отвлякоха дете от баща му детето крещи за помощ .......

• 83 822
  • 3 057
  •   1
Отговори
# 2 625
Това, че майката е работила в чужбина и е издържала семейството не може да е в нейна вреда. Че то колко бг. семейства са на гурбет и са разделени, че някой с години не могат да си видят децата, или това  е различно, само защото там няма причини за развод?
А колко живеят и работят в София, а децата им ги гледат баби и дядовци по села и малко градове? Да ги лишават тези хора от родителски права, да ги определят като лоши родители?
Риторични въпроси...все пак всеки гледа се се издържа някак си и колкото по добре печелиш, толкова по добре се грижиш за децата си, или поне в БГ така се възприемат нещата.

# 2 626
# 2 627
  • София
Мария, това зависи от темперамента на едно дете, изобщо индивид. И от някои други фактори, но да не влизаме в конкретика.
Има деца с много динамичен темперамент, които биха могли да развият фантазна ситуация в реално време и да бъдат изключително убедителни.
Има и деца, които поставени пред непознати, камера и прочие, могат да разговарят сковано, едносрично и насила.
В този ред на мисли, съвсем обективно погледнато, не можем да направим подобен извод, само на тази основа.

От друга страна, употребата на квалификации не е типична за деца на тяхната възраст.
Аз изгледах цялото интервю и наблегнах на последната част с децата.
За мен няма съмнение, че децата са манипулирани и върху тях е упражнен натиск.
Даже има и термин за това- синдром на родителското отчуждение.
Според мен това е видно и невъоръжено око и без да имаш някаква специализирана подготовка.
Последно- да се правят анализи и дават становища, само на база записите, не е обективно и професионално.
От години не се занимавам с това, но все пак преценката ми досега рядко ме е подвеждала.

# 2 628
Стига вече сте се дрънкали за майката и бащата....
Отдавна стана ясно, че и двете страни са кофти. Добрата новина този път е за ангажираността на Калфин...да видим дали ще му стигне времето обаче...

# 2 629
  • София
Защо, фламбе?
Такъв очарователен индивид е Тошо. Колкото повече го гледам, толкова повече се очаровам.
И роднините му са очарователни.

# 2 630
Представяме ви отговорите, които Павел даде пред кореспондента на Нова ТВ.

Въпрос: Ти къде избяга?
Отговор: В съседите.
Въпрос: И не те откриха?
Отговор: Не. Сега съм тук и не се укривам, защото сега няма страшно. Сега няма кой да ме вземе.
Въпрос: Беше ли те страх от полицията? Имаше доста полицаи.
Отговор: От полицията малко. Те просто пречиха да ни спасят. Много, много ми се иска сестра ми да бъде тук.
Въпрос: Смяташ ли, че това може да стане?
Отговор: Ами да.
Въпрос: Искаш ли сега да отидеш при майка ти в Полша?
Отговор: Не, не искам.
Въпрос: Защо?
Отговор: Защото майка ми пие. Има виновни.
Въпрос: Кои?
Отговор: Майка ми, защото тя ни направи всичко лошо.

# 2 631
Сравнявам двете интервюта - с Павел и Николета, две деца, чийто майчин език е полския:
въпрос към Павел (7 години):  - Майка ви извежда ли ви на разходка, играете ли си със нея?
Павел:  - Не, тя я мързеше за това.
въпрос: -Учите ли  заедно с майка си, тя разказва ли ви приказки?
Павел:  - Не
въпрос:  - Искаш ли да идеш с мама днес?
Павел:  - Не, изобщо не искам.
въпрос:  - Идвала ли е пияна да ви прибира от училище?
Павел:  - Не, но се прибира пияна вкъщи.

С Николета (на 8.5 години):
въпрос: Как се чувстваш?
Николета: Добре.
въпрос: Всичко наред ли е?
Николета: Да.
въпрос: Какво ти харесва най-много тук?
Николета: Всичко.
въпрос: Домът ти?
Николета: Леля Ани си е сложила нова коса.
въпрос: Щастлива ли си да бъдеш тук?
Николета: Да.

На мен лично ми прави впечатление, че първите отговори - от по-малкото дете, са по-разгърнати, а вторите - от по-голямото дете - са максимално кратки.

