнаш очевидно го е знаела. Тодор Василев - не. И кой е губещият?

# 2 554
Що се нервиш, бъбрим си просто, по женски разчопляме ситуацията Mr. Green
Мисля, че има смисъл от разискване, все повече са смесените бракове, така повече хора ще си имат обеца на ухото какво и как да направят.

Не с еядосвам Grinning, напълно съм съгласна, аз също поадам в тази категория. И мога да видя разлика между нещата в бг и тук където съм в момента. Всичко е закони и правила, демокрацията дето си мислехме дно време че едно излезе друго, демокрацията не е анархия. Рзбира се, че навсякъде стават грешки но хората у нас/и себе си включвам все още се уча/  някак нямат респект към закона и правилата.

# 2 555
Ох, дълга е тази тема за законите и правилата, да знаеш и на мен как ми се живее със закони и правила Hug. Обаче съм се научила да си пропускам нещата покрай очите и ушите, защото управия няма.
Ама то няма как това да стане отдолу-нагоре, тоест от народните маси към елита, обратното трябва да е...Истината е, че точно на елита е най-изгодна тази ситуация.

# 2 556
Мария, по тази логика всички мъже, които са добри бащи и си обичат децата, трябва да ги отвличат, когато се стигне до развод, защото... ще ги загубят в съда? Вместо да имат майка и баща, макар и баща с режим на лични отношения, да имат само баща, така ли?
Мне, не виждам логиката да е такава. По моята логика всички мъже, които са добри бащи и обичат децата си, трябва да преглътнат обидата, гордостта си и да поддържат добри отношения с майката, за да са по-близо и до децата си.

Да ти отговоря на случаите: във всеки един от тях родителят, от когото са отмъкнати децата, ще ги обяви за отвлечени и ще процедира като Барбара, ако наистина го е грижа, че са ги отвлекли. Ти май изкарваш майката лошия герой, защото си е поискала децата по закон? Да беше отишла да ги измъкне със сила, това ли щеше да е по-добре?

Българският родител може би нямаше да подаде жалба за отвличане, макар че в случаите, в които другият родител е отвел детето от къщи в друга страна ,съдът няма да има избор освен да го върне. Но българинът не би го направил, защото по принцип гледа да прибягва до закона само в краен случай, а ако може да мине изобщо без него - най-добре. А ето че законът можел да решава такива проблеми. Барбара Барнаш очевидно го е знаела. Тодор Василев - не. И кой е губещият?

Абсолютно съгласна съм... Макар че допускам, че Тодор Василев просто е подценил съдебната машина, а е трябвало повече сили да вложи в делата, защитата си и да си намери по-добър адвокат...

Прочие, или се женете и живейте в България, или ако се ожените в чужбина, повече не мислете да се връщате тук след евентуален развод, ако имате деца...

# 2 557
Ох, дълга е тази тема за законите и правилата, да знаеш и на мен как ми се живее със закони и правила Hug. Обаче съм се научила да си пропускам нещата покрай очите и ушите, защото управия няма.
Ама то няма как това да стане отдолу-нагоре, тоест от народните маси към елита, обратното трябва да е...Истината е, че точно на елита е най-изгодна тази ситуация.

Ами знаеш ли оказва се, че нагласата ни и манталитета ни не са съвсем за пренебрегване. Аз съдя и по себе си, но е трудно да се спазват закони като гледаш какво става около теб, това е истина. Аз тука като сядам в колата си слагам колата без да се замисля, а кто си тида в БГ незнам защо ама някаква слободия ме обхваща....Та затова беше моята позиция такава в случая, да се спазва закона, може и да има грешки , но все няъде тези грешки ще се появят и вярвам, че един ден истината ще излезе наяве.
Лека ви нощ на всички.

# 2 558

Ох незнам и аз защо се обясняваме толкоз бе хора. Ами ето ти казваш, че бил сигурен че ще загуби правата, значи не е много сигурно, че тя е пияница.
Вярвате ли го това, че само защото тя е полякиня а той е българин ще и дадът децата. Добре де тука не е ли така, ако се разделят родителите, и ако няма някакви факти и доказатества/незнам как са съдебните термини/ срещу жената обикновено на нея се оставят децата. Но ако тя, както той твърди не добра майка и пие, не мисля, че съда в Полша ще го пренебрегне този факт.

Със сигурност съдът ще го пренебрегне.

# 2 559
Е, чак до "Не се женете за чужденец" не бих стигнала, но горещо препоръчвам на всички, които възнамеряват да го направят, да проучат всички подробности преди брака. Да, звучи цинично, като сделка, но според мен това е положението, а не после да се чудиш защо страната ти не те защитавала... Ами като има международни закони, приети преди брака ти, това е, няма защита!
А при един цивилизован развод между двамата родители или поне едни нормални отношения няма причина след присъждането на родителските права родителят и детето да не се върнат в България - като няма да може да се вижда с другия родител на две седмици, ще остава по-дълго през ваканциите, варианти има всякакви! Но зависи как са нещата между родителите. Не можеш да лишиш другия от неговото бащинство/майчинство само защото сте от различни държави, ако той/тя е свестен. Като избираш майка/баща на децата си, трябва да си отваряш очите на четири, защото рекламации няма.

# 2 560
# 2 561
      Искам да ви изкажа своето "Браво",за търпението ви спрямо някой " индивиди " в този форум.Честно, незнам от къде намирате толкова сили и разум в себе си, за да търпите обиди и критики от човек,на който явно единственото му хоби в този живот е да обикаля из форумите и да сипе жлъч.Изчитането на 1 000 000 книги от различно естество,не дава гаранции ,че човек ще придобие някаква интелигентност,но е сигурно че понякога може да го доведе до лудост.За да се сдържа от остър отговор спрямо тази личност,ще взема да постъпя като вас,просто ще игнорирам постовете на "всезнаещия".           bouquet

# 2 562
Добре де, това, което описва Дориана, си е съвсем отделен случай в подкрепа на твърдението, че родителски права невинаги се дават на майката. Аз искам да ме светне по кои новини да хвана последното развитие на настоящата драма - срещата на психолозите с Тодор Василев и по възможност - какво ще стане все пак с момченцето. Докога ще си играем на криеница, при това криеница в ефира на бтв? В началото беше трагедия, сега вече стана трагикомедия. Още пет-шест дни, и ще стане съвсем комедия.
Няма го в новините - медии не са присъствали!
Била е конфиденциялна среща!

# 2 563
  • София
Е, дами, днес в сутрешния блок на Нова имаше коментари по случая.
Даже Тошо се включи в пряк телефонен разговор и в прав текст заяви, че сина му е при него и е в пълна бойна готовност за втори цирк.

# 2 564
  • На изток от рая...
Мернах и аз набързо някакви кадри по Нова, как си пийваха биричка "асеновградските комити". Явно Тошето черпеше за добре разиграното театро.

Общи условия

Активация на акаунт