Тук си имаме психолог в темата, макар и да не е практикувал, но поне има теоретична подготовка. Надявам се и тя да се включи с мнение - как по-разгърнатите отговори на език, който е по-слабо познат, подсказват манипулиране... Повечето хора, включително и децата, лъжат с нежелание и гледат отговорите им да са уклончиви и кратки...

Да,добре. Но сравняваш ли и самите въпроси?
 Въпросите на българската журналистка са си манипулативни по начало-майка ти пияна ли е била?
 Някъде в полското интервю да видя лоша дума за бащата?

# 2 632
Защо, фламбе?
Такъв очарователен индивид е Тошо. Колкото повече го гледам, толкова повече се очаровам.
И роднините му са очарователни.

Защото аз не съм очарована и от двамата и съм споделяла многократно досега защо.  И защото интуицията ми подсказва, че и Барбара не стока и както досега се е възползвала от тоталната невъзможност на Тодор да се противоставя на авторитети и да реагира в екстремна ситуация, сега просто ще го закопае..демек няма да види децата си дълго време...
А тия деца имат нужда и от майка си, но и от баща си....

# 2 633
Ми да е мислил, бе...

# 2 634
  • София
Мария момичето колко време не е говорило на полски? Нормално е на език, който и по- слаб да се говори по- кратко. Ако на едно дете майка му пие от години, то е свикнало да я вижда така и за него това би било нормално. Може да го приеме като лошо, ако някой му каже, че е лошо. Според мен, е очевидно, че момчето се е чувствало изоставено от майка си и му е говорено, че тя е лоша. Това е престъпно от страна на бащата и бабата. Имам позната, чийто бивш мъж е виждал детето си само веднъж, но тя казва на дъщеря си, че татко я обича, но живее далече и няма как да е с нея. Дори и единият родител да е пълен боклук за детето е голяма травма и трагедия, че не е обичано от него.

# 2 635
  Факт е,че нито един от двамата не е добър пример за подражание на децата. На тия хора им убягва най-важното.

# 2 636
И той като не е мислил да си носи последствита ли? Напълно съгласна с това,  като твърдение Peace
Обаче ...децата каква вина имат, че той не е мислил. Няма как да го накажем само него без от това да не пострадат децата. Бояна след мен е дала точния пример. newsm78

# 2 637
... И той като не е мислил да си носи последствита ли? Напълно съгласна с това,  като твърдение Peace
Обаче ...децата каква вина имат, че той не е мислил. Няма как да го накажем само него без от това да не пострадат децата. Бояна след мен е дала точния пример. newsm78

Добре де, не допускаш ли, че в този случай може да е по-добре за децата известно време да нямат контакт с него. Поне докато не се кротне, докато не му мине малко тази злоба, да се полекува малко. Нали се сещаш, че ако му присъдят режим на посещения, той всеки път ще налива в малките им главички гнусотии за майка им и това пак няма да бъде от полза за децата..

# 2 638
И той като не е мислил да си носи последствита ли? Напълно съгласна с това,  като твърдение Peace
Абсолютно съм съгласна, децата нямат вина за нищо. Проблемът за мен е, че като го гледам какви ги върши, си мисля, че за децата ще е по-лошо да имат контакти с него, докато той е в това войнствено-подстрекателско-промиващо детски ум настроение. Каквито и да са отношенията между родителите, с оглед на цирка, който устрои Тодор, и на готовността му за втора серия на същия, мога да разбера майката, че не иска децата да припарват до него. Но тъй като също като вас съм само зрител, това си е лично мое мнение и трябва да се изкажат специалисти как ще се отрази това на децата. Ама специалисти, които се радват на заслужено доверие. Мисия невъзможна...

# 2 639
Защо пък да не е някакъв контролиран достъп с децата? Сигурно психолозите знаят как да се направи. Или наистина някакъв временен. Или да се осъществява натиск и върху двамата за компромис и да спрат да си го мерят по телевизиите.
Само, че аз нали вече го казах, интуитивно е, без доказателства, без да съм виждала и чувала нищо с очите си Hug  не вярвам на Барбара. За мен и тя не е най-милата и загрижена майка.
Това вече трябва специалисти да го кажат и въобще нали тиха дипломация някаква провеждаме Hug

Общи условия

Активация на акаунт